Tibia - przekleństwo czy wybawienie

Ja grałem w Piszczela u kolegów jak jeszcze neta nie miałem, no cóż oni byli tym zafascynowani a ja krzywo na to patrzałem, ale cóż zrobić nie chciałem się wyróżniać, ani narażać, bo byli uwięzieni w agresywnej naturze tibii.

Mój pierwszy MMO to Last Chaos, w którego aktualnie gram i grałem cały czas przez rok z przerwami, ale nie bedę się na ten temat rozpisywał...

Moim skromnym zdaniem Tibia to nic niewarta kwadratowa szmira gdzie dzieci mają "druita" i "knajta" który walczy "aksem" lub "ruszczkom" ehhh...

Dalej nie ma co wymieniać

Zacznę od tego iż w Tibię grałem 4 lata a skończyłem ponad rok temu.Widzę brodo że tej gry naprawdę nienawidzisz... Może w tym co napisałeś jest trochę racji ale uwzględnijmy że Tibia stała się taką jaka jest teraz przez graczy. Tibia sama w sobie nie jest grą złą - Grałem w Tibię długi czas i chyba wiem co mówię.Prawda - jeżeli chodzi możliwości dostępne w grze, można powiedzieć że Tibia jest gorzej niż przeciętna ale nie owijając w bawełnę gra posiada trochę rzeczy których w innych grach się nie znajdzię.Grafika - Zauważcie że w czasach jakich Tibia była jeszcze tworzona grafika 3D nie istniała i istnieć prawa nie miała, a że wielu ludzi do pixelozy przywykło (w tym i ja) zostawili ją na tym etapie.I wszyscy dobrze wiemy że nie każdy człowiek gra w MMORPG dla grafiki, niektórzy (w tym i ja) grają dla klimatu jaki te gry posiadają. Według mnie ta gra kiedyś (z naciskiem na "kiedyś") klimat posiadała niesamowity.Gdy zaczynałem grać w MMORPG miałem do wyboru Tibia / Ultima... Jako iż cała okolica grała w Tibię długo się nie zastanawiałem nad wyborem. Po jakimś czasie gry w Tibię, postanowiłem wypróbować Ultimę gdyż słyszałem same dobre rzeczy o niej. Przed ultimą spędziłem około 2-3 dni? - Stwierdziłem iż ta gra nie ma "tego czegoś" i znów powróciłem do Tibi.Teraz się powtórzę - Kiedyś (z kolejnym naciskiem na kiedyś) Tibia miała klimat jakiego nie mogę znaleźć do tej pory w innych grach - Czy to 2D czy 3D.Ponad 2 lata temu w tibię nie grało tyle (jak to wy ich nazywacie) "dzieci neostrady" (oczywiście takowi zdarzali się ale można było ich policzyć na palcach jednej dłoni) Ludzie byli przyjaźnie nastawieni i gdy potrzebowałeś pomocy otrzymywałeś ją.Teraz chociaż tą grę wspominam dobrze do tej pory muszę powiedzieć że to co się z nią stało jest po prostu Straszne.I zgadzam się z brodą jeżeli chodzi o Tibię teraźniejszą ale jeżeli chodzi o Tibię jaka była kiedyś nie zgadzam się w żadnym procencie.To tyle - I przepraszam że tak chaotycznie napisane (być może dla niektórych nie zrozumiale) ale jestem chory i nie śpię już 26h.

Nie zgodze sie z toba... to gra decyduje jacy sa ludzie graja w nia. Od pozbywania sie chamstwa, cheaterow, sa GMi. TO sama gra jest odpowiedzialna za spolecznosc... jak gra nie potrafi sobie radzic z ludzmi... ludzie z tego kozystaja... proste.

Co do grafiki mowisz ze jak twozyli tibie nie bylo jeszcze grafy 3D.... to ja zadam pytanie tak... to ile ona ma lat? Bo z tego co ja wiem 1 gra 3D ktora tez byla pixeloza byl Wolfenstain... ktory powstal w latach... hmmm... na poczatku lat 90-tych?. Poza tym z tego co wiem Diablo 1 bylo przed Tibia... a wyglada o niebo lepiej. Powod jest prosty.. koles wynalazl tibie... zarobil x kasy... WIec teraz juz ma to gdzies.. A servery... a niech zyja wlasnym zyciem... a on umywa rece. :)

No ale jednak jakby nie było Tibii to by nie powstały inne gry przecież od takiej toż gry wszystko się zaczęło

Tutaj się z Tobą nie zgodzę Joker. mmo wzorowały się na obu częściach Everquesta i Ultimy Online. A pierwsze były to tworzone przez Serrie Online od początku lat 90-tych.

Nie zgodze sie z toba... to gra decyduje jacy sa ludzie graja w nia. Od pozbywania sie chamstwa, cheaterow, sa GMi. TO sama gra jest odpowiedzialna za spolecznosc... jak gra nie potrafi sobie radzic z ludzmi... ludzie z tego kozystaja... proste.Co do grafiki mowisz ze jak twozyli tibie nie bylo jeszcze grafy 3D.... to ja zadam pytanie tak... to ile ona ma lat? Bo z tego co ja wiem 1 gra 3D ktora tez byla pixeloza byl Wolfenstain... ktory powstal w latach... hmmm... na poczatku lat 90-tych?. Poza tym z tego co wiem Diablo 1 bylo przed Tibia... a wyglada o niebo lepiej. Powod jest prosty.. koles wynalazl tibie... zarobil x kasy... WIec teraz juz ma to gdzies.. A servery... a niech zyja wlasnym zyciem... a on umywa rece.

"To gra decyduje jacy ludzie w nią grają" idąc tym tokiem myślenia możemy dojść do wniosku że np WoW też ma problem z dziećmi neo (Mówię teraz o prywatach nie o globalu choć i na globalu można takowych znaleźć)

Ostatnio postanowiłem chwilę zagrać na pierwszym lepszym prywatnym serwerze WoW'a po czym na kanale światowym (World) rzuciło się 30 dzieciaków które dosłownie przewyższają brakiem inteligencji dzieci te z Tibi więc w ten sposób nie powinniśmy oceniać a WoW to tylko przykład (sam go uwielbiam).

Co do grafiki to źle określiłem o co mi chodziło - Chodziło mi o to że w tamtych czasach żadne MMORPG nie miało grafiki 3D i osobiście cieszę się że tibia jest 2D.

Diablo 1 czepiać się nie będę bo nie mam czego (prawda że wyglądał lepiej).

Co do administracji serwerów to mylisz się - Aktualizację nie są za często ale jak już coś wprowadzają to coś konkretnego.

Na bieżąco banuję cheaterów / boterów itp (Dla przykładu założyłem 2 postacie by to sprawdzić... Pobotowałem trochę i po 2 dniach obie postaci zostały zbanowane).

Poza tym nie widziałem jeszcze żeby ktoś w WoWie został zbanowany za chamstwo lub ortografię (Bo przecież nie każdy dzieciak neo jest chamski)

@UP

I uważasz że wszystkie gry MMORPG wzorowały się tylko na tym ?

No ale jednak jakby nie było Tibii to by nie powstały inne gry przecież od takiej toż gry wszystko się zaczęło

Z tego co ja wiem wiekszosc zaczelo sie wlasnie od Diablo I :D

Cocher... przepraszam zwracam honor(po czesci) wlasnie czytalem ze ma powstac Tibia 2 ktora ma byc w pelnym 3D.

Aaaaa prywatne sertewy WoWa maja to do siebie ze dzialaja tylko z 50%(tego co oferuje global). Poza tym co sie dziwisz??? Myslisz ze dzieci neo beda placic za gre?? :) Nie oni mysla tylko jak wychujac innych i jakie cheaty im sie dzis przydadza. :)

Kiedys gralem se TDMa w Opertion Flashpoint... weszlo na serv dziecko co mialo 12 lat(jak sie potem dowiedzialem) zaczelo kosic wszystkich i nagle bum server go zbanowal... Potem na officialnym forum zaczelo bluzgac ludzi ze server nie pozwala mu uzywac hackow a innym tak bo.... bo to nie mozliwe by inni go zabili bez hackow... bo on jest da best :D.

Ten tekst o dzieciaku mnie rozwalił :D

A co do dzieci grających w WoWa - To był tylko przykład, jest dużo więcej takich dzieci w innych grach i chodziło mi po prostu by nie obwiniać Tibi jako gry za dzieci neo.

@Cocher

Widze że azjatycka erotyka zdobywa kolejnych fanów xD.

@ALL

Tibia to po prostu jedna z pierwszych gier MMO, jest najprostszą grą MMO świata. I dlatego jest taka popularna. Ja grałem może 2- 3 dni w tą grę i przestałem. Po prostu pospolite chamstwo mnie zniechęciło Do Tibijczyków nie mam nic, ale niektórych(nie wszystkich) trzeba wysłać do psychiatry(chodzi o nałóg oraz nagłe ataki agresji gdy ktoś powie coś złego o TIBII). PODSUMOWUJĄC Tibia dobra na początek, dawkowana w małych ilościach.

Kuboź ja jestem duży i silny także znajomi Tibijczycy nie wpadają w agresje gdy mówie o niej źle :D

Matiixs - chwalisz się że kręci Cię oszukiwanie 10-cio latków... hmmm... po dłuższym zastanowieniu większość userów czytających owy post dojdzie do wniosku iż to nie jest normalne. Tibia to przekleństwo narodów - i tu nie ma nic do gadania o grafice - ale o średniej wieku graczy i ilości tzw. NOOB'ów.

W tibie grałem 1,5 roku na obecną chwile nie wiem co w tej grze widziałem chodziło się pikselem po innych pikselach zabijało się a następnie zbierało piksele ale pomijając kwestię grafiki to przecież żeby naprawdę w tej grze do czegoś dojść trzeba było wykupić "pacca" (dodatkowe i najlepsze jakby nie było czary lokacje etc.) ale pomińmy i to, takiego poziomu chamstwa i dysortografii nie spotkałem chyba w żadnej innej grze nawet na prywatnych serwerach po prostu jest to wina zarówno tych ludzi którzy w to grają jak i samego systemu gry np. gdyby po zabiciu innego gracza nie było tak dużego prawdopodobieństwa że wypadnie z niego jakaś część uzbrojenia i prawie na pewno plecak nie było by tyle pk i ograniczyło by to stress wielu graczy. Szczerze mówiąc żebym znowu zaczął grać w tibie to ktoś musiałby mi chyba płacić i to naprawdę ładne sumy bo na obecną chwilę do tej gry czuję dużą awersje. Ps. Po co się jakoś specjalnie bronić najlepszą obroną jest atak i to najlepiej za pomocą atomówki spuszczonej prosto na główny budynek z serwerami tibii :P

Macie racje,szanuję polaków ale tam nigdy ich nie szanowałem bo podchodzi do Ciebie i od razu wyskakuje do Ciebie z tekstem "Plis Free Items"albo "Plax items!!!!!!!!!1111oneone"

Totalny żal,żałuję że grałem w to około 2 lata i jakoś odrzuca mnie od razu od tej gry gdy teraz na nią zobaczę.

Niedawno zassałem i chciałem zobaczyć jak się gra trzyma i totalnie zapomniałem jak tam się z NPCem wita i klikałem na niego z 30 minut i później się zorientowałem że trzeba pisać "hi" albo "hello"

Byłą jeszcze jedna sytuacja jak jeszcze grałem,miałem 20 lvl i kupiłem Giant Sworda a wtedy to był bardzo dobry sword,jeden dzień,update,i zrobili że itemy od Lvla.

Hardcore nie??

nie czytalem calego tematu ale napisze co mysle.

Tibia-gra legenda.Nie gralem w Tibie dlugo bo do 14 lvla,ale moge powiedziec ze dla mnie to najlepsza gra w jaka gralem.Jestem graczem ze srednim stazem w grach mmo,ktory widzial mase tytulow,nowych i starych ale niepowtarzalny klimat widzialem tylko w Tibi.Tibia jako gra poprostu klasa sama w sobie,no wlasnie jako gra.Gry sa tworzenie przez ludzi dla ludzi i ludzie tworza gre.Coniektorzy ktorzy nie zrozumieli tego zdania moga pisac na mnie co chca-osobe ktora uwaza Tibie na najlepsza gre.Miala to byc dluzsza praca,ale nie chce mi sie pisac na forum z ktorego odszedlem ; p Tibia jest tak znienawidza dzieki ludzia ktorzy graja Tibia,jest to multum noobow i co gorsza botow,gdyby nie to nie zmeinialbym gier co chwile tylko gral w "kosc piszczelowa"

Osobiście w Tibie i brata Tibii, Runescape, grałem tylko po...45 min ... Moim zdaniem obie te gry to kompletna strata czasu. W dzisiejszych czasach ludzi stać na w miarę porządne komputery które mogą pociągnąć rożne różniste gry. Jednak niektórzy (wtf niektórzy? multum) ludzie wybierają żeby grac w coś tak bezsensownego jak tibia. prawda jest dużo ludzi jest (niby, chodź jej nie zauważyłem) atmosfera itd. ale ponad polowa tych ludzi to nooby/boty, i gra jest bezsensowna jeśli gra się tylko po to by sprzedać konto dla jakiego 5 latka na allegro/eBay.

w 100% zgadzam się z tym co napisał Broda w pierwszym jego poście, i szczerze mówiąc wydaje mi się ze ludzie którzy nadal graja w tibie teraz, kiedy tyle MMORPGow jest na rynku, to po prostu ludzi którzy potrzebują naprawdę łatwych gier by zrozumieć co się wokół nich dzieje. Nie chce tu nikogo obrażać ale taka prawda

Jak powstała moja historia z tibią i jak się skończyła,a więc:

WCIĄGNIĘCIE SIĘ DO ŚWIATA TIBII

W tą grę wciągnął mnie mój starszy brat,na początku nie wiedziałem o co tak do cholery chodzi(z tego co pamiętam to jak wróciłem od babci na komputerze siedział brat i grał,była to dziwna gra pierwszy moment to "DNO" bo mój brat zabijał wilczki)lecz po 2 godzinach patrzenia w monitor ta gra mnie trochę zafascynowała no wiecie:potwory,miecze,tarcze,zbroje ale coś mi tu nie pasowało ponieważ zbroi,mieczy,tarcz nie było widać na postaci co mnie bardzo zdziwiło.

Wstałem z rana,zjadłem coś tam,umyłem zęby i takie tam,wszedłem do pokoju brata,siedział już przy komputerze i znowu grał w tą samą grę,pierwsza myśl??"o Jezu,znowu to samo???"

Lecz siedziałem znowu około 2 godziny i poszedłem na podwórko,grałem z ziomalami w gałę i kiedy wracałem jakieś typy(16,17)gadali o Tibi,prawie całe osiedle grało w Tibie pomyślałem sobie"Czemu ja nie mógłbym zacząć??"

Na początku poprosiłem brata o założenie konta w grze, wyśmiał mnie,ale założył konto.Minął może rok??Dalej grałem w to samo,brat szanował mnie bardziej za to jak gram(lol?)nie byłem typowym "Noobkiem"nie znosiłem jeżeli jakiś typ podchodzi do H lvla i wyskakuje z textem"PLX FREE ITEMS".

Wychodziłem z depo i poszedłem expić dalej.Miałem wiele postaci,ale najlepsza wyszło mi po roku grania,był to Paladin(Paladyn)możecie się zdziwić ale nie była to postać walcząca mieczami,toporami tylko łukami,kuszami.Doszedłem tym Paladynem do 65 lvla.

POŻEGNANIE SIĘ Z GRĄ druga część historii

Kiedy wbiłem ten 65 lvl,położyłem się spać i się zastanawiałem dlaczego gram w tą grę??

ciągłe bicie lvla,ciągły stres że jeżeli się umrze tracimy itemki na które tak ciężko pracowałem,cały czas stania przed DEPO i krzyczenia"Sell np.Crusader Helmet" albo "Buy 200 Royal Spear"zapytałem Siebie "Po co?" Ale niestety nie umiałem sobie odpowiedzieć i tak skończyłem "karierę" z tą grą,poprzez siłę woli.

THE END

Kiedyś czytałem tam jakieś dialogi tibijskie i jeden zapamiętałem:

x-ee,kiedy kupisz pacca?

y-hmm,kiedy znajde prace

x-haha, mi mama kupuje za dobre oceny, haha ale noob!21!$!!

A ja powiem o tibi same zalety dlaczego:

w tibie grałem 10 lat zacząłem mając 7 lat w klubie osiedlowym w kturym były kąpy z netem i zastanawiam się czy nie wrócić dlaczego:

1.niema ograniczonego lvl'a tak jak w większości gier mmo

2.jest wiele ots'ów w których niema chamstwa ani pk w mieście dlaczego są skrypty które np. po powiedzeniu k**a

teleportują nas do pokoju w którym padamy są też Guardy które ochraniają nas przed pk w miesicie

3.tibia ma swój klimat żadna gra mmo w jaką grałem do tej pory go nie posiadała co z tego że grafa 2D co z tego że nie widać eq jakie się ma ale czy np. w Cabalu możesz mieć 300 lvl ??

nie w większości gier większą ilość czasu zajmują questy w tibi nie (pozatym w tibi większość questów polega na przejściu przez hołdy mobów i wzięciu nagrody a nie idź tu gadaj z tym i tak w kółko )

4.w tibi jest mapa większa niż w niejednej o niebo lepszej mmo a poza tym co lubię najbardziej w tibi trzeba samemu odkryć całą mapkę (jeszcze nikt jej nie odkrył ) sam nieraz idąc z miasta do miasta odkryłem dziurę z mobami o której mało osób wiedziało

5.w tibi każda klasa się czymś wyróżnia a nie że knight czy archer mają tyle samo hp i chodzą na te same moby na takim samym lvl'u nie w tibi druid na 20 lvl'u nie ma szans sam pójść na dragona ponieważ padnie w parę sekund a taki archer dzięki temu że bije z dystansu da sobie radę

6.w tibi na bosy chodzą ekipy w składzie paladin knight druid sorcer i każdy ma zadanie knight blokuje paladin i sorcer atakują a druid leczy

7.od tibi 8.22 wprowadzono coś w stylu nauki początkowej zanim wejdziemy na Rookgaard pokazują nam wszystko oraz opisują npc więc nawet newbie się połapię

ZA TO WŁAŚNIE SZANUJĘ TIBIEE

AHA I JESZCZE JEDNO TIBI 3D NIE BĘDZIE TO JUŻ BĘDZIE ZUPEŁNIE NOWA GRA

//Epic Fail - R3m4ke

A ja powiem o tibi same zalety dlaczego:w tibie grałem 10 lat zacząłem mając 7 lat w klubie osiedlowym w kturym były kąpy z netem i zastanawiam się czy nie wrócić dlaczego:1.niema ograniczonego lvl'a tak jak w większości gier mmo2.jest wiele ots'ów w których niema chamstwa ani pk w mieście dlaczego są skrypty które np. po powiedzeniu k**a teleportują nas do pokoju w którym padamy są też Guardy które ochraniają nas przed pk w miesicie 3.tibia ma swój klimat żadna gra mmo w jaką grałem do tej pory go nie posiadała co z tego że grafa 2D co z tego że nie widać eq jakie się ma ale czy np. w Cabalu możesz mieć 300 lvl ?? nie w większości gier większą ilość czasu zajmują questy w tibi nie (pozatym w tibi większość questów polega na przejściu przez hołdy mobów i wzięciu nagrody a nie idź tu gadaj z tym i tak w kółko ) 4.w tibi jest mapa większa niż w niejednej o niebo lepszej mmo a poza tym co lubię najbardziej w tibi trzeba samemu odkryć całą mapkę (jeszcze nikt jej nie odkrył ) sam nieraz idąc z miasta do miasta odkryłem dziurę z mobami o której mało osób wiedziało 5.w tibi każda klasa się czymś wyróżnia a nie że knight czy archer mają tyle samo hp i chodzą na te same moby na takim samym lvl'u nie w tibi druid na 20 lvl'u nie ma szans sam pójść na dragona ponieważ padnie w parę sekund a taki archer dzięki temu że bije z dystansu da sobie radę 6.w tibi na bosy chodzą ekipy w składzie paladin knight druid sorcer i każdy ma zadanie knight blokuje paladin i sorcer atakują a druid leczy 7.od tibi 8.22 wprowadzono coś w stylu nauki początkowej zanim wejdziemy na Rookgaard pokazują nam wszystko oraz opisują npc więc nawet newbie się połapię ZA TO WŁAŚNIE SZANUJĘ TIBIEEAHA I JESZCZE JEDNO TIBI 3D NIE BĘDZIE TO JUŻ BĘDZIE ZUPEŁNIE NOWA GRA

1. Dzieki czemu pace i nołlajfy zawsze mają przewage , super

2. Jaki z tego morał , bo troche nie kumam

3. Klimat? Faktycznie , smoki wielkości konia , pierdzenie zamiast bicia , mapa z kwadratów (nawet nie hexów) oraz wiele innych klimatycznych rozwiązań

4. Wielkość mapy? O tym była już nieraz mowa więć sie powtarzać nie będę

5. Coś czuje żę zbyt wiele mmo nie zaliczyłeś , stąd twoja teoria

6> Proponujeiść na bossa w L2 tam zobaczysz jak każda klasa ma swoje zadanie

7. Tutorial to zaleta? W sumie może jak na tibie to tak :)

A ja powiem o tibi same zalety dlaczego:w tibie grałem 10 lat zacząłem mając 7 lat w klubie osiedlowym w kturym były kąpy z netem i zastanawiam się czy nie wrócić dlaczego:1.niema ograniczonego lvl'a tak jak w większości gier mmo2.jest wiele ots'ów w których niema chamstwa ani pk w mieście dlaczego są skrypty które np. po powiedzeniu k**a teleportują nas do pokoju w którym padamy są też Guardy które ochraniają nas przed pk w miesicie 3.tibia ma swój klimat żadna gra mmo w jaką grałem do tej pory go nie posiadała co z tego że grafa 2D co z tego że nie widać eq jakie się ma ale czy np. w Cabalu możesz mieć 300 lvl ?? nie w większości gier większą ilość czasu zajmują questy w tibi nie (pozatym w tibi większość questów polega na przejściu przez hołdy mobów i wzięciu nagrody a nie idź tu gadaj z tym i tak w kółko ) 4.w tibi jest mapa większa niż w niejednej o niebo lepszej mmo a poza tym co lubię najbardziej w tibi trzeba samemu odkryć całą mapkę (jeszcze nikt jej nie odkrył ) sam nieraz idąc z miasta do miasta odkryłem dziurę z mobami o której mało osób wiedziało 5.w tibi każda klasa się czymś wyróżnia a nie że knight czy archer mają tyle samo hp i chodzą na te same moby na takim samym lvl'u nie w tibi druid na 20 lvl'u nie ma szans sam pójść na dragona ponieważ padnie w parę sekund a taki archer dzięki temu że bije z dystansu da sobie radę 6.w tibi na bosy chodzą ekipy w składzie paladin knight druid sorcer i każdy ma zadanie knight blokuje paladin i sorcer atakują a druid leczy 7.od tibi 8.22 wprowadzono coś w stylu nauki początkowej zanim wejdziemy na Rookgaard pokazują nam wszystko oraz opisują npc więc nawet newbie się połapię ZA TO WŁAŚNIE SZANUJĘ TIBIEEAHA I JESZCZE JEDNO TIBI 3D NIE BĘDZIE TO JUŻ BĘDZIE ZUPEŁNIE NOWA GRA

widac co z toba tibia zrobila...

Kturym? Kapy? wtf przychodzi na mysl ...

1. Nieograniczony lewel przez wielu ludzi jest jedna z negatywnych stron gier poniewaz gry bez konica bardzo czesto robia sie poprostu bezsensowne i monotonne...

2. praktyczniew w kazdym mmorpgu sa guardy w miastach O.o niewidze tutaj nic unikalnego badz oryginalnego

3. lvl 300? teraz jeszcze pokazales ze w tibie beda tylko grac typy ludzi jak:

-Sellerzy golda

-Boterzy

-Hackerzy

-No Life kompletne

-inne grzyby i muchomory

te wlasnie osoby tylko i wylacznie wyczuja klimat ktory sami stworzyli

4. wielkos mapy ? jesli w wielkosci mapy masz na mysli jedna duza mapa to LOL... niegralem wystarczajaco duzo w tibie takze sie nie wypowiadam, ale jako wyga WoWa tylko powiem ze taki swiat (jak w wowie) wystarczajaco mi starczy... jaki i 8 milionom ludzi (jesli nie wiecej) ktorzy w niego graja.. to samo powiem o graczach L2 lol... i innych pozadnych mmorpgow (niekoniecznie platnych)

5 i 6.walnales >_> kazda klasa w kazdej grze sie czyms wyroznia i jest stworzona do robienia innych zadan i spelniania innych rol w druzynie... ponownie zapraszam do takich gier jak wow, l2, gw itd. by zobaczyc co pierdolkasz... kazda klasa ma inne mozliwosci i kazda klasa jest mniej/bardziej zdolna robic inne zadania...

7. Szkoda slow....

MetalHammer masz 100% racje! Kiedyś chciałem zagrać w tibie wyglądało to tak : Ide sobie na stronke główną i śćiągam clienta gry(jeśli można to nazwać clientem)...No i przez ten czas kiedy się śćiąga próbuje się zarejestrować.Po wielu prubach wpisania loginu wkońcu udało mi się zarejestrować <_<

Nie wiem czemu ,ale nawet nagjłupsze nicki były zajęte...Noto wpisałem : RajanKrolMyszoskoczkow :lol::lol: Tylko taki nick mi przyjęlo :blink: No i wkońcu gra^^ się śćiągła.Noto włączam, robie postać i patrze dużo ludu naprawde ;) No więc biore jakiegoś byle questa i ...Potem nie da się go zrobić ponieważ koło NPC do którego miałem iść ,tyle osób stało ,że wogóle się nie dało z nim gadać :angry: Po tym incydencie wkurzyłem się ,wyłączyłem gre i natychmiast usunołem.Potem przysięgłem sobie ,że już nigdy tego nie śćiągne te 4 minuty gry były koszmarne ^^

//Czekaj, primo - postać tworzy się na stronie; secundo - w tibi nie ma q typu idź do npc i z nim pogadaj. Ten post jest best. Epic, Epic Fail xD - R3m4ke