Tibia - przekleństwo czy wybawienie

A ja powiem o tibi same zalety dlaczego:w tibie grałem 10 lat zacząłem mając 7 lat w klubie osiedlowym w kturym były kąpy z netem i zastanawiam się czy nie wrócić dlaczego:1.niema ograniczonego lvl'a tak jak w większości gier mmo2.jest wiele ots'ów w których niema chamstwa ani pk w mieście dlaczego są skrypty które np. po powiedzeniu k**a teleportują nas do pokoju w którym padamy są też Guardy które ochraniają nas przed pk w miesicie 3.tibia ma swój klimat żadna gra mmo w jaką grałem do tej pory go nie posiadała co z tego że grafa 2D co z tego że nie widać eq jakie się ma ale czy np. w Cabalu możesz mieć 300 lvl ?? nie w większości gier większą ilość czasu zajmują questy w tibi nie (pozatym w tibi większość questów polega na przejściu przez hołdy mobów i wzięciu nagrody a nie idź tu gadaj z tym i tak w kółko ) 4.w tibi jest mapa większa niż w niejednej o niebo lepszej mmo a poza tym co lubię najbardziej w tibi trzeba samemu odkryć całą mapkę (jeszcze nikt jej nie odkrył ) sam nieraz idąc z miasta do miasta odkryłem dziurę z mobami o której mało osób wiedziało 5.w tibi każda klasa się czymś wyróżnia a nie że knight czy archer mają tyle samo hp i chodzą na te same moby na takim samym lvl'u nie w tibi druid na 20 lvl'u nie ma szans sam pójść na dragona ponieważ padnie w parę sekund a taki archer dzięki temu że bije z dystansu da sobie radę 6.w tibi na bosy chodzą ekipy w składzie paladin knight druid sorcer i każdy ma zadanie knight blokuje paladin i sorcer atakują a druid leczy 7.od tibi 8.22 wprowadzono coś w stylu nauki początkowej zanim wejdziemy na Rookgaard pokazują nam wszystko oraz opisują npc więc nawet newbie się połapię ZA TO WŁAŚNIE SZANUJĘ TIBIEEAHA I JESZCZE JEDNO TIBI 3D NIE BĘDZIE TO JUŻ BĘDZIE ZUPEŁNIE NOWA GRA

1.Dlatego jest tyle uzależnionych ludzi bo każdy się z każdym ściga A CipSoft na tym zarabia bo na 200+lvl gra się trudno bez Premium Account(Pacc)

2.Chamstwo na OTSach jest 2 razy większe bo większość graczy to polacy którzy nie umieją grać na globalu bo im za słabo lvl rośnie,druga ścigałka,kto pierwszy ten lepszy.

3.Widać że nie wiesz co to questy,tam questy jak i sama gra to GRIND,a itemy???Gdzie jest upgrade ??Gdzie jest Craft??

4.Całą mapę można przejść w dwie godziny gdyby nie ocean na około.Trzeba pływać statkiem,zobacz WoWa na globalu...

5.Na jednym patchu postać wyróżnią a na następnym będzie jak lamus,po prostu wyrównany Balans...

6.Bossy??Jest ich może z 10 na questach po 100+,nie raz widziałem jak Pall blokował...

7.Coś w stylu Rookgard na Rookgardzie?Tutki do najprostszej gry MMORPG na rynku.

Dobrze że skończyłem z tym bo dopiero teraz widzę jak zwalili tą grę.

Dobrze pamiętam jak na liczniku postaci widniało 80000 osób a teraz??Może 30000 osób z czego połowa botuje i ma Pacce.

Liczba użytkowników jak i wszystkim nie dorasta do pięt WoWowi i innymi lepszymi grami.

Graj dalej będziesz Miszczu gry...

Nie wiem jaki to jest sens czepiania się gry ,która ma za sobą ponad 10 lat. Jak na swój wiek (prócz grafiki) nie jest jeszcze taka tragiczna ,a ten Twój WoW .którego tak wychwalasz nie jest taki wybitny żebyś każdą cechę jego wymieniał. Założę się ,że kilka lat temu na sam temat o Tibi "rajcowałeś się". Jakoś ludzie nie narzekają tam na brak craftu.

Tibia. dlaczego glupia?

Kto wogole tak uwaza? Ten Co nie poznal wielu fajnych tzn.Kumpli!

Zapewne nie byliscie na zadnym masowym quescie.. Zaczniecie mi tu wmawiac ,ze grafika jest lipna :/

Ja nierozumiem tej grupy ludzi, którzy Maja ,,Swoje zdanie" .To powiedzialo dziecko ktore padlo na Racie ....

Ta gra ma w sobie to cos, zadna gra ,,Jak narazie" niema tego czegos! Ale niestety traci to ... Przez Cos takiego jak konto premium.

Przestalem grac dlatego, Bo Cipsoft zaczol zabardzo szalec.

To jest moje Zdanie...

Pozdrawiam wszystkich pelnoletnich tibijczykow :)

apewne nie byliscie na zadnym masowym quescie

Byłem na Desert Quest. Było fajnie do póki na górze nie czekało na nas kilku kolesi którzy nas odrazu zabili i zgarneli moje 10k. Byli to kumple jednego ,który z nami robił quest. Przynajmniej tak mi się wydaje bo go nie tkneli.

,Jak narazie" niema tego czegos! Ale niestety traci to ... Przez Cos takiego jak konto premium.

Premium by psuło grę wtedy kiedy by on np. podwyższał exp rate lub drop. Po prostu gra ma spiepszoną społeczność.

Ten temat doskonale pokazuje na co dzielą się internetowe "Dzieciaczki". Grające w Tibię (Speedy) i zwalczające Tibię (Trej, "Bo METIN2 jezd leprzy!")

Doskonale też widać, co ta gra potrafi zrobić z ludźmi, straszne. Speedy, wychodzi na to że masz już 17 lat, to więcej niż ja. I ty NADAL TAK PISZESZ?! Wybaczcie że to powiem, ale wychodzi na to, że Tibia zatrzymała solidnie jego rozwój. Zalecenia dobrego wujka Narlo? Nie odpalajcie tego bez zgody psychologa, bo jeszcze skończycie jak on.

P. S. Powinni zrobić anty - reklamę tej gry, zaprezentować takich ludzi jak Speedy. Tibia momentalnie straciłaby wielu graczy.

Pozdrawiam wszystkich pelnoletnich tibijczykow

Trudno takich znaleźć...

@Topic

Bądźmy rozsądni, w dobie dzisiejszych gier 3D, pięknych grafik, masy nowych funkcji, powiewu innowacyjności... Tibia wymięka. To już nie chodzi tylko o grafikę, którą odstrasza niewyobrażalnie. Chodzi o to, że Tibia w porównaniu do nowych gier jest mało grywalna. Nie posiada niczego innego, nowego, innowacyjnego. Jest grą po prostu starą, która była świetna, ale dobrych kilka lat temu. A obecnie gra jest bardzo przeciętna, co jest widoczne w ilości jej graczy, a dokładnie w jej spadku.

Widze ktoś odkopał mój temat , tylko że to znowu przypomina wojne tibijsko- antytibijską..................

Ten temat doskonale pokazuje na co dzielą się internetowe "Dzieciaczki". Grające w Tibię (Speedy) i zwalczające Tibię (Trej, "Bo METIN2 jezd leprzy!")Doskonale też widać, co ta gra potrafi zrobić z ludźmi, straszne. Speedy, wychodzi na to że masz już 17 lat, to więcej niż ja. I ty NADAL TAK PISZESZ?! Wybaczcie że to powiem, ale wychodzi na to, że Tibia zatrzymała solidnie jego rozwój. Zalecenia dobrego wujka Narlo? Nie odpalajcie tego bez zgody psychologa, bo jeszcze skończycie jak on.P. S. Powinni zrobić anty - reklamę tej gry, zaprezentować takich ludzi jak Speedy. Tibia momentalnie straciłaby wielu graczy.

ps ja jestem dyslektykiem i nie gram w tibie, mimo to zanim coś opublikuje to przepuszczam to przez program...

btw kumpel na ognisku w akcji

http://www.przeklej.pl/plik/mov00182-3gp-00028b5v596u

hasło: tibia

potwierdzam kolegę wyżej :P to jest tak jak filter nie przepuszcza noobów

potwierdzam MAC70 :P to jest tak jak filter nie przepuszcza noobów

Grognak zacny filmik, kij z tym, że nie zrozumiałem prawie ani jednego słowa, ale widocznie nie znam emocji w Tibii. :P

Ale koleś całkiem ciekawie opowiada. :lol:

Ja zamiast walczyć z Tibijczykami i Metinianami podpisałbym z nimi pakt o nieagresji zamknął granice w ... na 3 spusty. Niech oni grają sobie w tą swoją Tibie, a my swoje... inne gry.

Ja zamiast walczyć z Tibijczykami i Metinianami podpisałbym z nimi pakt o nieagresji zamknął granice w ... na 3 spusty. Niech oni grają sobie w tą swoją Tibie, a my swoje... inne gry.

niech sobie grają tylko według nich tibia/metin est najbardziej uber grą na świecie i każdy musi grać, jak nie grasz jesteś lama.

Następny temat, typu "jaka ta tibia jest strasznie straszna).

I znowu kłótnie, wyzywanie się i tak dalej i tak dalej i dalejjjj...

Ogólnie dobrze napisałeś ale z jednym się nie zgodzę. Właśnie z tymi noobami. Nie wiem o co wam chodzi. Może ja mam po prostu jakiegoś super extra niesamowitego farta, że przez 3 lata mojej tibijskiej kariery nigdy nie spotkałem się z takim noobstwem jaki wszyscy opisują. Fakt trafi się czasem noob, ale większość osób, to są spoko ludzie, nie wiem o co wam chodzi. Od razu powiem, że jeżeli ktoś napisze że kłame pewnie dlatego, że chcę tylko obronić tibie, to pamiętajcie, że na każdym serverze są inni ludzie więc nie musieliście grać na tym co ja :)

Pozdro dla tych bardziej rozgarniętych :)

Następny temat, typu "jaka ta tibia jest strasznie straszna).I znowu kłótnie, wyzywanie się i tak dalej i tak dalej i dalejjjj...Ogólnie dobrze napisałeś ale z jednym się nie zgodzę. Właśnie z tymi noobami. Nie wiem o co wam chodzi. Może ja mam po prostu jakiegoś super extra niesamowitego farta, że przez 3 lata mojej tibijskiej kariery nigdy nie spotkałem się z takim noobstwem jaki wszyscy opisują. Fakt trafi się czasem noob, ale większość osób, to są spoko ludzie, nie wiem o co wam chodzi. Od razu powiem, że jeżeli ktoś napisze że kłame pewnie dlatego, że chcę tylko obronić tibie, to pamiętajcie, że na każdym serverze są inni ludzie więc nie musieliście grać na tym co ja Pozdro dla tych bardziej rozgarniętych

Jesteś zbulwersowany tym, jak Tibia jest postrzegana.

Wiedz jednak, że to gracze, czyli Wy dajecie nam obraz tejże gry. Nie będę mierzył tu wszystkich równą miarą, ale uważam, że Tibia to crap, a większość jej graczy to tępe i chamskie dzieciaki. :)

Następna ostra krytyka, jakżeby innaczej :) Szczerze, mam to gdzieś, powiedziałem swoje zdanie, i dobrze mi z tym, ja tak twierdze, proste i logiczne co nie? xD

I następny tekścik że osoby grające w tibie to nooby, tym razem ukryte w słowach " tępe i chamskie dzieciaki".

No to jak tak wszyscy twierdzą, to jednak ja mam tego super extra farta, że na nooby nie trafiam :)

I nie pisz że jestem zbulwersowany, bo tak naprawde nie znasz mnie, i nic o mnie niewiesz :)

Następna ostra krytyka, jakżeby innaczej Szczerze, mam to gdzieś, powiedziałem swoje zdanie, i dobrze mi z tym, ja tak twierdze, proste i logiczne co nie? xDI następny tekścik że osoby grające w tibie to nooby, tym razem ukryte w słowach " tępe i chamskie dzieciaki".No to jak tak wszyscy twierdzą, to jednak ja mam tego super extra farta, że na nooby nie trafiam I nie pisz że jestem zbulwersowany, bo tak naprawde nie znasz mnie, i nic o mnie niewiesz

Ale słuchej chopie, jo ida już go gonia i już go mom i ESDE ESDE ESDE i UEUEUEUE i ESDE ESDE ESDE i UEUEUEUE i jakiś zaczyna mnie bić no to ja jużnie wiedziałem co mam zrobić... A WY SIE ŚMIEJECIE BO NIEWIECIE CO TO SĄ EMOCJE!

Tak to boli że mam racje? Heh żałosne xD

Panie Warcraft ( skąd ten nick u Tibiofila ? ) , chyba Pan zpomina że mamy 2010 rok a ta gra to pieśń przeszłośći . Można tłumaczyć dlaczego jest słaba , ale po co pisać elaboraty ? Kiedyś była napewno rewelka ale nie te czasy . Zresztą kiedyś był podobny temat , moge cie prosić o podanie przewag Tibii nad innymi tytułami mmo?

Tak to boli że mam racje? Heh żałosne xD

Właśnie ukazałem jak żałosne jest comunity tibi, zresztą zobacz filmik podany przezemnie.

Chcesz pokazać że jesteś pro, lecz ci to nie wychodzi. Taka sugestia.