No to mamy już jakieś 12 osób . (jest już bukkit na 1.0.0 link)
Szukam ludzi do survivala (minecraft)
Tak, 12
Tylko ja mam 32 bita, jaką wersję dałeś w linku? I jeśli możesz to podaj, co wpisać w notatniku, żeby stworzyć ten plik z komendą do włączania bukkita?
Tylko, że ja się nie znam na bukkicie, tylko linka odszukałem .
Bo masz bukkita na procki 32 bitowe i 64 bitowe, i jeszcze trzeba, żeby uruchamiać serwa, wpisać odpowiednią komendę w notatniku i zapisać jak .bat, wtedy uruchamiasz taki skrót i serw jest on
Jeśli można się jeszcze dopisać to jestem chętny
już jest nas 13
nie ma sensu grać już tej mapki, w tyle osób to lepiej freebuilda. chyba, że wytypujemy 3-4 osoby do grania w tą mapę.
już jest nas 13
nie ma sensu grać już tej mapki, w tyle osób to lepiej freebuilda. chyba, że wytypujemy 3-4 osoby do grania w tą mapę.
sorki za dp przycinka neta...
Zmień na freebuild
jeżeli chcecie FB, to musimy Version Changerem zmienić na betę 1.8, ponieważ na 1.0 trudno jest ogarnąć bukkita. A na drugim komputerze mam gotowy serwer, wystarczy, że zgram go tutaj, zmienię IP i można grać. Mam tam m.in. CommandBooka, WorldEdita, MagicCarpeta, co pozwoli nam budować w powietrzu, mogę też poprosić kumpla o ogarnięcie Permissionów. Przyda się, bo dostęp do CommandBooka będą mieli tylko ci najbardziej ogarnięci. Jakby taki griefer się wyposażył w Thor's Hammera to by wyjarał całą mapę
Poza tym na tym serwerze mam też wgraną bardzo ciekawą mapę, z ustawionym spawnem, link do mapki:
http://www.minecraftforum.net/topic/186095-creation-mistral-city-project/
Na razie nic tam nie robiłem, i mam z lekka starszą wersję tej mapy. Serwera używałem tylko ja, planowałem grać z kumplem, ale nas nie łączyło.
Jeżeli interesuje was granie na takiej mapce, jeżeli chcecie mieć za jedyne ograniczenie wyobraźnię, to robimy FB. Jeżeli nadal chcecie grać na tej mapce, to muszę wytypować jeszcze 2 osoby (na razie wytypowałem tylko Valaitha i KeVNEERa) najbardziej ogarnięte w MC, ponieważ na tej piramidzie każdy surowiec jest na wagę złota.
Piszcie, kto jest za piramidką, a kto za FB. Innego wyjścia nie ma, na tej piramidce 12 osób się nie zmieści i będzie totalny chaos.
Ja jestem za FB
Ja jestem za FB.
Jestem za FB
aaa to ja niegram , ja sie znam na bukkicie ale na FB to nie gram
niestety, właśnie stawiam FB
dużo osób jest za FB, nie mam wyboru.
Chociaż można zrobic piramidę.
To za czym w końcu jesteś?
IP na FB (na razie off, włączę wieczorem): 5.194.248.228
No ja tez bym pograł jeśli jeszcze można
A nie możesz postawić serwera z randomową mapą i typowo survivalowy? Każdy się buduje gdzie chce i potem można jakoś się połączyć razem poeksplorować, powalczyć?
Dobra, z lekka odświeżę temat, a tym samym chcę poinformować, że co tydzień będziemy organizowali na serwerze oblężenia twierdzy!
Polegało to będzie na tym:
Są dwie drużyny: broniąca i atakująca. Atakujący muszą przebić się przez twierdzę i odnaleźć Łzę Ghasta (Ghast Tear). W zdobyciu łzy przeszkadzają broniący. Sama twierdza to na razie jeden wielki pokój, dookoła są góry, pułapki, i oczywiście wszystko jest otoczone murem, lecz jeszcze dziś zaplanowane jest ukończenie budowy twierdzy. Aby zapobiec najprostszemu w świecie przebiciu się przez mur, każdy mur jest otoczony nether fencami, a podkopy nic nie zdziałają, przy frontowym murze wylana jest lawa, a za pozostałymi ścianami muru są góry. Można przebić się przez frontową bramę, lecz do niej prowadzi ścieżka wyłożona pajęczynami i nether fencami(co naraża na ataki broniących) plus trzeba przejść przez pionową ścianę(po chaotycznie ułożonych drabinkach). Następnie należy odszukać sekretne przejście, przejść przez dungeona, a na końcu odzyskać Łzę Ghasta. Po jej zdobyciu trzeba ją wynieść poza mury, co jest równoznaczne ze zwycięstwem. Jeżeli zginiemy podczas niesienia Łzy, wtedy kolejny atakujący może ją podnieść i wynieść, lub też, jeżeli podniesie ją broniący, gra kończy się zwycięstwem broniących.
Jeżeli pomysł się sprawdzi, planuję:
1. Odszukać (lub stworzyć) plugina, który polegał będzie na tym, że gdy Łza zostanie podniesiona lub upuszczona (podczas śmierci) przez atakującego, każdy zobaczy o tym powiadomienie, żeby był także taki bajer jak: "Attackers win!" gdy Łza zostanie wyniesiona, rodem z CS'a, bądź też "Defenders win!". Oczywiście do tego stosowny dźwięk
2. Stworzyć nową mapę, replikę twierdzy, i normalnie będzie twierdza, tylko bez zbędnej części mapy, gdzie toczy się życie Freebuilda.
3. Stworzyć parę map z innymi niż pierwsza twierdzami, tak dla odmiany, żeby nie było cały czas tak samo, poza tym później każdy będzie wiedział, gdzie co jest, i nie będzie zabawy.
4. Przede wszystkim zwiększyć RAM, żeby chociaż minimalnie zmniejszyć lag podczas oblężeń.
Do zrobienia zostało jeszcze:
1. Trzeba wymyśleć limit czasowy, żeby obrońcy w nieskończoność nie bronili.
2. Skończyć twierdzę (więcej zabudowań "twierdzowych", na razie jest tylko sala tronowa, mury i dungeon).
3. Ogólne zasady.
4. Nadal trwa kłótnia, co dać na początek: mój pomysł to dać i obrońcom, i atakującym równą ilość surowców, np. 64 deski, 40 sztabek żelaza, 30 diamentów, 3 łuki, 2 stacki strzał (to są tylko przykłady) i każdy robi z tego to, co mu się przyda do oblężenia/obrony, mogą to być nawet wiaderka do usunięcia lawy... lecz Valaith proponuje dać atakującym diamentowy set+full kurczaków i mięs, a obrońcy będą dysponowali tym samym, tyle, że będą mogli robić miksturki na siłę, szybkość itd. i nadal myślimy. Na razie wstęp na serwer jest zabroniony.
Jeżeli to wszystko się uda (ale teraz to będą bardzo przyszłościowe plany) to moglibyśmy kupić dedyka, zrobić forum, już nawet wymyśliłem nazwę serwera - SiegeCraft (ale to tylko po kupnie dedyka). Ale powiem tyle - ten serwer to na pewno nie z moim internetem, mam strasznie wolne łącze i ograniczony transfer danych. Ale do tego czasu wiele może się zmienić, może w końcu Multimedia zrobią coś w mojej wsi z internetem
No nic, jest to tylko zapowiedź tego, co będzie się w najbliższym czasie działo (lub też nie). Na razie mapę tworzymy ja i Valaith, innych w to nie angażowaliśmy. Może to zachęci innych do dołączenia do naszej ekipki.
Pozdrawiam
BlastBlue
Witam,
tak więc na pewno, gdy zobaczyliście ten temat, pomyśleliście "o boże, kolejne dziecko postawiło serwa".
Jednak ostatnio zobaczyłem ciekawą mapę:
http://www.minecraftforum.net/topic/793408-100-surv-sky-pyramid/
Ma ona swoje zasady, np. trzeba grać na przynajmniej easy, są też zadania do wypełnienia, jak zebranie 10 netherracków...
Wszystkie zadania są napisane w temacie (link do tematu powyżej).
Jako, że w tą mapę bardzo fajnie można grać we dwóch, bądź też nawet w trójkę, przejdę do rzeczy:
Szukam jednej bądź dwóch osób, dość ogarniętych w graniu singleplayer survival.
Mój plan jest taki:
gdy znajdą się chętni, jeden z nas postawi serwer, tak, aby inni mogli się podłączyć, wgramy mapkę i umawiamy się na konkrtetną godzinę, wchodzimy i próbujemy wypelnić wszyskie zadania
Ostrzegam, że nie jest to łatwa mapa, wymaga ona zaplanowania działań.
Nie wiedziałem do końca, czy napisać ten temat w Gildie/Klany czy w Gry, dlatego proszę moderatorów o ewentualne przeniesienie tematu.