Tibia i Metin2 to najgłupsze gry na świecie!

Ja niestety nie będę czekać na kolejne prace i mam nadzieję, że opuścisz to forum raz na zawsze :) Jestem pewien, że nie masz 15 lat, bo to:

i napisał do Mnie na gadu gadu,że metin to gó*** i inne brzydkie słowa

mówi samo za siebie.

@Zdzisiu ciągle chodzi o ten tekst... to tak jakbyś oceniał człowieka po tym, czy jest niski,wysoki etc.Ja będę rozwijał będę usuwał błędy jakie popełniam.Nie ukrywam,że przeczuwałem takich komentarzy, jeśli komuś się nie podoba rozumiem, ale, jeśli ktoś ma Mnie za dziecko, to już jego problem.Mam nadzieje,że moje inne teksty będą lepsze.

Metina 2 nie lubię i uważam, że ta gra jest do niczego ale TiBIA, tibia jest fajną grą. Do niej nic nie mam. Sam czasami nawet sobie zagram :)

To jest profesjonalny portal/forum dotyczący gier MMO (...)

Oczywiście, widać to po w/w postach...

Co do tematu. Zebraliście się jak sępy nad, no ciężko to nazwać jakąś dobrą pracą, ale mimo wszystko pracą. Poza oczywiście wyraźnymi błędami, które widać i nie trzeba o nich powtarzać czterdzieści razy - chłopak postawił, uważam, dość słuszną tezę i podał argumenty na jakie było go stać. To wszystko jest jednak wytłumaczone niesamowicie infantylnie (albo łopatologicznie, ciężko stwierdzić czy Sucre chcę nam to dobitnie przedstawić jakbyśmy byli niedorozwinięci, czy po prostu taki jego styl), ale ponadto nie rozumiem skąd ten płacz.

Jego post zawiera o WIELE więcej treści niż połowa postów tutaj. Większość z Was wykorzystuje ten temat, żeby sobie podbić ego, zamiast nakierować chłopaka na dobrą drogę, a takie zachowanie, zwłaszcza względem osób które COŚ robią i chcą być w tym dobre - jest naganne.

Moja rada Sucre - czytaj w cholere innych artykułów, zobacz jak są zbudowanę, obserwuj składnię zdania, ten cały "flow" kiedy autor przechodzi z jednej rzeczy do drugiej, jakich argumentów używa i skąd te argumenty bierzę, są wakację - jak Ci się chce to pisz więcej i może niedługo zgarniesz same pochwały.

Może i robi błędy, ale moim zdaniem nie zasłużył na taką krytykę. Tekst widać że nie przygotowany, ale on nie ma celu wyglądać jak modelki na pokazie mody (oczywiście musi być dobrze napisany gramatycznie by dało się go przeczytać), tylko ma przekazywać jakąś "myśl" by przekonać/otworzyć oczy niektórym osobą.

W 100% zgodzę się z użytkownikiem Apoteoz.

A co do samego tematu uważam że niektóre argumenty nie są trafne, ale parę jest takich których mi się przydarzyło w życiu.

Może i robi błędy, ale moim zdaniem nie zasłużył na taką krytykę. Tekst widać że nie przygotowany, ale on nie ma celu wyglądać jak modelki na pokazie mody (oczywiście musi być dobrze napisany gramatycznie by dało się go przeczytać), tylko ma przekazywać jakąś "myśl" by przekonać/otworzyć oczy niektórym osobą.

Niestety, ale on nie przekazuje żadnej myśli :) Autor ma błędne wyobrażenie w tym temacie, myśli, że jak pograł chwilę w MMO to pojadł wszystkie rozumy świata, a tak nie jest. Powtarzam kolejny raz: te gry nie zostały zniszczone przez grafikę i zestarzenie się, tylko przez community! Poczytaj, dowiedz się trochę, przy okazji weź do łapki słownik, i dopiero zacznij coś pisać. Po za tym nie mam bladego pojęcia do czego mają mnie te wypociny przekonać. Chyba tylko do tego, bym dał sobie spokój w pouczaniu małolatów, bo to i tak niczego nie zmieni. Co do tytułu: gra nie może być głupia, co najwyżej głupi może być jej użytkownik :)

@Zdzisiu jeśli Ty myślisz,że gra została zniszczona tylko przez community to jesteś śmieszny.Osiągnąłeś coś w tych grach przedstawionych tutaj?

Sucre, po co pobudzasz temat, który już się skończył ? Nie prowokuj do kłótni, jak inni już się nie udzielają, to i Ty tego nie rób... To prawda, że gra nie została zniszczona >TYLKO< przez Community, ale w większym stopniu właśnie przez to... Z tym, że nie masz racji jeżeli chodzi o grafikę i starość, innym czynnikiem niszczącym Metin'a 2 jest chociażby niesprawiedliwy IS, oraz beznadziejnie zrobiony system kowala itp. Grafika oraz wiek gry nie ma nic do rzeczy, więc przestań już się kłócić na ten temat !

Sucre, po co pobudzasz temat, który już się skończył ? Nie prowokuj do kłótni, jak inni już się nie udzielają, to i Ty tego nie rób... To prawda, że gra nie została zniszczona >TYLKO< przez Community, ale w większym stopniu właśnie przez to... Z tym, że nie masz racji jeżeli chodzi o grafikę i starość, innym czynnikiem niszczącym Metin'a 2 jest chociażby niesprawiedliwy IS, oraz beznadziejnie zrobiony system kowala itp. Grafika oraz wiek gry nie ma nic do rzeczy, więc przestań już się kłócić na ten temat !

Grafika ma dużo do gadanie według niektórych. Ostatnio prezentowałem znajomym grę 2D i pierwsze słowa jakie padły były związane na temat grafiki że "Są gry, które mają lepszą grafikę od tej" i znam od groma osób co od grafiki by zaczęli krytykować tą grę.

Tsukineko spokojnie :) Forum jest po to aby wyrażać własne poglądy. Jeśli tylko nie przerodzą się w obraźliwe docinki to dajmy im się wygadać:) Wszystko w granicach kultury ;p

@nike

No to Cię załamie ale 95% graczy MMO patrzy na grafikę. Trudno mi się do tego przyznać ale ja też. Jednak nie ma w tym nic złego jeśli MMO ma być relaxem to wole patrzeć na piękną grafike w 3D niż kwadraty..... Jednak nie zrozum mnie źle nie mam nic przeciwko grom 2D bo są całkiem dobre.:)

@Zdzisiu jeśli Ty myślisz,że gra została zniszczona tylko przez community to jesteś śmieszny.Osiągnąłeś coś w tych grach przedstawionych tutaj?

W Tibie grałem od 7.41, miałem Royal Palka 124 lvl na Arcanii, regularnie opłacałem PACC. Przestałem grać ze względu na dzieci takie jak ty, które zaczęły oblegać miasta, expowiska, spamowały na czacie. Nadal uważam, że to dobra gra, lecz jedyny słuszny serwer to Premia. Takiego PVP jak tutaj nie znajdziecie w żadnym innym MMO. W Metina grałem chwilę, dobiłem 34 lvl wojownikiem, po czym uznałem, że nie mam zamiaru więcej tykać tego shitu choćby kijem, poziom graczy sięgał dna, na każdym kroku spamerzy, wyłudzacze kont czy też dzieci błagające o przedmioty.

I tak, uważam że te gry zostały zniszczone przez ich społeczność, choćby dlatego, że do dzisiaj jest wiele starszych gier osiągające wysokie noty w rankingach MMO (czyt. Ultima Online, Dark Age of Camelot, czy choćby Maple Story, gdzie grafika jest wręcz tragiczna, a pomimo tego gra wymiata). Jeśli uważasz, że jestem śmieszny, to trudno. Mam wyje**** na opinię jakiegoś planktona. Pozdrawiam :)

Zdzisiu, nawet najlepszy pisarz taki jak Guru miał swoje pierwsze prace, które nie były rewelacyjne.Zawsze jest ten "pierwszy raz" i nie możemy krytykowac zbyt ostro. Ewentualnie możemy doradzić mu +/- co było źle...

Pewnie że tak, ale ja też nie piszę a spójrz chociażby na moje posty, wszystko trzyma się kupy i brak rażących błędów ortograficznych. A ten "artykuł" wygląda tak, jakby był pisany na odwal się, wrzucony na forum nawet bez uprzedniego sprawdzenia błędów ortograficznych. Porażka, że nadal nikt tego nie usunął...

Dobra chyba czas zakończyć te przedstawienie.Napisałem co chciałem napisać każdy wyraził swoją opinie Ja nie jestem zły za Wasze komentarze i nie będę każdy ma własne zdanie.Poćwiczę może będę coraz lepiej pisał czas pokaże.

Może chłopak był "kąpany w gorącej wodzie" i za szybko wyleciał z tekstem. Wspominał coś o wypadku więc nie musi to być akurat jego wina, że ma taką, a nie inną ortografię.

Kolego, moje 2-ie skromne rady :

a) Pamiętaj zawsze kiedy piszesz jakąś prace użyj Worda aby wyłapał Ci błędy.

b.) Nie bądz zbyt "szybki". Puść prace w dział "Próbne Prace". Tam wyłapiemy my (forumowicze) rózne błędy i wtedy będzięsz mogła ta praca trafić do " Nasze Teksty " .

Pozdrawiam

Dobrze.Dziękuje za wyrozumiałość tak jak pisałem poćwiczę może będzie lepiej zobaczymy.

Autor pisze, że błędów już nie będzie, że będzie je likwidował a w komentarzach robi głównie te błędy co w tym tekście. Wybrałeś dziwny temat. Pomyśl... jak ktoś nie lubi Aiona i WoW'a to napisze taki sam tekst jak Twój tylko zmieni gry.

@tsukineko88 święta prawda ;) jeżeli nie lubisz danej gry to nie masz tutaj nic do gadania. Gdyby nie lepsze tytuły...nie kryjmy - są takie, to z chęcią pograł bym w Tibie jak i w Metina(US, PL nie ma dla mnie różnicy).

@EvilGirl nie ma "spacji" po przecinkach, kropkach. Metin(nazwa własna) pisze z małej litery. Gdzieniegdzie literówki Nie wierze, że autor nie przeczytał tekstu po jego przeczytaniu. Jak tak to totalna porażka. Dobre jest to, że nie robi "raszącyh błenduw ortograficznych"

Co do guru to myślę, że on wiedział jakie będzie jego zadanie i starał się korygować błędy. To że w niusach ktoś mu napisze, że jest błąd/literówka przyjmuje to ze spokojem, przeprasza i poprawia a nie zaczyna kłótnie jak szanowny pan Sucre.

Wystarczy tylko kilka osób aby popsuć grę. Teraz wyrażę swe zdanie na temat "Co popsuło Metina" : według mnie jest tylko jeden powód. Ilość serverów. Ludzie rozpraszają się po serverach i potem jest narzekanie, że populacja w grze maleje przez dzieci neo. W Tibi jest problem osób grasujących po depo próbujących nasz poprostu oszukać. Tak to w Tibi nie widzę złych cech.

PS. Najlepiej bronić się tak : "To moje własne zdanie"

Dziękuję za uwagę kamikadze postaram się pisać bez spacji po przecinku. :)

Dobra niech może jakiś moderator zamknie ten temat.Napisałem to, co chciałem, lecz nie najlepiej Mi, to wyszło wszystkim (chyba) się to nie spodobało.Każdy ma swoje zdanie teraz ciągle ktoś będzie podważał kogoś zdanie.Może napiszę jeszcze jakiś teks sam nie wiem.Dziękuje za uwagę.

@EvilGirl To nie do Ciebie ;) ale jak już Cię złapałem...

@Autor Znalazłem, że masz wysoką samoocene. Mi/Moje itp. Piszesz w wielkiej litery. Piszę się z małej. Ci/Tobie/Twoje pisze się wielką.