TESO po polsku

Witajcie, macie jakieś informacje dotyczące polskiej wersji gry, spolszczenia bądź polskiego serwera ?

Nigdy nie będzie.

Nigdy nie będzie.

Chociaż nie jestem zwolennikiem polskich serwerów ani spolszczeń pisanych najczęściej w WC na kolanie to się spytam: skąd masz taką informację?

Chociaż nie jestem zwolennikiem polskich serwerów ani spolszczeń pisanych najczęściej w WC na kolanie to się spytam: skąd masz taką informację?

Znikąd, ten moderator słynie z tego że gada głupoty. Nigdy nie było powiedziane że spolszczenia o TESO nie będzie

Szczerze powiedziawszy nie ma co liczyć na spolszczenie - skoro nie ma go nawet w WoWie (a Blizzard dawno temu rzekomo twierdził, że będzie... Soon) to co dopiero w takim TESO. To się im po prostu nie opłaca, aczkolwiek dałabym pół królestwa i dwa słonie za spolszczone, w pełni zdubbingowane TESO, które byłoby jak Skyrim ale MMO.

Ogólnie MMO raczej nie są spolszczane nie licząc MOBA ale to trochę inna para kaloszy.

Na ten temat wypowiadali sie już w FQ, mozesz poczytac na ich glownej stronie. Polskiej wersji nie bedzie. Zadna firma nie podejmie sie spolszczenia gry, za male pieniazki. Dubing,aktorzy itp.. nie wyobrazsz sobie jaie to naklady pieniedzy.

Znajdzie sie polski developer , znajdzia sie pieniazki.

Szczerze powiedziawszy nie ma co liczyć na spolszczenie - skoro nie ma go nawet w WoWie (a Blizzard dawno temu rzekomo twierdził, że będzie... Soon) to co dopiero w takim TESO. To się im po prostu nie opłaca, aczkolwiek dałabym pół królestwa i dwa słonie za spolszczone, w pełni zdubbingowane TESO, które byłoby jak Skyrim ale MMO.Ogólnie MMO raczej nie są spolszczane nie licząc MOBA ale to trochę inna para kaloszy.

Myślę, że porównywanie TESO do 10-tetniego WoWa z nieskończoną prawie linią questów jest w tym wypadku niezbyt trafne. Więcej wiary. Jako Polacy nijako sami skazujemy siebie brak spolszczeń. Na przykład, nie kupując nic w IS i grając całkowicie za darmo. Gdyby wydawca zauważył, że z Polski ma stałe spore wpływy to wtedy opłacałoby mu się pracować nad takim spolszczeniem. Mmo to dzisiaj maszynka do pieniędzy/biznes a nie idea dogodzenia graczom.

Skoro by były stałe spore wpływy od Polskich graczy to poco wydawca miałby się skupiać na spolszczeniu??

Zacznijmy od tego, że TESO nie ma dużego polskiego community. Wydanie ewentualnego spolszczenia, celowałoby tylko w bardzo mały procent graczy. Jest to, zwłaszcza w grze B2P, niekalkulatywne.

Po drugie, w oficjalnym FAQ (które zostało zaktualizowane na potrzeby zmiany modelu płatności) masz napisane:

ESO will launch in English, French, and German, and these are currently the only languages we support

Co więcej, w tym wpisie, dotyczącym możliwości stworzenia tłumaczenia, masz wyraźnie napisane, że możesz dołączyć do Zenimax, aby robić tłumaczenie. Widzisz gdzieś tam rekrutacje na "Translator", tym bardziej polską?

I po 3, a zarazem najważniejsze, tłumaczenie wymaga surowców. Po co poświęcać czas, ludzi i $$$ na zadowolenie promila (bo dokładnie tylu graczy oczekuje polskiej wersji), kiedy można zrobić nowe DLC, które zadowoli, o ile nie wszystkich, to stanowczą większość i będzie wymagało mniejszego nakładu pracy i dolarów.

Warto też zauważyć, że TESO nie jest grą wybitną, co widać po transferze P2P na B2P.

Tak jak pisał might .
Nie jest problemem robić Polonizację gry, tylko nie ma komu tego robić.

Jak chcecie i znajdą się chętni mogę wyciągnąć z klienta Tabele z tłumaczeniami i możecie to robić na własną rękę.
Tak jak jest to robione w przypadku Black Desert.

Rozważę tłumaczenie.

Prawdą jest, że nie opłaca się po prostu to tłumaczenie. Gra MMO to nie jest single player i w Polsce na pewno mniej ludzi kupiło TESO niż Skyrima, bo ten drugi nie miał abonamentu i nie kosztował potem 200zł.

Nie zgadzam się z Mightem, że TESO nie jest grą wybitną, bo przeszło na B2P. Wszystko zależy od gustu, a od czasów WoWa wszystko jak leci nie utrzymywało się na P2P: Rift, Lotro, Aion, DC Universe itd. Wildstar niedługo też przejdzie. Tylko FF trzyma się stabilnie. Zobaczymy czy mu się to uda na dłuższą metę.

blaumro zapomniałeś jeszcze o jednym tytule który jest P2P i trzyma się na rynku gier MMORPG na bardzo wysokim poziomie i ma także ogromną liczbę graczy a mianowicie Star Wars the old Republic. Może wyszedł na "F2P" ale i tak aby cieszyć się grą trzeba płacić abonament który na swój sposób jest bardzo tani 60zł dwa miesiące. Do SWTOR także by się przydało spolszczenie wręcz w niektórych momentach jest wymagany ale niestety nikt tego się nie podejmie bo ilość tekstu jest chyba największy ze wszystkich gier MMORPG. I mam pytanie do DeSkA do SWTOR dało by radę zrobić taką tabelkę jaką proponowałeś do TESO czy jest taka możliwość ??

Wiesz to samo można powiedzieć o DC Universe czy Aionie EU, gdzie bez konta premium sobie nie pograsz. Jednak można grać w tych grach bez abonamentu, nie jest wymagany, żeby zacząć.

A na PS4 ? Jedyna grą jak do tej pory co znam, która nie jest w naszym języku to "Destiny" może Teso akurat wypuści chociaż napisy z przetłumaczeniem Fabuły.

A na PS4 ? Jedyna grą jak do tej pory co znam, która nie jest w naszym języku to "Destiny" może Teso akurat wypuści chociaż napisy z przetłumaczeniem Fabuły.

Powiem szczerze ,że nie chcę ,aby TESO było kiedykolwiek przetłumaczone na język polski ,a teraz wam wyjaśnię dla czego: Ponieważ jak TESO będzie w naszym rodzimym języku to pojawią się różnego rodzaju gimbusy i dzieciaki ,które będą psuły innym grę. :)

Powiem szczerze ,że nie chcę ,aby TESO było kiedykolwiek przetłumaczone na język polski ,a teraz wam wyjaśnię dla czego: Ponieważ jak TESO będzie w naszym rodzimym języku to pojawią się różnego rodzaju gimbusy i dzieciaki ,które będą psuły innym grę.

A ja myślę, że większość owych gimbusów świetnie radzi sobie z angielskim. I niestety, ale prawdopodobnie gracze starsi bardziej by skorzystali z polonizacji.

A ja myślę, że większość owych gimbusów świetnie radzi sobie z angielskim. I niestety, ale prawdopodobnie gracze starsi bardziej by skorzystali z polonizacji.

Prawda w 100%, ja jestem starszym graczem, niestety w szkole angielskiego nie było i nie posługuję się nim nawet na średnim poziomie, co najwyżej opis skilli, o fabule mogę zapomnieć. Pewnie zaraz zwyzywają mnie od nieuków :) po prostu kiedyś nie było języka angielskiego w szkołach, nie było też takich atrakcji w postaci gier MMO by na nich coś tam się uczyć. Teraz z tego co wiem to już w przedszkolach uczą się języków obcych

Prawda w 100%, ja jestem starszym graczem, niestety w szkole angielskiego nie było i nie posługuję się nim nawet na średnim poziomie, co najwyżej opis skilli, o fabule mogę zapomnieć. Pewnie zaraz zwyzywają mnie od nieuków po prostu kiedyś nie było języka angielskiego w szkołach, nie było też takich atrakcji w postaci gier MMO by na nich coś tam się uczyć. Teraz z tego co wiem to już w przedszkolach uczą się języków obcych

Ja w szkole uczyłem się tylko niemieckiego niestety. Dopiero jak kończyłem wchodziło "kółko języka angielskiego". W dorosłym życiu niestety trzeba było już płacić ciężkie pieniądze za lekcje angielskiego... Mimo wszystko spolszczenie z TESO by sie przydałoco dodaloby jeszcze wiecej klimatu grze.

Tak czy siak kupie :D Chyba jedyne jak dotąd mmorpg (i to dobre) na ps4 :P