The Sims 4 - Powrót The Sims Online?

Witam!

Mimo że jak byłem mały, uwielbiałem mordować Simsy w The Sims 1, to jednak przegapiłem informacje o TS4. Nie znalazłem wzmianki na gram.pl czy na cdaction, pewnie dlatego.

Pokaz miał miejsce dla baaardzoooo małej grupki graczy związanych promowaniem Simów - głównie założycieli stron fanowskich, czy innych osób wybranych przez tych założycieli.

The Sims 4 ma wrócić do korzeni, czyli do The Sims 1. W wersji wideo KONCEPCYJNEJ* wersji gry, ani razu nie pojawiła się kamera za plecami bohaterów, czy na ich poziomie, a to może oznaczać, że powrócono do The Sims 1 i zostawiono izometryczny rzut kamery.

Pewnie teraz zastanawiasz się, co to kogo interesuje, od tego są strony fanowskie. To jest właśnie forum o grach MMO, a EA zapowiedziała już wcześniej, że w The Sims 4, będzie można grać z innymi graczami. Nie wiadomo, czy rozgrywka będzie ograniczać się do kilku graczy, czy może będzie to w pełni online'owa rozgrywka z możliwością przejścia w tryb offline.

Może to być jednak pełna rozgrywka online, ponieważ na artach widać około 32 Simów, a na wideo jest ich 8-9. Nie wiadomo, czy są to graczy, czy Simy (NPC). Za w pełni online'owo rozgrywką przemawia też to, że EA konsekwentnie polowała i zamykała wszystkie projekty mające na celu reanimację The Sims Online (a od zamknięcia gry w 2008, były ich aż 4). W dodatku zamknięto The Sims Social na facebook'u, które przecież przynosiło zyski i bardzo dużo osób "grało" w tę grę. Może to oznaczać, że EA (tudzież Maxis) chciała się pozbyć konkurencji dla TS4.

O tym czy miałem rację, przekonamy się 22 Sierpnia, na konferencji EA (GamesCom), gdzie zostanie pokazane The Sims 4.

*wersja koncepcyjna miała na celu pokazanie pomysłu na grę, a nie pokazanie gry, to nawet nie była pre-alpha.

czekam na ta giere - bedzie hit.

Hmm... Dziwna ta gra ;P. Gra w której grasz w prawdziwe życie mimo iż jedno masz na codzień ;p. Zawsze miałem bekę z simów. Budowanie basenu bez drabinki. Gotowanie przy wyścielonej podłodze dywanami. Zamykanie simsów w pokojach bez drzwi :). Albo czekać aż sims zleje się pod siebie tyle razy, że przewróci się z brudu ;D

Hmm... Dziwna ta gra ;P. Gra w której grasz w prawdziwe życie mimo iż jedno masz na codzień ;p. Zawsze miałem bekę z simów. Budowanie basenu bez drabinki. Gotowanie przy wyścielonej podłodze dywanami. Zamykanie simsów w pokojach bez drzwi . Albo czekać aż sims zleje się pod siebie tyle razy, że przewróci się z brudu ;D

No wlasnie dlatego cisnąłem w Simsy ;)

A moim zdaniem simsy powinny pojsc dalej i umozliwic picie alkoholu, palenie trawy, branie narkotyków . Wtedy gra sprzedawalaby sie o wiele lepiej.

Zaraz zaraz już teraz można pograć w mmo ludzików, mhm secend live :P. A co do simsów, w 1 grałem, 2 mi się bardziej pobała bo system starzenia,dali. W the sims 3, już można było odwiedzić sąsiada :P. A co do the sims 4 zobaczymy co wymyślą.

Nigdy nie lubiłem tej gry, żadnej części, nawet jak wyjdzie w wersji online, raczej nie zagram.

Pobiorę tę grę po to by ją usunąć. Ogólnie w Sims'y grają tylko dziewczynki, żal mi płci męskiej, która w to ciska.

ciekawe

warn_ico.png
Złamanie podpunktu 2.3. - crracked

Online ta? Aż mi się przypomniała sytuacja z najnowszym SimCity.

Pobiorę tę grę po to by ją usunąć. Ogólnie w Sims'y grają tylko dziewczynki, żal mi płci męskiej, która w to ciska.

Ja bym coś podobnego napisał o fanach manga i anime, ale się powstrzymam, bo jest tu masa świetnych osób, które to lubią i nie chcę ich obrazić.

Rage za 1...2...3...

@Maqes

Będzie wersja offline.

@Arias

Second Life to nie gra, tylko drugi świat. W dodatku bardziej jest to komunikator niż symulator. W simsach masz potrzeby, w SL ich nie masz.

@nevelrnad

Tak inteligencja dawała upust swym krwawym żądzom.

I proszę sobie darować komentarze pokroju "Po co grać w symulacje życia, kiedy masz swoje?". Otóż takie same pytanie można by było zadać fanom samochodówek czy bijatyk.

A ja myślę że zagram. Takie durne gadanie że to gra tylko dla " małych dziewczynek ". Jeżeli rzeczywiście będzie możliwość grania do 32 osób, to można by było stworzyć jakieś małe forumowe osiedle. ( Tylko moje przemyślenia :D )

Informacje, które pochodzą z ankiety Maxis czyt. niektóre rzeczy mogą się tu znaleźć.

• World Creation Tool – With the world creation tool you can change the terrain, place environmental objects, and create a custom backdrop for your Sims’ neighborhood.
  • Real-Time Co-Op Gameplay – Invite a friend into your game to play cooperatively, share a home and manage your Sims together all in one online world that continually evolves even when you’re away.
  • Wardrobe Moodlets – Outfit your Sims with a diverse range of clothing and aspire to get your Sims’ selective fashion items that can directly affect their mood.
  • Aspirations – Assign your Sims a long-term goal called an Aspiration then achieve it by having your Sims compete relevant short-term goals throughout their life.
  • Cradle to Grave – Sims can experience age-specific gameplay and a true life cycle with big life moments such as birth, marriage, and death.
  • New CAS System – Just like modeling clay, Create a Sim is a powerful, easy-to-use tool that lets you directly sculpt face or body features by clicking and dragging to perfection.
  • Events – Easily host or attend events with your Sims to earn rewards, complete goals, enhance skills or jobs and discover new storytelling and relationship possibilities with neighbors!
  • Featured Looks – With Featured Looks you choose from a catalog of curated styles and outfit your Sims in designer looks with just one click.
  • Magazine View – Flip through Magazine View to choose from pre-configured, fully furnished room layouts, then drop the entire room into your home with just one click.
  • Group Socializing – Your Sims social interactions are more realistic and lifelike in social groupings.
  • Remote Sim Share – Use Remote Sim Share on the web, your mobile device or tablet to browse The Sims community’s creations then queue them up for download to your PC.
  • Multitasking – For the first time in The Sims, your Sims can now multitask by doing many actions at once, such as enjoy a drink while talking to friends and watching TV, giving them more realistic living and social behaviors.
  • Create a Sim Mobile – Harness the powerful new Create a Sim tool on your mobile device to create Sims on the go, then upload to your The Sims 4 game on your PC.
  • Traits – Create unique Sims with traits that change the way they can interact with the world around them. Watch as your decisions cause Sims’ traits to evolve and lead to surprising moments.
  • Live Stream – Use this built-in tool your game to an online streaming provider and give The Sims community the opportunity to watch you play.
  • Levels of Emotions – Your Sims’ emotions have varying levels of advancement, giving you the power and control to push their emotions to the extremes creating new and interesting gameplay opportunities to explore.
  • Account Achievements – Unlock Account Achievements for completing in-game tasks and earning accomplishments, then share or compare your progress with your friends.
  • Personalized Neighborhoods – Each section of a neighborhood is yours to personalize through shared content or Maxis creations that you place yourself.
  • Reward System – Earn new objects, outfits and Sim Traits for completing in-game tasks like completing Events, finding Collectibles, being featured in Sims Share, and unlocking Account Achievements.
  • Integrated Sim Share - Participate in Sim Share to instantly share and track your Sim or home creations with the world. Seamlessly browse creations made by The Sims community within the game.
  • Player-Run Events - Invite your friends to your own special Event like weddings and birthday parties to unlock new skills, level up your Sims and make progress together in a social environment.
  • Mobile Stats App - Get a robust breakdown of your game stats and your Sims’ activities by using this Mobile Stats App.
  • Environment Impact - Objects and decorative items in your home impacts your Sims’ emotions and mood, giving you the power to create a room that’s inspiring, romantic, depressing, or anywhere in between.
  • New Build System - Build the home of your dreams with a powerful new range of tools that allow such great control as moving an entire room with ease, placing new walls with prevision and adding detailed finishing touches.
  • Expressiveness - Quickly see how your different Sims may be feeling by watching their facial expressions, vocal tone, and body movements, not just a bar or icon in the UI.
  • Mobile Mini-Games - Take control of your Sims’ dreams while on the go by playing mini games that will effect your Sims’ emotion and advance their careers, then check their progress in game when you return to your PC.
  • Memory Moodlets - Create memories through captured screenshots and assign emotions to them – when your Sims reminisce about the memory, they’ll get that emotional buff.

filmik, gdzie jest fotka oferty osoby, która pracowała przy dwóch wersjach multiplayera TS4.

Jest też osoba, która twierdzi, że The Sims 4 w 2012 roku były tylko w wersji online. EA najpewniej zmieniła formę (tzn. wcisnęła offline) po wpadce z SimCity. A to może oznaczać, że wersja online będzie bardziej okrojona czyt. limitowana np. do kilku graczy.

Ciekawe, my z kumplami graliśmy w simsy :P. Ah te wirutalne randki, najbardziej nie mogłem jak miałem postać romantyka, no i całe miasto leżało u moich stóp. Co do simsów jest to niezła zabawa.

The Sims 1 - początek serii.

The Sims 2 - pełne 3D.

The Sims 3 - pełne 3D w otwartym świecie.

The Sims 4 - gra z możliwością co-op ew. świat online

Jak widać, każdy z tytułów niesie ze sobą ogromną zmianę. Jedynie co by można było jeszcze wstawić, to w pełni zniszczalne środowisko, ale Simsy nigdy nie aspirowały do realizmu.

Grałem w The Sims Online i to była mega świetna zabawa. Wciąż nie rozumiem, dlaczego to zamknęli. Dobra, może w 2002 roku nikt jeszcze nie był gotów na taką grę, w dodatku to było p2p. Przypięto jej plakietkę "p2p" i wszyscy to omijali. Natomiast wydawanie gry w 2008, która ma grafikę gry wydanej w 2000 roku, było trochę nietrafionym pomysłem. Dziwne jest jednak to, że ani EA, ani Maxis, nigdy nie zapowiedzieli prac na wersją online (facebookowe gówna się nie liczą, zresztą, to inna firma robiła), mimo, że gracze piszą petycje i co roku, ktoś pokazuje zcrackowane TSO, postawione na swoich serwerach i co roku, EA takich pomysłów się pozbywa...

Tak czy siak, jeśli nie w TS4, to w TS5 albo w projekcie, który niekoniecznie musi mieć numerek za Simsami - The Sims to świetny materiał na grę online albo EA jest głupie i tego nie zauważyło, albo od lat się przymierzają do takiego projektu.

robią świat online tylko dlatego zeby ludzie kupowali oryginał. Tak samo jak z SimCity gdzie crack offline pojawil sie dopiero rok po premierze.

To co piraci ? Nie pogramy sobie.

No, i tak powinno być, Mi zdaje iż teraz większość twórców, będzie wydawać gry w online, z możliwością przejści w offline. Bardziej jest, to dochodowe, i opłacalne.

Jak będzie MMO to lepiej za darmo. Żeby nie było jak w SimCity.

Hmm, może coś z tego wyjść :] Świat online... Mam nadzieje, że nie zepsują tego tak jak SimCity...

Mówicie o zepsuciu SimCity V, a jestem ciekaw ilu z Was grało ?

Mi osobiście gra się podobała do czasu odczucia klaustrofobii, stwierdzenia że gra zwiera tylko podstawę podstaw.

Teraz niby się co nieco zmieniło na lepsze, ale wracać na razie nie mam zamiaru.

A co do Sims 4, to pewnie jeszcze długa droga do premiery :)

http://sims.wikia.com/wiki/The_Sims_4

Nowe screeny.

Heh, proces tworzenia jak z Eve online.

Jeśli to ostateczna wersja, to wygląda jak totalna zrzynka z tabletów. W sam raz na grę online :X