Tibia

Tibia - jest to gra mmorpg 2 d ten temat jest przeciwko tibi nie popieram tej gry ale nie mam nic do tych którzy w nią grają w tibi chodźi o to by nabić 8 level i wyjść z rooka wybieramy jedną z klas pall , druid , knight , sorc mamy mały rozwój postaci ale jest sporo ciekawych jak i bezsenswonych questuw co w tym jest takiego że tibia strasznie wciąga ? są tacy którzy grają 24/24 po co gra się w gry mmorpg ? żeby mieć przyjemność satwysfakcje że wbiliśmy spory level czemu gra miała by być ważniejsza od rodziny przyjaciół zastanówcie się gracze w tibie po co grać nałogowo ? czemu tak to was wciąga ? słyszeliśmy o przypadkach wyrzucenia komputera przez okno i zaatakowanie swojej matki bo wyłączyła komputer W GRY MMORPG POWINNO SIĘ GRAĆ DLA PRZYJEMNOŚCI !

"Nie mam nic do tibijczyków lecz panujcie nad tym wystarczy posłuchać piosenki raperskiej na tibia.pl czy to nie przesada ?

ps. przepraszam za pomyłke proszę o przenieśienie tematu do gier 2 d lub tego co odpowiada adminom i moderatorom BARDZO PRZEPRASZAM ZA UTRUDNIENIA !

W końcu wypowiedź na poziomie na temat Tibii. Ja także szanuję tibijczyków, mimo to nie lubię tej gry. Głównie przez to, że jest strasznie skomercjalizowana. Nie popieram plityki CIPsoftu wobec graczy, ostatnie updeaty zwiększały tylko możliwości graczy z płatnym kontem (przynajmniej za czasów kiedy w to grałem). Co do wciągania - tak jak każda gra MMORPG - wciąga. Jest tylko najszerzej dostępna, przez co ma więcej graczy. Jestem pewien, że gdyby inne gry MMORPG były na rynku tyle co Tibia i miały tak niskie wymagania też byłoby o nich głośno w mediach. Może nikt nie zabiłby matki krzesłem, bo bądź co bądź w większości gier MMORPG jest automatyczne wylogowanie. Co do piosenki - u mnie w szkole wszyscy cytują z niej teksty...

Większość gier MMORPG jest wciągająca. Jeszcze jeden quest, jeszcze jedna walka itd.... A czas leci. Uważam, że dla osób grających jest to przyjemność. Przecież nikt ich nie zmusza do siedzenia przed kompem. Tak w sumie to większość gier jest wciągająca, niezależnie od gatunku. Wystarczy, że się graczowi spodoba.

hmmm... tibia... tak xD gralem w nia ale to rok temu i gralem w nia 2 lata :P pamietam jak bylem w nalogu... :( jak tata mi raz wylaczyl komputer to go gryzlem po rekach a jak mi dal kare na kompa to strasznie wrzeszczalem :P na szczescie moj tata byl madry i dal mi limit czasu gry ktory wynosil godzine, maximum 1,5 godziny gry na dzien :P a normalnie bywalo ze gralem 10, 11 i 12 godzin! :D w tibie gralem od wieku 8-10 lat ... teraz mam 12 ;]

Off

Aktualnie gram w Metina 2 i Last Chaos 8-)

słyszeliśmy o przypadkach wyrzucenia komputera przez okno i zaatakowanie swojej matki bo wyłączyła komputer

Czytałem też o przypadkach samobójstwa z powodu shackowanego konta, śmierci po siedzeniu 72h non stop przy tibii albo że dwóch najlepszych przyjaciół zabiło się nawzajem bo jeden ukradł drugiemu miecz i nie chciał oddać... ehh, szkoda gadać... powinni zrobić jakies ograniczenia czasowe dla tej gry, np że mozna grać tylko jakiś czas na jednym koncie czy coś takiego...

Jedynym ogranicznikiem jest mózg gracza. Dzieci dostają komputer, a rodzice ich nie kontrolują. Wtedy takie dziecko wpada w nałóg i rodzice orientują się, że coś jest nie tak. Niestety trochę za późno i wychodzi tak jak wychodzi. To nie twórcy gier są winni ale ich bezmyślni użytkownicy.

Gram na rl juz 3 lata mam 122ek na serverze Thoria to gra nie dla nobow mam paca na 33dni jeszcze i jebcie sie

to gra nie dla nobow mam paca na 33dni jeszcze i jebcie sie

To co w niej robisz? :

Gram na rl juz 3 lata mam 122ek na serverze Thoria (..) mam paca na 33dni jeszcze i jebcie sie

Grałem w tą gre chwile potem przstałem nabiłem chyba 2lvl już nie pamiętam ale słyszałem że jeden koleś jak mu matka kompa wyłączyła jak grał w tibie to wzią krzesło i ją zabił więc uważam że ta gra w niezłe nałogi wciąga :mrgreen:

Nie zabił, no ale sam fakt przeraża. Ta gra jest bardzo dobra, tylko ta komercja...

Już gdzieś na tym forum pisałem.. To ludzie są problemem a nie gry komputerowe! Jak ktoś ma coś nie tak z głową to równie dobrze może trzasnąć matkę krzesłem jak mu przerwie grać w bierki. Takie jest moje zdanie

Ja mam bardzo złe zdanie na temat tej gry.. niestety. Grałem w tibię 2 miesiące, biłem lvl baaardzo szybko, ale zaniedbałem trochę szkołę i mniej czasu spędzałem z kumplami. Od gry odciągnął mnie brat, pokazał mi jak mnie to wciągnęło i udowodnił, że powoli się uzależniam. Póki jeszcze mogłem usunąłem grę i rzuciłem nałóg i wyszło mi to na dobre. Co do tibijczyków, to wielu z nich to normalni, fajni ludzie, ale wielu jest prawdziwych maniaków i ludzi, którzy rzeczywiście są uzależnieni. Ja radzę nie grać bo na prawdę za bardzo wciąga.

Tibia to gra do stukania kasy jest popularna z 2 powodow:

a)gdybyscie wladowali x lat zycia i pewnie i x kasy to byscie jej niebronili?

b)ta gra pojdzie nawet na kalkulatorze wiec jest dla kazdego (btw ten p133 w wymaganiach troche smieszy bo na 486dx2 60mhz chodzi niepowiem ze plynnnie bo w tibi tego niema ale jak wszedzie)

Gra klasyczna ktora mogla nabra c wartosci ale coz leppiej ssac z graczy pace niz zrobic cos dla poprawy jakosci i wizerunku gry

ps> z tego jak sie tibijczycy z nowej wersji gry ciesza to juz nie komentuje to naprawde wypas ze pajak ma 2 dodatkowe kolorki na nodze

Po pierwsze to naucz się trochę pisać. Jeśli nie chcesz to w tibię nie graj. Gry mmorpg zazwyczaj mają na celu przyciągać graczy, a jeśli ktoś potrafi obchodzić się z komputerem to nie będzie grał 24/24.

Tibia nie jest złą grą ale jednak mi się znudziła przez te update czasami mi sie wydaje :P że z Tibi robią takiego world of warcraft 2d ^^, ale szanuje tibijczyków za to że maja cierpliwość do tej gry:)

Pozdrawiam

A ja powiem inaczej.

Bym szanował tibijczyków gdyby oni szanowali nas.

Większość tibijczyków klnie i popełnia błędy ortograficzne.

Chodź są jeszcze jacyś tacy "normalni".

Tibia była by bardzo dobrą grą(podoba mi się ta grafika 2d)gdyby nie nooby, którzy z nickami "Czesio Tibijczyk" nie potrafią się wczuć w klimat gry.I gdyby nie ta komercja jak powiedział Hania.

:P Fakt faktem 0 kultury ma większość Tibijczyków

Bez komentarza

PS.Czytaj moj opis :-P :-P :-P :-o :-o :mrgreen: :mrgreen: :!: :!: :!:

Fakt faktem 0 kultury ma większość Tibijczyków
Bez komentarza PS.Czytaj moj opis :-P :-P :-P :-o :-o :mrgreen: :mrgreen: :!: :!: :!:---Podpis---TIBIA SMIERDZI TIBIA KADZI TIBIE KAZDY CI ODRADZI !!!!!!!!!!

Ja widać Ci co nie grają w Tibię też jej nie mają ;-)

Haslo ze chca z tibi zrobic wow-a 2d mnie strasznie ubawilo. Fakt jest taki(co juz pisalem ) ze dzielni panowie z CIPsoftu nierobia dla graczy nic tylko wyciagają od nich kase. Ja rozumiem ze ktos ma slabego kompa albo malo kasy na kafejke i musi w to grac, ale bez ochow achow ekstatycznych okrzykow bo ta gra niema nic czego niema w innych grach . Tylko ze w innych jest to na wyzszym poziomie.

ps. Zapomnialem dzieki napalonym dzieciakom ktore musza byc najlepsze w tibi mozna niezle zarabiac tak wiec potrakytujmy tibie jako ciezką prace :D