Jak dla mnie to gra w stylu LOTRO (i bynajmniej nie chodzi mi tu o porównywanie mechaniki czy coś w ten deseń, więc proszę się nie bulwersować czytaj dalej)
a to dlatego, że tytuł jest raczej targetowany do fanów serii, a nie osób szukających porządnego mmorpg. Z ciekawości sprawdzałem chwilę tę grę i odrzucało mnie samo to, że patrzyło się z pierwszej osoby - dla mnie w mmorpg jest to niedopuszczalne. Oczywiście wiem, że można było trochę patrzenie oddalić, ale to nadal nie było satysfakcjonujące - i tak nie mogłem targetować itp. Grając, czułem się bardzo dziwnie. A przynajmniej nie jak w grze mmorpg. No ale tak jak pisałem wyżej, oni celują w specyficzną grupę odbiorców, a dla nich to rozwiązanie będzie napewno wielkim plusem. Ja jednak w mmorpg muszę widzieć wszystko z góry, mieć możliwość targetowania itp No i generalnie jestem graczem nastawionym na PvP - epizod z PvE miałem jedynie w WoWie i przyznam, że było spoko, ale do czasu - w końcu jednak wróciłem do PvP. Ten tryb w TESO oczywiście istnieje, ale z tego co wyczytałem, jest to robione bardzo w stylu MMORPGów - czyli PvP kuleje (chociaż dla przeciętnego fana mmorpg będzie pewnie dobre), mi się jednak gust odnośnie PvP w przeciągu ostatnich lat dość mocno zmienił i teraz preferuję podejście z gier MOBA, czy FPSów, a tego ta gra nie oferuje.
Także cóż - jednemu się spodoba, innemu nie. Ja należę zdecydowanie do tych drugich. Czekam na czasy, kiedy PvP w mmorpg pójdzie bardziej w kierunku GW2.
Stary system mi się totalnie przejadł.