TESO pytania

Zastanawiam się nad tym tytułem jednak mam kilka pytań :

1)Gra nastawiona na PvP czy PvE?

2)Jest tu jakąś dynamika? Po filmikach widzę tylko jakiś chaos.

3)Warto? Czy lepiej pójść na cos innego?

4)Długo się wbija cap?

5)Na czym polega tutaj end game?

Z góry ddziękuję za odp.

1. PvE

2. Tak

3. Nie wiem?

4. Długo.

5. Za mało wiem by odpowiedzieć wyczerpująco.

Moim zdaniem , jeśli masz coś grosza na zbyciu , to gra jest warta wypróbowania , lecz jeśli zamierzał byś zakupić ESO to radzę się śpieszyć , bo cena idzie w górę ze względu na B2P marcowe :P

Tak jak napisał mój przedmówca

Moim zdaniem , jeśli masz coś grosza na zbyciu , to gra jest warta wypróbowania , lecz jeśli zamierzał byś zakupić ESO to radzę się śpieszyć , bo cena idzie w górę ze względu na B2P marcowe

Gra warta wypróbowanie i spiesz się liczba jest ograniczona a i cena rośnie szybko dlaczego ?

Ponieważ :
1)Gra jest nastawiona na pvp i pve (moim zdaniem oba są świetne, wypowiadałem się już w kilku innych postach na ten temat i robi się to nudzące więc jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć poszukaj kilka tematów niżej)

2)Jest dynamika, i wszystko co robisz ma znaczenia, na samym początku wydawało mi się tak samo, biegnie w ciebie grupa ludzi nagle umierasz ale jak się poćwiczy pozna skille, postać to teraz ja wpadam w tą grupę i potrafię z nimi walczyć a czasem nawet zabić wszystkich jeśli są to jakieś randomy tzw "nieogary"

3)Warto, wkurzam się ze gra przechodzi na b2p bo trochę zmieni się częstotliwość wydawania path (teraz byly równo co dwa miesiące) a gra ma spory potencjał i nieograniczone możliwości rozwoju powiązane z głównym wątkiem TES

4)Zależy czy jesteś nastawiony na szybkie wbicie max lvla (grind) czy wolisz pobawić się trochę questami, które są świetne (nie wszystkie ale większość), mam gościa w gildi, który wbija capa w 1-2 tyg zależy to od częstotliwości gry i czasu jaki poświęcisz, ja zrobiłem pierwsza postacią w 3 miesiące (robiąc questy i bawiąc się grą) drugą postać wyexpiłem w miesiąc ale nie miałem dużo czasu na grę, dało by rade szybciej.

5) end game :

-pvp (jak już pisalem super! jak sie już umie trochę) do tego na pvp jest odzielny takjakby rank gdzie tez rozwija sie skile, ktore sa przydatne na pvp
-triale (rajdy o różnych poziomach trudności, czasówki ,bez dead i wiele innych opcji)

-dungi grupowe (w grze są trzy rodzaje dungów: solo, public, grupowe) i grupowe znowu opcje bez deada z różnymi opcjami poziomu itp

-areny extremalnie ciężki i tez posiadają sporo poziomów trudności jeszcze nie jestem na tyle dobry by móc próbować robić wiec za dużo nie powiem na ich temat

-teraz w nowym pathu wejdzie chempion system to zbieranie tych punktów (coś jak w Skyrimie jest znak zodiaku i rozwijasz w nim dane drzewko, które boostuje w jakiś sposób Twoją postać)

Na koniec powiem tak, jest tyle rzecz do roboty że mi brakuje czasu w tygodniu żeby chociaż trochę ogarnąć... trzeba zbierać kwiatki aby mieć lepsze potki troche pofarmic zwykłych mobków by miec jakis sprzet na rozłozenie itp fajny jest sytem craftingu jednym slowem trzeba to samemu zobaczyć.

Jak ekonomia, boty i cheaty?

Można sobie pogrindować solo w endgame, czy raczej każual wieczorowy nie ma czego szukać?

Pytam o te konkretne elementy, gdyż właśnie one zniechęciły mnie do fajnego Archeage`a, a odczuwam silny brak miłego mmo na wieczorne pogranie.

Na teso jest obecnie boom i zastanawiam się, czy to dobry moment by dać mu się ponieść.

Tylko, czy jest to odpowiednia gra, dla osoby grającej nieregularnie max 2-3h dziennie późnym wieczorem, zazwyczaj solo (nie używam komunikatora głosowego, ze względu na córkę śpiącą w pokoju obok). Lubię grind (solo, max duo) nie dołączam do gildii, bo nigdy nie wiem kiedy ze względów zawodowych/rodzinnych będę musiał przerwać grę na dłużej.

Jak ekonomia, boty i cheaty? Można sobie pogrindować solo w endgame, czy raczej każual wieczorowy nie ma czego szukać?Pytam o te konkretne elementy, gdyż właśnie one zniechęciły mnie do fajnego Archeage`a, a odczuwam silny brak miłego mmo na wieczorne pogranie. Na teso jest obecnie boom i zastanawiam się, czy to dobry moment by dać mu się ponieść.Tylko, czy jest to odpowiednia gra, dla osoby grającej nieregularnie max 2-3h dziennie późnym wieczorem, zazwyczaj solo (nie używam komunikatora głosowego, ze względu na córkę śpiącą w pokoju obok). Lubię grind (solo, max duo) nie dołączam do gildii, bo nigdy nie wiem kiedy ze względów zawodowych/rodzinnych będę musiał przerwać grę na dłużej.

Odpowiadając na twoje pytanie. Oczywiście możesz grać sam, nikt nie zmusza Cię do robienia dungeonów w grupie itd. Itemki sobie wykrafcisz z zebranych rzeczy. Porobisz swietne questy, a do tego mozesz sobie leciec na pvp i czasami z randomami na dunga:)

A co do botów i cheatów żadnych nie spotkałem.

A co do botów i cheatów żadnych nie spotkałem.

Ciągnie się jeszcze za grą ta afera z itemami z początku:P Ale teraz jest naprawdę ok. Ludzi lata multum, są pomocni i mozna z nimi pogadać. Nie sprawdzam kazdego ale na boty pozostali raczej nie wygladaja:)

Dodam pytanie jeszcze. Orientujecie ile gra pobiera danych? Mam limit na necie 50gb noc 50 gb dzien w miesiacu na stronie widze 60 gb na dysku trzeba miec ale jak to wwychodzi w rzeczywistosci. Czy jesli zakupie wersje pudelkowa z płyta to ile jest tam tych płyt? Jedna DvD z 7gb?

Ok, szukam ofert Teso i najsensowniejsza bodaj jaka widzę jest na g2a za 96 pln https://www.g2a.com/the-elder-scrolls-online-key-global.html .

Widzi ktoś gdzieś coś lepszego?

Tiger do pobrania jest około 30-35 GB w całości

teraz jak sie znajdzie klucz w granicach 100 zl trzeba brac ,taniej raczej do konca marca kluczy nie zobaczymy :P

Też kupowałem u nich ale wtedy było 147zł. Te ceny wariują strasznie. Teraz patrzyłem na allegrogo a tam nawet za 160zł key:/

W pudełku są 4 lub 5 płyty DVD (nie pamiętam dokładnie). Mi po instalacji z płyt pobrał jeszcze jakieś 15 GB patcha. Jednak dobrze zrobiłem, że zdecydowałem się na zakup w zeszłym tygodniu (edycja pudełkowa wraz z przesyłką za 70,90 zł na allegro).

Ok, szukam ofert Teso i najsensowniejsza bodaj jaka widzę jest na g2a za 96 pln https://www.g2a.com/the-elder-scrolls-online-key-global.html . Widzi ktoś gdzieś coś lepszego?

To jest bez VAT, więc dolicz do tego 23%.

W jednym z tematów ktoś podał linka gdzie była cena 17 € z groszami. Ja znalazłem w sklepie za 20€ razem z explorer pakiem.

Płyty są 4, po czym pobiera ponad 12GB patch. Wczoraj instalowałem.

A orientujecie sie jak wyglada sprawa Teso w sieci sklepow empik? Nie wiem czy wsiadac w samochod i jechac na ich stronie jest za 190zl ale to jakas stara cena pewnie.

To jest bez VAT, więc dolicz do tego 23%.W jednym z tematów ktoś podał linka gdzie była cena 17 € z groszami. Ja znalazłem w sklepie za 20€ razem z explorer pakiem.

To ja podziękuję g2a, po ebayu szukam, lecz wszystko tez w okolicach 100 pln.

Nie pali mi się, będzie promocja jakaś lub okazja to kupię, nie to nie ;)

A orientujecie sie jak wyglada sprawa Teso w sieci sklepow empik? Nie wiem czy wsiadac w samochod i jechac na ich stronie jest za 190zl ale to jakas stara cena pewnie.

W sumie mam obok pracy empik - przejdę się zaraz i powiem Ci jak to w Sopocie wygląda.

@edit

nope, ni ma

Ale zgadałem się z kumplem, że za 100pln sprzeda mi swoja imperialkę ;)

Ja to i za 100zl moge kupic byle było z pudelkiem

@up No ja właśnie kupiłem z pudełkiem. Fartem znalazłem za 20euro w piątym sklepie dopiero, bo tak to wszędzie już wykupione. Pamiętam jeszcze tydzień temu wszędzie były, a teraz to masakra.