Tera NA - gramy, zaczynamy grac

No przykro mi ale od dzisiaj w Eu bedzie duzo latwiej poniewaz wprowadzaja wiekszy drop alkahestow + mozliwosc ich wymiany wiec NA wersja juz sie nie oplaca ze wzgledu na ping Po 2....wystarczy troche pofarmic i bez problemu na eu ma sie to +12 ...no ale jak ktos musi byc mega koksem +15 to pofarmi troche dluzej....taka oto jest roznica miedzy NA a EU.Avatar weapony dostajesz tu i tu nie ma roznicy.Tera club masz tu i tu ale mozna kupic za golda w grze.

Czyli dalej nie opłaca się iść na EU. JA się wziąż zastanawiam o co chodzi z tymi legendarnymi już pingami. Ja żadnej różnicy nie odczułem.

JA również nie odczuwam różnicy, a powiem więcej znacznie przyjemniej mi się gra niż na EU.

CO do Avatar Weapon, co z tego że są, uzbierałem na pierwszy ok 20lvl, zenchantowałem na +9, poszedłem na instę i wypadł mi od razu lepszy xD. Także te Avatar Wapon wcale nie są jakieś najlepsze. :)

@up Gram z koleżką na tym samym serwie co ty, masz namiar na jakąś Polską gildię czy cuś? :)

%donek

Jesli to co mówisz to prawda to super. WOW wrócili po rozum do glowy po tym jak kilka razy obnizyli drop alkachestów.
Masz gdzies link do oficialnego zródla z jakimis wyliczeniami albo % zwiekszonym? Bo to, ze daja wiekszy drop to nie znaczy wiele.

JA również nie odczuwam różnicy, a powiem więcej znacznie przyjemniej mi się gra niż na EU.CO do Avatar Weapon, co z tego że są, uzbierałem na pierwszy ok 20lvl, zenchantowałem na +9, poszedłem na instę i wypadł mi od razu lepszy xD. Także te Avatar Wapon wcale nie są jakieś najlepsze. @up Gram z koleżką na tym samym serwie co ty, masz namiar na jakąś Polską gildię czy cuś?

To prawda. Oprócz tego lepsze itemy chodzą za kilka sztuk golda na AH od tego awatar weapon. Awatar weapon to głównie fun z jego złożenia. Co do erchantowania to szkoda na niego materiałów.

Ja się zastanawiam nad tym po co ta kłótnia o ping serverów amerykańskich.

Tam grają też inni gracze z EU którzy mają ten sam ping i jakoś nie narzekają że im źle.

Ja grałem prawie rok na serv amerykańskich w Lineage2 (Naia) i jedyny problem to było siege, więc ten ping 140-160 to nie jest takie zło.

Złem wg mnie jest beznadziejny wydawca gry jakim jest game(over)(fail)forge. Więc tutaj wybierać zostaje ping który jednym przeszkadza a innym nie lub wydawcę który zniszczył EU wersje, a jedyne czego chcę to kasa. Gdyby tak się zastanowić to wybrałbym większy ping.

Najprawdopodobniej na instancjach typu lot dropić będzie veteran masterwork alkahest, który jest używany do ulepszania sprzętu od 9 do 15 i... jest nie tradeowalny. Oznacza to, że na locie będziemy mogli zdobyć alkahesty na użytek własny, lecz możliwości zarobku golda będą wciąż mocno ograniczone. Dla porównania Tera NA nie ma tego typu ograniczeń i wciąż pozostaje lepszą i bardziej przyjazną dla początkujących wersją. Jedynym problemem jest ping (150), który mi i większości moich znajomych daję się jednak mocno we znaki i w praktyce uniemożliwia grę. Są jednak osoby, którym ponoć gra się nie najgorzej na wersji NA, dlatego najlepiej będzie jeśli osoby zainteresowane Terą przetestują wersję amerykańską na własnej skórze. Nikt nie udzieli wam tu jednoznacznej odpowiedzi, która wersja tery jest "lepsza".

Wracając jednak do lota i jego alkahestów. Jak planujecie teraz w miarę szybko i przyjemnie zarabiać kasę, zakładając, że brak gear'u powodowany rozpoczęciem gry na nowym serwerze wyklucza farmienie end gameowych dungów. Na Usa nie było by problemów - lot i kasa leci. Co jednak zostaję nam na Eu? Pvp?

Mi ping na NA 120-150 tez nie przeszkadzal. Wiadomo, ze wolalbym 50 pinga do NA no ale nie mozna miec wszystkiego;)

Mi wychodzi średnio 10k na dzień bez jakichś mocnych starań, więc nie widzę problemu.

Z tego co mi wiadomo, na NA MWA chodzi po 30g, więc zarobek z LoTa, też taki troche nijaki : ) (dodając monotonne robienie w kolko tego samego). Podobny gold (jak nawet nie lepszy) idzie wyciągnać z robienia low lvl instancji i sprzedawaniu itemów.

Wyszlo jakos dziwnie wystarczy poczytac na oficialnym forum. Leci wiecej nietradowalnych alkahestow amnie tradowalnych + za 400 creditow mozna kupic skrzynke , ktora daje 15 + od 2-50 (normlanych) - kreytow nie item shopowych.

Jednak z end game instancji znowu drop jest inny wtf chyba nikt jeszcze etgo zbytnio nie ogarani jednak z kumasow dstajemy 1-3

Wyszlo jakos dziwnie wystarczy poczytac na oficialnym forum. Leci wiecej nietradowalnych alkahestow amnie tradowalnych + za 400 creditow mozna kupic skrzynke , ktora daje 15 + od 2-50 (normlanych) - kreytow nie item shopowych.Jednak z end game instancji znowu drop jest inny wtf chyba nikt jeszcze etgo zbytnio nie ogarani jednak z kumasow dstajemy 1-3

Czyli leci duzo czy malo? Jak z farmieniem mwa solo na endgame? Z gameforge nigdy nie wiadomo. Dzis zwieksza po to zeby jutro zmniejszyc dwa razy.

Teraz zauważyłem, że nie mam paczki z nagrodami za levelowanie. Pamiętam, że kiedyś, gdy grałem na Eu to taka paczka była (na Na wciąż jest). Czyżby kochany gameforge ją usunął i tym samym odebrał możliwość zdobycia extensive alkahest?

Teraz zauważyłem, że nie mam paczki z nagrodami za levelowanie. Pamiętam, że kiedyś, gdy grałem na Eu to taka paczka była (na Na wciąż jest). Czyżby kochany gameforge ją usunął i tym samym odebrał możliwość zdobycia extensive alkahest?

oczywiscie ze jest....tzn byla do dzis napewno ^^

Nie mam pojecia jak z tymi alkahestami ale ludzie chyba zaczynaja sie krzywic pomalu...

Ja na swoim gunnerze nie mam supply crate.

No przykro mi ale od dzisiaj w Eu bedzie duzo latwiej poniewaz wprowadzaja wiekszy drop alkahestow + mozliwosc ich wymiany wiec NA wersja juz sie nie oplaca ze wzgledu na ping
Nie mam pojecia jak z tymi alkahestami ale ludzie chyba zaczynaja sie krzywic pomalu...

Hm..

Ja na swoim gunnerze nie mam supply crate.

I jak ten gunner? Taki berserk tylko z range?

Hm.. I jak ten gunner? Taki berserk tylko z range?

Ciężko powiedzieć - nawet 20 lvla nie wbiłem. Póki co jest całkiem nieźle, wszystkie skille aoe, więc szybko się questy robi.

Co do alkahestów, to faktycznie ludzie są raczej niezadowoleni. Na globalu i forum pojawiają się już płacze. Wychodzi na to, że wszystko wyglądało ładnie i pięknie tylko w patch notes, a w praktyce gameforge znów wyruchał swoich graczy.

Na serwerach US przerwa techniczna od 15:00 do 19:00 :)

Używajcie Avatar weaponów ! Mają znacznie większy crit rate i sam crit. Są znacznie lepsze, niż miałby ktoś używać pierwszego lepszego itemu, który ma większą wartość ataku..

Używajcie Avatar weaponów ! Mają znacznie większy crit rate i sam crit. Są znacznie lepsze, niż miałby ktoś używać pierwszego lepszego itemu, który ma większą wartość ataku..

A do czego to ? wydaje mi sie , ze kazdy chyba to wie teraz temat kreci sie apropo nowego patcha ,

Co do gunnera wyglada calkiem fajnie jak ktos robi nowa postac. w Lumbertown inwazja gunnerow.

Jak narazie sa rozne opinie odnosnie alkahestow....wyjdae mi sie , ze beda musisli to poprawic .

Guner postać jest typu heavy używa pancerzy takie zerk i lancer.

Guner postać jest typu heavy używa pancerzy takie zerk i lancer.

Czyli gunner to niesamowte połączenie. Ciężki pancerz + atak dystansowy. Coś o czym zawsze marzyłem:)