Ten moment gdy Blizzard zapowiada Vanille... znów
Jak serwery z przeludnienia będą padać to zobaczymy jakie wy będziecie mieli wymówki
Tez jestem ciekaw ty wszystkich cebul " gram bo vanila byla dobra " .... To co teraz za wymowke znajdziecie ??
ps. i tak wszyscy wiemy ze tak naprawde 90% graczy privow to cebula ktora zaslaniala sie "vanila" zeby sie wytlumaczyc a jakeis 10% gra bo faktycznie lubi tamten klimat
Ogłaszam wszem i wobec że wszystkie prywatne serwery upadły w tym momencie
P.S.
Kocham Blizzarda
Ogłaszam wszem i wobec że wszystkie prywatne serwery upadły w tym momencie P.S. Kocham Blizzarda
Nie ma żadnego argumentu żeby się z Tobą nie zgodzić.
Nie ma żadnego argumentu żeby się z Tobą nie zgodzić.
Hasira przyjdzie to zapewne zarzuci swoim wyimaginowanym argumentem
Pewnie będzie płacz zcemu Vanilla a nie WotLK
Teraz będą cebulaki krzyczeć że Vanilla ssie bo blizzard i TBC jest krulem xDDD
Ok, pokazali że planują zrobić Classic-y, ale co dalej ? Więcej szczegółów Blizz, więcej szczegółów...
Już widziałem komentarz żeby blizzard wprowadzał dodatki, ale bez ulepszeń... Co za hipokryzja
przypuszczam że ten classic to bedzie zwyczajny reboot wowa.
Z tą różnicą że dadzą więcej czasu na ogranie danego contentu do oporu.
Druga opcja to perm vanilla 4ever
Po zwiastunie zobaczeniu tego, że będzie oficjalny classic ostry hajp wleciał. Po zobaczeniu nowego dodatku wleciał jeszcze większy hajp. Mam tylko nadzieje, że będzie się dało zrobić fabułę piratów hordziakiem bo trolle nie są moją ulubioną rasą.
Teraz będą cebulaki krzyczeć że Vanilla ssie bo blizzard i TBC jest krulem xDDD
Jeżeli ogarną classica, to nie będzie żadnych przeszkód, żeby otworzyć serwery TBC itd., albo serwery progressywne zaczynjąc od classica i idąc po kolei po dodatkach, też taka opcja mogła by być. Ogarnięcie starego kodu na nowe technologie otworzy im mega dużo furtek.
Nie ukrywam, że jestem podekscytowany i mogę płacić za abonament więcej niż płaci się teraz za WoWa, ale żeby zrobili to porządnie.
Tylko weźcie pod uwagę to, że poczekamy sobie pewnie rok albo dwa lata na premierę, oni muszą przeorać cały kod, aby dostosować go do nowej architektury serwerów, windowsów (nie porównujmy oryginalnego kodu do emulatorów :D) itd., a to nie zajmie 2 tygodni, nawet blizzardowi :). A ogłosili to teraz, żeby ludzie nie spamowali im an forum, że chcą vanillę.
też tak uważam, lecz cebulacy zawsze znajdą wymówkę, nie przyznają się że zwyczajnie nie chcą płacić kasy.
Ja sam może ogarnę tą Vanille aczkolwiek już aktualnie mam za mało czasu na to wszystko więc raczej zostanę przy najnowszym patchu, sam dopiero niedawno wróciłem do gry w WoWa więc mam co nadrabiać. Vanilla jest wersją, która wymaga naprawdę dużo zaangażowania a ja już niestety jestem za bardzo casualowy. Czy serwery prywatne upadną? Nope, nie wiem czym kierują się gracze grający na prywatach aczkolwiek na pewno nie każdy robi to ze względu na nostalgię itp. Ci, którzy nie będą chcieli płacić i tak będą dalej grać na tych serwerach i tego nie zmienisz. Już sam fakt, że ludzie grają na mega pobugowanych serwerach Legionu jest bardzo dziwny.
Ważne , że Blizzard słucha głosu społeczności. Popularne stały się piraty na vanilla wowie, zatem Blizzard otworzy wam wrota do i takich serwerów, mówiąc wprost aby wszyscy ci, którzy grają na privach vaniliowych niech zagrają na stabilnych Blizzardowskich serverach. Ludzie pytani przez Blizz czego chcieliby w nowych dodatkach, odpowiadali często większego nacisku na PVP i teraz w następnym dodatku PVP będzie głównym motywem , co może wyjść na dobre World of Warcraft, bo mnie jakiegoś light motive'u ciągle brakowało aby naparzać się z hordą, podczas gdy w kampani walczyliśmy ramię w ramię.
Polskie cebulki ojjjj będą musiały wyjść z ziemi i zacząć zarabiać na abonament do WoW'a ołjea
To tylko polaczkowata mentalność widzi to w ten sposób. Patrzycie przez pryzmat chyba samych siebie i myślicie, że każdy tak samo gra tam żeby nie płacić, ale tak nie jest. Za granicą mają odmienne zdanie bo większość faktycznie kupi i będzie płacić i taka jest prawda. Nie każdy jest taką cebulą jak polaczki. Wystarczy sobie wejść na discord tych privów i zobaczyć co się dzieje. A jak wyjdą już te oficjalne serwery to się to potwierdzi w statystykach. Także wszyscy się ośmieszyliście.
Według mnie pomysł jest dobry jednak czekam na więcej informacji
Mam nadzieje tylko ze nie bedzie jakiegos osobnego abonamentu czy cos.
Ja tam mam mieszane uczucia co do tego pomysłu. Nigdy nie byłam fanka Vanilii bo dla mnie jest już po prostu zbyt archaiczna, ale możliwe, że pod nazwą "classic" skrywają się tak naprawdę wszystkie poprzednie dodatki. Cholera wie.
Jak dla mnie tylko marnują swój czas i kasę, z drugiej jednak strony zarabiają tyle, że co im szkodzi, najwyżej będzie to klapa i tyle.
Ja tam w WoWa się dość nagrałam w życiu (i po części żałuje tego, ale to długa historia) więc moja reakcja na to wszystko to "meh". Ani global ani privy mnie szczerze już nie interesują.