Tibia

W tibie gralem 1 rok :-P :-P To jest ....

Fakt jest taki(co juz pisalem ) ze dzielni panowie z CIPsoftu nierobia dla graczy nic tylko wyciagają od nich kase.

Otóż to! Jeśli nabraliby oni do mnie szacunku do bym w tą grę grał, bo jest naprawdę fajna (pomijając tą grafikę). Ale chyba się powtarzam po raz setny ;)

wystarczy posłuchać piosenki raperskiej na tibia.pl czy to nie przesada ?

No nie , ta piosenka została nagrana dla żartu a tu na poważnie typy to odbierają . Aha i w inne gry też ludzie bardzo dużo grają ale o nich się tak nie gada bo ludzie się tibii uwzięli i tera jest moda na krytykowanie tibii i jej graczy .... LUDZIE ZOSTAWCIE TIBIJCZYKÓW W SPOKOJU , a tak w ogóle to mało który tibijczyk gra więcej niż 5-6h dziennie .... pograj a zobaczysz

Osator a ty myślisz że wielki pro player i kulturalny człowiek a tyibijczycy są śmierdzącymi prostakami ? ja czytając twój nick potrawie stwierdzić żeś noob w nicku miać "xD" a po twoich postach stwierdzić można żeś poprostu prostacki cham jest

Wybaczcie ludzie ale nie mogłem się powstrzymać jak się czyta takie posty

Ja gram w Tibię.

Nie klnę na forum nie obrażam innych gier bo po co nawet jak mi się nie podoba to co z tego nie liczy się tylko moje zdanie w tibie gram sobie raz na tydzień dla zabawy. Jak bym stracił to co z tego to tylko gra. Nie lubię takich Gro-maniaków co by nie jedli, nie spali, a tylko w tę grę rypali i obrażali inne gry i to w dodatku zamiast piszą przepraszam za podane słowo gówno piszą guwno. Wszystko jest dla ludzi ale bez przesadyzmu!!!! Proszę żeby nie obrażac wszystkich graczy różnych gier a szczególnie Tibii oraz o nie krytykowanie gry nawet jeśli się nie podoba bo zniżacie się do poziomu Gro-maniaków.

@up ja znam nawet kulturalnych tibio maniaków, i co ? że niby mają niski poziom bo są tibio maniakami , a gdyby byli np. mu online maniakami to by było git i nikt by nie mówił o nich że bez kultury...

Mi się Tibia bardzo nie podoba. Gra F2P nie ma sensu. Jeżeli chcesz cokolwiek w tej grze osiągnąć musisz mieć PACC. A twórcy grywręcz wymuszają kupowanie PACC.

Co czyni z Tibi tak popularną grę? Tylko dwie rzeczy. Prostota oraz PvP.

Prostota. Osoba która pogra w tę grę 5-10 godzin już mniej więcej kuma o co chodzi. Przedmioty dzielą się na lepsze i gorsze (nie ma tutaj alternatywy np. ten miecz lepiej bije ale słabiej blokuje). Grałem w wiele gier MMORPG (z 7 więc w sumie wiele to złe określenie) ale tylko Tibie zrozuimałęm tak dobrze.

Kolejnym plusem jest PvP. Nie ma gry z lepszym systemem śmierci. Śmierć na Tibi boli, przez co każdy pojedynek to wyzwanie i andrenalina. Gracze musza się szanować i uważać co piszą - nie mam tu na myśli nisko lvlowców którzy nie mają nic do stracenia. Ale średni gracz musisz już uważac co robi i z kim rozmawia bo będzie scigany. W Silkroad, Archlord, Perfect World możecie mnie zabijać prosze bardzo i tak nic nie stracę. W Tibi już muszę się liczyć z innymi. I niestety NIE MA GRY Z PODOBNYM SYSYEMEM ŚMIERCI A TO GŁÓNY POWÓD POLULARNOŚCI TIBI. Tam mając wysoki lvl faktycznie ma się władze.

2xup Sprostowanie

Przepraszam za popełniony błąd już go poprawiam

No wiecie, każdy ma inne zdanie. Ja troche grałem w tibie, i nabiłem 19lvl. Ale jak tak chodzisz, zdobywasz kase, nabijasz lvl i wkoncu PK'ujesz (PK-PlayerKiller) to nawet świetna zabawa, ale wszystko się kiedyś nudzi :-/

Tym razem już odpowiem na temat a nie na inne posty co ja myślę o tibii w plusach i minusach

+Grafika nie brzydka mi się nawet podoba :)

+ciekawe mapy . questy co niektóre też tylko trzeba znać ich historie o co chodzi a nie tylko droga i nagroda

+NIEKTÓRZY ludzie są naprawde mili

+system śmierci

+fajne potwory

-Dużo noobow

-Tera cipsoft mówi dokładniej gdzie się questy pojawiają niegdyś nie mowił tak dokładnie,trzeba było wertować księgi ;p

-ostatnią większą żeczą jaką c*py dodały dla facca było kazz 2002 r. potem tylko kilka wywek i tera całkiem dużo w mt sternum zmienili i dodali kilka potworów dla facca ALE CO Z TEGO SKORO TO 1 rzecz od 6 LAT

-c*py tylko ciągną gra kase od graczy i próbują upodobnić tibie do gier typu wow stopniowo,podczas gdy tibia NIEGDYŚ (ostatnio gdzieś tak w v7.7) miała swój niepowtarzalny klimat tera jest już mniej niepowtarzalny

-Wciąga że szok ja od roku staram się omijać tibie ale w kółko nachodzą mnie myśli "włączę tibie se pogram trochę"

To by było tyle co sądzę na ten temat wniosek : NIGDY NIE ŚCIĄGAJ TIBII ! NA FORUM TIBIA.COM WCHODŹ TYLKO BY KRYTYKOWAĆ DZIAŁANIA c*pÓW

Nie gram w tibie bo przez to gówno z kolegom sie pokłóciłem bo on grał tylko w tibie a ja mu zaproponowałem inną mmorp i już od 2 lata nie gram w to gówno

http://www.iq-test.pl/?d=4387

WBIJAć

Tibia to ....

Ta gra jest debilna :-x

Hm... ja nie chcę zaczynać kłótni ale wasze posty są żalosne.. tu "gówno, gówno, gówno", tu spam, tu "ta gra jest debilna" i tyle... a co do Tibii, to czasem ją sobie włączam żeby się pośmiać. Piszę sobie coś w stylu "ElO N00by rz4dz3" i już jestem w lepszym humorze :mrgreen:

A jeśli na poważnie, to jak dla mnie Tibia jest:

-brzydka

-zapchana 12-latkami(wiem, wiem, zaraz ktoś się przyczepi że mam 10 a takie rzeczy piszę :P)

-i łatwiej jest przejść przez krzew niż wysoką trawę(czyt. nie da się normalnie po ludzku chodzić)

-a interakcja jest jakaś taka.. dziwna.

Ehh.. Tibia..

Od tego zaczeła się moja Przygoda z grami MMORPG:)

ale szczerze wam powiem że żałuję że poświęciłem tej grze sporo czasu..

jak patrze teraz na tą grę to na myśl przychodzi mi tylko na myśl "Bleee:p"

Szanuję Tibijczyków lecz Moje zdanie, to takie że szkoda czasu na tą grę.. Zero Przyjemności z grania..

PozdrO!:P

Tibia jest spoko i w nią gram ale nie mam takiego uzależnienia jak mój kolega. Czasami do przychodzę i patrzę ile jego mama ma cierpliwości dla niego. Przyjdzie ze szkoły robi lekcje byle jak i jazda do komputera od razu- od 16 do 22 conajmniej. Jak tak nie mam, słucham rodziców i nie wnerwiam ich bo nie moge patrzeć jak sie denerwują.

PLZ NIE WYZYWAJCIE TIBII BO TO SAMO MOŻNA O INNYCH GRACH POWIEDZIEĆ

MOJE MOTTO :idea: - GRAĆ W TIBIE DLA PRZYJEMNOŚCI I NIE ZAWALAC SZKOLY :idea:

Czemu nie tibia jest nawet fajną grom tylko bardzo wciąga :!: grałem nawet jest fajna ale tam bardzo przeklinają nielubie takich gier z głupkami (oczywiście z niekturymi żeby nie obraźić) :-D

W końcu wypowiedź na poziomie na temat Tibii.

Patrząc po ilości błędów to jednak nie :)

W Tibie grałem przez 4 lata. Miałem kilkanaście postaci na różnych światach i poziomach. W grze jest chora atmosfera wyścigu szczurów (przez to tak wciąga :mrgreen: ). Gracze w większości młodzi polacy udający pr0 dorosłych nie żałują przekleństw by nam nawyzywać w każdej okazji.

Jednak gra ma w sobie to coś, co sprawia, że gra się w nią niezwykle przyjemnie (do czasu aż jakis pedał cię nie zabije). Bardzo fajny system PvP (idzie się z wszystkimi kumplami ze szkoły i poluje na innych). Na pewno denerwujący jest stan serwerów gry (ciągłe lagi, kicki) oraz to ile się traci podczas śmierci. Na wyższym poziomie traci się kilka tygodni gry, a czasem się ginie bo np. zadzwoni telefon lub przez problemy leżące po stronie twórców gry (mam na myśli serwery). Jednak to było moje pierwsze MMORPG i wspominam Tibie z sentymentem :)

Hmmm...................

Jak gralem w Tibie to tylko na OTS.

TAm tak nieklnal jesli dobry znajdziesz :-)

Tibia to najczęściej ''dom'' dla dzieci, które biją w szkolę, bądź mają jakieś problemy i próbują się odgrywać w grze. Myślą, że są kimś i tu się spełniają ... 80% graczy w Tibii podlega pod mój opis... Niestety klimat gry już dawno został zepsuty przez takich ludzi... :-P

Nigdy nie lubiłem tibi ani niebedę lubił. Poprostu niecierpie tego silnika graficznego. TIBIA TO GÓWNO(bez obrazy dla tibiarzy)