Uwierzą w to tylko Ci którzy "wyszli" chociaż raz. Na początku wydawało mi sie śmieszne że ludzie takie rzeczy wypisują ale mimo wszystko spróbowałem to osiągnąć. Przy pierwszych próbach miałem normalne LD ale pół roku minęło i miałem wkońcu oobe. Niesamowite przeżycie polecam to ćwiczyć każdemu.
Trans, LD
Bo nie ma, ze naparwde wychodzis zz ciala. To tylko takie wrazenie. Pewni naukowcy stwierdzili nawet, jak to dziala. Odpowiada za to pewna czesc mozgu (wybaczcie, ale czytalem o tym jakies 2 lata temu i nie pamietam dokladnie) , ktora odpowiednio pobudzona, daje taki efekt. Wydaje sie, ze jestemy poza cialem. Mozna pobudzic to sztucznie(laboratorium xD) , oddzialowujac na nasz mozg, albo samemu uczyc sie tej sztuki. Latwiej jest tym, ktorzy maja migreny, padaczke itp. Wszytsko polega na maksymalnym wyciszeniu i nie reagowaniu na bodzce zewnetrzne. Byl tez taki test, ze wsadzili goscia do miejsca, gdzie nie docieraja bodzce. Po krotkim czasie, wszedl w podobny trans jak oobe.
Blah, blah, blah....
A słyszałeś kiedyś o śmierci klinicznej?
Jak ludzie "umierają" to kiedy "zmatwychwstają" potrafią opisać WSZYSTKO co się wydarzyło i jest to badane etc.
Ktoś tam napisał o 50 snach w ciągu nocy ( xd )....
"Faza 1 - Hipnagogi
Jeżeli pozwolisz sobie „odpływać w sen” to po chwili (5 – 10 minut) zaczną Ci się pojawiać „hipnagogi”. Hipnagogi są strefą między snem a byciem obudzonym, gdzie Twoje mięśnie odprężają się i gdzie pojawiają Ci się przeróżne obrazy, kolorowe kropki i scenki. Większość ludzi którzy nie wiedzą (a większość nie wie) że coś takiego istnieje, nie zauważa ich.
Faza 2 - Płytki Sen
Po fazie z hipnagogami zapadasz w płytki sen w którym Twój mózg przestawia się na fale „theta”. Ta faza trwa około 20 minut i łatwo Cię z niej obudzić (jeżeli się obudzisz podczas trwania tej fazy, nawet nie poczujesz że spałeś). Dla ciekawostki, ta faza jest już stanem bardzo głębokiego relaksu i można ją też osiągnąć poprzez wchodzenie w trans.
Faza 3 i 4 - Głęboki Sen
Po około dwudziestu minutach po tym jak zapadasz w płytki sen, przechodzisz w fazę głębokiego snu. Tutaj Twój mózg pracuje na falach „delta”, serce zaczyna bić wolniej i oddychasz wolnym regularnym rytmem. Jeżeli obudzisz się podczas trwania tej fazy, będziesz czuł się jakby Ci szumiało w głowie (taki zdezorientowany, wiesz o co mi chodzi nie )
Powrót Do Fazy 3 i 2
Po zakończeniu fazy 4 powracasz do fazy 3 i 2. Cały ten proces zajmuje 90-120 minut i jest określany jako „N-REM” (w wolnym tłumaczeniu NIE-REM)
Faza REM
Tutaj zaczyna się zabawa o którą nam chodzi Faza REM (Rapid Eye Movement – Szybkie Ruchy Gałek Ocznych) następuje po cyklu N-REM. Jest to faza w której mózg zaczyna pracować tak jakbyśmy byli przebudzeni, ciśnienie krwi wzrasta, serce bije szybciej, wzrasta puls. Tutaj śnimy wszystkie sny. Co prawda mózg i ciało pracuje tak jakby były obudzone, ale umysł nakłada na ciało swego rodzaju „klatkę paraliżującą” żebyśmy nie poruszali np. rękoma i nogami jak coś się nam śni
Cykl Się Powtarza
Po fazie REM, powracamy do snu płytkiego, potem znowu wchodzimy w fazę N-REM, potem w REM i tak w kółko aż do przebudzenia. Pierwsza faza REM trwa około 10-20 minut a jej długość wzrasta im dłużej śpimy – w ostatnich dwóch godzinach snu faza REM może trwać nawet godzinę.
Podsumowując, jeden cykl snu trwa około 90 minut, więc podczas jednej nocy masz 4-5 cykli co równa się 4-5 fazom REM co równa się 4-5 różnych snów."
Mówiąc prościej normalny człowiek ma od 4 do 5 snów każdej nocy :]
A wracając do OOBE.
Bardzo fajne odczucie :]
Nie dość, że możesz iść na spacer w ciągu noc to jeszcze jesteś bardziej wypoczęty ^^
CYTAT(Dzz @ czw, 11 cze 2009 - 09:12)
Bo nie ma, ze naparwde wychodzis zz ciala. To tylko takie wrazenie. Pewni naukowcy stwierdzili nawet, jak to dziala. Odpowiada za to pewna czesc mozgu (wybaczcie, ale czytalem o tym jakies 2 lata temu i nie pamietam dokladnie) , ktora odpowiednio pobudzona, daje taki efekt. Wydaje sie, ze jestemy poza cialem. Mozna pobudzic to sztucznie(laboratorium xD) , oddzialowujac na nasz mozg, albo samemu uczyc sie tej sztuki. Latwiej jest tym, ktorzy maja migreny, padaczke itp. Wszytsko polega na maksymalnym wyciszeniu i nie reagowaniu na bodzce zewnetrzne. Byl tez taki test, ze wsadzili goscia do miejsca, gdzie nie docieraja bodzce. Po krotkim czasie, wszedl w podobny trans jak oobe.
Blah, blah, blah....A słyszałeś kiedyś o śmierci klinicznej?Jak ludzie "umierają" to kiedy "zmatwychwstają" potrafią opisać WSZYSTKO co się wydarzyło i jest to badane etc.
No i tak to sie ma do mojej wypowiedzi?
"Bo nie ma, ze naparwde wychodzis zz ciala"
A ja tutaj podałem przykład, że naprawde da się wyjść........pomijając to, że mi też się udaje :|
A to, że tobie się nie udało to nie moja wina :/
Bo w jakie niby inny sposób człowiek miał opisać co się dzieje wokół niego kiedy praktycznie nie żył?
Zaczynam się bać
W trakcie smierci klinicznej nasz mozg jest aktywny, a ze swiadomosc nie funkcjonuje, to mozg moze kreowac najrozniejsze obrazy wizje itp. Moze przyjmowac bodzce z otoczenia i stad wiedziec, co sie dzialo przy jego lozku. Dodatkowo, tak jak pisalem wyzej, to cale "wyjscie z ciala", to rozne stany naszego mozgu, wiec w trakcie smierci klinicznej, gdzie mozg jest aktywny, moze on stworzyc wrazenie wyjscia z ciala, czy tam "wedrowki astralnej". Wyjsc z ciala nie wyjdziesz, ale mozesz doswiadczyc "uczucia" wyjscia z ciala. Cos jak medytacje mnichow.
A jak wyjaśnisz to, że xxx ludzi ( nawet z tego forum ) miało OOBE ?
Wiatru też nie widać, a jest.
A co do tego że mózg może kreować wizje....
Taaa.....wywącha, że lekarz po lewej miał niebieskie oczy, a ten po prawej był kobietą....
A jak wyjaśnisz to, że xxx ludzi ( nawet z tego forum ) miało OOBE ?Wiatru też nie widać, a jest.
Tak, ze mieli oni UCZUCIE WYJSCIA Z CIALA. Pisze to juz od 3 postow...Wy tak naparwde nie wychodzicie z ciala, a tylko zdaje sie wam tak. Tak dziala mozg i tyle.
A co do tego że mózg może kreować wizje....Taaa.....wywącha, że lekarz po lewej miał niebieskie oczy, a ten po prawej był kobietą....
Gdzie o tym wyczytales? www.oobeimy.pl? Czytalem o tym w newsweek, a to chyba bardziej wiarygodne, niz stronka w sieci, traktujaca wlansie o oobe.
Gdzie o tym wyczytales? www.oobeimy.pl? Czytalem o tym w newsweek, a to chyba bardziej wiarygodne, niz stronka w sieci, traktujaca wlansie o oobe.
Miałem guza mózgu i przeżyłem śmierć kliniczną jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć >_>
Nie będę Ci więcej tłumaczył bo jak widać Ciebie nic nie przekona........
No bo jak moze mnie cos takiego przekonac, skoro czytalem o tym w wiarogydnym czasopismie, ktore mowilo o oobe? I wlasnie byla mowa o WRAZENIU wyjscia z ciala. Tobie, moze wydawac sie, ze wyszedles, ale prawda taka, ze to twoj mozg wytwarza takie wrazenie. I to jest to o czym mowilem: Miales guza, wiec twoj mozg zachowywal sie inaczej. Tak jak w przypadku padaczki i migren. Swoja droga, gyby to byla prawda, t byloby o tym tak cicho? Czy by np. rzad USA sie tym nie zainteresowal i nie szkolil tajnych agentow, ktorzy wychodza ze swojego ciala i szpieguja inne kraje? No ludzie, badzmy powazni. Gdyby to istnialo, to juz dawno by nas tego w szkolach uczyli. Ale na ten osttani "argument" nie patrzcie, bo jest slaby:P.
Ekhem.............
Cicho?!
Wikipedia->OOBE
Poczytaj sobie ilu ludzi badania robiło...
A co do mojego....przypadku....
Skąd mogłem wiedzieć, że jeden lekarz miał niebieskie oczy, a drugi był kobietą?
Nigdy ich nie widziałem a podczas operacji byłem nieprzytomny....
Rozumiem, że to tylko przypadek....
Wiele innych to też tylko przypadki :|
Poza tym skąd wiesz, że nie szkolą takich żołnierzy?
Myślisz, że mówili by o tym w wiadomościach?
Na BBC by ogłosili? :|
A tak w ogóle to chyba trochę odbiegliśmy od tematu xd
sanshun a jak normalnie śnisz to też wierzysz że twoje ciało jest w miejscu w którym masz sen? A wiesz ze oobe to to samo tylko że masz świadomość i "zaczynasz" w swoim pokoju?
Poza tym skąd wiesz, że nie szkolą takich żołnierzy?Myślisz, że mówili by o tym w wiadomościach?Na BBC by ogłosili? :|
Bo gdyby to robili, to sytuacja polityczna na swiecie wygladalaby zupelnie inaczej.
Wikipedia
No ja Cie prosze, nie podawajmy wiki, jako zrodlo informacji...
Wracajac do tematu, postanowilem pobawic sie w LD. Mam juz dziennik snow, ale jakos nigdy nie moge zebrac sie w sobie, aby cos w nim zapisac. Moze dzis mi sie uda:P
Po dluzszy ,,korzystaniu,, z L.D. ludzie nie miewaja zaburzen psychicznych typu ze nie wiedza juz co jest snem a co jawa. ?
Nieee....
Czasem tylko zabardzo....wchodzą w marzenia i nie chcą wracać do rzeczywistości, co prowadzi do depresji.
Lepiej nie nadużywać :]
Rapider różnica między LD i OOBE jest spora...
LD dzieje się tylko w twojej głowie i możesz robić wszystko.
OOBE dzieje się na jawie tylko w takim " niematerialnym świecie" i nie masz w nim władzy.
A jak wyjaśnisz to, że xxx ludzi ( nawet z tego forum ) miało OOBE ?
Ktos tak napisal i to naprawde dziwne w swoim calym miescie nie znalazl bym tyle osob wiedzacych otym zaprzeproszeniem gownie jak ja uwarzam po prostu wiekszasc "graczy" zmysla bo watpie zeby akurat tyle osob sie znalazlo ... I jeszcze ktos napisal jak to wychodzi z ciala .. dobry jestes za duzo MMORPG-ow?? To tylko moje opinia
Jak wyzej pisalem 100% bujdy i na dodatek po co to komu ..? z a smiercia kliniczna tez za bardzo co mi nie idzie ale kiedys majac zabieg (wyrosta mi wycinali xD) to troche jakby pamietalem ale niewiem moze zwykly sen jakos mnie to nie interesowalo
jednos slowo : "beznadzieja"....
to malo rzeczy w zyciu widziales
I jeszcze do tego: Pewnie wiecej od ciebie tylko ze na swierzym powietrzu a nie na youtube ...
Zauważyłem, że macie "ogromną" wiedzę o człowieku i mózgu. Przynajmniej niektórzy. To nie jest wychodzenie z ciała w sposób realny i fizyczny tylko jest to wizja utworzona przez mózg.
@Sanshun
Ty jesteś jakimś dzieckiem co nic nie wie o świecie? Ty wierzysz, że na prawdę wyszedłeś z ciała ? OMG . Lepiej sobie pomyśl jak to możliwe
. To jest zwykły stan umysłu, gdzie masz wrażenie jak gdybyś wychodził z ciała i tyle.
@Sunrise
To jest oczywiste, że to ma wpływ na umysł człowieka. Tylko nie wiadomo w jakim stopniu. OOBE nie jest to stan naturalny. A więc nadużywanie go, za pewne będzie prowadzić to uszkodzeń w psychice człowieka.
Zauważyłem, że macie "ogromną" wiedzę o człowieku i mózgu
Bo ja jezdym profesor od musku.
wyrosta mi wycinali xD)
Jak dlugo po wycieciu byles bez sportu? Mi lekarz nie powiedzial, a czytalem, ze od miesiaca do trzech. Ile to bylo w twoim przypadki? Juz chce zagrac w pilke, ale nie wiem co robic grrrr. (bo tez mialem wycietego robaka).
Ty jesteś jakimś dzieckiem co nic nie wie o świecie? Ty wierzysz, że na prawdę wyszedłeś z ciała ? OMG . Lepiej sobie pomyśl jak to możliwe . To jest zwykły stan umysłu, gdzie masz wrażenie jak gdybyś wychodził z ciała i tyle.
Kiedys na pewnej stronie czytalem, ze posadzili kolesia na wadze i gdy "wyszedl" z ciala, to stracil iles tam gram. Zmierzam do tego, ze na roznych stronach, ludzie wypisuja rozne pierdoly i potem nieswiadomy czlowiek lapie wszystko jak cieple buleczki. Dlatego nie warto opierac sie na wikipedia i innym "specjalistycznym" stronka, traktujacym o oobe.
Geeeeez....
Przestańcie ze mnie robić nooba, dziecko i w ogóle maniaka gier, który to co widzi na monitorze, uważa za prawde >_<
Jak już powiedziałem wielkich doktorów, których choćby i OOBE zabiło nie przekonam, i nie mam zamiaru....
Kto to przeżył ten wie.....
Pierfszy proszę, żebyś oszczędził sobie słów i klawiatury, jeśli i tak uważasz to za bajki >_<
@Kubox66
Dziękuję za nazwanie mnie dzieckiem.... Jak byś nie zauważył dałem na końcu tej myśli ten o to znaczek "?" - Kubox66
W języku nazywa się to "Pytanie Retoryczne"
Teraz wiem na jakim poziomie oceniać twoją wypowiedź na temat OOBE :/
Jeszcze raz proszę super uber pr0 doktórów, którzy to znają się na OOBE 100% lepiej niż Ci, którzy to przeżyli żeby się nie wypowiadali....