Tree of Savior - Temat ogólny

@Kagineko: Gier o endgame masz mnóstwo, mi się bardzo podoba, że tutaj w końcu będzie porządny grind i max level nie do wbicia za mojego życia. Back in my day gry MMO na tym polegały :P

Oczami wyobraźni widzę gildie ekspiące supportów i oferujące im najlepszy loot, jak za złotych czasów grania healerami :)

szkoda ze mvp wyglądają na łatwe, marzy mi sie godzinne bicie bossa gdzie całe party ma wipe pare razy i niejednokrotnie zerujemy exp w lvlu :D

Witam, pozwolę sobie podbić temat garścią informacji znalezionych w plikach gry. Większość przetłumaczyłem a niektóre rzeczy dodałem od siebie.

• W grze jest czarny rynek. Z tego co wyczytałem, to wystawiasz ofertę że chcesz kupić x przedmiot i ktoś go dostarcza.
  • Jest pewien rodzaj łączenia itemów. Na przykład miksujecie czerwoną i niebieską potką a dostajecie fioletową.
  • Jest system chain'owania skilli, czyli łączenia je w combo w większym skrócie.
  • Są rajdy oraz jakiś sposób na organizowanie ich.
  • Jest World PVP z rankingiem, prawdopodobnie zabójstw. Można zdobywać exp'a i pewnego rodzaju walutę PVP za zabijanie innych. Można równierz sprwadzić ilu niewinnych ludzi zabiło się i może Was oznaczyć jako mordercę, ale nic o tym nie wiadomo jeszcze.
  • Gra posiada wbudowany system komunikacji przez mikrofon.
  • W grze jest dom aukcyjny, ale nie taki jak np. w D3, tylko po prostu dom gdzie licytujecie rzeczy w czasie rzeczywistym z innymi graczami.
  • Jest pewien rodzaj "Sklepu właściwości"(?). Podejrzewam że opiera się on na ulepszaniu czyichś przedmiotów.

To wszystko rzeczy znalezione w plikach i są wyłączone póki co, ale pewnie będą w finałowej wersji gry.

• W grze jest kilka, jeżeli nie kilkanaście ukrytych klas. Dostępne są one przez wykonywanie questów lub eksplorację świata.
  • Mówi się o tym że finalna wersja gry ma nie mieć lvl cap'u. Jednak póki co lvl cap na korańskiej wersji wynosi 400, a u nas 200.
  • Gra jest w większości skończona, pozostało tylko testowanie. Wygląda to tak. że koreańczycy testują nowe rzeczy, a międzynarodowa beta testuje tylko tłumaczenie i kompatybilność ze steam. Jednak start gry przwiduje się na środek/koniec 2016. A open beta jeszcze w tym roku lub wczesnym 2016.
  • Developerzy chcą wypuścić grę na całym świecie jednoczeście. Czyli 3 wersje- międzynarodowa, koreańską, indonezyjska (?)

Gdyby ktoś miał dodatkowy klucz to ja chętnie go kupię.

"Property shop" raczej oznacza "Sklep właściwości"

Witam, pozwolę sobie podbić temat garścią informacji znalezionych w plikach gry. Większość przetłumaczyłem a niektóre rzeczy dodałem od siebie.W grze jest czarny rynek. Z tego co wyczytałem, to wystawiasz ofertę że chcesz kupić x przedmiot i ktoś go dostarcza.Jest pewien rodzaj łączenia itemów. Na przykład miksujecie czerwoną i niebieską potką a dostajecie fioletową.Jest system chain'owania skilli, czyli łączenia je w combo w większym skrócie.Są rajdy oraz jakiś sposób na organizowanie ich.Jest World PVP z rankingiem, prawdopodobnie zabójstw. Można zdobywać exp'a i pewnego rodzaju walutę PVP za zabijanie innych. Można równierz sprwadzić ilu niewinnych ludzi zabiło się i może Was oznaczyć jako mordercę, ale nic o tym nie wiadomo jeszcze.Gra posiada wbudowany system komunikacji przez mikrofon.W grze jest dom aukcyjny, ale nie taki jak np. w D3, tylko po prostu dom gdzie licytujecie rzeczy w czasie rzeczywistym z innymi graczami.Jest pewien rodzaj "sklepu nieruchomości" (?). Podejrzewam że opiera się on na ulepszaniu czyichś przedmiotów.To wszystko rzeczy znalezione w plikach i są wyłączone póki co, ale pewnie będą w finałowej wersji gry.W grze jest kilka, jeżeli nie kilkanaście ukrytych klas. Dostępne są one przez wykonywanie questów lub eksplorację świata.Mówi się o tym że finalna wersja gry ma nie mieć lvl cap'u. Jednak póki co lvl cap na korańskiej wersji wynosi 400, a u nas 200.Gra jest w większości skończona, pozostało tylko testowanie. Wygląda to tak. że koreańczycy testują nowe rzeczy, a międzynarodowa beta testuje tylko tłumaczenie i kompatybilność ze steam. Jednak start gry przwiduje się na środek/koniec 2016. A open beta jeszcze w tym roku lub wczesnym 2016.Developerzy chcą wypuścić grę na całym świecie jednoczeście. Czyli 3 wersje- międzynarodowa, koreańską, indonezyjska (?)Gdyby ktoś miał dodatkowy klucz to ja chętnie go kupię.

bedzie nowa pula kluczy dla fun page'ow i zapewne dla zorganizowanych grup typu klan/gildia, oraz dla randomowcow jak my. aktualne klucze podejrzewam ze juz nie dzialaja bo cbt sie skonczyla. wiec nie ma sensu prosic sie o kluczyki. ludzie dostawali je indywidualnie wiec powinni je uaktywnic na steamie i po ptokach.

bedzie nowa pula kluczy dla fun page'ow i zapewne dla zorganizowanych grup typu klan/gildia, oraz dla randomowcow jak my. aktualne klucze podejrzewam ze juz nie dzialaja bo cbt sie skonczyla. wiec nie ma sensu prosic sie o kluczyki. ludzie dostawali je indywidualnie wiec powinni je uaktywnic na steamie i po ptokach.

Ja wiem, ale klucze i tak będą działać do iCBT2, wystarczy że doda się klucz na steama i ma się zagwarantowany dostęp.

"Property shop" raczej oznacza "Sklep właściwości"

Dzięki, poprawiam już.

Witam, pozwolę sobie podbić temat garścią informacji znalezionych w plikach gry. Większość przetłumaczyłem a niektóre rzeczy dodałem od siebie.Jest World PVP z rankingiem, prawdopodobnie zabójstw. Można zdobywać exp'a i pewnego rodzaju walutę PVP za zabijanie innych. Można równierz sprwadzić ilu niewinnych ludzi zabiło się i może Was oznaczyć jako mordercę, ale nic o tym nie wiadomo jeszcze.

Mmmmmm, fajnie będzie latać z red skullem :D (Jeśli coś takiego będzie)

Na grafiku Nexona (koreański wydawca ToS) widniała 2 połowa 2015 jako data wyjścia -Open Bety, więc jakby w tym samym czasie miało wyjść IOBT to było by nieziemszczaście ;)

Maqes mam nadzieje, ze to co podałeś faktycznie będzie w grze. Raidy, PK, ukryte klasy. Po prostu miodnie. Takich rzeczy brakuje mi od czasu zaptrzestania grania w L2. :3

Gra bedzie miala 3 wersje: Koreanska, Indonezyjska i globalna. Podobno premiera tych 3 wersji ma odbyc sie w tym samym momencie. To co napisal Maqes to prawda. Niebawem ruszy Polski Fun site w ktorym dowiecie sie wszytskiego i wiecej.

@Croma

FAN site, nie FUN site, ile można... Jeżeli takie błędy będą się pojawiały na tym polskim Fan site, to dowiemy się mniej, niż wiemy aktualnie. ^^'

@Topic

Aby to wszystko się zrealizowało, to na prawdę w końcu powstanie gra F2P, w której będzie co robić... Takich jest jak na lekarstwo (Wciąż mówię o F2P). World PVP, Raidy i ukryte klasy brzmią najciekawiej jak dla mnie, bez reszty się obejdzie.

@CromaFAN site, nie FUN site, ile można... Jeżeli takie błędy będą się pojawiały na tym polskim Fan site, to dowiemy się mniej, niż wiemy aktualnie. ^^'@TopicAby to wszystko się zrealizowało, to na prawdę w końcu powstanie gra F2P, w której będzie co robić... Takich jest jak na lekarstwo (Wciąż mówię o F2P). World PVP, Raidy i ukryte klasy brzmią najciekawiej jak dla mnie, bez reszty się obejdzie.

a co za roznica jak sie pisze? zrozumiales wiec jestes inteligentna istota i rozumiesz przeslanie. jak ludzie pisza oł rajt, czy rili to tez sie czepiasz? a nie lepiej napisac na pw? "kolego, popraw pisownie bo mnie razi" i z glowy, ale nie trzeba pokazac ze wielki wazniak jestes. pisze jak sobie chce i tyle. to nie blad ortograficzny, a cos w rodzaju slangu i pisownia jest taka jaka uzytkownik sobie zazyczy. wazne ze kazdy rozumie. osobiscie wiem mniej wiecej jaki bedzie kontent i sie zdziwisz, uwierz ze sie nie obejdzie bez tej reszty.

^up Jezu, spokojnie.

a co za roznica jak sie pisze? zrozumiales wiec jestes inteligentna istota i rozumiesz przeslanie. jak ludzie pisza oł rajt, czy rili to tez sie czepiasz? a nie lepiej napisac na pw? "kolego, popraw pisownie bo mnie razi" i z glowy, ale nie trzeba pokazac ze wielki wazniak jestes. pisze jak sobie chce i tyle. to nie blad ortograficzny, a cos w rodzaju slangu i pisownia jest taka jaka uzytkownik sobie zazyczy. wazne ze kazdy rozumie. osobiscie wiem mniej wiecej jaki bedzie kontent i sie zdziwisz, uwierz ze sie nie obejdzie bez tej reszty.
Croma, problem jest taki, że oł rajt czy rili oznacza to samo co w oryginalnej pisowni. I niestety muszę Cie rozczarować ale to co napisałeś nie jest slangiem... I nie, są ludzie, którzy słabo znają znają angielski przez co możesz ich wprowadzić w bardzo gruby błąd. Fun nie znaczy tego samego co Fan... nawet wymowa tych dwóch wyrazów jest całkowicia inna. Najwidoczniej nie masz pojęcia jak powinno się poprawnie wymawiać co poskutkowało błednym myśleniem a zarazem popełnieniem takiego wielkiego błędu..Tak więc różnica jest ogromna a twojej niewiedzy w zakresie tego tematu nie powinieneś tłumaczyć jakimś wymyślonym przez siebie slangiem.

Nie martw się każdy popełnia błędy a jakieś 30% się na nich uczy.

P.S Nie denerwuj się jak ktoś Cię poprawia nawet jeśli to zrobił publicznie, tylko podziękuj mu za to.

Co do tematu, no zobaczymy ile z tego wszystkiego co udostępnił kolega Maques pojawi się w finalnej wersji. Moim zdaniem, jeśli gra już jest gotowa w 98% to premiera zapowiedziana na połowę/koniec 2016 jest dużo zapóźno. Myślę iż styczeń/luty następnego roku powinny być najpóźniejszym ich terminem..

Problem w tym, że te "informacje znalezione w plikach gry" mogą być bajeczką wyssaną z palca, nie mówię, że Maques sam je zmyślił bo już to gdzieś widziałem, ale bez żadnego dowodu, a oficjalna premiera w połowie 2016 może być przez Nexon bo przecież przesunęli ToS na swoim planie, może chcą najpierw zgarnąć kasę za pomocą MS2

Bezsensem byłoby wydawanie MS2 przed ToS według mnie przynajmniej. Z kontynuacją MS będzie tak samo, jak z Cabalem, myślę też, że Nexon widzi ile osób aktualnie czeka na ToS i właśnie na tym tytule powinni się teraz skupić ;)

No właśnie jeśli wiedzą, że ludzie czekają na ToS, i wiedzą, że MS2 może skończyć jak każdy inny mmo z "2" w nazwie, to z perspektywy pieniędzy lepiej jest najpierw wydać mmo które z samej nazwy zgarnie dobrą sumkę a kiedy ludzie już się zorientują, że gra za dobra nie jest to wydadzą ToS które wciągnie ludzi na dłużej

Nexon tutaj nie ma nic do gadania bo u nas wydaje grę IMC games, czyli developer gry.

Niedługo rusza indonezyjska closed beta, więc radzę polować na keye gdzie się da.

Wszystkich zainteresowanych wspólnym graniem zapraszamy na nasz profil na facebooku http://www.facebook.com/treeofsaviornova gdzie będziemy na bieżąco informować was o wszystkich aktualnych informacjach ze świata Tree of Savior!

Jutro startujemy z polskim fansajtem Tree of Savior! Dużo pracy i wysiłku poświęciliśmy na to, aby strona była jak najbardziej obszerna i wygodna w obsłudze. Jutro rano ktoś z nas podrzuci linka :)