Co tam będę nawijał makaron na uszy. Wejdź na stronę www.animezone.pl Na pewno znajdziesz coś dla siebie .
~Leman
Co tam będę nawijał makaron na uszy. Wejdź na stronę www.animezone.pl Na pewno znajdziesz coś dla siebie .
Siema, aktualnie skończyłem Fullmetal Alchemist Brotherhood (bardzo ciekawe anime szkoda, że takie krótkie, próby komedii nieco nieudane) i Magi (dużo śmiesznych scen , zostało czekać na kolejny sezon ;/ ) teraz biorę się za Gintame, obejrzałem 1 odcinek i jakoś nieciekawie to widzę... zobaczymy jak to będzie dalej
PS. Zapomniałem dopisać do wymagań, że nie przepadam za mechami i współczesnością (zaraz poprawię)
Gintama to jedno z lepszych anime (anime które ma w sobie wszystkie inne anime W trakcie oglądania zrozumiesz). Może miejscami nudzić (szczególnie początkowo), ale później ostro się rozkręca więc naprawdę warto
Co do nawiązań, wczoraj wylosowałem sobie odcinek zobaczyć czy kreska się nieco zmieni i od razu trafiłem na Shichibukai z One Park i Bakatsuki z Baruto
WITAM WAS PONOWNIE i przepraszam za nie obecność ;/
Postanowiłem się podzielić wrażeniami jakie doznałem oglądając kilka anime (Kolejność anime podaje losowo)
Gintama - Świetne sceny walki, częste arc'i w których animacja była na wysokim poziomie (w końcu tasiemiec, z ponad 300 odcinkami). Humor także świetny który pojawiał się między acr'ami. Jedynie co obniżyło ocenę to ciągłe jeżdżenie po okularach Shinpachiego (obejrzałem 1 i 2 sezon, czekam na +50 odc. w 3 sezonie i oglądam dalej ) 97/100
Great Teacher Onizuka - Świetna, stara komedia. Szkoda, że miała taki dziwny koniec (dziś skończyłem oglądać), chętnie bym obejrzał z 100 kolejnych odcinków ;p 85/100 (brak porządnych walk)
Black Rock Shooter - Szczerze to nie wiem po luja to obejrzałem. Jedynym powodem dlaczego obejrzałem były częściowo pokazane walki na różnych amv, więc szykowałem sie na niezły pokaz, a otrzymałem psychologiczne anime o dziewczynkach z gimnazjum . Nad sensem tego anime rozmyślałem naprawdę sporo, ale nadal zbyt nie rozumiem. Nie mój gatunek ;p Co do oceny to nie mam prawa tego oceniać ;p
Magi - Niektóre momenty po prostu wygrywałem wszystko . Dodatkowo kreska dosyć fajna. Jedyne co mi się nie spodobało to te zbroje ;/ 89/100
Hunter x Hunter - arcydziało wśród anime Komedia, walki, dramat wszystko było idealnie zaplanowane. Jedyne wada, to że z początku akcja jest dosyć powolna. Jedyne anime w którym przez ponad 2 minuty nie byłem w stanie kontrolować łez... (Jedyny irytujący fakt, że przez całe anime leciał ten sam opening). Dodatkowo przez kilka dni po zakończeniu serii zacząłem dokładnie analizować każdą sytuację D: 100/100
Attack on Titan - Pomysł fajny, jednak główny bohater jakiś taki oklepany ;/ Ale z chęcią obejrzę kolejny sezon 90/100
Full Metal Alchemist - Jedno z najlepszych anime, niestety strona komedii była nieco nie udana . Jednak sama fabuła i pomysł z tą cała alchemią genialne 97/100
One Punch Man - Anime chyba jedyne w swoim rodzaju gdzie główny bohater jest dosłownie najsilniejszy w wszechświecie. Tylko czekać na 2 sezon 96/100
To będzie chyba na tyle
Więcej sobie nie przypominam, dziś zaczynam oglądać Suisei no Gargantia, mimo że nie lubię mechów. Podobno nawet anty-fani mechów lubią tą serię, więc też zobaczę
Obejrzyj sobie D.Grayman, jak dla mnie to anime jest świetne (sam oglądałem chyba ze 4 razy).
Ok, obejrzę jako kolejne
One punch man !
Racja, one Punch Man - wiedziałem, że o czymś zapomniałem. Już dodaje do listy obejrzanych.
Spróbuj może tych bo chyba nikt ich nie przytoczył:
Sket Dance: Luźna komedia. Super gagi, jednak momentami trochę kiczowate. Gackt jako Seiyuu.
C: Money of soul and possibility control: Coś kompletnie innego. Mega oryginalny pomysł. Nadal shounen, niestety trochę krótki.
Ehh po obejrzeniu D-Gray Man-a (świetne anime, od 50 odcinka trudno się oderwać), dogoniłem Gintame, najgorsze jest to, że oba anime nie są skończone i tylko czekać na 2 sezon D-Gray'a i do środy na Gintame... Tyle teraz tego czekania D: Najgorsze że oba anime są świetne... Dzięki za polecenie obydwu Teraz chyba zaczynam oglądać Beelzebub, bądź Soul Eater. Mam nadzieję, że nie dojdzie mi kolejnego czekania
Darker Than Black jest bardzo dobrym anime i polecam go mocno. Warto obejrzeć też Code Geass, bowiem przez wielu jest to top 1 anime ever, choć ja np wolę Darker Than Black.
Darker Than Black obejrzę, ale Code Geass jakoś średniawo mi się podoba przez kreske, ale nie należy oceniać książki po okładce
Podejrzewam iż gdyby w Code Geas kreska byłaby z lat 70, to i tak nadal byłby to top 1 wielu ludzi. Tutaj fabuła miażdży wszechświat. W Darkerze klimat miażdży wszechświat btw.
Darker Than Black jest bardzo dobrym anime i polecam go mocno. Warto obejrzeć też Code Geass, bowiem przez wielu jest to top 1 anime ever, choć ja np wolę Darker Than Black.
Dodałbym tylko że Darker Than Black kończy się na 1 sezonie, a drugi to jakaś pomyłka.
Od siebie dodam Jojo Bizzare Adventure oraz Katekyo Hitman Reborn jak lubisz coś dłuższego.
Odświeżę sobie, ponieważ zawsze długo mi schodzi nad szukaniem tego tematu
D.Gray - Man dostał w końcu nową serię, ale co najlepsze manga ze względu na słabe wyniki została zawieszona przez mangakę. Bleacha obejrzyj, jak tego nie zrobiłeś jeszcze, bo naprawdę warto i słychać już głosy o końcu mangi , oraz rozpczęciu prac nad kontynuacją animę. Warto też spojrzeć na sugerowane anime, z linków wcześniejszych, bo tam masz mnóstwo perełek takich jak Cowboy Bepop, Samurai Champloo , Trigun, Berserk, Claymore, Sword of the stranger . Oraz mnóstwo innych , nieco innych gatunków choćby jak Paranoia Agent . Moim zdaniem mając taki repertuar starszych anime, omijaj sezony szerokim łukiem, chyba iż wiesz iż dane anime jest murowanym hitem. Większość sezonówek jest nie warte niczego, ale wiele starych serii, to perełki, które zapamiętasz do końca życia.
Dziś skończyłem oglądać Nanatsu no Taizai (przedtem obejrzałem Death Note) i spróbowałem zacząć oglądać Jojo bizzare adventure, ale nie spodobał mi się... Wiec wziąłem się za Ao no Exorcist i chyba przy nim zostanę. Dalsza droga pozostaje tajemnicą
Ja polecę od siebie jeszcze - Witch Hunter Robin, Devil May Cry oraz Blade. Dwa ostatnie dość brutalne, jednak moim zdaniem warte obejrzenia ; )
No cóż grałem w DMC 3,4 i 5 :P. Więc kiedyś na pewno spojrzę, szkoda tylko że jest to dosyć stare anime