Pexu problemem nie jest wbicie cap lvla na serwerze PvP. Problem zaczyna sie w momencie gdy gracze z poziomem 60 znudzeni endgamem koczuja w miejscach takie jak most w Lumbertown i przez kilka godzin dziennie na kazdym kanale zabijaja graczy z poziomami 10+, ktorzy pojawiaja sie w tej strefie. Wiec powiedz mi po jaka cholere masz grac na serwerach PvP z banda zakompleksionych dzieciakow skoro mozesz pograc na serwerach PvE majac regulowane zasadami BG? Na serwerach PvE masz pewnosc, ze po pracy, szkole nie bedziesz "n" razy staral sie przejsc z lokacji do lokacji oraz masz pewnosc, ze zaden palant nie bedzie swoich kompleksow czy tez żali na temat swojego marnego losu wyladowywal na nisko poziomowych graczach.
Szukasz ludzi do gry?[CZYTAJ]
Ja tam wole pvp serwer dlatego, że kiedy ktoś się do mnie przywali i zacznie wyzywać to mogę go bezproblemowo zabić. Tak samo walki o spot gdy dwoje walczy o expowisko tez fajna sprawa. Wy macie problem z mostem w Lumbertown ? A ciężko wam zmienić Ch ? Oni siedzą tylko na ch1 a na innych już pusto. Jak ciężko wam zmienić channel na inny i przez takie coś nie chcecie grać na serwie pvp to idźcie na pve gdzie nie ma żadnej odskoczni jak wyskoczenie na mapę 60 lvl i walka z randomami tylko nawalanie codziennie instancji i bg.
W czym tkwi fun random PK na Terze? Wiekszy fun z randoma masz nawet na archaicznej juz Tibii bo przynajmniej cos moze wypasc z goscia, ktorego zabijesz. Podobnie bylo np. w SUN Online. Zamiast bezcelowo biegac za gosciem po mapach swiatowych lepiej wyjsc na BG i pokazac klase bedac wysoko w rankingach przy okazji zdobywajac punkty za ktore mozna nabyc alkahesty etc. Ale jasne latwiej jest zajsc kogos gdy ten walczy z BAMem i go zabic niz uczestniczyc w BG gdzie kazdy ma rowne szanse Takie typowe polaczkowe myslenie "wskocze mu na plecy zadam dwa ciosy z nienacka i wygram bo sie gosc nie polapie" - ale tak za przeproszeniem graja najwieksze piz**.
Pexu problemem nie jest wbicie cap lvla na serwerze PvP. Problem zaczyna sie w momencie gdy gracze z poziomem 60 znudzeni endgamem koczuja w miejscach takie jak most w Lumbertown i przez kilka godzin dziennie na kazdym kanale zabijaja graczy z poziomami 10+, ktorzy pojawiaja sie w tej strefie. Wiec powiedz mi po jaka cholere masz grac na serwerach PvP z banda zakompleksionych dzieciakow skoro mozesz pograc na serwerach PvE majac regulowane zasadami BG? Na serwerach PvE masz pewnosc, ze po pracy, szkole nie bedziesz "n" razy staral sie przejsc z lokacji do lokacji oraz masz pewnosc, ze zaden palant nie bedzie swoich kompleksow czy tez żali na temat swojego marnego losu wyladowywal na nisko poziomowych graczach.Sam sobie przeczysz, skoro wbicie capa to nie problem, to dlaczego przeszkadzają Ci PKerzy w Lumbertown? Właśnie dlatego, że nie możesz sobie pozwolić na utratę czujności i oprócz mobów, które swoją drogą nie stanowią praktycznie żadnego wyzwania (w outer worldzie), musisz bać się też innych graczy, granie na serwerze PvP jest takie ciekawe i stawia przed Tobą wyzwanie. Osobiście do ~30 lvl zginąłem nie raz, ale nigdy nad tym nie rozpaczałem, bo ani straty nie są dotkliwe, ani nie ma dużo chodzenia po śmierci, więc zostajesz sprawiedliwie ukarany za własne błędy. Natomiast po 30 lvl zacząłem rozglądać się za gildią, dołączyłem akurat do takiej, która rządziła na terenach w których expiłem i od tamtego czasu nie miałem już takich problemów, zawsze zdarzały się pułapki, ale jeżeli ktoś był natrętny to koledzy z gildii chętnie udzielali mi pomocy.
W czym tkwi fun random PK na Terze? Wiekszy fun z randoma masz nawet na archaicznej juz Tibii bo przynajmniej cos moze wypasc z goscia, ktorego zabijesz. Podobnie bylo np. w SUN Online. Zamiast bezcelowo biegac za gosciem po mapach swiatowych lepiej wyjsc na BG i pokazac klase bedac wysoko w rankingach przy okazji zdobywajac punkty za ktore mozna nabyc alkahesty etc. Ale jasne latwiej jest zajsc kogos gdy ten walczy z BAMem i go zabic niz uczestniczyc w BG gdzie kazdy ma rowne szanse Takie typowe polaczkowe myslenie "wskocze mu na plecy zadam dwa ciosy z nienacka i wygram bo sie gosc nie polapie" - ale tak za przeproszeniem graja najwieksze piz**.Sory kolego, ale najeżdzasz na serwery PvP i nazywasz graczy tych serwerów polaczkami i " piz*** ", a prezentujesz taką postawę, jakbyś po prostu dostał od kogoś ganka w tym nieszczęsnym Lumbertown, spłakał się i przeszedł na PvE, gdzie zamiast cieszyć się grą próbujesz wszystkich przekonać, że PvP ssie. Battlegroudny są świetne, sam praktycznie nigdy nie uruchomiłem outlawa, a mimo to wolę serwery PvP właśnie dlatego, że dodają trochę trudności i urozmaicenia do tych nudnych 60 lvl, które dzielą Cię od capa.
@down:
Powtarzasz się, a ja już Ci odpowiedziałem co mnie przyciąga do serwerów PvP. Jeżeli nie lubisz grać w grupie, nie masz kolegów, nie lubisz ryzyka to po prostu nie graj na PvP, ale nie rozumiem, czemu nie możesz też spróbować zrozumieć ludzi, którym to daje frajdę.
peXu skoro kreci Cie takie cos to znaczy, ze nie wiesz co oznacza honorowa walka.O lol
I wlasnie o to mi chodzi, nie radzisz sobie na PvP i wolasz kolegow < wspominasz o gildii do ktorej dolaczyles> w mysl zasady " w kupie sila, kupy nikt nie ruszy" lub zalatwiacie porachunki tak jak to wspomnial moj zajomy przed momentem na TS gdzie na Metinie goscie dostawali od niego sowite lanie to czekali pochowani po mapie i gdy ten pulowal cala mase mobkow Ci wyskakiwali i wtedy starali sie uprzykrzyc mu gre. BG ma przewage nad open pvp bo ma zasady.
I najwiekszy argument! Za open PvP w terze nie tracisz nic, i nic nie zyskujesz wiec pytam na co walczyc skoro nic to nie daje? Zdaje mi sie, ze rozpoczynajac malo uczciwa walke PK w ten sposob niektorzy rekompensuja sobie fakt posiadania malego fiuta.
Na marginesie. Staram sie uswiadomic tutaj nowym graczom, ze serwery PvP sa pelne zakompleksionych dzieciakow. Gram w tere 2 lata i w gildiach na serwerze Fraya mam mase znajomych ktorzy pouciekali z Kiliana bo na tym serwerze jest za duzo dzieciakow z kompleksami, ktorzy nie wiedza co to uczciwa walka PvP. Gowniarz padal kilka razy zaczynajac PvP po czym wpadal z gildia. peXu skoro kreci Cie takie cos to znaczy, ze nie wiesz co oznacza honorowa walka.
Tera:EU
Serwer: Kilian
Klasa: Berserker
Nick: Cornasor
Tera: Eu/NA
Serwer:~ascension valley
Klasa:~Sorc lv.60 Zerk lv.48 Reaper lv.60
Data:~17.05
Klasa: Archer(60), Zerk(60), Priest(58) i slayer(27)
Nick: Mistle, Aenyeweddienn, Calanthe, Ciri
Jeśli ktoś chce pograć to piszcie PW tutaj lub dodajcie w grze do znajomych. Sam częściej gram na NA ale jeśli znalazłoby się paru ludzi to można i na Eu
Klasa: Sork 12 lvl
Nick: AjKillyou
jesli ktos chetny to pisac!
Tera: NA
Serwer: Mount Tyrannas
Klasa: Slayer
Nick: Arclouze
Tera: EU
Klasa: Warrior 15lv
Nick: Avrilla
Klasa: Berek 56,Reaper 60
Nick: Perwol Balthazzars
Pisać chętnie pofarmię oraz dołączę do Aktywnej Gildii.
Klasa: Mam kilka postaci,ale mogę stworzyć nową
Nick: Rasillas
Mogę zaoferować TS'a jeżeli zajdzie taka potrzeba.Mam sporo wolnego czasu i chętnie go spędzę w Terze.
Tera: NA
Server: Mount Tyrannas PVP
Klasa Warrior 39 lvl ++++
Nick Kazuyuki
Serwer: Killian PVP
Klasa: Warrior
Data: Oj bardzo zależy od mojej pracy. W piątek i sobotę po godzinie 22:00 do rana. W tygodniu jak dam radę to w godzinach 21:00 - 00:00.
Przepraszam, za trashtalk, ktory za chwile wniose Ale serio oplaca sie grac na EU zamiast na NA? Gralam na obydwu serwerach no i na NA gralo mi sie o wiele lepiej anizeli na EU.
chciałby ktos od nowa zacząć grać na NA serwerze? Doswiadczenie mam z EU lecz chciałbym od nowa zacząć na Amerykańskiej wersji ponieważ szybsze patche lepszy support itp.
Jest ktoś może chetny? pw badz pod tematem mam komunikator (własny serwer ts3)
Klasa: Archer (16 lvl)
Data: W ciągu dnia, o różnych porach.
Posiadam ts3/skype itp. Szukam również gildi, najlepiej polskiej, która stale się rozwija.
PS: Nick w grze: Psychiczna
Tera: US
Serwer: Celestial Hills - Roleplay PVE
Klasa: Archer
Data: Wieczorami 20-24
Kontakt: Arutaru
Witam, chcialbym wrocic do Tery, sciagnieta mam tylko wersje EU ale sciagne NA jesli znajda sie ludzie. Licze na szybka odpowiedz
Serwer: Fraya
Klasa: Archer (52 lvl)
Data: W ciągu dnia po 15:00/ jak i w nocy (w zależności od grafiku).
Posiadam: ts3/skype itp.
PS: Nick w grze: Ulvver