Tree of Savior - Temat ogólny

Jestem mega pozytywnie zaskoczony łapanką jaka jest przeprowadzana na boty i goldsellów od bardzo dawna nie widziałem w mmo takiego czegoś .

@magum co do p2w bardziej bym dawał scroll co upgraduje hełm statsami , a nie dodatki premiumki . Musze przyznać ci racje że jeśli cena się utrzyma 9dolarów = 100TP to za premiumke 20  $ jest dość wygórowana ceną .

W jakim sensie łapanka? Ja zgłosiłem bota i po odpowiedzi supportu widziałem go ponownie po 30 minutach.

Chyba że chodzi o łapankę spamujących gold sellerów to inna sprawa.

Potrzebuje dobrego poradnika do zbudowania swordsmana. Potem chciałem zrobić z niego Shinobi, ale ludzie odradzają bowiem jest póki co słaby. Mam w planach zrobienie Cataphracta, bo ładnie się prezentuje i mam sentyment do jazdy na peco peco. Jednakże mam wiele pytań jaką drogę obrać, odnośnie statystyk , sam potrafię dobrać, ale przeczytałem parę różnych poradników i w każdym piszą co innego. W jednym cataphract jest kiepski i najlepiej zrobić wszystko inne, w drugim cataphract jest dobry i go polecają. W innych np musem jest Swordsman C2, w drugich już nie. Zatem czy warto inwestować swordsmanowi w C2 czy iść dalej i gdzie? W Peltaste czy w Highlandera, jedni mówią o Peltaście, drudzy o Highlanderze.

Ja w sumie ide w cataprathe(aktualnie cos okol 70lvla). Jezeli chcesz uzywac 2-handed speara to wtedy chyba lepiej brac C2 Swordsmana(mocniejsze buffy + na C2 dostajesz restrain 20% szansy na stuna to serio duzo przy tak malej ilosci zabieranego hp), a gdy celujesz bardziej w tanka cataphracta to wtedy bierzesz peltase, a nie c2 swordsmana. Ogolnie najwiekszym atutem cataphracty jest jego mobilnosc, wiec nie bedzie mial raczej takiego dmg jak barb no ale bedziesz gorowal nad nim swoja mobilnoscia. A no i cataphract na C3 ma naprawde swietnego(wrecz zajebistego) skilla!

Osobiscie uzywam tego buildu : http://www.tosbase.com/tools/skill-simulator/build/6i5b6qy2oq/ . Tylko ty chcesz shinobi, tutaj kieruje sie pozniej w dragoona, ktorego skille wrecz idealnie lacza sie z cataphractem.

Potrzebuje dobrego poradnika do zbudowania swordsmana. Potem chciałem zrobić z niego Shinobi, ale ludzie odradzają bowiem jest póki co słaby. Mam w planach zrobienie Cataphracta, bo ładnie się prezentuje i mam sentyment do jazdy na peco peco. Jednakże mam wiele pytań jaką drogę obrać, odnośnie statystyk , sam potrafię dobrać, ale przeczytałem parę różnych poradników i w każdym piszą co innego. W jednym cataphract jest kiepski i najlepiej zrobić wszystko inne, w drugim cataphract jest dobry i go polecają. W innych np musem jest Swordsman C2, w drugich już nie. Zatem czy warto inwestować swordsmanowi w C2 czy iść dalej i gdzie? W Peltaste czy w Highlandera, jedni mówią o Peltaście, drudzy o Highlanderze.

Graj graj, balance patche teraz będą dosyć często, jako melee pakuj wszystko w STR, dopóki nie poczujesz potrzeby innych statów.

Ja gram bardzo podobny build bo swordsman > swordsman > hoplite > hoplite > cataphrest > cataphrest > dragoon

Na początku trochę słono się leveluje c2 swordsman, bo wziąłem tylko buffy a od hoplite używam tylko pierce do ataku.

celuję głównie w cryta

Gra ma pewne rzeczy do poprawy, do których się odniosę niżej.

1. Premium, biorąc pod uwagę ze większość graczy pochodzi z rejonów SEA/Poludniowa Ameryka/Wsch. Europa to będzie musiała nastąpić zmiana CENY "Premium - tj. tokena" przynajmniej o polowe".

Tym się nie martwcie, tak się stanie po tym jak większość wyskoczy z HYPE trainu, ponieważ twórcy nie będą mieli innej możliwość(Ilość sprzedaży>Cena detaliczna + żeby F2P gracze mogli to kupić ktoś to musi sprzedawać).

Imho aktualnie albo chcieli chapnąć zastrzyk finansowy lub mieli brak płynności finansowej wiec wypuścili grę z 2-mc za wcześnie.

2.Zmiana struktury serwerów (W trakcie, nastąpi to 28 kwietnia).

Tj. przeniesienie serwerów tymczasowych do ich docelowych regionów (EU-> Europa itd.).

3.Zmiany kosmetyczne - tutaj to można by długo i długo pisać, ale ich strona główna - która jest ich wizytówka wygląda mniej profesjonalnie niż nasza Nova Society, ikonka która tworzy się po instalacji gry na pulpicie jest w zbyt malej rozdzielczości (rozmazana).

Generalnie jest sporo duperelek, które można poprawić, jedne istotne drugie trochę mniej, aczkolwiek obecnie jest tego masa i to jest robota na 2-3-4 miesiące.

Moim zdaniem, duzo z tych rzeczy się poprawi w ciągu "oficjalnej premiery" tj. na przełomie maja i czerwca.

Powod jest prosty jak juz sie ustabilizuje sytuacja z nowymi serwerami, przeniesieniem maszyn itp. itd. pozwoli to twórcom skupić się na rozwijaniu gry i sprawach kosmetycznych.

Tree of Savior, jak by wyszlo jako typowy "MAIN STREAM MMO" to nie utrzymało by się na rynku i już bym pisał przepowiednie o śmierci tej gry - ale ToS uderzył w nisze na rynku, - ala RAGNAROK, gdzie nie ma ani jednej tego gry i efekt jest  świetny, setki tysięcy graczy.

Wie ktoś do której ma trwać przerwa techniczna?

Pytanko, są tutaj jakieś klasy op? Nie chciałabym, źeby po wbiciu high lvla okazało się, że moja postać jest do niczego, lami w pvp i pve.

Graj graj, balance patche teraz będą dosyć często, jako melee pakuj wszystko w STR, dopóki nie poczujesz potrzeby innych statów.

Ja gram bardzo podobny build bo swordsman > swordsman  > hoplite > hoplite > cataphrest > cataphrest > dragoon

Na początku trochę słono się leveluje c2 swordsman, bo wziąłem tylko buffy a od hoplite używam tylko pierce do ataku.

celuję głównie w cryta

Ponoć olanie c2 dla swordsmana i pójście na highlandera jest lepszym wyjściem. Ogółem ja celuje w 3 circle Cataphresta.

Nadal zastanawiam się nad Shinobi ale póki co boje się iż zepsuje sobie postać i będę musiał zrobić nową jak popsuję Shinobi, a ludzie narazie go odradzają. Ogólnie warto na swordsmanie zainwestować w Dex, bowiem z mojego doświadczenia wynika iż dostaje się kopa dobrego do grindu. Czy priech ma jakąś klasę ofensywną, podobną do monka z RO?

Ma nawet monka tylko chyba gdzieś wysoko dopiero, chyba od c4 albo c5.

Pytanko, są tutaj jakieś klasy op? Nie chciałabym, źeby po wbiciu high lvla okazało się, że moja postać jest do niczego, lami w pvp i pve.

Hah tutaj wychodzi brak zrozumienia systemu gry. Generalnie postać nie da raczej rady być super i w pvp i pve. W każdej klasie jest po kilka-kilkanaście buildów które działają i tutaj zrobienie postaci która nie da sobie w niczym rady jest wyzwaniem jeśli któś poświęci chociaż 10 min na przeanalizowanie każdej klasy którą chce wybrać a nie rozdaje skille na hura. Jakieś doprecyzowanie chociaż jaki archetyp to ma być?

Wiz -> Cyro -> Linker x2 -> Sorcerer -> Sorcerer/Necromancer coś takiego myślałam, a i jakie miasto startowe wybrać? Nie orientuje się gdzie więcej jest gildi polskich.

Nie orientuje się gdzie więcej jest gildi polskich

Poczekaj na europejski serwer i tam będzie ich... No, może nie tak znowu multum, ale więcej niż obecnie.

Niby jest serwer eu ale widzę ping 120 ale to nie przeszkadza jakoś grać.

Polskie gildie? Pierwsze slysze. Poki co nie widzialem zadnej. Widzialem 2 ruskie i jakas anglojezyczna poki co.

Polskie gildie? Pierwsze slysze

Frigoris będzie, ale najpierw potrzebują kolesia, który by ją założył :P

frigoris bdzie jak beda transfery z orshy na eu.

Tymczasem pare osob od nas gra juz na EU, w tym ja:

https://www.twitch.tv/kindaroflz/

Ja nie gram na orshy tylko na tym drugim.

Frigoris będzie, ale najpierw potrzebują kolesia, który by ją założył 

Ja prawdopodobnie w srode zaloze gildie, ew. w czwartek. Zalezy od moich sil witalnych bo mam nocne zmiany.

PS.Nie naleze do Frigoris jakby co.

Praca na zmiany i liderowanie gildii?

Lider musi byc aktywny, a ty jak masz nocke nie bedziesz wieczorami, a moze 5% polakow grywa po nocach, wiekszosc gn po 23/1

Powodzenia.

Praca na zmiany i liderowanie gildii? 

Lider musi byc aktywny, a ty jak masz nocke nie bedziesz wieczorami, a moze 5% polakow grywa po nocach, wiekszosc gn po 23/1

Powodzenia.

A co ma piernik do wiatraka? Czyli osoba ktora rzetelnie i sumiennie pracuje nie moze grac w gry i tym bardziej liderowac gildia? Wg cb idealem lidera jest osoba bezrobotna bez perspektyw lub student zaoczn ktory z braku zajecia w zyciu nie wychodzi z domu? Daj mi szanse prosze:) Pracuje na 3 zmiany. Po za tym mam zaufanych ludzi ktorzy znaja pasy do mojego konta i moga mnie wspomoc.

Po za tym mam zaufanych ludzi ktorzy znaja pasy do mojego konta i moga mnie wspomoc. 

Już wiem w czyjej gildii nie wyląduję.