Witam. Szukam MMORPG po Polsku na bardzo długi czas… Raz na jakiś czas mogę wydać coś kasy na grę…
Piszcie w jaki tytuł po Polsku warto jeszcze pograć… Lub w jaki Polski tytuł gracie, może się dołączę
Szukam MMORPG na bardzo długi czas
… Ktoś coś ?
W tym roku jednym z ciekawszych mmo jest New World. Muszę tylko zaznaczyć, że nie ma jeszcze oficjalnej premiery, ale można zagrać.
Zacznij od tego, że New World nie jest prawdziwym MMORPG a kolega szuka MMORPG. Po pierwsze na serwerze w danym momencie może być tylko 1000 osób, po drugie z 9 Skill’i możesz mieć “aktywnych” tylko 3! Tak można używać tylko 3 Skill’i a walka i tak sprowadza się tylko do trzymania LPM.
z tego co żyje i raczej nie umrze to raczej tylko WOW(za niedługo powinno wystartować nowe rozszerzenie) ,BDO(jeżeli wolisz grind ponad wszystko inne), nwm jak sytułacja w FF ale pewnie też raczej nie zdechnie za szybko, Albion (ta gra jest dość specyficzna jeżeli załapiesz się do dobrej gildi i masz czas to cie pochłonie w każdym innym przypadku cie od siebie odrzuci), Tibia( niby staroć ale zdechnąć nie chce, sam wróciłem na kilka miesięcy i się fajnie bawiłem)
reszta gier może jest lepsze pod pewnymi względami ale na pewno nie jest warta uwagi jeżeli chcesz zostać w grze na ponad 2-3 miesiące.
Kolega prosi o MMORPG po polsku. Rozumiem, że chcesz polecić najlepszą według Ciebie grę, ale nie pasuje ona do kryteriów założyciela wątku.
Co do MMORPG-a po polsku, to może ESO? Gra nie jest spolszczona oficjalnie, ale powstaje polskie tłumaczenie fanowskie, a sam tytuł jest na tyle wart polecenia, że chyba nie ma sensu rozmieniać się na mniej znane, ale przetłumaczone (często licho) produkcje.
Pewnie nie pasuje, ale tak się składa, że jeżeli już wypisujesz tytuły po angielsku z fanowskimi tłumaczeniami to do WoWa też jest tłumaczenie https://wowpopolsku.pl/
Jest przetłumaczona większość zadań do tego “dymki”, napisy w filmikach, książki oraz ui. Także tego…
Nie miałam pojęcia, że powstaje również fanowskie tłumaczenie do WoWa. Sądzę zatem, że również z powodzeniem można go polecić, choć nie wiem, czy autorowi odpowiadają gry w modelu p2p.
Nie oszukujmy się, obecnie jeżeli chodzi o grę z oficjalnie wspieranym językiem polskim jedynym rozsądnym wyborem jest Albion Online. Zarówno pod względem populacji i zawartości wygrywa.
Pomyślę z tym ESO.
Może ktoś jeszcze się wypowie czy jakiś stary Polski MMORPG jeszcze żyje.
Metin 2 , NosTale gry nie umrą ale według mnie nie nadają sie na “gre na długi czas” .
Szukanie mmorpg w języku polskim jest bezcelowe, jeżeli nie posiada w większości polskiej społeczności i tak bedziesz musiał znać język żeby grać , a jeżeli wiekszość społeczności jest z polski to bez znaczenia czy sama gra jest po angielsku czy niemiecku bo wszystkie poradniki( do których i tak zajrzysz niezależnie od języka gry) będą w naszym języku.
A jak w ESO z Polską, Społecznością?
Po polsku na bardzo długi czas? Nie istnieje taki.
Polaków w ESO na pewno znajdziesz, bo gra cieszy się u nas sporą popularnością. Najlepiej założyć temat na forum, a gracze sami się odezwą.
ESO ONLINE ma spolszczenie dużo polaczków polecam
Sam gram w ESO i bardzo mi się ta gra podoba.
Ale co do spolszczenia, to to ze strony “Skrybowie Tamriel” - zawiera tłumaczenie bardzo małego % tekstów w grze.
Jest jakieś inne spolszczenie?
New World to MMORPG chyba ze nie znasz definicji tego A gra wyjdzie dopiero w połowie przyszłego roku wiec i tak odpada
Może Warframe, grindownik z polskim spolszczeniem (niewiele błędów), zwłaszcza że teraz dorzucili nowy open world więc gra trochę odżyje (tak, to coop/morpg).
Nie jestem pewien, ale chyba nie jest w pełni spolszczone, ale nie ma tam ekstremalnego polskiego.
Albion Online, Gloria Victis, Destiny 2 (ten ostatni to taki nie do końca klasyczny mmorpg, ale bardzo dobrze spolszczony).
Conan Exiles