Szukam książek fantastycznych

Ja bym polecił

- Pięcioksiąg Cadderlego

- Trylogię mrocznego elfa

- Cykl książek Jacka Piekary o inkwizytorze Mordimerze Madderdim

- Jeżeli lubisz gothica to powinno Ci się podobać saga o Gotreku i Felixie [ tj. Zabójca ..x.. ( W miejsce x wstaw sobie owolnego potwora orka ,demona ,smoka ,trolla ,wampira ) ] A ... autor to William King

- Polecam także Dana Abneta i jego książki z serii o Gauntcie ale to tylko jak ci się podoba świat warhammera 40.000

- Jak tamto się podoba to także Wiliama Kinga tylko, że tym razem to będzie Kosmiczny Wilk potem Szary Łowca i jakiś tam jeszcze jeden tyle, że za diabła nie pamiętam tytułu

Jak coś jeszcze to pisz śmiało ^^

Ps. Wątpię aby tobie się to przydało ale innym być może :P Ja np. poznałem kilka nowych książek które chce przeczytać :P

Żarna niebios

Śiewca wiatru

Zbieracz burz

Saga o ludziach lodu

Saga wiedzmina

Władca pierscieni i inne tolkienowskie bajerki

Droga cienia i ukryty w cieniu i po za cieniem ( nie wiem czy dobrze pamietam tytuły )

Jak sobie przypomnę więcej to dam znać ;)

ogólnie wszystko chce się czytać, a czasu brak ;/

Nie wiem czy było napisane ale polecam gorąco trzydwie trylogie fantasy od pani Trudi Canavan bardzo wciągające świetne klimatyczne fantasy,

Dezerter, wystarczylo przeczytac temat. Wtedy bys wiedzial.

Ja polecam Kroniki z Wardstone,naprawdę dobra książka,i Zwiadowców,te super.

polecam "Tunele"

Swoją zawiłą fabułą i orginalnością przypominają mi w pewien sposób Harrego Pottera.

:)

Witajcie.

Jako że ostatnio wciągnęło mnie czytanie książek (obecnie przeczytałem 3 części Gry o Tron) chciałbym was prosić o tytuły które mogłyby mi się spodobać :)

Czego oczekuję od książki? Chciałbym coś co przypominałoby mi klimat z cudownej, mojej ulubionej serii gier Gothic ! :D Jeśli ktoś grał to wie o co mi chodzi ;) stwory, misje, przygody, walka :)