Szukam miłej postaci do grania

Siema, otóż gram w LoLa od jakichś bitych 4 dni i trochę się już nudzę graniem Annie oraz innych tego typu postaciami. Chciałbym zacząć grać tankami albo championami na DMG. Jestem strasznie wybredny, i nie chciałbym np championa w którego w grze trzeba włożyć więcej niż 10k... Najlepiej żeby w championa dało się włozyć z 8k i by był maszyna do zabijania tudzież tankowania : P

Championy które mnie interesują

-Cho'Gath

-Jarvan IV

-Lee Sin

-Nunu

-Rammus

-Warwick

-Udyr

-Tryndamere

...

Nie chcę zbędnych komentarzy i takie będą ignorowane.

Stawiam piwo za pomoc xD

Polecam Irelię, Xin Zhao i Leonę spróbuj :)

Polecam ci Jaxa za 3150IP. Łatwy do ogarnięcia jak Xin. Możesz go robić pod AD lub hybrydę AD/AP. Świetny combos wychodzi z połączenia W+Q oraz dobre ulti na speed atak i co 3 atak zadaje dodatkowe obrażenia. Naprawdę polecam =D

Leoną już grałem i dzięki, nie potrafie jej ogarnąć, co do jaxa do się zastanowie :P Właśnie przed chwila grałem i trafilem na team noobow, dlaczego spoleczenstwo w LoLu musi byc przyje*ane? -.-tylko sie czlowiek wk***ia!

@Avitus

Podaj build do jaxa :)

http://leaguecraft.com/strategies/guide/15169-grandmaster-at-jax-by-bobyus.xhtml

Korzystam z tego builda ;) kumpel mi go polecił gdyż on sam gra Jax'em

Tylko nie zwracam uwagi na punkt 5 :D a czary jakie brać dla championy to Leczenie/Flash i Ignite :D

warn_ico.png
Warn, za pisanie posta jeden, pod drugim. Jeśli czegoś zapomniałeś, skorzystaj z opcji "Edytuj" - Cree

Okej dzieki, zbieram chyba na Jaxa : P Mam jeszcze takie krępujące pytanie xD Co to AD, AP, neefedowac sie itd xD

@edit

Ale dużo kasy trzeba włożyć w Jaxa : O

AD to atack demage a AP to ability power :D

Jax z itemów nie obejdzie się bez Rageblade + Hextech Gunblade i reszta itemów pod AP. Ewentualnie coś z lifesteal. Zależy od rozgrywki i Twojego sposobu gry ;)

Czytam ten poradnik i myślę że coś z tego wyjdzie : )

Wiec tak, w lola gram juz jakis czas. Gralem Jaxem duzo, dlatego moge spokojnie stwierdzic, ze nie jest to postac latwa do ogarniecia. Grac Jaxem =/= Ogarniac Jaxem. Jesli chcesz czegos prostego do ogarniecia, co zabija wszystko do okolo i nie pada na strzala, to ja polecilbym Ci Xina. Jesli chcesz postac, ktora naprawde gra sie fajnie i ciekawie, to ja polecilbym Udyra, chociaz nie jest postacia najprostsza do ogarniecia.

Ogólnie chcę włożyć też trochę wysiłku w to co robię, bo przecież gry mmo nie opierają się na tym żeby kupić najlepszego chara w grze co ma full wszystkiego a i tak wszystko pier**lić: D. Myślę że się zastanowie nad waszymi postami (to oczywiste). Liczę także na inne wypowiedzi :P

PAMIĘTAĆ STAWIAM PIWO XD

Polecam ci Jarvana. Dlaczego? Świetny tank i dps w jednym.

Najlepiej go robić pod tanka i ad. Jego ulti może zmienić teamfight.

Skoro tak zależy Ci na tym żeby wyćwiczyć postać bo bez ogarnięcia nic nie zrobi to ja polecam Ezreala i/lub Lee Sin'a. Ezreal praktycznie same skill-shoty no i trzeba grać trochę agresywnie oraz dobre używanie ulti = potrzebny jest SKILL. Lee Sin również potrzeba ogarnięcia ponieważ nie jest on jakiś op i w ogóle faceroll, no chyba że w dobrych rękach. Wtedy potrafi czynić cuda.

Możesz spróbować Twisted Fate. Przyjemna postać. Bardzo dobra gdy się ją ogarnie ( stun co 3 sekundy ) ;D

Ja natomiast polecam ci Trundle. Sam może nie jest jakoś nadzwyczajnie groźny ale już z range dps'em na linii czy też w team fightach staje się bardzo użyteczny. Świetnie się sprawdza w pościgach jak i ucieczkach a jego ult niszczy każdego tanka. Obowiązkowy item dla niego to Frozen Mallet, zazwyczaj buduję go następująco:

Mercury Treads - Frozen Mallet i teraz albo Black Cleaver lub Sunfire Cape , który pierwszy zależy od sytuacji, kończę Atma's Impaler i Banshee's Veil tutaj kolejność też do wyboru.

Z tych 8 postaci polecę Ci Tryndamera. Jedyne co on potrzebuje to build. Na dobrym buildzie kazdy pada na hita

offtop jakie wy kurw macie ELO bo widać ze małe

Zastanawialem sie wlasnie nad tryndamerem ale w niego trzeba troche kaski wpieprzyc. A trundle jest dobry przy gangach mi sie bardziej wydaje xD. Zastanawiam sie nad jaxem jeszcze. Ale jeszcze przemysle wasze posty. Bo moze kupie kilka postaci do wyprobowania albo bede czekal na nowy tydzien : )

Mogę Ci pomóc z Tryndem i innymi charami. Tylko napisz gdzie grasz EU czy US

Ja gram na EU ; P oczywiscie gram czesto ale kase zbieram pomału, mam juz 1350 :)

Jak grasz na EU to mnie dodaj : CzyKtosToCzyta :)