Szukam ludzi do survivala (minecraft)

Witam,

tak więc na pewno, gdy zobaczyliście ten temat, pomyśleliście "o boże, kolejne dziecko postawiło serwa".

Jednak ostatnio zobaczyłem ciekawą mapę:

http://www.minecraftforum.net/topic/793408-100-surv-sky-pyramid/

Ma ona swoje zasady, np. trzeba grać na przynajmniej easy, są też zadania do wypełnienia, jak zebranie 10 netherracków...

Wszystkie zadania są napisane w temacie (link do tematu powyżej).

Jako, że w tą mapę bardzo fajnie można grać we dwóch, bądź też nawet w trójkę, przejdę do rzeczy:

Szukam jednej bądź dwóch osób, dość ogarniętych w graniu singleplayer survival.

Mój plan jest taki:

gdy znajdą się chętni, jeden z nas postawi serwer, tak, aby inni mogli się podłączyć, wgramy mapkę i umawiamy się na konkrtetną godzinę, wchodzimy i próbujemy wypelnić wszyskie zadania :)

Ostrzegam, że nie jest to łatwa mapa, wymaga ona zaplanowania działań.

Nie wiedziałem do końca, czy napisać ten temat w Gildie/Klany czy w Gry, dlatego proszę moderatorów o ewentualne przeniesienie tematu.

Ja jestem chętny. Może uda mi się nakłonić znajomego, żeby wgrał na chwilę mapkę na swojego serwa (co prawda hamachi, ale bez lagów dało się grać we 3).

Planowałem założyć do tego osobny serwer. Tylko czy aby na pewno hamachi połączy nas wszystkich? Bo mieszkamy dość daleko od siebie...

No fakt, o tym nie pomyślałem.

ja planowałem postawić na bukkicie (żeby było więcej RAMu), na zew. IP, tylko jest jeden problem, a mianowicie, że ja mam internet bezprzewodowy iPlus, i mi kumpel mówił, że jak ma się takiego neta to są lagi straszne. Tzn. jak grasz z takim netem to nie ma lagów, ale jeżeli serw jest na takim necie to są.

Ściągnąłeś już tą mapę? Próbowałeś grać?

Moge grać. Za chwile ściągne i wypróbuje mape.

Równierz mógłbym zagrać. Ja na hamachi grałem z gościem z Warszawy. a jestem z Włocławka.

(jakby co umiem założyć serwer)

Również jestem chętny , lecz niestety mam zmienne IP i serva bym nie załozył ;/

W sumie to fajnie, że jest tyle chętnych, tyle, że jest to mała mapka, a wliczając to, że trza tam będzie dużo kopać, budować, może być przepych. Jakby było nas 6, to jeszcze by uszło, bo 2 by kopało po surowce, 2 by budowało to, co jest zawarte w zadaniach, a 2 dbałoby o powierzchnię, czyli roślinki, drzewka (zaznaczam, że jest zadanie, że musimy zebrać po 20 saplingów z każdego rodzaju drzewa) i musieliby odpowiednio gospodarować powierzchnię, aby dało się przemieszczać bez przepychu i dało walczyć z mobkami :) Ogólnie to jest moja strategia, i po wbiciu na serwa moglibyśmy się tak podzielić. Oczywiście, możemy użyć innej strategii, ale głównie chodzi mi o to, żebyśmy dobrze się bawili, i żebyśmy wykonali wszystkie zadania (to jest akurat cel drugorzędny). Jeszcze pozostaje wybrać, w które godziny gramy, w ferie nie ma problemu, ale jeżeli by nam się spodobało i gralibyśmy dalej po feriach, to ja nie mam zbyt wiele czasu w tygodniu - mam dużo zajęć pozalekcyjnych. Przez ferie trzeba o tym pomyśleć.

Na razie czekam na więcej osób, zobaczymy, jak to się potoczy, następnie wybierzemy od 2-5 osób najbardziej nadających się (ja byłbym szósty). Tak więc czekam na chętnych i przypominam, że jest to bardzo fajna mapka zarówno na singla, jak i na multi. Radzę pograć trochę samemu, zaznajomić się, polecam, naprawdę warto.

Jeśli tak się sprawy mają to ponawiam moje zgłoszenie :P.

no to jest nas 5:

Azrael, Warcraft947, Valaith, ty i ja. W sumie dałoby się grać, co do strategii, to gdybyśmy użyli mojej to ja bym gospodarował powierzchnię :)

Valaith tylko jak już będziesz wiedział, to potwierdź, czy będziesz grał, czy nie.

Ja się zgłaszam na rolnika :P

to jest nas dwóch :)

czyli potrzebny jest jeszcze gornik i budowniczy :)

A ja mogę być bylekim, także jak wam zabraknie kogoś do czegoś, to jak najbardziej. A jeśli już byśmy grali, gadalibyśmy przez mikro jakoś czy pisali? Bo ja wolałbym 1 opcję.

ja wolę pisać, na tej mapce akcja nie jest na tyle szybka, żeby nie zdążyć z pisaniem.

nie lubię TS'ów ani skypa.

Ja mogę budować ;)

wiesz jak zrobić generator cobbla albo automatyczną farmę kaktusów? Bo ja nie umiem, a jest takie zadanko :)

Ja mogę zostać górnikiem

Oczywiście . Przechodziłem juz pare takich mapek :) Mogę się tym zająć . I widze , że nie lubisz ts-a , ale jesli cos mam swój kanał moge uzyczyc ;p

ogólnie nie lubię platform głosowych, jakoś tak głupio się czuję mówiąc do monitora, tak samo mam z telefonem, wolę pisać smsy niż dzwonić :)

i jest nas 6, ja, Azrael, Warcraft947, Kevneer, Bigooooos i ty.

Teraz pomyślę nad serwerem. Kto jest chętny do testowania stabilności łącza? Chodzi mi o to, że postawię serwa na zew. IP i ktoś się spróbuje podłączyć, i zobaczy, czy nie ma lagów.

Tylko tak dla wiadomości: jeżeli jakiś górnik wykopie diamenty i chwilę potem, kopiąc głębiej wyleci z mapki, zabiję :)