A w ''Metina I'' grałeś..
//A bana chcesz sie dorobić?... - R3m4ke
A w ''Metina I'' grałeś..
//A bana chcesz sie dorobić?... - R3m4ke
Grałem w tibie przez dłuższy czas ale w tedy w nic innego się nie grało,tylko w tibie.W tedy swój urok ona miała.
P.S Dylan1945 o co ci chodzi?eee?Metin1 nie istnieje!
jeśli metin 1 nie istnieje to skąd zabrała się 2 ...
Moi kumple też się nad tym zastanawiali ale stwierdzili ża tak lepiej pasuje.
Moi kumple też się nad tym zastanawiali ale stwierdzili ża tak lepiej pasuje.
Marchol gratuluję inteligentnych kumpli
Nie mam nic do Tibijczyków, ale tak się zastanawiam to po raz pierwszy widziałem rozmowy z końcówką "żal.pl ; żal.de (czy nawet) żal.co.kr" w Tibii, więc z tym żalem to Tibijczycy wymyślili?
Grałem trochę w Tibię. Spodobał mi się system wymiany albo ta gra, że kto szybciej kliknie ten bierze (mam nadzieję, że ktoś wie, o co kaman). Wszystko było OK dopóki nie poszedłem grindować... Klikamy atak i ni stąd ni z owąd zadajemy dmg :/ Możecie myśleć, że to głupie ale to mnie odrzuciło od gry. Jakaś prosta animacja mieczyka chociaż mogłaby być...
Co ciekawe w innych MMO siedzą przeciwnicy Tibii i wykrzykują:
<1> TIBIA SUX!
<2> NO U MOTHER f*cker! TIBIA ROX!!!!11!!1111
(...)
I tak zeszło się parunastu chłopa i z caps lockiem "rozmawiają".
---------------------------
Lecę bo chcę,
Lecę bo DL[1] goni mnie,
Czy są w backpacku UH-y czy nie,
Lecę bo wciąż palę się,
Palę się...
Piosenka, którą podśpiewują nooby podczas gry
Siekiera Motyka armor golden twoja stara to beholder siekiera motyka wreszcie weekend a twój stary to jest chicken
{{{2}}}
Gra zrzesza piksele w gildie, klany, sekty i stada. Do gry w Tibię wystarczą jedynie dobre chęci, krzesło, monitor, myszka, klawiatura i Internet (a jeśli zamierzasz coś osiągnąć, to także 60 zł na płatne konto). Mile widziany słownik ortograficzny, aby nauczać inne piksele.
Ach, ta nonsensopedia ;D
Ja do Tibi chętnie bym nawet wrócił ,tylko nie che mi sie wydawac kasy na PACC`a i grac samemu bo koledzy juz przestali w to grać.Jak by jednak było pare osób chętnych do wspólnej gry to ja ym się pisał.Poprostu Tibia ma swój klimat który przyciaga albo odrzuca ,chyba nie ma stanu pośredniego.
Crash piosenki w opisie masz Boskie , sry za OT ale musialem to napisać
Metin 2 , metin 1 to chyba beta była ;d ale nie wiem co do Tibii aaa fajna gierka tylko duzo noobkow wiekszosc to male lvle a sa tez H lvlowe noobki ktore wbily tak wysoki lvl tylko dlatego ze im koledzy pomagali i to niestety jest wkurzajace ;/ jak np wychodzi ci 8 lvl bije potworki jak skillujesz i nie mozesz mu nic zrobic bo przyleca jego koledzy
Ja też coś powinienem napisać o tej grze jako iż grałem w nią 5 lat
Gra ta jest na ogół besztana przez osoby dla których liczy się grafika lub przez osoby które nie mogły nabić 8 lvl'a (nie, nie chcę tutaj nikogo obrazić ale taka jest prawda).
W Tibię przegrałem 5 lat i tego nie żałuję - Gra kiedyś miała niesamowity klimat którego w innych grach nie poczułem - W inne gry gram może do 2 tygodnie MaX... Ostatnio po coraz to nowszych updatach Tibia spadła na przysłowiowe psy. Pamiętam jak jeszcze za czasów Tibi 7.4 grało się bardzo przyjemnie, nie było wtedy osób zwanych "Dzieciami neostrady" Jeżeli byłeś nowy, i jeżeli grzecznie poprosiłeś otrzymałeś pomoc nawet od najwyższych lvl'i (czytaj: Teraz ViPufff).
Od ostatnich aktualizacji zaczęło grać coraz to więcej osób które doprowadziły tą grę do istnej ruiny, ostatnio gdy z ciekawości zalogowałem się, nie pograłem więcej niż 16-17 minut - Mimo że grałem tak krótko zdążyło mnie zwyzywać 9 osób (nie, nie przesadzam) a gdy poprosiłem o radę (nie jestem na bieżąco z updatami) zostałem odesłany z kwitkiem przez 2 osoby.
Tak więc gra utraciła klimat poprzez aktualizację która zrzeszyła grupę "noobów"
Od dłuższego czasu [pół roku] Jestem na "odwyku" i w tibię grać przestałem, mimo wszystko nie uważam te 5 lat za zmarnowane... (Chociaż nie - mogłem ten czas rozdysponować inaczej, chociażby wyjście z przyjaciółmi, ale to już zupełnie inna bajka)
Przepraszam za to że tak chaotycznie napisane (albo i nie) ale jestem dosyć zmęczony.
Ja też coś powinienem napisać o tej grze jako iż grałem w nią 5 lat Gra ta jest na ogół besztana przez osoby dla których liczy się grafika lub przez osoby które nie mogły nabić 8 lvl'a (nie, nie chcę tutaj nikogo obrazić ale taka jest prawda).
Tu sie zgadzam z Toba. Tibia przez 99% osob jest besztana, ale prawda jest taka ze oferuje wiecej niz 80% gier na naszym rynku MMO (mowie o mozliwosciach, nie grafice).
Tibia jako gra nie jest gra zla, ale community ma ona naprawde BEZNADZIEJNE - najgorsze jakie w zyciu widzialem.
Sry , ale co oferuje takiego Tibia ,czego nie ma 80% gier? Jaki mi powiesz grywalność , to cie wyśmieje , bo to pojęcie abstrakcyjne .
RPG. Prawdziwe RPG (bo teraz RPG = grind).
RPG. Prawdziwe RPG (bo teraz RPG = grind).
Prawdziwe RPG , gdzie ? Nawt gdyby było tak idealnie jakbys chciał , to do stworzenia MMO które można by nazwać RPG , potrzebne jest odpowiednie komjunity , a czego jak czego , ale tego tibia napewno nie ma .
ps. Wyjaśnij mi na czym polega RPG-owatość Tibii , bo przez 1,5 zmarnowanego roku które w to grałem nie widziałem chocby jednego elementu prawdziwego papierkowego RPG
RPG tworzy właśnie społeczność. Tibia po prostu bardzo to ułatwia bo ma duże możliwości do kręcenia jakiś wątków fabularnych itd. W Tibii na globalnym serwerze RPG nie znajdziesz, ja mówię o samej grze. I uwierz mi gdybyś znalazł jakiegoś OTS'a z klimatem RP to Tibia będzie lepsza niż WoW, Ultima czy cokolwiek innego.
Z tą Ultimą już nie przesadzaj . Troche mnie to zastanawia , bo bardzo lubiłem grać w MUD-y , od 14 lat gram w papierkowe RPG a ni cholerynie umiem sobie wyobrazić wczuwania się w to co oferuje tibia , naprawde lepszy brak grafiki i swietna fabuła , niż żenująca grafika i świetna fabuła
//Ale lepsza żenująca grafika niż świetna grafika do tego, nie? - Mr. Hania
W Tibi nie ma czegoś takiego, co trzyma napięcie...
A tak w ogóle to gra jest oczywiście lepsza od Metina, wiem, że nie można porównywać gier 2D do gier 3D, ale uznałem, że to nie jest oczywiste ;P...
Gracze w Tibi są o niebo lepsi niż ci w Metinie, nawet dzieci O,o?
Tibia - jest to gra mmorpg 2 d ten temat jest przeciwko tibi nie popieram tej gry ale nie mam nic do tych którzy w nią grają w tibi chodźi o to by nabić 8 level i wyjść z rooka wybieramy jedną z klas pall , druid , knight , sorc mamy mały rozwój postaci ale jest sporo ciekawych jak i bezsenswonych questuw co w tym jest takiego że tibia strasznie wciąga ? są tacy którzy grają 24/24 po co gra się w gry mmorpg ? żeby mieć przyjemność satwysfakcje że wbiliśmy spory level czemu gra miała by być ważniejsza od rodziny przyjaciół zastanówcie się gracze w tibie po co grać nałogowo ? czemu tak to was wciąga ? słyszeliśmy o przypadkach wyrzucenia komputera przez okno i zaatakowanie swojej matki bo wyłączyła komputer W GRY MMORPG POWINNO SIĘ GRAĆ DLA PRZYJEMNOŚCI !
"Nie mam nic do tibijczyków lecz panujcie nad tym wystarczy posłuchać piosenki raperskiej na tibia.pl czy to nie przesada ?
ps. przepraszam za pomyłke proszę o przenieśienie tematu do gier 2 d lub tego co odpowiada adminom i moderatorom BARDZO PRZEPRASZAM ZA UTRUDNIENIA !