Oczywiście gunnerzy nie zostają przyjmowani? Bo chyba nie ma sensu gildia gdzie siedzą sami gunnerzy.
Tera na server mt (gildia)
Znaczy będą przyjmowani chyba, ale nie tak że na 20 osób 15 to Gunner, bo szczerze to jest normalnie patologia teraz z tymi Gunnerami.
J bym sie z checia dolaczyl nick : minogunner jak niechcecie gunnera moge zrobic nowa postac powiedzcie tylko kogo byscie potrzebowali ;]
patologiczne jest to , ze przy party 4x gunenr + heal nie potrzeba tanka bo maja taki dps ze wszytko pada w pol sekundy :)ale juz ogloszono ze bedzie nerf za pare tygodni ktos tak pisal.
Bedzie kazdy przyjmowany jak narazie tylk ozastanowcie sie ze nitk nie ebdzie bral 3 gunenrow czy 2 do pt jezeli beda inni chetni ;)osobiscie wole ogarnietego slayera berserka czy cos innego.
patologiczne jest to , ze przy party 4x gunenr + heal nie potrzeba tanka bo maja taki dps ze wszytko pada w pol sekundy :)ale juz ogloszono ze bedzie nerf za pare tygodni ktos tak pisal.Bedzie kazdy przyjmowany jak narazie tylk ozastanowcie sie ze nitk nie ebdzie bral 3 gunenrow czy 2 do pt jezeli beda inni chetni ;)osobiscie wole ogarnietego slayera berserka czy cos innego.
Gunner ma taką siłę przebicia że BAM-y wyższe poziomem zeruję w mniej niż jedną minutę. Do tego robot leczący. Ta postać jest samowystarczalna bo może tankować. Nie spotkałem się jeszcze z takim połączeniem heal+range+tank+dps. Taki jest właśnie gunner. Przypuszczam, że na end game jeżeli szybko nie zbalansują klasy, gunnerzy z high gearem staną się panami śmierci.
Patologiczne jest to, że na instancji 5 osobową wchodzi 3 średnio ogarniętych gunnerów i robią porządek ze wszystkim. Bez healera i bez tanka. I to w trybie błyskawicznym.
PS. Testowałem to. Ja z kumplem na instancji przeznaczonej na 5.
Ja chętnie bym zagrał, ale jak wygląda sytuacja z pingiem na trudniejszych dungach? Każdą klasą pójdzie w nich zagrać czy tank, healer będą mieli problemy w wykonywaniu swoich zadań?
to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich!
Tak jak was mnie też teraz naszła ochota na Tera (grałem 2 miechy jak gra startowała). EU to jakaś masakra - klient EU instalował mi się 3 x dłużej niż NA a przed chwilą miałem problem żeby w ogóle wyjść do gry, bo launcher wieszał się na paczowaniu... ten hate na Gameforge jest chyba jak najbardziej na miejscu.
Robiłem dziś sporo testów jak lag wpływa na grę dodając do tego zasłyszane opinie. Na EU mam 40ms na US 150ms i po wielu testach różnych klas wniosek jest dość jednoznaczny - na US szybkość animacji (a co za tym idzie cały DPS i uniki) jest mniejsza od EU o 15%. Czyli to tak jak byśmy non stop biegali z debuffem 15% do prędkości ataku. Przy 200 ms robiło się z tego 20%.
I teraz nie wiem, bardzo chce się pobawić w endgame w Tera ale z takim handicapem to może być faktycznie dość irytujące... ktoś z was ma jakieś doświadczenia jak to w praktyce wygląda? Dodatkowo, na jaką klasę lag ma najmniejszy wpływ? Słyszałem, że slayer i gunner jest OK a tank i heal przy takim lagu odpada niestety :/
Jestem bardzo ciekaw waszych opini i doświadczeń.
to co jakis ts?
to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich! Tak jak was mnie też teraz naszła ochota na Tera (grałem 2 miechy jak gra startowała). EU to jakaś masakra - klient EU instalował mi się 3 x dłużej niż NA a przed chwilą miałem problem żeby w ogóle wyjść do gry, bo launcher wieszał się na paczowaniu... ten hate na Gameforge jest chyba jak najbardziej na miejscu.Robiłem dziś sporo testów jak lag wpływa na grę dodając do tego zasłyszane opinie. Na EU mam 40ms na US 150ms i po wielu testach różnych klas wniosek jest dość jednoznaczny - na US szybkość animacji (a co za tym idzie cały DPS i uniki) jest mniejsza od EU o 15%. Czyli to tak jak byśmy non stop biegali z debuffem 15% do prędkości ataku. Przy 200 ms robiło się z tego 20%.I teraz nie wiem, bardzo chce się pobawić w endgame w Tera ale z takim handicapem to może być faktycznie dość irytujące... ktoś z was ma jakieś doświadczenia jak to w praktyce wygląda? Dodatkowo, na jaką klasę lag ma najmniejszy wpływ? Słyszałem, że slayer i gunner jest OK a tank i heal przy takim lagu odpada niestety :/Jestem bardzo ciekaw waszych opini i doświadczeń.
nielicz tego w taki sposob...bo tak to nie dziala lagi sa minimalne i maja wplyw na kazda klase tak samo - z ludzmi , ktory mi rozmawialem pisza ,z e ebz problemu mozna robic kazda inste.
EU...graj na eu z pingiem 40 , ktory skacze jak chory z 40 do 70 i wydaje sie jak bys mial wieksze lagi niz na NA. + nigdy nie zarobis zna bron +15 tyle w temacie. No i te piekne kolejki 40 min.
Co do gunnera..nerf ponoc ma byc i to bardzo szybko bo przesadzili klase kosmicznie ,wszedzie jzu trabia , ze ta klasa to fail i sie smieja z niej wiec pewnie dostanie nerfa na 50% dmg i tyle bedzie w temacie
Jak narazie tsa nie widac.
juz zaczeliscie grac?
Jest jakis ts ? zrobilem jednak archera nie chce grac gunner tak jak 90% serwera. dodawac jak cos na : http://steamcommunity.com/id/BukaGrasuje
Utworzyliscie juz gildie jak tak to napiszcie nazwe i dołącze
KTo gra ten gra, a co do gildi zalozenie kosztuje 3000 golda i nikogo chyba na to nie stac
ruda.tatra zapraszac sorcerer
Na bank stać, w znajomych mam dodane 2 osoby na max lvlu, a one na bank mają bo to nie jest dużo
Swoją drogą mam pomysł na nazwę xD. gildia może nazywać się 'Cebuland' a w kreście jakaś uśmiechnięta cebula na tle polskiej flagi xD. Co myślicie? XD
Dajemy normalna nazwe gildi nie jakas porypana jak ktos chce bawic sie w gimbaze ala "twoje sprawy cebulandia itp" to chyba powinien wrocic do gimnazjum.
3k golda nie chodzi piechota na tym serverze i nikt rraczej nie sypnie tym od tak bo w koncu to 100 alkahestw masterworkow
Dajemy normalna nazwe gildi nie jakas porypana jak ktos chce bawic sie w gimbaze ala "twoje sprawy cebulandia itp" to chyba powinien wrocic do gimnazjum.
+1
a jednak robie slayer bo [ciach] sie gra tym sorcerem nazwa : Saber.Zzero

Na bank stać, w znajomych mam dodane 2 osoby na max lvlu, a one na bank mają bo to nie jest dużo Swoją drogą mam pomysł na nazwę xD. gildia może nazywać się 'Cebuland' a w kreście jakaś uśmiechnięta cebula na tle polskiej flagi xD. Co myślicie? XD
"Sprzymierzeni"
Wczoraj 3 osoby mnie dodaly na steama ( mam nick buka) za to w grze gram archerem i nick taki sam jak na forum czyli: Loudeer jeszcze nikt nie podal ts'a a ja niestety namiarow zadnych nie mam na prywatnego.