Szukam powolnej i odprężającej gry MMO

Hejka!

Do napisania tego pytania zmotywowały mnie ostatnie próby sprawdzenia World of Warcraft (retail) oraz Maple Story.

Najwidoczniej jestem zbyt przyzwyczajony do starszych gier MMO, bo po prostu zbyt męczyłem się tym ogólnym chaosem, szybkim pchaniem fabuły, błyskawicznym wbijaniem poziomów i brakiem poczucia rośnięcia w siłę.

Brakuje mi tytułu w starym stylu pokroju World of Warcraft (classic), gdzie można sobie odpocząć powoli robiąc zadania i faktycznie poczuć, że warto trochę pobić te potworki, by uzyskać dostęp do skilla faktycznie podnoszącego moc postaci.

Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem, najwyżej doprecyzuję gdy pojawią się pytania :slightly_smiling_face:

Dzięki!

Możesz sobie zagrać w WOW Classic - nie ma problemu.

2lajki

No właśnie swego czasu grałem sporo, ale szukam też alternatyw z podobnym tempem rozgrywki :smiley:

Szukam MMO podobnego do Tera ?

TERA nadal ma taki oldschoolowy system progressu?

to cięzko będzie

Ashes of Creation, takie połączenie Gothic’a z WoW’em.
Jak na chwilę obecną baaardzo powolny, nie wystarczy iść na spota i bić mobów, trzeba zbierać, robić itemy i dopiero wtedy możesz progresować dalej.
Niby coś tam mają na premierę ułatwić te poziomy 1-15, ale potem to i tak będziesz musiał 5h crafcić żeby iść dalej,

1lajk

Bardziej bym powiedział że aoc to jakby gothic się wysrał na chodnik i wow w to wdepnął

2lajki

To przecież gorsze niż gothic

Gra ma swoje bolączki, ale spełnia wymagania [Comrebirth] w 100%, sam jestem fanem starszych gier TAB Target i AoC mi odpowiada mimo wielu problemów.
Jestem ciekaw ilu z krytykujących faktycznie śledzi postępy prac.
Ja sobie testuje od paru dni i już między takimi wersjami Live sprzed 4 chyba miesięcy, a zeszłotygodniowym PTR jest w cholerę różnica, chociaż przyznam rację że zanim gra będzie skończona to pewnie ze dwa lata jeszcze, chyba że Dev Team faktycznie nas czymś zadziwi z tym Harbringer update 12 grudnia.

1lajk

XD Po co mamy śledzić postępy scamu? Mam pytanie — jeśli na przykład nie lubisz Minecrafta, to po co masz śledzić, że w aktualizacji 1.21.10 dodali włócznie? Jak gra cię nie obchodzi, to ją ignorujesz. A AOC nie ma nic, żeby powiedzieć ‘o, zesz, ta gra odkryła koło na nowo’. To samo co w innych grach, tylko w innym papierku. Ta gra skończy pewnie jak Ship of Heroes — zostaną tylko osoby z bańki, a nie prawdziwi gracze. A dla mnie każda gra z abonamentem i ceną wstępu i itemshop to scam.

1lajk

Moze GW1 albo poszukaj priva L2 z x1

1lajk

Obczaj sobie Corepunk

1lajk

W sumie to racja z tym item shopem. Ostatnio nawet się zastanawiałem czy nie kupić aoc na steam tak żeby się samemu na 100% przekonać czy warto w to próbować grać i mnie uratowałeś.
Ale jak teraz pomyśle, to item shop w gierce b2p z abonamentem to tylko troszkę mniejsze gówno od skośnookiego p2w.

Guild wars 2 - nastawiony na Open world, questowanie, unlocki masterek z achievementów, zbierania kolekcji. 90% czasu spedzisz w open worldzie grajac w swoim tempie

1lajk

Nordic walking

1lajk

Guild Wars , a szczególnie że 03.12 wychodzi GW reforged - remaster z dodatkami za jedyne 20$.

1lajk

Eve online, czujesz progres jak nigdzie indziej, jak gre odpalisz rano o 8 to konczac o 1 w nocy nadal malo zrobione zostalo ;p.
Gra bardzo ciężka do ogarniecia ale twój progres nie jest kasowany po kazdym dodatku jak to ma miejsce w np wowie. Wychodzi dodatek twoj gear jest uja warty trzeba farmic nowy. Tutaj statek wyprodukowany 20 lat temu jest nadal uzyteczny i ma podobna wartosc :). Mozesz budowac swoje imperium cegielka po cegielce przez dekady. Gra działa od 2003 roku i pewno podziała jesio kolejne 20 lat :).

1lajk

Myślałem, bo faktycznie materiały z tej gry wyglądają naprawdę nieźle. Ale krytyki nie brakuje, zobaczymy jak to będzie wyglądać po grudniowej premierze na Steam. Dzięki :smiley:

Ktoś napisał o tym remasterze GW1 i oby im się udało - bo chyba sporo dotychczasowych graczy nadal chciałoby się doczekać odświeżenia. Na pewno spróbuję jak wyjdzie.

A znasz jakiś ciekawy i stabilny serwer L2?