Hmm, do max levela nie odczuwałem większych problemów z pingiem, co do eventow , to jasne że przy graczach z calego swiata, moga ci wpaść i towerka rozwalic o 4-5 nad ranem jak nikogo nie ma tak samo jak ty i im w ich godzinach rannych ale to są uroki wojny że nie ma zmiłuj się, na Eu też mogli by sie dogadać przeciwnicy pswiecic nocke i zrobic taki wypad. Może i ten 3 miesięczny FP był lekko "dziwny" ale już rozwiązanie tego problemu byłoo całkiem w pożądku więc aż tak bym nie narzekał. Z resztą jak będzie to wyjdzie dopiero po czasie, ja tam niezależnie od pingu i tak będę grał bo podoba mi sie sama gra i kierunek w którym idzie, gdyby nie ping to nawet wole serwer INT bo fajniej sie gra z ludzmi z całego swiata, ale jak włączą serw Eu pod koniec kwietnia to jest możliwość transferu więc tez dobrze.
Tree of Savior - Temat ogólny
Dodam jeszcze, że ToS nie jest aż tak super tytułem żeby sprzedaż później ciągle wzrastała, dlatego jeżeli nie zrobią EU servera teraz, albo w najbliższym czasie to nie macie co marzyć o jego powstaniu. Później się wytłumaczą "No przecież mówiliśmy, że otworzymy jak będzie wystarczająco duże zainteresowanie grą w EU, a skoro nie ma to przykro nam."
o popularności gry to dopiero będziemy wiedzieć 2-3 miesiące po 28 kwietnia jak już F2P wejdzie...wtedy tez myślę okaże się czy powstanie serwer EU czy nie
Piszesz ze nie jest super tytułem tutaj nie do końca się z tobą zgodzę bo jest on prawowitym następcą RO i wielu graczy którzy miłują dalej RO będzie w nią grać chyba ze firma coś zepsuje na razie idą w dobrym kierunki i mam nadzieje ze będą tak dalej robić
Nie jest super tytułem? Widocznie jestes zbyt młoda aby zrozumiec jego fenomen. Rozumiem ze to twoja opinia, wiec ją uszanuję.
Będę mógł kupić foundera po 29 i zagrać te early access? Czy to jest tylko do 29 i koniec, czekać na F2p?
Będziesz mógł kupić i grać nawet 28 kwietnia.
nie 28 ale do 27.04, a od 21.04 za 30 % mniej będzie można kupić FP.
Mam pewne pytanko. Jak dobrze sie orientuje Cataphract to aktualnie(no jeszcze pozniej dragoon) jedynka klasa ktora moze poslugiwac sie 2-handed spearem aka wloczna, halabarda... Bronia drzewcowa.. Cataphract to taki kawalerzysta i tutaj pytanie, czy jest mozliwosc uzywania skilli z wczesniejszych specjalizacji(dajmy tu na przyklad swordsman) rownoczesnie dosiadajac naszego "rumaka" i troche na odwrot, czy mozna uzywac skilli cataphract'a nie dosiadajac wierzchowca ?
kiedy gierka startuje niby 28.04 ale nie da się grać? jakieś info co do godziny? właśnie zbadałem forum jeśli ktoś tez szuka odpowiedzi to od mojego posta 17 godzin, Czyli jutro koło 8 będą stawiać serwer, z 2 godziny nie będzie działał, bo ich zadziwi , że ludzie w ogóle w to grają i, że tak dużo osób kupiło bo oni nie wiedzieli , że aż tyle kupi (mimo iż dobrze wiedzą ile osób kupiło)..tak więc zapewne pogramy koło 10-11 ;/
Tak na wierzchowcu możesz używać wszystkich skili bez zsiadania.
https://forum.treeofsavior.com/t/eu-server-location/155822
Promyk nadziei dla europejskiego serwera, oczywiście nie należy spodziewać się go od jutra
Sporo osób pisze o Niemczech - było by miło, ale na francję czy UK też bym nie narzekał
Mam pewne pytanko. Jak dobrze sie orientuje Cataphract to aktualnie(no jeszcze pozniej dragoon) jedynka klasa ktora moze poslugiwac sie 2-handed spearem aka wloczna, halabarda... Bronia drzewcowa.. Cataphract to taki kawalerzysta i tutaj pytanie, czy jest mozliwosc uzywania skilli z wczesniejszych specjalizacji(dajmy tu na przyklad swordsman) rownoczesnie dosiadajac naszego "rumaka" i troche na odwrot, czy mozna uzywac skilli cataphract'a nie dosiadajac wierzchowca ?
Niestety nie ma tak dobrze żeby używać wszystkich skili bez zsiadania jak ktoś napisał powyżej
Tu masz linka z którym musisz się zapoznać
https://www.reddit.com/r/treeofsavior/comments/3m7kf7/mounting_and_skill_compatibility/
Skille Cata działają tylko i wyłącznie na mouncie
Odnośnie skilli nie działających konno z powyższego linka, to po prawdzie został dodany patch który trochę usprawnia ich działanie -i możesz je zainicjować ale jest pewien szkopuł:
mianowicie wygląda to tak
jedziesz
używasz Cyclone (skill Doplla nie działający konno)
gra cię zrzuca z konia i wykonujesz skill na piechotę -co oznacza ze właśnie straciłeś 20% hp I resztę bonusów z jazdy
Teraz musisz wsiąść z powrotem, tyle że jeśli byłeś w zwarciu to twój jeż uciekł i agruje kogo popadnie, przez co gra się krzaczy i nie możesz na niego wsiąść.
Skile Cata nie działają na piechotę
Tak więc sugerowane jest nie dobieranie skilli wymienionych na liście ;D
btw wszystkie skill Dragoona działają na wierzchowcu (a także bez)
Wlasnie planuje pozniej isc w Dragoona. Dzieki za linka, przeczytam caly ten temat doglebnie
Tylko ze juz polacy ustalili ze orsha.
Posiadam wielkie umiejetnosci dogadywania sie z br dzieki grze w Tibie. Juz myslalem, ze granie w tibie nigdy do niczego mi sie nie przyda, a tu jednak!
Posiadam wielkie umiejetnosci dogadywania sie z br dzieki grze w Tibie. Juz myslalem, ze granie w tibie nigdy do niczego mi sie nie przyda, a tu jednak!
A masz juz ekipe do grania? Jezyki obce to skarb
Tzn umiem tylko kilka wyzwisk i powiedziec, ze to moj spot. W sumie czy cos wiecej potrzeba zeby sie z nimi dogadac ?
No to rzeczywiscie wystarczy A odp. na powyzsze pytanie?
Jak narazie ja i jeden znajomy ale pewnie bedziemy szukac jakiejs wiekszej polskiej spolecznosci/gildii