TERA online od początku

Witajcie! Postanowiłem, że znów zagram w Tera online i szukam współgraczy, którzy albo zaczną ze mną od początku, albo pomogą mi szybko wylewelować, żebyśmy byli w miarę na równi.

Server: Killian

Ja:

Wiek - 18

Ts3 - tak

Skype - tak

Doświadczenie w mmo - nawet duże ;)

Szukam:

Graczy 16+

Z ts3 albo skype

Lubiących dobrą zabawę ;)

Pozdrawiam!

nie wylvlujesz sie szybko bo 10 lvli to cap lvl po , ktorym nie leci ci exp. ogolnie bardziej oplaca sie expic na instach grindzie niz robic wszystkie q. Obecnie tez zaczalem pare dni temu i mam 43 lvl.

Ogólnie to nie opłaca się grać na EU. Jak możesz to polecam ściągnąć US. Tam TERA smakuje inaczej - tak jak smakować powinna. Bez Game(over)forge i ich P2W syfu.

nie wylvlujesz sie szybko bo 10 lvli to cap lvl po , ktorym nie leci ci exp. ogolnie bardziej oplaca sie expic na instach grindzie niz robic wszystkie q. Obecnie tez zaczalem pare dni temu i mam 43 lvl.

Zacząłem dzisiaj grać bo jest double exp, więc nieco szybciej mi to pójdzie.

Co do inst dzięki za radę, ale tutaj nie lubię solo, bo strasznie mi się dłuży dlatego wolałbym z kimś pograć :>

Ogólnie to nie opłaca się grać na EU. Jak możesz to polecam ściągnąć US. Tam TERA smakuje inaczej - tak jak smakować powinna. Bez Game(over)forge i ich P2W syfu.

A jak tam jest z pingiem, serverami (jest jeden czy więcej) i czy jest sporo polaków?

A jak tam jest z pingiem, serverami (jest jeden czy więcej) i czy jest sporo polaków?

- Ping mam 160ms, ale grając Zerkiem nie odczuwam go, jest bardziej stabilniejszy niż na EU. Czuć w PvP, jak ktoś ma o wiele mniejszy (te 20-30) ale reszta bez zmian. Gra się przyjemnie.

- Serwerów jest całe mnóstwo.

- Polaków jest tyle ile powinno, nie za dużo, nie za mało. BR mogą wkur*iać tylko. Polskie gildie również znajdziesz.

- Gospodarka gry jest o wiele bardziej rozwinięta, ta gra żyje, gra się N-razy przyjemniej niż na EU.

@up dokładnie. I większa kultura gry niż na EU.

- Ping mam 160ms, ale grając Zerkiem nie odczuwam go, jest bardziej stabilniejszy niż na EU. Czuć w PvP, jak ktoś ma o wiele mniejszy (te 20-30) ale reszta bez zmian. Gra się przyjemnie.- Serwerów jest całe mnóstwo.- Polaków jest tyle ile powinno, nie za dużo, nie za mało. BR mogą wkur*iać tylko. Polskie gildie również znajdziesz.- Gospodarka gry jest o wiele bardziej rozwinięta, ta gra żyje, gra się N-razy przyjemniej niż na EU.

Okej, więc pobieram wersję US ;)

To jest ta od en masse?

Na US nie opalca sie grac sam wbilem 51 i poszedlem na Eu....jezeli ktos nigdy nie gral w TERE nikt go tam nie poczucy bo polakow moze z 20 gra....tna Eu gra sie normlanie od 5 bedzie jeszcze lepiej wraca drop...160 ping jest odczuwalny minimalnie ale jest..o pvp mozna zapomniec - kazdy ograniety tak pisze. Killan ma bardzo duza populacje i nie ma co narzekac...

2. na US wersji wymagaja bys byl pro mial 65 lvl i super ogarnial gre (polacy) , ktorzy tam graja z 20 osob max na MT serverze.

3. Brak polakow (jezeli nie przeszkadza ci wszechobecny angielski ok ).

4. Party znajduje w okol o20 sec (wykupilem tera club) ...pozniej mozna go kupic za golda od ludzi.

160 ping to samobójstwo w pvp, pierwszy lepszy "noob" ze stanów, który pojęcia nie ma o grze Cię zjedzie, dlatego jeśli zamierzasz pograć pvp to sam się zastanów czy warto.

160 ping to samobójstwo w pvp, pierwszy lepszy "noob" ze stanów, który pojęcia nie ma o grze Cię zjedzie, dlatego jeśli zamierzasz pograć pvp to sam się zastanów czy warto.

Ja w każdym mmo stawiam głównie na pve :>

Sam osobiscie zachwalalem wersje US...ale po pewnym czasie jednak odczuwalny brak ludzi z polski + ping , zreszta jzu chyba 2 osoby tez tak robily na pcozatku a po kilki nastu lvlach kilkudziesieciu przyszli na killana.

Sama prawda.

Pobrałem właśnie tę wersję i stwierdzam, że chodzi o wiele bardziej stabilnie niż wersja EU :D.

Pingu w ogóle nie odczuwam, więc bardzo wysoki być nie może.

Server: MOUNT TYRANNAS

Nick: Mefedronistka

Zapraszajcie :>

Sam osobiscie zachwalalem wersje US...ale po pewnym czasie jednak odczuwalny brak ludzi z polski + ping , zreszta jzu chyba 2 osoby tez tak robily na pcozatku a po kilki nastu lvlach kilkudziesieciu przyszli na killana.Sama prawda.

Sama prawda jest taka, że niektórzy nie widzą różnicy między polakami a nie-polakami, ponieważ znają język angielski. Ja gram mysticem i jakoś pingów nie zauważam na US.

Pobrałem właśnie tę wersję i stwierdzam, że chodzi o wiele bardziej stabilnie niż wersja EU . Pingu w ogóle nie odczuwam, więc bardzo wysoki być nie może. Server: MOUNT TYRANNASNick: MefedronistkaZapraszajcie :>

Odczujesz później. Na wyższym poziomie nawet pve staje się problematyczne.

Odczujesz później. Na wyższym poziomie nawet pve staje się problematyczne.

A co za różnica czy bijesz moba 1lvl czy 60 lvl? Jak masz już grozić palcem to zastanów się nad sensem. Jeżeli teraz chodzi stabilnie to raczej tak będzie w każdym momencie gry.

Jednak porzucam Terę ;). Grałem kiedyś Archerem, ale w końcu się znudził. Wczoraj i dzisiaj przetestowałem wszystkie klasy i jakoś mi nie podpasowały.

Chyba wypaliłem się w MMORPG bo żadna gra nie przynosi mi już satysfakcji, a tylko nudę. Wychodzi na to, że porzucam swój gamerski styl życia ;)

A co za różnica czy bijesz moba 1lvl czy 60 lvl? Jak masz już grozić palcem to zastanów się nad sensem. Jeżeli teraz chodzi stabilnie to raczej tak będzie w każdym momencie gry.

A taka, że end gameowe dungi w terze mają to do siebie, że dużo się na nich dzieje i fpsy potrafią spaść do mniej niż 20 fpsów (mam i5 3470 i gtx770). Do tego dołóż ping 160 i może być naprawdę ciężko z grą w zwarciu postaciami typu lancer, slayer etc które, jeśli chcesz wykorzystać ich maksymalny potencjał, mają bardzo mały margines błędu.

Jeśli grasz mysticiem to i owszem, różnicę odczujesz niewielką stojąc za swoim tankiem i stadem dpsów spamując skille leczące. Ja grałem na NA sorcem i slayerem i jest ciężko. Nawet to minimalne opóźnienie (ping 160) sprawia, że gra jest praktycznie niegrywalna.

A taka, że end gameowe dungi w terze mają to do siebie, że dużo się na nich dzieje i fpsy potrafią spaść do mniej niż 20 fpsów (mam i5 3470 i gtx770). Do tego dołóż ping 160 i może być naprawdę ciężko z grą w zwarciu postaciami typu lancer, slayer etc które, jeśli chcesz wykorzystać ich maksymalny potencjał, mają bardzo mały margines błędu. Jeśli grasz mysticiem to i owszem, różnicę odczujesz niewielką stojąc za swoim tankiem i stadem dpsów spamując skille leczące. Ja grałem na NA sorcem i slayerem i jest ciężko. Nawet to minimalne opóźnienie (ping 160) sprawia, że gra jest praktycznie niegrywalna.

Mystic ma bardziej ciężką robotę od tanka w TERA. Ma mniejszy margines błędu. Oprócz pilnowania całego party musi jeszcze pilnować siebie - a najbardziej łatwo go ubić przez moby.

Gram na US i żadnych różnic w stosunku do europejskiej wersji nie zauważyłem.

Mystic ma bardziej ciężką robotę od tanka w TERA. Ma mniejszy margines błędu.

Brak mi słów w tym momencie. Ewidentnie mamy tu do czynienia z niezwykle "doświadczonym" graczem. Trzeba przyznać, że potrafisz rozbawić człowieka, mamy niezłą pompę na tsie. ^_^

@Sojinaru

Jutro w terze wychodzi nowa klasa - gunner. Może ta Ci się spodoba? Mam zamiar zacząć ze znajomymi grę zupełnie od zera na killianie, tą właśnie klasą. Dotychczas bawiliśmy się na frayi i serwerach Na, ale doszliśmy do wniosku, że fraya wymarła, a gra na NA odpada ze względu na ping. Także, gdybyś był jednak zainteresowany to śmiało pisz na pw.