Szukam gry w której mozna się zakochać

Na co gościowi konto w Finalu, jak nie będzie mógł opłacać abonamentu?

Pytanie ode mnie: może napiszesz, z czego ewentualnie mógłbyś ze swoich wymogów zrezygnować? Wtedy łatwiej byłoby Ci doradzić jakąś grę f2p. Wbrew pozorom mamy na rynku parę całkiem fajnych.

Właśnie. Zdecydowałem sie na final'a. Będe poprostu grał co3-4 miesiące by sobie sprawdzić jak to tam wygląda z ciekawosci w porownaniu do wowa. Moze mi sie spodoba. Ewentualnie wroce do wowa. Do tego czasu w sumie może też coś lepiej sie ułoży w życiu.

Bo jednak te wszystkie GW, Aiony etc nie oferują nawet połowy zawartosci i grywalności FFXIV i Wow'a.

Mam zamiar przeczekać też czas na Mu Legends jako że uwielbiam HNS'y. Może kiedyś wyjdzie u nas Lost Ark :P

---------------

Tak wracajac do F2P FFXIV nawet jakby zrobili wersję Freemium. Z bardzo ograniczonymi mozliwosciami moim zdaniem bardzo dużo osób by przybyło i grało dla świata FF.

Wiele z nich napewno by zaczęło płacić abonament a nie oszukujmy sie. Jakby gra przeszła na calkowite F2P pobiła by wszelkie rekordy a twórcy jeżeli by wymyślili odpowiedni system którego nie ma w innych grach to zarobili tyle co nikt inny do dziś dzien w branży gier

A gry robi sie po to by zarobić i to jest jedyny powód.

Nikt nie zrobi gry za pare mln po to by była dla graczy którzy w niej są aktualnie. Wiesz o czym mówie? *^*

W Mu Legends grałem na becie i stress teście i powiem, że wygląda zacnie. Też na nią aktualnie czekam więc to może być wyjście. Szkoda tylko, że nie da się prowadzić postaci "wsadem" i nie ma ciekawszej mechaniki uników ale jak mówiłem nie ma gry idealnej.

W Mu Legends grałem na becie i stress teście i powiem, że wygląda zacnie. Też na nią aktualnie czekam więc to może być wyjście. Szkoda tylko, że nie da się prowadzić postaci "wsadem" i nie ma ciekawszej mechaniki uników ale jak mówiłem nie ma gry idealnej.

Granie wsadem w H'N'S byłoby rakiem to tak troszke jak granie w HNS'y na padzie. Taki Leap slam/barbian jump wyobrazasz sobie jak tym by celować? To uzasadnione jest tym że niektore skille przeciez musisz wymierzyć. A strzelasz tam gdzie jest kursor

Kiedy Mu Legends wychodzi albo planuje kolejne testy?:P

A pytanie. Jak jest z Star Wars MMO? To jest gra freemium? Da sie grac bez subskrybcji w miare na rowni z tymi co oplacają "+"?

No ale co ma celowanie do chodzenia? Przecież chodzić możesz wsadem a celować nadal myszką jak np w master x master. Nie rozumiem trochę tego argumentu ;p

A nie myślałeś nad jakimkolwiek prywatnym serwerem?
Może jest to dobra alternatywa. Niby starszy content, ale klimat tak czy tak jest. Przynajmniej w przerwach między FF.

Próbowałem wszystkich gierek o których wspominacie i nic się nie może równać z DC Universe Online :)

https://www.youtube.com/watch?v=m8zKDLbRLyQ

Tak wracajac do F2P   FFXIV nawet jakby zrobili wersję Freemium. Z bardzo ograniczonymi mozliwosciami moim zdaniem bardzo dużo osób by przybyło i grało dla świata FF. [/quote]

Już teraz są kolejki do logowania się na serwery, a ludzi przybywa. Wersja darmowa jest więc tej grze niepotrzebna. Może jedynie jej zaszkodzić (ograniczenia freemium, napływ nieogarniętych dzieci, które będą niszczyć community i tak dalej).

Wiele z nich napewno by zaczęło płacić abonament a nie oszukujmy sie. Jakby gra przeszła na calkowite F2P pobiła by wszelkie rekordy a twórcy jeżeli by wymyślili odpowiedni system którego nie ma w innych grach to zarobili tyle co nikt inny do dziś dzien w branży gier

A gry robi sie po to by zarobić i to jest jedyny powód. 

Nikt nie zrobi gry za pare mln po to by była dla graczy którzy w niej są aktualnie. Wiesz o czym mówie? *^* 

Zejdź na ziemię. Nawet starsze od WoWa Final Fantasy XI nadal utrzymuje się w systemie P2P, a ma o wiele mniej graczy i dużo mniejszą popularność niż FFXIV.

Poza tym Square Enix jest akurat studiem bardzo nastawionym na zatrzymywanie przy sobie już grających ludzi, a nie jedynie na ściąganie do siebie nowych. Niedawno był event, w którym można było spotkać w grze Naokiego Yoshidę jako NPC, który dziękował za aktywną grę. W dodatku masz rangi Veteran, dzięki którym otrzymujesz dodatkowe nagrody za regularną subskrypcję. Sama w ciągu ostatniego miesiąca dostałam dwa mounty (w tym jednego unikalnego, już nie do zdobycia w grze) i strój dla postaci.

Gatunek: Każdy (łącznie z tymi grami ktore jeszcze nie wyszły a wyjdą w tym roku)
Sprzęt: Pójdzie wszystko
Cechy:

-Fabuła, Postacie zachodzące w pamięć(Przyklady z wowa: Illidian), Wykreowany świat który można odkrywać godzinami z masą easter eggów.

-Duża ilość rzeczy do kolekcjonowania Mounty/Pety/Transmogi nie lubie strasznie gier mmorpg gdzie nie mozna personalizowac swojego wyglądu

Dodatkowo w wowie pet battles jest bardzo przyjemną odskocznią od standardowego typu gry. Raidów etc

-Wymagające raidy które robi sie pare godzin. Ciężkie i skillowe.

-Ładne animacje postaci jako przykład podam outlaw rogue z wowa (oczywiscie)

-Late game PVE

outlaw animations

Przypadły mi do gustu:

WOW: Uniwersum rozlegle o ksiązki, o film o gry. Masa mountów, petów, transmodyfikacji. Świetne animacje walki, rotacje skilli. Wymagające raidy w legionie, nieskonczony endgame który przyniosly przedmioty artefaktowe
Warframe: Gram cały czas od bety. Ale no... Szukam czegoś bardziej baśniowego? Fantasy? Czegoś "większego" że takt o ujme. Gdzie wchłonie mnie świat i imersja.

Nie przypadły mi do gustu:

Black Desert(Fajna walka i tyle. Świat za bardzo sztuczny. Każdy wyglada tak samo. Płatna gra z płatnym kontentem na ktory też nie mało sie wydaje. LIPA. Nastawiona na gre w gildi

Powiem szczerze tak to nie chce sie ograniczać. Może jakas gra ktora gralem pare lat temu sie zmieniła. Może dostała jakieś nowe serduszko które bije, tętni i czeka tylko na odkrycie.

Wowa ogolem utrzymywałem zawsze z tokenów, niestety aktualnie tyle kosztują ze w miesiąc a nawet dwa nie jestem w stanie nazbierać a na privach za dużo rzeczy nie działa.

Sytuacja w domu też nie pozwala mi aktualnie opłacać abonamentu.

Pomóżcie znalezc mi nową miłośc prosze<3

Prosiłbym tez o nie pisanie postów typu : Zobacz tą grę, a bardziej o konkrety podparte filmikami czy screenami. Co i jak i dlaczego.

• </li>