Gatunek: Każdy (łącznie z tymi grami ktore jeszcze nie wyszły a wyjdą w tym roku)
Sprzęt: Pójdzie wszystko
Cechy:
-Fabuła, Postacie zachodzące w pamięć(Przyklady z wowa: Illidian), Wykreowany świat który można odkrywać godzinami z masą easter eggów.
-Duża ilość rzeczy do kolekcjonowania Mounty/Pety/Transmogi nie lubie strasznie gier mmorpg gdzie nie mozna personalizowac swojego wyglądu
Dodatkowo w wowie pet battles jest bardzo przyjemną odskocznią od standardowego typu gry. Raidów etc
-Wymagające raidy które robi sie pare godzin. Ciężkie i skillowe.
-Ładne animacje postaci jako przykład podam outlaw rogue z wowa (oczywiscie)
-Late game PVE
outlaw animations
Przypadły mi do gustu:
WOW: Uniwersum rozlegle o ksiązki, o film o gry. Masa mountów, petów, transmodyfikacji. Świetne animacje walki, rotacje skilli. Wymagające raidy w legionie, nieskonczony endgame który przyniosly przedmioty artefaktowe
Warframe: Gram cały czas od bety. Ale no... Szukam czegoś bardziej baśniowego? Fantasy? Czegoś "większego" że takt o ujme. Gdzie wchłonie mnie świat i imersja.
Nie przypadły mi do gustu:
Black Desert(Fajna walka i tyle. Świat za bardzo sztuczny. Każdy wyglada tak samo. Płatna gra z płatnym kontentem na ktory też nie mało sie wydaje. LIPA. Nastawiona na gre w gildi
Powiem szczerze tak to nie chce sie ograniczać. Może jakas gra ktora gralem pare lat temu sie zmieniła. Może dostała jakieś nowe serduszko które bije, tętni i czeka tylko na odkrycie.
Wowa ogolem utrzymywałem zawsze z tokenów, niestety aktualnie tyle kosztują ze w miesiąc a nawet dwa nie jestem w stanie nazbierać a na privach za dużo rzeczy nie działa.
Sytuacja w domu też nie pozwala mi aktualnie opłacać abonamentu.
Pomóżcie znalezc mi nową miłośc prosze<3
Prosiłbym tez o nie pisanie postów typu : Zobacz tą grę, a bardziej o konkrety podparte filmikami czy screenami. Co i jak i dlaczego.