Czyli jednak będzie serwer EU - jest co świętować! Jeszcze tylko miesiąc czekania
Tree of Savior - Temat ogólny
Parę godzinek czekania i można pograć na eu z lekko zmienionym nickiem :>
gdzie się odbiera punkty TP za founder packa ?:/
W swoim lodge możesz masz ikonę maila w prawym górnym rogu. Klikasz na maila, wybierasz zapewne pierwszego i póki co jedynego maila i pod napisami jest taka żółta ikonka bodajże przypominająca skrzynię ze skarbem. Klikając na nią prawym możesz odebrać, jest też przycisk o kolorze bodajże czerwonym w prawym dolnym rogu i punkty zostają przeniesione do ekwipunku, który możesz dopiero otworzyć w grzę. Prawym aktywujesz ikonkę pieniędzy i voila. Gram na pierwszym serverze, kolejki po 100/200 osób, zależnie od pory dnia. Wieczorem może być więcej chętnych.
Coś robię źle? Kliknąłem w serwer EU, ale nie wpuszcza mnie. Kupiłem pakiet za 10$ ;/
Coś robię źle? Kliknąłem w serwer EU, ale nie wpuszcza mnie. Kupiłem pakiet za 10$ ;/
Mało osób może wbić, kliknij i czekaj.
Ktoś może powiedzieć jak wygląda sytuacja na EU serwerze, szczególnie chodzi o stabilność połączenia, kolejki? Warto kupować teraz, czy poczekać parę dni aż się sytuacja unormuje?
Dalsze przepychanki słowne skończą się punktami, więc radziłbym co niektórym powściągnąć język i zastanowić się dwa razy co piszą.
jak się przenieść między serwerami podobno raz można za darmo ?
Coś ciekawego jest na endgame ? jakieś fajne PVP/dungi/raidy czy coś ?
jak się przenieść między serwerami podobno raz można za darmo ?
to dopiero będzie możliwości na początku maja na razie opcja przeniesienie jest nie aktywna nie wiadomo może wcześniej dadzą możliwość...wiec na razie trzeba się uzbroić w cierpliwość
dzięki za info..a (naprawę szukałem nawet w FAQ) jak doładowywać TP, gdzie jest guzik, w mieście u merchanta nie ma, w Lobby nie ma :/
Jest ktos w stanie mi powiedziec okolo ktorego lvla przewaznie odblokowuje sie 4 circle ? Nie pytam dokladnie, bo to wiadomo, ze roznie ale tak na oko robiac wszystkie questy itp
Jest ktos w stanie mi powiedziec okolo ktorego lvla przewaznie odblokowuje sie 4 circle ? Nie pytam dokladnie, bo to wiadomo, ze roznie ale tak na oko robiac wszystkie questy itp
Około 80
może było, może nie było (jestem zbyt leniwy). Kiedy zaczyna sie OBT? bo chciałbym sprawdzić tą produkcje
Cos pod koniec kwietnia, 28 albo cos chyba.
Ogolnie musze powiedziec jedna rzecz. Gra mi sie super w tego ToS'a ale coraz bardziej odczuwam cholernie mocne p2w w tej grze. Nie majac premium mozna wystawic tylko 1 item na markecie(serio?) do tego zeby moc tradowac tez trzeba premium (np grasz z kumplem w pt i wylecial wam luk, ktory wasz kolega chetnie by przyjal, nie mozesz mu go dac, bo zeby moc tradowac potrzebne jest premium, chore!), do tego 30%!!!!! podatek na markecie dla graczy bez premium(to jest jeszcze bardziej chore) i te enchantment scrolle ale one mi nie przeszkadzaja, bo z tego co czytalem je mozna po prostu dropnac gdzies na dungeonie czy cos. Gra miala byc community-friendly itd, tworzona dla graczy, a tu jak narazie widze pociag do kasy tworcow. Niby tym brakiem trade i restrykcjami na market chca zwalczyc gold sellerow, ale gold sellerzy nadal sa i nadal spamuja. A no i najlepsze jest to, ze 30 dni tego premium bedzie kosztowalo okolo 20(euro/dolarow), serio 30dni premium za cene porzadnej gry ? To miesieczny abonament w wowie mniej kosztuje.
Moim zdaniem powinni dodac mozliwosc wystawiania tych premium tokenow za silver na markecie albo zmniejszyli cene do 10 euro, albo zrobili z premium taki maly "dodatek" dajacy ci jakies fajne bonusy nie bedace calkowitym p2w. Zaraz mnie ktos cebula nazwie ale serio ludzie, 20 euro to nie sa male pieniadze.
Osobiscie wolalbym juz zeby tree of savior bylo b2p/mialo abonament w normalnej cenie bez zadnego glupiego premium i zadnych glupich ograniczen.
magnum najpierw się doinformuj a później pisz
Zarabiaj kasę w grze i kup sobie token, tak dobrze przeczytałeś "kup w grze". Ludzie wystawiają tokeny na sell i można je kupować/sprzedawać.
Jezeli tak to nie wiedzialem o wystawianiu. Mowie to co sam widze w grze i po postach na forum. I nie powiesz mi, ze ten brak handlu dla graczy f2p, ten podatek na markecie itd to nie jest p2w, bo jest jak cholera. Dla graczy premium powinin zostawic ten bonus exp, jakis tam bonus do movement speed, wiecej wejsc do dungeonow wtedy mi to nie przeszkadza. Pewnie sam kupie premium gdy dadza mozliwosc doladowania pkt(bo chyba jeszcze nie mozna kupowac) ale moim zdaniem i tak troche przesadzili z tymi restrykcjami
Do samej gry nic nie mam, no moze tylko lekkie opoznienia spowodane jeszcze tym ze serwery stoja w usa. Uwazam nawet, ze to jak narazie najlepsze mmo od kilku lat, tylko nie wiem czy te restrykcje wprowadzone przez devsow, nie zrobia z tego umarlaka po kilku miesiacach.
Jestem mega pozytywnie zaskoczony łapanką jaka jest przeprowadzana na boty i goldsellów od bardzo dawna nie widziałem w mmo takiego czegoś .
@magum co do p2w bardziej bym dawał scroll co upgraduje hełm statsami , a nie dodatki premiumki . Musze przyznać ci racje że jeśli cena się utrzyma 9dolarów = 100TP to za premiumke 20 $ jest dość wygórowana ceną .
Wystarczy zmienic kilka rzeczy. Zmienic cene scrolla do 5pkt przez co kazdy gracz bedzie mogl dziennie kupic 1 scrolla za darmowe pkt(albo zwiekszyc cap tych pkt do 8 i wtedy zostawic cene scrolla), nastepnie zwiekszyc ilosc wystawiania itemow dla graczy bez premium, bo 1 item to stanowczo za malo( f2p gracze 5 itemow, premium gracze 10-15) no i zniesc ta chora blokade trade. Oni to zrobili po to, zeby troche utrudnic zycie gold sellera, wiec po prostu mogliby zrobic, ze nie da sie tradowac silvera tylko itemy. Wtedy dla mnie gra staje sie idealna.