Tree of Savior - Temat ogólny

Hah i wyszło szydło z worka, sępił klucze a potem je za hajs sprzedaje..

I mam takie pytanie, wie ktoś coś może o monster gemach?

bo mi wypadł pawndel gem ktory daje skilla agrro

jaka jest ich cena,od graczy i na rynku?

miałem go chwile temu ale sprzedałem za 150k i nie jestem pewien czy nie dostałem za niego za mało ;p

a ten gem jeszcze podnosi jeden z tych podstawowych z 1 do 5 poziomu

daje 15k expa.

Żałosne prowokacje od dzieciaków z gimbazy :)

Nie dość ze nic nie sępiłem, to rozdałem wszystkie klucze jakie miałem (6) za wyjątkiem ostatniego którego nie chciałem oddać, no ale ktoś był gotowy zapłacić to się zgodziłem. Nie wiem jak można być tak... nierozumnym, żeby zwykłego zdania oznajmującego po polsku nie być wstanie zrozumieć...

====================================

Cena jak wszystko zależy od graczy i gem ten jest używany głównie do wbijania lvlu innych gemów.

Poza tym spekulowanie ceny na CB, ktora sie konczy za 2 tygodnie, nie ma za bardzo sensu, jak dla mnie powinni maxymalnie obniżyć ceny wszystkiego aby gracze mieli jak największą szansę przetestować jak najwięcej rzeczy/przedmiotów.

warn_ico.png
Obrażanie innych ~ NS
Żałosne prowokacje od dzieciaków z gimbazy Nie dość ze nic nie sępiłem, to rozdałem wszystkie klucze jakie miałem (6) za wyjątkiem ostatniego którego nie chciałem oddać, no ale ktoś był gotowy zapłacić to się zgodziłem. Nie wiem jak można być tak... nierozumnym, żeby zwykłego zdania oznajmującego po polsku nie być wstanie zrozumieć...====================================Cena jak wszystko zależy od graczy i gem ten jest używany głównie do wbijania lvlu innych gemów.Poza tym spekulowanie ceny na CB, ktora sie konczy za 2 tygodnie, nie ma za bardzo sensu, jak dla mnie powinni maxymalnie obniżyć ceny wszystkiego aby gracze mieli jak największą szansę przetestować jak najwięcej rzeczy/przedmiotów.

Po pierwsze możesz pisać sobie że Ty jesteś z gimbazy i nie możesz mówić tak o mnie bo nawet nie wiesz do jakiej szkoły chodzę.

Po drugie mój brat do ciebie też pisał i odpisałeś mu jednym słowem które najbardziej ciebie opisuje , cytując twoje słowo "Pieniądze"

@rzycufkahttp://www.tosbase.com/database/monsters/Nie wiem czy to Cię ratuje, ale próbowałem
http://www.tosbase.com/game/world-map/Wybierasz mape i masz pełną skalę mobów które się tam znajdują.Pamiętaj jednak że strona ta jest robiona przez FANÓW, a nie przez Twórców, także niektóre lokacje nie są zapełnione lub nie ma pełnych danych. Gra jest dopiero w becie zarówno u nas jak i w Korei.Spokojnie jednak można powiedzieć że mapy do lvla 100, może nawet 150 są przeważnie dobrze uzupełnione.

Dzięki Panowie:)

Przy okazi jak by ktoś chciał razem pobiegać to zapraszam mój nick na steam "zielonejablko" obecnie mam 45lvl i gram na pierwszym serwerze Lemaya czy jakoś tak:)

https://www.youtube.com/watch?v=sayYpOhqJXg Trailer z Gstar zapewne już wszyscy zainteresowani widzieli , poza classami , lokacjami i innymi pierdołami zaciekawił mnie bardzo 1 urywek 2:59 pvpve w ToS wow! Co o tym sądzicie

Bardzo mi przypomina "wieżę" z Royal Questa, co jak najbardziej mi się podobało :) Zobaczymy jak to tutaj wyjdzie

Ranger 3 wymiata

spiral arrow i bounce shot są mega dobrymi skillami, 1 hitem zjada całe hp mobka na poziomie 80, a jeszcze jest z 6 kolejnych uderzeń i krytyki 30% na każdy strzał

a bs działa na zasadzie kuli bilardowych (ustawia się je w trójkąt) więc uderzając np 1 mobka(kule) atak leci na pozostałe za nim z takimi samymi obrażeniami, a mobki maja po cieniutkim pasku hp, anchoring shot można wtedy użyć i mobki padają :D

nie zawiodłem się, na początku było bardzo trudno, na 2 poziomie troszkę lepiej ale dalej nie było tego czegoś, teraz jest i jestem zachwycony, dobra klasa na aoe będzie, jeszcze trzeba sprawdzić s.a. na bosie ;p

Więc jak ktoś tu jeszcze gra klasa archer i idze w rangera to nie musi się bać że klasa będzie do d*py, jest fajna na tym 3 lvl

myślę że rozwiałem wątpliwości ludzi którzy już idą tą ścieżka.

Wszystko racja co napisałeś tylko z jednym się nie zgadzam: Archer C1 i Ranger C3 jest bardzo .... łatwo :D. Nie miałem problemów do 100-120. Potem pojawiają się te cięzkie opancerzone M+/Large moby i z nimi jest ciężko. 150-200 nie ma żadnego problemu jeżęli masz dobry gear :).

Z Buildem Str + Dex (nie na odwrót) + dobrym łukiem jest bardzo łatwo.

+ dobre AoE

+ Dobry DPS

+ dobry single-target burst (bossy)

- Squishy (chyba żę się idzie w dex'a ale wtedy dps spada).

w str się idzie do 100 lvl albo 120 a potem reszta w dex (typowy build), można też dac troche w spr i con nie ma problemów wtedy z mana i hp

a przez trudność miałem na myśli że ma się tylko 1-2 skille które faktycznie coś robia, reszta to syf przed r3

tak latać z 1 skillem to naprawde trudno jest.

A ty grasz chyba innym buildem, więc skąd wiesz jak to jest?(takie pytanie, ciekaw jestem)

w str się idzie do 100 lvl albo 120 a potem reszta w dex (typowy build), można też dac troche w spr i con nie ma problemów wtedy z mana i hpa przez trudność miałem na myśli że ma się tylko 1-2 skille które faktycznie coś robia, reszta to syf przed r3tak latać z 1 skillem to naprawde trudno jest.A ty grasz chyba innym buildem, więc skąd wiesz jak to jest?(takie pytanie, ciekaw jestem)

W sumie razem mam sprawdzone 5 buildow, 6ty jest w trakcie. W razie czego mógłbym posiadać też dokładne info na temat 3 kolejnych.

Według tabelek niby po 120 już opłaca się walić dex, ale ten build na full dex'a jest bardzo zależny od łuku. Poza tym nie wiem kto to liczył ale źle dodał mnożnik dmg ze skilla. I tak jak sprawdzisz, to taki np. Barrage zada więcej obrażen (krytycznych + zwykłych) na powiedzmy 200 str 100 dex. niż na 50 str 200 dex (dostajesz więcej bonusowych pkt za wbijanie str niż jakbyś maxował dex.). Dobrze to też widać na skillach Fletchera (które zostaną poprawione.... mam nadzieje).

- wniosek? ogólny DPS (czyli powiedzmy cała pełna rotacja skilli) nadal jest lepszy na Str2/Dex1 niż na odwrót. Co więcej Crit chance możesz sobie zwiększyć gemami. Dex jedyną przewagę daje w zwiększeniu Evasion/Dodge = mniej musisz uważać podczas walki.

No wiesz, Ranger (czyli Archer ogólnie) ma tą zaletę że wymaxowany OS (lvl + lvl pasywki) jest bardzo dobrym skillem atakującym 2 cele. Fakt, praktycznie każda potyczka to Oblique Shot + Barrage i tak w kółko bo... to wystarczy :). Przeważnie wszystko pada na 1-2-3 rotacje co oznacza ze Ranger moze i zaczyna być nudny po jakimś czasie, ale do słabych nie należy.

Na jakim serwerze warto grać na CBT? Dostałem dzisiaj kluczyk od znajomego i zastanawiam się na którym zacząć :)

Zapraszamy na "Zemyna" gra tam nas około 20 osób aktualnie

Na jakim serwerze warto grać na CBT? Dostałem dzisiaj kluczyk od znajomego i zastanawiam się na którym zacząć

Nie ma właściwie znaczenia, na pierwszym gra po prostu więcej osób. Polecam się trzymać z dala od Cookiez'a i spółki :)

Też macie błąd podczas bicia bossa? Mi wyskakuje błąd podczas crystal mines czy jakoś tak w trakcie bicia bossa nagle jeb d*p i wywala gre.

Miruś nubku zamilcz, bo zaraz wywołasz wilka z lasu i będziesz miał pocisk ładny. Ja radzę trzymać się z dala od takich aroganckich błaznów jak ty z daleka ;)

Zapraszamy na Zemyna

Polecam Zemyna i ekipe Cookiego. Nie sluchajcie negatywnych komentarzy. Jak widac sprawy osobiste musza jak zwykle byc wylewane na swiatlo dzienne bo czlowiek jak dziecko 5 letnie nie radzi sobie z samotnoscia i z presja w zyciu.

Hello Rasta ! :)

Mam prośbę , niestety Bob Marley nie był łaskawy dla Mojego Brata i nie przysłał dla niego kluczyka , jeśli ktoś ma do oddania lub chcę nawet sprzedać to proszę pisać do Mnie.

Miłego dnia ! , niech Jah będzie z Wami

Bless !

Też nie specjalnie rozumiem ten atak na Cookiego.
Widziałem sporo narzekań na samą "NovaSociety" nie wnikam czemu.

Sam dołączyłem do sekcji ToSa pod sztandarem NS i powiem, że nie mam na co narzekać, fajni ludzie z którymi można pogadać normalnie, bez spin, bez ragów.
Także, zapraszam na serwer Zemyna i do gildii "Frigoris"

Okej, dzięki. Mógłby jednak ktoś odpowiedzieć mi co do błędu i czy jest opcja na pozbycie się go?

To raczej wina sprzetu niz bledu gry. Od 2tyg nie slyszalem o takich przypadkach. U mnie gra dziala bez zarzutu. Crashow od dluzszego czasu niezaznawalem.