Tibia WTF? A jednak nie

Mam takie pytanie, czemu służy ten tekst? Chcesz kogoś nakłonić żeby gra w Tibie?

Dajesz jakieś głupie argumenty... Nie rozumiem... Porażka.

P.S

przeczytałem jeszcze raz.

Wybacz, ze nie napisałem tego odrazu.

To jest tak zjebane, że aż mi nie dobrze... Zastanów się nad sobą i oby jak najmniej takich ludzi, którzy potrafią wpłynąć mi na nerwy przez jakiś durny post... Poćwicz musk...

Elegancki tekst, niestety tibie zrozumie tylko prawdziwy gracz....

P.S Vojteck co to jest "musk" ?

Elegancki tekst, niestety tibie zrozumie tylko prawdziwy gracz....P.S Vojteck co to jest "musk" ?

To co zostaje po graniu w tibie mózg degraduje sie do formy musk

Mam takie pytanie, czemu służy ten tekst? Chcesz kogoś nakłonić żeby gra w Tibie?Dajesz jakieś głupie argumenty... Nie rozumiem... Porażka.P.Sprzeczytałem jeszcze raz.Wybacz, ze nie napisałem tego odrazu.To jest tak zjebane, że aż mi nie dobrze... Zastanów się nad sobą i oby jak najmniej takich ludzi, którzy potrafią wpłynąć mi na nerwy przez jakiś durny post... Poćwicz musk...

1. Jest to opis, dobrej gry (znienawidzonej przez dzieci które muszą mieć grafikę jak w BF'ie, albo nie mają własnego zdania na temat gier i muszą nienawidzić tibi, "bo tak"), poparty argumentami.

2. To nie ma służyć temu by nakłonić kogoś do gry, tylko poprostu pokazać tej mniej inteligentnej części forum, że Tibia jest jak każda inna gra, a ty lepiej ty poćwicz "musk", a najlepiej się lecz jeśli post może tak zadziałać Ci na umysł. To nie jest wrzuta, tylko prawda, więc dzwoń teraz do lekarza zanim będzie za późno.

3. Hate more

@ topic

Czy tylko ja zauważyłem, że prawie nikt nie daje argumentów, gdy wrzuca na Tibie ? Czyżby brak minusów i trzeba wrzucać, bo inni tak robią ? Ja chętnie posłuchałbym w co grają te osoby, które cisną na tibie ile wlezie. Może w League of Legends, gdzie na East + Nordic nie da się grać, przez Polaków i Ruskich, którzy drą jape do monitora ? Właściwie na West są Francuzi więc tak naprawde zostaje US. A może w "genialnego" minecraft'a zrobionego z kwadracików ? Rozumiem, że twórca gry mógł być artystą i lubić epoke Kubizmu, gdzie panowały figury geometryczne, tylko przypominające rzeczy z codziennego życia.

Co do Ne0 kidów w Tibi, to polecam wejść jednak do gry, gdyż od czasu gdy jest polski metin został same boty ( niestety plaga nie do wytępienia ) i normalni gracze.

Mam nadzieję, że niektórzy jednak zmienią zdanie i nie będą mówili "Tibia jest ch****a", tylko że jest to normalna gra, która im się nie podoba, gdyż ( tu wstaw argumenty )

Ten, kto mówi, że podczas gry nie patrzy na grafikę, to ja się pytam na co patrzy?? Między nogi? Grafika też jest ważna, musi być specyficzna dla danej gry. Niby w Minecrafcie też jest ,,brzydka", ale najodpowiedniejsza dla niej. Niewyobrażam sobie Tibii 3D, ani Minecrafta z grafiką jak w Crysis czy FarCry.

Mnie bardziej zastanawia jak w ogóle można "nienawidzić" jakąś grę, gry można co najwyżej nie lubić ze względu na gameplay/klimat/grafikę. Można nienawidzić ludzi albo władzę/polityków ale nie grę... co takiego wam zrobili twórcy Tibii i Minecrafta?*

A co do Tibii: było to moje pierwsze MMO, co prawda niewiele z niego już pamiętam (oprócz ludzi wyzywających siebie od noobów z capslockiem) ale swoich "pierwszych razów" się nie krytykuje :-)

*Oprócz tego że zarabiają więcej od was ;-)

Ja osobiście kocham Minecrafta, a za Tibią nieprzepadam, bo jest zbyt hardkorowa jak na te czasy. Za dużo nażarłem się złości i frustracji, dlatego już jej nie lubię.

Broda81 to czy gracze się uzależnią i zostanie im "musk" w dodatku z dziurami, czy będą grali dla własnej przyjemności zależy tylko od nich. Nie jest to wina gry.

- Masa botów

- W pizde dzieci

- fatalna grafika

- jeśli chce się naprawdę cieszyć grą trzeba mieć pacc

To są argumenty dla których uważam, że Tibia jest poprostu zj***na.

I wiecie co? Ogarnijcie MUSK!

- Masa botów- W pizde dzieci- fatalna grafika- jeśli chce się naprawdę cieszyć grą trzeba mieć paccTo są argumenty dla których uważam, że Tibia jest poprostu zj***na.I wiecie co? Ogarnijcie MUSK!

1. Fakt boty są, ale nawet w Lineage2, czy też innych dobrych produkcjach są takowe...

2. Wejdź do gry i porozmawiaj z ludźmi, gdyż aktualnie nie znajdzie się tam dużo dzieci (1/30 może), gdyż dzieci wolą gry z ładniejszą grafiką i po polsku ( czyt. przerzuciły się na metina, last chaos itp. )

3. Odezrwał się ktoś kto ma wpisanego minecrafta do Twoje MMO....

4. Fakt pacc 100x> facc

Tak więc możesz nie zaglądać do tematu, ponieważ twoje argumenty, nie dość że pokazują, że w Tibie nie grałeś od tibi 7.8~, to jeszcze zaprzeczasz samemu sobie twierdząc że tibia ma fatalną grafikę grając w Kwadratcrafta.

Człowieku ty naprawede jesteś jakis nieogarnięty. Grałemw Tibie ponad roku czasu, na przełomie lat 2002/2003 i mam pełne prawo tą greo ceniać jak mi się podoba. Prawda jest taka że ta gra jest słaba. Do grafiki można sie przyczepić i nie jest tłumaczeniem że gra jest stara. Ulitma jest starsza a jednak grafie poprawila(kingdom reborn). Kłamstwem jest też te rewelacyjne pvp które w mass pvp polega na rzucaniu masówek i szybkim klikaniu UH. Dropienie przedmiotów to też bolaczka tylko low lvli i graczy bez paca, reszta śmiga z talizmanami( nie pamiętam nazwy) zapobiegającym wypadaniu dropa. Kolejna "zaleta" to wpisywane ręcznie skille. Oczywiście nikt z was nie binduje skilli na eFach tylko wpisuje je za każdym razem ręcznie.Jasne...... Do tego przegiety pacc, idiotyzmy swiata typu paladyn strzelający z łuku/kuszy, smoki wielkości konia i społeczność złożona właściwie tylko z polaków, szwedów i brazylijczyków( oczywiście są wyjątki). Tą gre nawet wszechobecni rosjanie i turki olali. Zresztą średni online Tibii na wszystkich servach oficjalnych wahający sie miedzy 40-80k graczy mówi sam za siebie. Można sie dalej znecać nad grą, ale po co, nie kopie sie leżącego, zwłaszcza takiego jak ten śmiertelenie chorego.ps. Nim napiszesz jak Tibia sie przez ten czas zmieniła, to na kafejkach widziałem te "zmiany".

W moim poście nie ma słowa "zmiana", więc twoje ps. możesz wyrzucić do kosza bo nie wiem o co ci chodzi. Masz prawo oceniać jak ci się podoba, każdy ma takie prawo. Jednak osoba, która wypowiada się w danym temacie powinna mieć o nim jakąś wiedzę. Nie będę oceniać ile grałeś i kiedy bo mnie to po prostu nie interesuje. Do grafiki można się przyczepić w każdej grze. W grach 2d tak naprawdę nie ma prawie czego oceniać. I taki jest ich urok. Smoki mogą być nawet mniejsze od twojego pindola, ale chyba to także nikogo nie interesuje, to także kwestia grafiki. Nieogarnięte są kolejne stereotypowe wypowiedzi jak twoje. Czyli tibia to gówno, słaba grafika, itemki ci wypadają jak giniesz. Grę olali rosjanie i turki. Co z tego skoro gra trzyma się tyle lat na rynku podczas gdy niektóre tytuły są zamykane 5x szybciej. Osobiście tibii nie ruszyłem od 6 lat. Co z tego. Dla mnie 95% obecnych MMORPG jest słabe, to także zależy od wielu rzeczy. Problem jest taki, że ludzie nie odróżniają opinii od faktu. I po to jest ten temat. Pozdrawiam, miłego "hejtowania".

1. Fakt boty są, ale nawet w Lineage2, czy też innych dobrych produkcjach są takowe...2. Wejdź do gry i porozmawiaj z ludźmi, gdyż aktualnie nie znajdzie się tam dużo dzieci (1/30 może), gdyż dzieci wolą gry z ładniejszą grafiką i po polsku ( czyt. przerzuciły się na metina, last chaos itp. )3. Odezrwał się ktoś kto ma wpisanego minecrafta do Twoje MMO....4. Fakt pacc 100x> faccTak więc możesz nie zaglądać do tematu, ponieważ twoje argumenty, nie dość że pokazują, że w Tibie nie grałeś od tibi 7.8~, to jeszcze zaprzeczasz samemu sobie twierdząc że tibia ma fatalną grafikę grając w Kwadratcrafta.

Masz sporo racji i nie zamierzam się z Tobą kłócić. Grałem w Tibie bardzo dawno było to chyba 8.0. Niem, pamiętam dokładnie. W tych czasach dzieciarni było masa, biegali ludzie po tym całym depo krzycząc "plx free items".

Jedyne co w Tibi baardzo mi się podoba to otwarte pvp. I wbrew pozorom to pvp jest dość ciekawe ale musisz mieć pacc bo spamować jeden skil to żadna frajda. Ale nic innego do zaoferowania ta gra nie ma.

To jest ostatni mój post w tym temacie nie mam zamiaru dyskutować o byle gównie... Pozdrawiam.

P.S

Małe wytłumaczenie zauważ, że argument o fatalnej grafice nie bez powodu podałem na końcu. Jestem graczem, który nie wymaga od gry mega efektów, ale dymki podczas klepania? Omg...

Pff.. koncze dyskusje i zaczynam inną. W Tibie się dobrze gra jak ma się wcześniej ustaloną ekipe. Prawda, w samej grze ciężko jest, ale jednak można znaleśc kogoś na poziomie.

No sorunia, ale z tym panem się zgodzę, chociaż w niektórych kwestiach się myli, aktualnie botów jest niewiele, a aktualna populacja widzi mi się tak:

40% Botów

30% Polaków (Z czego 25% To dzieci upośledzone ortograficznie... No sorka, taka prawda.)

20% Brazylijczyków

10% Innych

Co do grafiki, gdyby urozmaicić ją o więcej klatek w animacjach, nie byłoby to takie złe. Każda potwora znajdzie swego amatora.

Dźwięków też brakuje ;d. Powinni chociaż jakiś soundtrack w tle dodać...

Dla wielu ulubieńców gier w starym stylu, Tibia to idealny tytuł. ;) Sam spędziłem przy niej dobre 3/5 czasu odkąd mam komputer (8 lat).

To by było na tyle z mojej strony, grałem w Tibię i sam ją skrytykowałem, a większość minusów ignorowałem.

Dajmy na to starałem się ignorować taką sytuację:

Podchodzi do ciebie "Kszysiu pogoromca karolyferuf" i pyta się ciebie na Rook'u, "eee!!11 das mi trohe gp bo mi potszepuje na armora i jakoms bron" a następnie po odmowie "ty [cenzura] [cenzura] i [cenzura] [cenzura] zapise se tfuj nick i bende cie zabijau na majnie bo mi nie dales kasy nooo!!!!!1111" Oczywiście "kszysiu" czytać nie umie i nie widzi nad skinem citizena, że jest napisane nad moim ryjem "Softenik Rookstayer"...

Prawda...

Dla mnie tibia to fenomen gra już istnieje tyle czasu, a ludzie nadal grają :).Dla wielu ludzi tibia, to ulubiona gra w którą grają już szmat czasu.Myślę, iż Ci, którzy tak oczerniają grę to przez, to,że gra, im się znudziła i grają w inne.Tak jak z Metinem 2 bluzgają na grę, bo już w nią nie grają albo się, im znudziła, bo była za trudna.To już chyba stereotyp,że ludzie plują na tibie,metin 2 no, bo przecież nie zawszę tak było.Po prostu ludzie sobie pograli na początku, gdy gra powstała i, im się znudziło znalezli sobie inną grę i tyle teraz sobie na nią piszą nie wiadomo jakie rzeczy.

O gustach się nie gada, ale pomyśl jeśli Cipsoft zmieniłby grafikę powstałaby inna gra. Prawda w WoW'wie zaszły takie zmiany, ale są one lekkie. I jeszcze jedno, audio. Masz rację tylko że słuchanie w tibii Drowin Poola i innych zespołów tego typu trochę nie wpasowuje się w klimat. Co do tekstu to jest krótki.

Może w League of Legends, gdzie na East + Nordic nie da się grać, przez Polaków i Ruskich, którzy drą jape do monitora ? Właściwie na West są Francuzi więc tak naprawde zostaje US.

Ok, zanim przystąpiłem do pisania, musiałem się troche uspokoić. Już jest ogar. Będzie spokojnie, bez hejtu HE_HE

"DRĄ JAPE DO MONITORA" powiadasz? Od Splita serwera, ANI KUR*A MAĆ razu nie doświadczyłem w grze flejmu. Rozumiesz to? ROZUMIESZ TO? Dziękuje Riotowi, bo splitem uratowali tą gre. Gram solo. ZERO flamu. Ruski są, ale rzadko i gadają po Angielsku. TO, że gadają tylko po rusku, jest następnym pier!@%! stereotypem wymyślonym przez polaczków.

My, jako Polska, jesteśmy pierwotnie przydzieleni własnie do East + Nordic. Nie do Westa, bo tam zapewne z Niemcami i Francuzami jest syf. Przysięgam na wszystko co KUR*A mam, ANI razu nie doświadczyłem flejmu w grze od podziału. Przed splitem, co chwile jakiś Niemiec wyzywał na cały śiat, jaki to on bezsensu. Francuz płakał na każdym kroku. Hiszpan pier*** od rzeczy. A teraz? Polaczki poszły na west i u nas jest kompletny porządek. Śmiem nawet twierdzić, że już mi sie troche LoL znudził... właśnie przez brak flejmu ;] Sam czasami lubiłem pohejcić jakiegoś Niemca. A teraz? Nuda. Sama czysta gra ;p

Jaki to ma związek z tematem? A no taki, że autor jest hipokrytą. Jeździ po tych co "nie grali w Tibie, a ją oceniają", a sam gówno wie o LoLu i robi pod siebie.

Mistrz offtopu :>

Twoja wypowiedź, jest bez sensu i oczernia tylko Ciebie, gdyż przedstawiłeś tutaj swój poziom.

Lecz taka prawda. Większość ludzi nie gra, a ocenia.

Pozarawiam.

To co zostaje po graniu w tibie mózg degraduje sie do formy musk

Dokładnie "Brutko" ty moja, a że sam w Tibie grałeś... Nie serio człowieku, twoje posty to jakaś porażka, i to nie tylko w tym temacie. Prawie każdy twój post jaki widze, to offtop, spam, albo wyśmiewanie się z czegoś.

Co to Tibi... Na ch*jca w to grać? Nie serio, sam w to pykałem z 2-3 lata temu, i nie powiem że żałuje, bo bym skłamał. Ale teraz nie ma sensu w ogóle tego odpalać, pełno dobrych gier przechodzi na F2P (np. Lineage 2) więc why? Pod natłokiem nowych opcji całkiem niezły klimacik gdzieś się ulotnił.

Jeszcze jak się ma dobrą ekipe, to można popykać na PvP, ale już nie ma takiej radości z loota co kiedyś.

sama nazwa firmy Cipsoft mowi za siebie :P