@up: A próbowałeś grać czystym nożem bez łuku ? misje poza gildią i bractwem są uciążliwe. ( ale offtop robie.)
The Elder Scrolls V; The skyrim
@up: A próbowałeś grać czystym nożem bez łuku ? misje poza gildią i bractwem są uciążliwe. ( ale offtop robie.)
No napisałem złodziejem, nie łucznikiem A granie złodziejem nie wyklucza noszenia innych broni jednoręcznych. Nawet Garrett z Thiefa miał miecz. Ale to i tak skradanie, na późniejszych levelach to praktycznie od frontu można sie podkraść, a do tego ma się ten krzyk który pozwala widzieć wrogów przez ściany. Chociaż czasem gra narzuca nam, że mamy walczyć twarza w twarz, ale nawet wtedy da sie skampic. Najgorzej jest ze smokami, ale jak się ma skilla, to nawet na mistrzu mozna go rozwalic, co prawda o wiele łatwiej to zrobic wojownikiem albo magiem, ale każda klasa ma plusy i minusy.
Najlepiej zabijaj nekromantów lub zaklinaczy i będą nich wypadały rękawice szaty itp .
@warcraft : Niby tak, ale czasami wkurzają cholerne bugi które powodują że widzą nas nawet jeżeli staniemy się niewidzialni czy schowamy się gdzieś. Po prostu według mnie to najtrudniejsza postać. Jestem ciekaw jak by wyszła postać tylko pod magie przywracania, ale na razie jest to bez sensu bo przeszedłem gre dwa razy robiąc wszystkie misje. Może jak wyjdzie dodatek to spróbuje
A właśnie "zabójcą" dobrze się gra. Ja grałem leśnym elfem łucznictwo + skradanie. Najwięcej frajdy skradanie sprawia. Mamuty i giganci na hita A co do regeneracji many, ja na takich itemkach nieźle jechałem. I tak najlepszy jest 2x Fireball
Mało many, dobry stosunek mana :dmg, +ogłuszenie. Przy wysokim elfie w krytycznych momentach to użyć "wysokie urodzenie" i być niezniszczalnym przez 1 minutę.
A tak w ogóle to gdzie jest uwzględnione w stylu gry FUS RO DAH??
Łucznictwo to nie to samo, jest po prostu przepakowane. Chociaż dalej rozbraja mnie strzelenie w głowe komuś, schowanie się a potem usłyszenie tekstu "To chyba moja wyobraźnia" - powiedział strażnik z strzałą w oku
No, tu jest błąd gry. Ale to jeszcze nic. Skradałem się do gościa i chciałem się schować, ale nie zdążyłem. Ten szedł i nie zobaczył mnie przez mały filarek z 1 metra xD (Skradanie miałem dopiero na ok 40)
Edit: za trafienie w głowę powinno być jeszcze dodatkowy mnożnik DMG.
@Up Coś tam jest w parkach ale nie jestem pewien ale kocham umiejętność skradania się na 100, wojownik cieni i kucanie przed twarzą przeciwnika tym samym wbijając mu nóż w plecy z bonusem za atak z zaskoczenia, niby bezsens ale jaka frajda !
No, przeciez Elder Scrolls to najbardziej zbugowana seria w growej historii, więc nie wiem czego wy się spodziewacie Ale trudno się dziwić, skoro twórcy mają takie rozumowanie, żeby wydać grę jak najwcześniej, a potem wydawać co moment kolejne patche. Jak chcecie pograc w jakiegoś fajnego, niezbugowanego RPG to polecam Kingdoms of Amalur (niestety, obecnie jest tylko angielska wersja).
Niektóre rzeczy są przesadzone w Skyrimie, jak np. zaklinanie czy łucznictwo. Mi i tak najgorzej sie grało 1h + shield. Śmiesznie nieskie obrażenia, a tarcza w tej grze jest praktycznie bezużyteczna, bo o wiele lepiej jest po prostu odskoczyć przed jakimś atakiem, co jest strasznie łatwe. Nie mogłem znaleźć zastosowania w tej grze dla tarczy, a starałem się. Tarcze zrobili chyba tylko po to, by była.
Wiesz co warcraft, kingdom po pewnym czasie sie nudzi mam 20 lvl i jakos dalej mi sie nie chce, ale ma u mnie wielkiego plusa za takie cos " zbierz 4 glowy antylop i "posadz" je na srodku dziedzinca" zrobione " ubij trolla" zrobione i zbierz z niego ring, ktory byl za***isty. Na koncu masz go oddac npc'owi za marne 1000 gold, chociaz w sklepie kosztuje 5k gold ? Are you fcking kidding me? Dlatego uwielbiam ich zabijac (oczywiscie npc'ow bo w quescie jest napisane "OPCJONALNIE" oddaj ring:) Trzeba przyznac ze perswazja w tej grze ma wieeeelkie znaczenie..
@Warcraft : Jak się ma sprawa z tym Kingdom of Amalur, jest dużo ścieżek rozwoju ? widze że też jest dodatek lub kontynuacja "reckoning" mógł byś mniej więcej tą gre opisać ? ^.^ był bym wdzięczny bo za bardzo nie mam czasu na szperanie po necie, więc prosił bym o informacje w pigułce.
z góry dzięki
@Warcraft : Jak się ma sprawa z tym Kingdom of Amalur, jest dużo ścieżek rozwoju ? widze że też jest dodatek lub kontynuacja "reckoning" mógł byś mniej więcej tą gre opisać ? ^.^ był bym wdzięczny bo za bardzo nie mam czasu na szperanie po necie, więc prosił bym o informacje w pigułce. z góry dzięki
Bardzo dużo, z 2 razy więcej niż w Skyrim.
@EvilGirl - Mam to samo, tylko że własnie ze Skyrimem. Gra mi się strasznie nudzi, głównie przez niewykorzystany potencjał
ja naklepalem z 20+ pluginow do skyrim takich jak ulepszone animacje walki 2h swordem brak huda i zycia pzreciwnika + dmg i hp przeciwnika x2 a moje obrazenia 0.75 normalnego ataku
+ plug Titanis kupa na grafe i FF takie kolory mi daje ze jak wchodze do jaskini i oddale sie od pochodni to *uja widze ;p i gra mi sie znudzila.. a to przez to ze przed utrdnieniem gry gralem bez modow na master jako assasin i klepalem wszystko na 1 hita dzieki bonusowi 32X sneak dmg... z reakawic z dark brotherhood
Niektóre rzeczy są przesadzone w Skyrimie, jak np. zaklinanie czy łucznictwo. Mi i tak najgorzej sie grało 1h + shield. Śmiesznie nieskie obrażenia, a tarcza w tej grze jest praktycznie bezużyteczna, bo o wiele lepiej jest po prostu odskoczyć przed jakimś atakiem, co jest strasznie łatwe. Nie mogłem znaleźć zastosowania w tej grze dla tarczy, a starałem się. Tarcze zrobili chyba tylko po to, by była.
Mylisz się (; Nie wiem jak z pasywami do "tanka", ale tarcza działa, przynajmniej mi działa + potrafię używać. Nie zmienia to faktu, że taki rodzaj rozgrywki był dla mnie strasznie nudny, podbiegasz -> atakujesz -> block+lekkie przejście do tyłu -> podbiegasz -> itd... Wczoraj zacząłem grać od nowa sinem + elementy złodziejstwa + kowalstwa. Gra się o wiele ciekawiej, a żeby było trochę trudniej proponuje rozdawać wszystko w kondycje, wtedy może i poruszamy się szybciej + mamy większą wytrzymałość, ale mamy mało hp i musimy się nieźle spinać żeby nie zostać zabitym, chociaż na 30lv+ chyba trudno zginąć w tej grze jakąkolwiek klasą [o ile w miarę rozsądnie rozwijaliśmy nasze pasywy]. Co do tej regenerasji/zużycia many w magicznych atrybutach zapewne jest coś na ten temat, chociaż i tak się dziwię, że powstał taki temat, ponieważ mana nie schodzi tak szybko jak to zostało opisane. Na dodatek jest mnóstwo przedmiotów które mają regeneracje na poziomie 75-100% i nie trzeba tutaj zupełnie nic zaklinać. Zwiedzając kilka pierwszych wiosek można już nabyć takie właśnie przedmioty, a o pieniądze raczej nie należy narzekać, ponieważ praktycznie w każdym zakątku jest jakiś wartościowy itemek czy gotówka.
@MagarPL - Jak chcesz mieć trudno, zagraj orkiem jako mag + build czysto złodziejski [czyli otwieranie zamków, skradanie się, kradzież]
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w Skyrim moby się respią? Jeżeli tak, to co jaki okres czasu?
Gdzie w Skyrim mogę znaleźć jakieś skupiska nekromantów/magów, gdyż poszukuję itemów z obniżeniem kosztów magii zniszczenia?
Tak, respią się nie znam dokładnego podziału ale z tego co wiem co kilka dni. Polecam moda Wars in Skyrim. Dzięki niemu można znacznie zwiększyć ilość mobów, dla przykładu gdy bez moda zwiedzamy możemy na nic nie trafić. a Tak co chwile widzimy jakąś bitwe, czy po prostu atakują nas bandyci.
bardzo ciekawe, jednak gdy grasz zabójcą nie polecam.
Czy wiecie może gdzie są skupiska olbrzymów? Ja znalazłem tylko 2: skała Gulduna i Miażdżyciel.
Czy wiecie może gdzie są skupiska olbrzymów? Ja znalazłem tylko 2: skała Gulduna i Miażdżyciel.
http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Giant
A konkretniej to :
Dzięki wielkie. A czy możecie mi coś powiedzieć o zbiorowiskach nekromantów/magów z których mogą lootnąć buty i rękawice zmniejszające koszt magii zniszczenia?
Dzięki wielkie. A czy możecie mi coś powiedzieć o zbiorowiskach nekromantów/magów z których mogą lootnąć buty i rękawice zmniejszające koszt magii zniszczenia?
Ja często wędruję po górach/kopalniach i tam często są jakieś stoły do czarnej magii czy ołtarzyki. Wystarczy tylko poszperać w tych miejscach i często znajduje się jakiegoś necrona, praktycznie zawsze przynajmniej jedna część z jego eq to coś z regenem many 75-100% + redukcja zużycia.