Witam
Poszukuję MMORPG na dłuższą metę
No niestety ale gatunek MMO upada i mimo że jest tych MMO niemało no to niewiele można się po nich spodziewać, wszędzie to samo albo nawet gorzej.
Przeszukując internet z każdej możliwej strony w poszukiwaniu “tego” MMO nie natknąłem się na nic ciekawego, ba co ja mogę wiedzieć o grze w którą nie zagrałem ale no bez przesady opinie recenzje i gameplaye z gry jednak mają rację
Dlatego proszę o wasze propozycje sprawdzonych MMO a nie jakiś namalowanych minekraftuf w paincie
Do rzeczy
Poszukuję MMORPG takiego który mnie pochłonie
Grałem w:
Metin2 - tutaj spędziłem najwięcej czasu, miło wspominam grę ale p2w i kompletny brak zainteresowania wydawców gry jest nieznośny i nie jest taki jak kiedyś i do tego dochodzą boty co powoduje we mnie odruchy wymiotne
Margonem - może przegladarkowy, ale pochłoną mnie na dłużej jednak już dziś to nie to samo głównie przez to że gra już w to mało osób i kompletnie zatraciła ta gra swoją przyjemność
Tera - grałem w nią z 15h ( nawet niedawno). Fajna gra ale wdlg mnie jest nudna i mało ludzi a do tego gra jest wydana przez słynnych bobów od Metina którzy srają na swoje złoto
Path of Exile(Poe) - nawet przyjemna , da radę przełknąć ale czuję się jak bym grał single player i gra się robi trochę nudna przez ciągłe przechodzenie lokacji z aktu do aktu itp
Warframe - grałem w to g*wno z 50 h i nie wiem dlaczego tak drastycznie zmieniłem zdanie ale to jest po prostu kurde nudnee, latacie z łukiem czy tam innym czymś i strzelacie do botów jak dzieciaki do tego miałem nadzieję że to minie ale to się powtarza z każdą misja no szanujmy się. Nie pasuje mi to, robi się ciągle to samo, nic nowego, krótko
Tibia - Wczoraj nawet pobrałem tibie bo już nie miałem pomysłu ale to nie to, wyłączyłem , może kiedyś wrócę bo nie dałem grze nawet szansy ale ten system walki i grafika to nie moje klimaty
Ogólnie to mam świadomość że tak naprawdę to g*wno wiem o MMORPG owych grach bo grałem tylko w kilka ale po to o tym piszę . Proszę o propozyje bo już nie mam co wymyśleć. Wstawiam jeszcze takie wymagania co do gierki i to wszystko.
Bez p2w - to jest obrzydliwe, jak już to IS ze skinami, kosmetycznymi dodatkami
Grafika - nie jakiś badziew chociaż grałem w takie syfy że może to przełknę jak gra będzie fajna ale jednocześnie nie za mocna bo komputer nie jest wysokiej klasy.
Popularność- dużo ludzi na serwerach ale nie tyle żeby wywalało co 5 minut czy po prostu lagi bo to jest niegrywalne .
Abonament- bez abonamentu , najlepiej też żeby gra była f2p ale jak by było coś fajnego to moglbym kupić ostatecznie
Questy- żeby nie było sytuacji jak w metinie że mamy zabić dziki by uzyskać glinę ( jeżeli dobrze pamiętam to była taka misja) czy podobnie, nie wiem ile jest gliny w dziku i nie chce wiedzieć ale zeby te questy były chociaż zrobione na poziomie powiedzmy realnym
Ekran? - Szkoda mi klawiatury, bo ostatnio grałem w jakieś badziewie i na tym ekranie się tyle działo że się prawie zrzygalem, przepraszam ale po prostu łeb mnie boli jak patrzę na tony magii że nie widzę nawet paska życia lub many
Endgame- żeby nie było sytuacji że na max lvl będę siedział w mieście i nic nie robił, chociaż jakieś wojny gildyjne, no cokolwiek
No to chyba wszystko, mam nadzieję że ktoś mnie zrozumie i doradzi coś do pogrania, szczególnie że niedługo wakacje a nie ma w co pograć.
Przepraszam za błędy ortograficzne, językowe i jakiekolwiek inne
Proszę się też nie sugerować zbyt bardzo tym w co grałem bo próbowałem wszystkiego
Za wszystkie propozycje dziękuję