Cześć wam chcę sie spytać jak w temacie co bardziej polecacie z wymienionych gier? W lineage nigdy nie grałem a teraz wychodzi polska wersja.. dlatego mam taki maly dylemat pomiedzy tymi grami, jakie są minusy obu gier?
Tera online czy Lineage2PL?
Jeśli ciągnie cię do grafiki i dynamiki walki i ładnego otoczenia to tera, a l2pl, jeśli lubisz grać po polsku to l2pl. Więcej się nie wypowiem, bo nie grałem za dużo w l2.
Tera ma jeden + czyli ładną grafike. Nie polecam tej gry.
W lineage nie grałem. Wiesz może czy wyjdzie z tej okazji jakiś nowy server dla L2?
W l2 grałem jakies 4-5 lat. Tyle tez lat temu gra była fajna [C3/C4/C5/Int] i cos soba pokazywala. Byla dynamiczna [ na te czasy]. Pozniej nastaly czasy targetowalnego WSAD'u [zwal jak zwal] typu WoW i Aion. Gry byly bardziej dynamiczne, bardziej zjawiskowe i bily Point and Click o głowę. TERA, a konkretniej system nontarget jest kolejnym krokiem milowym w rodzaju mmo [ tak gralem w Demon Souls / Dragon Nest / Vindictus/ C9]. Nie wyobrazam sobie, zebym wrocil teraz do L2 czy WoWa.
Moim zdaniem jest jak z konsolami. Było ps1, bylo ps2, jest ps3. PS1 i PS2 wciaz jest fajne, jednak po co sie meczyc jak jest cos lepszego ?
BTW. To tylko moje zdanie, nie obchodzi mnie, ze sie z nim nie zgadzacie. Chill
ta podobno bendzie serwer

ta podobno bendzie serwer
Sherlock k**wa! Na dodatek bez podstawowej wiedzy ortograficznej!
@topic
Oczywiście, że Lineage 2. Ta gra bije na głowę 90% obecnego crapu na rynku MMORPG, w tym Tere, a poza tym Tera będzie p2w.
Po zalogowaniu do Tery i kilku godzinach walki stwierdziłem że gra jest gorsza od C9 pod względem dynamiki ale za to lepsza grafika. Osobiście wybrałbym L2 PL.
grzonas tera chyba idzie w boostowanie premium a nie karcenie free
Podobno tera nie ma być p2w, z tego co wiem to będzie mało ograniczeń pomiędzy nowymi a "veteranami"
Tera.

A wiadomo kiedy rusza open beta Lineage 2 PL?
grzonas
wez sie ogarnij i nie wprowadzaj ludzi w blad , najpierw poczytaj troche to sie dowiesz.
gralem w l2 dawno temu i gralem w obt tej nowej odslony co jaksi czas temu miala miejsce i powiem ze tragedia, w starszym l2 miales bardziej dynamiczna gre a teraz tego niema przynajmniej w moim odczuciu , grafika slaba jak na 2012 to nic nie zmienili z niej jedynie AA dodali chyba. Teraz to piekna grafika , ssytem notarget, dobra dynamika chociaz moglaby byc troszku szybsza ale co tam , ja polecam Tera online.
TERA tydzien a pozniej AIon...bo nie bedziesz mial co robic l2 odpada obecnie ta gra jest zalosna
Za mało graczy w L2, tym bardziej polski server będzie świecił pustkami .
Ani to ani to. Lineage 2 dawno sie skończył! A Tera jest monotonna i po miesiącu grania populacja będzie spadała aż zamkną serwery.
nie macie pojecia ile ludzi jeszcze gra w l2, szczegolnie polakow, polski serwer napewno nie bedzie swiecil pustkami
Za mało graczy w L2, tym bardziej polski server będzie świecił pustkami .
Chyba cie pojebało dziewczynko, lol.
Tera nie ma nic do zaoferowania swoim graczom, grafika wcale nie jest taka cudna (grałem na full detalach więc wiem), system non-target jest nudny, questy są nudne, end-game jest nudny, PvP jest słabe (chociaż mają je ulepszyć). Lineage 2 oferuje to wszystko, bardzo rozwinięty crafting (chociaż w tych nowych kronikach to zanika), ogrome siege, nacisk na party, wspaniały end-game, świetny system klanów oraz zbalansowane questy. Ja bym ci polecił Lineage 2, ale nie polski serwer tylko jakieś privy (najlepiej kroniki Interlude i w doł). Dziękuję dobranoc.
@edit
Btw, właśnie mi się przypomniało, że miałem napisać jak to Tera była hejtowana, jakie to było gówno, jaka była słaba, nikt na to nie chciał kasy wydawać, a teraz - free2play = bóstwo. Guru miał racje.
Cześć wam chcę sie spytać jak w temacie co bardziej polecacie z wymienionych gier? W lineage nigdy nie grałem a teraz wychodzi polska wersja.. dlatego mam taki maly dylemat pomiedzy tymi grami, jakie są minusy obu gier?
Nie chce mi się czytać powyższych odp. ale grałem bardzo długo w obydwie gry i powiem Ci tak
W lineage 2 panuje system CP "stałe party" działa to na zasadzie, że grasz np. dzień w dzień w tej samej grupie ludzi od 19-23 (i teraz najlepsze, jak nie będziesz mógł pograć przez jakis czas pradopodobnie wyrzucą Cie i będziesz musiał szukać nowego CP), gdyż bez CP w zasaddzie nie da się grać nawet PvE ...
Czyli pakujesz się w jakby "pracę" - i to jest ok, jak pracujesz na stałe ... itd. (1 zmiana itd.) ... TERAZ TAK :
Na polskim OFFIE każdy kupować będzie premium account, Ci co nie kupią ukończą swoją przygodę max na Lv 90, ale mniejsza. Grając po średnio 4h dziennie, mając aktywne party itd(każdy się loguje, niezbyt spóżnia) SAMO WYEXPIENIE POSTACI zabierze Ci ponad rok życia(było to jakieś 8mc, ale teraz nowy update wymaga żeby wbić 99 na mainie i dodatkowo na dual classie 99lv bo dodaje Ci to staty na mainie, także EOT) ....
================
PvP w L2 jest za***iste, ale ale ale :
bez kręconego i5 2500k + do 4.5Ghz spodziewaj się niepłynnej rozgrywki (i jeżeli procesor jest dużo gorszy to spodziewaj się nawet 2-5 klatek na MASS PVP)
DYSK SSD (bez tego nie pograsz, bo to Unreal Engine 2.5 i wczytuje czasami w ciągu PvP tekstury o wadze 1gb) ...
===============
Polaczkowy serwer to najgorszy serwer - bo polaczki w L2 to idioci, nooby i złodzieje w większości. Są też Polacy, ale na ile się orientuje to większość z nich gra na RPG CLUB, NCSOFT I CORE i nikt nie będzie się ruszał na ten serwer.
=================================
TERA online tutaj dobicie LvLa zajmie Ci ile tydzien, dwa nolife'a?? - i możesz bawić się grą, gra jest świeża także balans z pewnością poprawią, ludzie chyba nie pamiętają jak wyglądało L2 C1-C2 (niegrywalne), albo WoW przez pierwszy rok, gdzie MAG niszczył wszystko i wszystkich.....
================
Idź na TERE, bo nawet jak w L2 nie quitniesz to żygniesz "CP" systemem i ilością farmy, szkoda życia - a powiadam Ci gra nie polega w tej chwili na grindzie na mobach, tylko na robie tych samych instancji nonstop (robisz instę, aka stoisz w miejscu bijesz bossa 20min) -> macie "reuse" na instancji 5min -> fajka -> znowu i tak 4h dziennie przez jakiś rok
================
BTW weż sobie pograj W WoWa na Burning Legion tylko nie po Ally, bo tam mają ciężko albo poczekaj na blade and soula lub (najlepiej) na ArcheAge, bo L2 to jedno wielkie gówno zabierające życie, tnące 99% ludziom bez top i5/i7 kręconej i generalnie system CP blee ...(wydajny, ale jak ktoś ma czas grać dzień w dzień w tych samych godzinach przez taki okres czasu to nice )
gra w CP to wybor, po co grac w CP jak grasz pare godzin dziennie ? od goddess of destruction znalezienie party to zaden problem, robisz tanka i party masz jak tylko do gry wejdziesz, chcesz grac godzine to grasz, nikt ci sie nie karze w CP pchac...
To zalezy jaki masz sprzęt , jeśli dobry to graj w TERE bo to miało byc L3 hehe ,podobieństw jest duzo a jak wprowadzą siege itd to heh jak stare L2 .Jak masz slabego kompa to graj w l2 , mimo upływu lat gra -ile to juz 8,10 ? w tą grę dalej można grać ,chociaż god itd zmienił ją strasznie .Co do CP itd to mowa o hardcorach co to siedzą z kartką i kalkulatorem i liczą % z mobów do lvl-a -gdzie w tym zabawa ??. W L2 zawsze podobało mi sie community i interakcje z graczami - tam trzeba było wspólnie grać żeby coś mieć.