Tapeta na pulpit

Jednak temat ma wzięcie :)

w pierwszej kolejności zrobię chyba coś dla Azraela i FreeQ (moje klimaty :) ), a następnie tapetkę ze Skyrima. Dziś zrobię dla Azraela, a jutro zrobię chyba rekordową liczbę grafik: grafiki na forum, tapety dla was... oj będzie tego :)

BlastBlue, jeśli miałbyś więcej czasu, możesz zrobić coś na każdy "klimat", o który prosiłem, nie obrażę się ;)

Pożyjemy, zobaczymy.

To ja poproszę o tapetę w rozdziałce 1366x768,musi znajdować się na niej nick MaRcOS,tematyka Minecraft.

Sory nie ta rozdziałka.

6yz2n7.jpg

Jeśli można by było tapete w 3D z Guild Wars z Nickiem Don Pedro. O rozdzielczości 1600x900. Będę bardzo wdzięczny;)

Pogoń Szczecin i Legia Warszaawa młyny da radę?

Avi, idziesz za bardzo na łatwiznę, sklejasz parę screenów z neta, a potem przepraszasz, że nie ta rozdziałka. Najlepiej rób od zera w danych wymiarach.

Sory nie ta rozdziałka.

Mi się podoba,a rozdziałka zabardzo nie przeszkadza ;) .

Już lepiej na taką tapetkę wklej sobie swój nick (nie moja praca):P

http://www.imgbase.info/images/safe-wallpapers/video_games/minecraft/15555_minecraft.jpg

Avi, idziesz za bardzo na łatwiznę, sklejasz parę screenów z neta, a potem przepraszasz, że nie ta rozdziałka. Najlepiej rób od zera w danych wymiarach.

A Ty nie ?:D znajdujesz wyciętą cudzą pracę i robisz do niej tło (i to tło też robisz na jedno kopyto, bo technicznie są podobnie wykonane według jakiegoś nienajlepszego schematu) w 10-15 minut i lecisz na forum. :D

Zacznijmy od pierwszej rzeczy: ja biorę jedynie wycięty "render" (jak ja to nazywam) z neta, a nie całe obrazy. Co do schematu, to przyznam ci rację, bo jakoś nie wiem, jak inaczej mógłbym to robić, ale dalej próbuję ogarnąć inne opcje i cały czas testuję (aktualnie są to filtry), ale muszę ci powiedzieć, że w większej mierze jestem samoukiem (kiepskim na dodatek :) ), jedynie dwie osoby dawały mi jakiekolwiek porady. A ty jesteś zawodowym grafikiem, to czemu porównujesz mnie do siebie? Może i tak piszę, może twoja opinia jest dobra, ale uwierz mi, że z podziwem patrzę na niektóre z twoich prac (bardzo ładne są). Te moje prace to głupia zabawa, w sumie to właśnie tym zabijam wolny czas.

Azrael taka tapeta dla ciebie:

Ja tylko próbuję Cię zmotywować, żebyś spróbował czegoś innego, bo nie oszukujmy się robiąc cały czas prace według jednego schematu się nie rozwijasz (a szkoda).

i wcale nie trzeba mieć ogromnego doświadczenia żeby zrobić świetną tapetę (nie moje)

http://www.chanconsultants.org/uploads/7/5/3/0/7530665/peace_wallpaper_on_chanconsultants.jpg

ale jakiś pomysł na to co chce się zrobić to trzeba mieć definitywnie. Tak czy inaczej masz zajawke, masz potencjał, więc zadziw nas czymś mniej szablonowym. :D

Wszystko fajnie, ale wolałbym bez nicku i postać po prawej (ojej, pomyliło mi się, zmęczony byłem) (na lewo mam ikonki ;) ). A mógłbyś spróbować coś z faunem z "Labiryntu Fauna"? Najlepiej sama głowa na czarnym tle + jakiś domieszek jaskrawego niebieskiego (może jakaś aura dookoła?). Aha i ja prosiłem o prace w rozdziałce 1920x1200, a ty chyba jest 1600x1000, co prawda różnicy wielkiej nie ma, ale jeśli byś mógł...

To znaczy to jest tak:

Azrael ten asasyn jest po lewej, no chyba, że przesadziłem z napojami procentowymi i coś się nie zgadza :)

Tinypic przeskalował obrazek, chociaż robiłem w podanych wymiarach. Następną pracę wyślę jako załącznik, to wtedy nie będzie żadnego skalowania.

Yanglegend motywacja motywacją, ale rzeczywiście, trzeba mieć dobry pomysł, bo muszę przyznać się, że jak zobaczę prośbę, to po prostu google grafika, szukam jakiegoś wyciętego elementu związanego z tematem pracy, robię, nawet nie pomyślę i właśnie wychodzi ten schemat :)

W sumie to muszę kiedyś nad czymś poważniejszym przysiąść, wymyślę coś w odpowiednim dla mnie temacie i pokażę to tutaj. Co do tej tapety z linku to prosta, ale bardzo pomysłowa.

Co do mnie to ja też nie jestem zawodowcem ale próbuję. A tak w ogóle to moja 2 tapeta jaką robiłem i GIMPA nie mam opanowanego tak jak ty ;)

A po polsku gimpa masz? Ja mam i wtedy łatwo ogarnąć :P

Blast, pomyliło mi się ze zmęczenia, każdemu się zdarza. W takim razie jeśli będą jakieś postacie to po PRAWEJ lub na środku.

Azrael dokładnie, każdemu się zdarza. Może się teraz pobawię w coś z tymi "gitarowymi" klimatami :)

Tak GIMP po polsku.

To kiedyś możesz na spokojnie poprzeglądać i potestować wszystkie opcje gimpa, a zobaczysz, że wiele rzeczy można w gimpie zrobić szybko i łatwo.