TERA RU - Kompendium wiedzy / Newsy / Eventy

b52d165c55e86d90902440b0157617cd.png

Wraz z 25.03.2015 , do gry zostanie dodany kolejny element aktualnego patcha.
Nexusy oraz Stronghold.

Jest to kolejna aktualizacja klienta która przygotowuje go do przejścia na większy update.

Nexus jest dostępy dla graczy z poziomem 59+ , natomiast Stronghold od lv 30+

de9903d1d2c953b8a77ab2819be417e0.png

Na tej wersji tez znerfili wszystkie bamy i tak dalej ? jak z pk nabija sie pelno infamy i nie da sie zbijac ???

bamy są tylko słabe na starcie dalej coraz ciężej infame sie nabija dużo

Zachęcam wszystkich do korzystania z kalendarza Eventów na serwerach TERA RU:

Legenda:
PVP - konflikty pomiędzy sojuszami

NEXUS - Rifty w Argonei do zdobywania punktów

WAR - Cotygodniowy war pomiędzy sojuszami

RESET - Czasy resetów poszczególnych funkcji gry

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rtdS_JocW2F1jUSVNXhciebCGhmf7gLfGhUzeQPnsL4/edit?pli=1#gid=1044073158

Dodatkowo dziś od 8:00 do 12:00 mamy przerwę techniczną, która ma wprowadzić CS oraz Nexus.

Czasy nexusów mogą jeszcze się zmienić, ponieważ ciągle na forum mamy debatę odnośnie czasów. O tyle w Europie nie było problemu z tym ,to w Rosji mamy kilkanaście stref czasowych , dlatego ciężko jest utrafić w odpowiednią godzinę :D

Na początku kwietnia poznamy kalendarz prac na miesiąc Kwiecień.

Aktualny kalendarz prac na marzec znajduje się tutaj: http://forum.tera-online.ru/topic/12819/

Czyli wersji(języka) ang jeszcze nie ma?

Czyli wersji(języka) ang jeszcze nie ma?

Developer napisał iż mimo iż wersja eng była na CBT , to z przyczyn "technicznych" nie mogą jej wydać na OBT.

A ja obstawiam iz gamefroge maczał w tym palce ^^ jednak już pracujemy nad nieoficjalnym eng patchem.

@Edit

I pojawiły się 2 filmiki :)

Infografika z pierwszego miesiąca OBT Tera Online RU

Sorry za literówki , robiłem to na szybko w pracy :P

ttt.jpg

Miło widzieć, że reaperów jest najmniej. Ostro mnie denerwowały te małe dziewczynki robiące wszędzie zadymy.

Zangielszczenie juz jest ??

poprawka juz jest tylko musza male poprawki zrobic wiec cierpliwosci:)

Patch jest już gotowy w 100% , jednak mamy mały problem.

Gdy robimy modyfikacje pliku DataCenter_RUS na wersję ENG oraz zaszyfrujemy go jak ogrinalny plik , zmienia mu się MD5.

Prawdopodobnie to jest przyczyną iż TERA.exe nie chce się ożenić z datacenter i wywala błędy lub nie da się w grze ruszać.

Ten sam problem występuje gdy pogrzebaliśmy w plikach Tera EU.

Aktualnie jesteśmy na etapie konsultacji z programistami oraz wysłaliśmy zapytanie do ekipy tłumaczącej Blade&Soul RU , być może będą znali rozwiązanie tego problemu.

W czasie oczekiwania na odpowiedzi , sami próbujemy wyszukać kodu odpowiedzialnego za detekcję "zmodyfikowane pliku _RUS"

Jeśli nam się uda wówczas patch będzie udostępniony , lecz nie będzie on Publiczny.

Ponieważ włożyliśmy kupę roboty aby rozszyfrować DataCEnter oraz przygotować patcha , dlatego postanowiłem iż zangielszczenie będzie dostępne tylko i wyłącznie graczom naszej gildii. Przemawia za tym fakt iż jeśli udostępnimy to publiczni, wówczas developer może nam utrudnić życie wprowadzając modyfikacje przez które na nowo będziemy musieli robić patcha.

Trzeba też pamiętać iż po każdej Aktualizacji DataCEnter_RUS , my musimy rozszyfrować w/w plik, dodać tłumaczenia i zaszyfrować go na nowo tym samym kluczem co trochę trwa.

Kolejnym problemem jest czcionka, ponieważ na wersji RU można robić nicki zarówno naszym alfabetem jak i alfabetem Rosyjskim. Specjalnie musieliśmy stworzyć nowe fonty aby obsługiwały zangielszcenie oraz rosyjską cyrylicę ponieważ nicki rosyjskich gracy wyglądały jak kwadraty bez dna :D

Dobra robota Deska. ;) Można wiedzieć z kim pracujesz jeszcze? Chodzi mi o ludzi z portalu.

Dobra robota Deska. Można wiedzieć z kim pracujesz jeszcze? Chodzi mi o ludzi z portalu.

Jeśli chodzi o ten portal to sam pracuje nad tym , doświadczenie już mam , Aion KR, ArcheAge KR, Bless KR, BlackDesert KR teraz czas na TERA RU :P

oby się wam udało jak najszybciej go zrobić, nie mogę się już doczekać :P

Na wersji Ru 99% chata to cyrylica nawet na tym International servie wiec wiekszego sensu gry tam raczej nie ma :X

Ale bardzo prosze dajcie już to zangielszczenie bo nawet expic sie nie da, chociaz questy na angielski przeróbcie i wydajcie tego patcha :/

Lubie się uczyć języków (szczególnie azjatyckich, jak koreański) ale rosyjskiego i cyrylicy sie uczyć nie zamierzam, bo moja noga w tym kraju nigdy nie postanie.

Dlatego jak narazie odkładam tere ru... ale z niecierpliwością czekam na zangielszczenie i życzę powodzenia :)

Na domiar złego do IS dodali boxy z szansą na permament etching scrolle. Nie ma co, idą w ślady Failforge'a.

Na domiar złego do IS dodali boxy z szansą na permament etching scrolle. Nie ma co, idą w ślady Failforge'a.

Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest TERA US.

Nasza ekipa już nie gra w TERA RU, ludzie się wykruszyli :P

Nasza ekipa już nie gra w TERA RU, ludzie się wykruszyli

To gdzie grają?