Tree of Savior - Temat ogólny

WITAM :)

Chciałbym dać wam nieco informacji na temat naszego Fansiteu. Poniżej podałem wam link, codziennie staramy się aktualizować i urozmaicać naszą stronę. Dzięki waszym opiniom i pomocą jesteśmy w stanie stać się największą Polską społecznością Tree of Savior!

Zapraszamy: www.treeofsavior.com.pl

Cookiez strona dizajnersko spoko ale ogólnie słaba, nie jest w ogóle optymalna, i po co angielskie tłumaczenia w menu skoro to polska strona? decydujemy sie albo polska albo angielska, strona nie jest responsywna. No i jak wpisuje w szukajke kleryk to nic nie znajduje, a jak cleric owszem. Jak już wrzucacie opisy patchów to może jakieś tłumaczenie... Panowie to polska strona czy jaka... W sumie novasociety wszystko tłumaczy... Otwieram lodówke a tam novasociety.... To jest tak nachalne że mi sie kojarzy tylko i wyłącznie z Qeshua, nie wiem też czemu promujecie sie logiem MMORPG.ORG.PL? Mam nadzieje że chociaż z administracja sie dogadaliście bo narazie to wyglada tak jakbyście dali sobie rubryczke ze sponsorami a tam RAZOR albo HYPOR Y gdzie nawet nie wiedzą o waszym istnieniu.

W sumie sprytny sposób na pozyskanie graczy do społeczności gamingowej, taka przykrywka pod postacią zwykłego fansite. Ta promocja nawet podchodzi mi troche pod łamanie nowego zapisu w regulaminie, ale jestem świeżo po nocce to dam spokój. Fajnie że powstaje coś polskiego ale nic fajnego jeszcze nie ma.

Twój nick wszystko tłumaczy. Korzystamy z serwerów Nova i mamy pomoc z ich strony. Ty się spodziewałeś ukończonego projektu ? :D Strona non stop będzie się rozwijać jest czarno na białym napisane, czytaj ze zrozumieniem. Tak jestem w trakcie rozmów z Chmarusem, poinformowałem go o tym i wie, więc swoje pięć groszy zostaw dla siebie i póki nie znasz sytuacji się nie wypowiadaj.

Nie jest to ukończony projekt i szybko nie będzie, wszystko w swoim czasie. Jest napisane na stronie, że jeśli ktoś ma jakieś sugestie, to śmiało ich wysłucham.

Ahhh i jeśli optymalnie jest źle, to zmień te swoje pudełko z chomikiem.

Najlepiej skrytykowac wszystko. Chyba masz uprzedzenia do tej spolecznosci. Fakt fansite dziala i ma sie dobrze, ale na bierzaco jest korygowany. A kogo interesuje z kim lub czym Ci sie to kojarzy? Zachowaj to dla siebie bo to podchodzi pod prowokacje o ile ten bylby online i to zauwazyl. Zwykly cwaniak internetowy jestes i bezpiecznie za klawiatura sie czujesz.

ciach

Żeby nie było offtopu, kiedy będzie w końcu ta następna beta? Wiadomo coś?

ciach

Wciąż nic nie wiadomo, jedynie tyle, że wystartowała IND wersja.

Jak ktos ma glowe na karku i ogarnia temat ze sa dobre przegladarki mobilne ktore ladnie formatuja strony pc i wylaczaja zbedne opcje i tla. Wtedy transfer jest znikomy. Polecam poszukac a nie narzekac.

Witam moze ktos mialby jakis wolny kluczyk i chcialby sie podzielic to bardzo bym prosil na pw dziekuje i pozdrawiam

Beta zakonczona juz od dawna. Nie ma kluczykow.

Croma chyba jesteś nieinternetowy bo mobilne przeglądarki nic nie zrobią ze stroną jeżeli ona sama jest słabo napisana (nie jest responsywna). Polecam pomyśleć i nie fanbojować. A co do tego żebym czytał ze zrozumieniem, kumam ze strona jest jeszcze w produkcji, ale daliście ją tutaj, upubliczniliscie, jaki to ma cel? Daliscie to oceniam takie jakie jest, nie interesuje mnie na chwile obecną jak to będzie wyglądało potem, daliście do oceny takie to macie, nie chcecie negatywnych opinii to nic nie wrzucajcie i nic nie róbcie. A strona główna NIE POWINNA być tak niezoptymalizowana, po prostu jest to bez sensu i świadczy tylko o tym że pisane przez Januszy HTML'a, to nie użytkownik ma sie martwić o swój transfer tylko autor strony aby jego strona wszędzie działała pięknie, no ku... marketing, mówi to wam coś? Tak samo jakbyście prowadzili firme z samochodami i sprzedawali z drewnianymi krzesłami w środku, bo jak ktoś chce miękkie to sobie może wymienić. Sami udowadniacie że macie problemy z myśleniem i macie klapki na oczach jak konie bo nie widzicie trywialnych rzeczy, i jeszcze macie pretensje.

Nie jest to ukończony projekt i szybko nie będzie, wszystko w swoim czasie. Jest napisane na stronie, że jeśli ktoś ma jakieś sugestie, to śmiało ich wysłucham.

Nie, nie wysłuchasz bo jak napisałem to potraktowałeś je jako nieuzasadniony hejt, mimo że w negatywnym tonie rady były słuszne, sam nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem. Pozatym novasociety zachowują sie jak jehowi więc nie dziwcie sie że tak jesteście odbierani... Naprawde przykro mi że w tej grze która tak dobrze sie zapowiada będzie można spotkać takich ludzi. Ale na szczęście jest opcja że po miesiącu wszyscy odpadną jak zawsze gdzie zbierała sie ekipa XX razy na powazne granie i po miesiącu zmieniali gre :) równiez szukając ludzi na poważne granie.

@Croma - Ta jestem cwaniak za klawiaturą i nie tylko, przez jakiś czas miałem w profilu napisane skąd jestem(narazie nie ma ze względu na przeprowadzke i nie wiem gdzie osiąde na dłużej), równiez znajduje się gdzieś profil do mojego facebooka, i miałem przyjemność nie raz napisać w jakich okolicach się znajduje, nie jestem ciężki do namierzenia i nie boje się spotkać z ludźmi z forum - pokazałeś sie na forum chociaż w połowie tak jak ja, cwaniaczku?

Proszę moda o usunięcie tego wpisu.

Po pierwsze fanbojem możesz nazywać siebie i to chyba po nicku wywnioskować idzie. Po drugie gdzie napisałem, żeby oceniać? Strona jest jak wersja beta, wypuszcza się, aby poznawać opinie a nie słuchać oszczerstw od jakiegoś internetowego napinacza. Raport już leci za wzbudzenie buntu i przyklejanie określeń na ludzi ze społeczności. Jeśli zaś taki z Ciebie cwaniaczek to pisz do mnie na pm Zaś moderatora proszę o wyczyszczenie tych zbędnych ploteczek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Skoro nie myślisz podczas pisania i nie potrafisz czytać i zrozumieć tego co sam napisałeś to nie powinieneś mieć dostępu do internetu.
WITAM Chciałbym dać wam nieco informacji na temat naszego Fansiteu. Poniżej podałem wam link, codziennie staramy się aktualizować i urozmaicać naszą stronę. Dzięki waszym opiniom i pomocą jesteśmy w stanie stać się największą Polską społecznością Tree of Savior!Zapraszamy: www.treeofsavior.com.pl
W pierwszym poście poprosiłeś o opinię na temat strony. A wiesz, że opinia to także ocena czyli wyrażenie swojego zdania na dany temat? Gdybyś poszedł do szkoły albo skończył gimnazjum to byś wiedział takie rzeczy.

FanAjrona słusznie was skrytykował aby wam pomóc a ty wraz z jakimś no-name'em cromą najeżdżacie na niego nazywając go bezczelnie hejtem robiąc dodatkowo gównoburzę i udajecie mądrych mimo, że gówno wiecie.

bolvaerk przynajmniej użył konstruktywnej krytyki popartej argumentami (i miał racje) a wy jedyne co potraficie to napinać się i używać słowa hejt nie znając jego znaczenia. Tak jak pisałem wcześniej obaj powinniście skończyć gimnazjum a potem zacząć używać internetu z mózgiem.

Skoro nie znasz znaczenia słowa opinia i nie masz pojęcia na czym ona polega to się nie udzielaj publicznie bo tylko pokazujesz swój poziom, a raczej jego brak, natomiast rozmowę zostaw ludziom, którzy posiadają odpowiednią wiedzę i potrafią poprawnie używać danych słów.

Dodatkowo mógłbyś nauczyć się odmieniać dane wyrazy i poprawnie pisać. - Tych wszystkich rzeczy uczą w podstawówce i gimnazjum.

I nie, strony internetowe nie są jak Beta testy w grze - bynajmniej nie wasza. Gry są chociaż grywalne a tego nawet się przeglądać nie da bo jest zrobiona przez jakiegoś Janusza, który myśli, że jak zrobi kopiuj-wklej z szablonem to jest profesjonalistą. Tak więc kolego nie mieszaj mąki z gównem.

W sumie jesteście obaj warci tego całego novasociety (ty i croma), który jedynie poprzez swoją egzystencję niszczy opinie słowa multigaming jak i profesjonalnych organizacji a nic nie wnosi do tematu. Cały ten klan Januszów internetowych wojowników jest jak szkodnik, którego trzeba usunąć.

A teraz zniknijcie z tego forum bo zaniżacie jego poziom pomimo, że i tak już jest niski. Tacy ludzie powinni już dawno być poddani aborcji.

Na sam koniec....Nawet nie próbuj odpowiadać na ten post bo nie mam zamiaru wdawać się w dyskusję z osobami bez odpowiedniej wiedzy, którzy nie potrafią rozmawiać na przyzwoitym poziomie.

@Wracając do tematu, to mogliby się ruszyć z premierą.

Jedyne za co mógłbym dostać tutaj ostrzeżenie to offtop, mimo że w sumie rozmowa jest na temat - bo o stronie która jest powiązana tematyką z grą, ale wiem że tutaj na forum już jest to zbyt mocne wybiegnięcie tematu na inne tory, mimo wszystko nie pogniewałbym sie.

Raport już leci za wzbudzenie buntu i przyklejanie określeń na ludzi ze społeczności.

Raport to powinieneś dostać Ty za promowanie w dalszej kolejności neudolnego novasociety, co już było poruszone że każda społeczność może mieć jeden temat i tam dozwolone miałobyć promowanie jej, nigdzie indziej. Ale nie jestem taki :) A na pw sie może odezwe jak będe miał czas i chęci, jeszcze mam inne ważniejsze niepozałatwiane sprawy na forum wymagające wejścia w mistyczną kraine wiadomości PW ale z braku chęci tam nawet nie zaglądam.

@Wracając do tematu c.d. i tak szybko sie to rozwija, spodziewałem sie dłuższego czekania jak zobaczyłem pierwszy raz informacje o grze, w trakcie czekania pozwoliłem sobie ściągnać RO2 ale jednak oczekiwania po raz kolejny przerosły stan faktyczny. Widać ze ta gierka bedzie miała klimat, którego szukam ale mam taki zimny oddech na karku że będe rozczarowany, nie jestem w stanie stwierdzić czym bo to tylko przeczucie, ale tak mi ciągle coś nie daje spokoju w tej kwestii, może po prostu sie tego boje bo mam wysokie oczekiwania i gra może nie podołać mimo że będzie świetna.

Ok bo widzę że bezpotrzebny hejt jest wiec proszę tylko o trochę stonowanie rozmowy...ja rozumiem co to jest opinia ale jednak @FanAjrona nie napisał jej konstruktywnie tylko wzbudziły w nim emocje hejtu do społeczności(na co ja jako jej członek mam wywalone na opinie innych liczy się to czy mi się w niej podoba czy nie i tak ma każdy członek którejkolwiek społeczności, bo jakbym się przejmował kogoś opinią to nie byłbym fanem anime, fantasy itp) i nie potrafi on oddzielić społecznosc od fansite gry...dla wyjaśnienia i co z tego ze jednym z partnerów jest novasociety po prostu osoba która wyszła z inicjatywa zrobienia fansite (patrz Cookie) była w społeczności gamingowej i skorzystała od nich z serwera oraz pomocy osób które kodują jak i projektuje grafiki(dla potwierdzenie nie zależność od novasociety proszę sprawdzić domenę która jest www.treeofsavior.com.pl)...skorzystałby np z Onetu to hejterzy Onetu by go pojechali...skorzystał by z mmorpg.org.pl to by hejterzy tej strony także by go pojechali bo taka jest mentalność hejtera...

Ogólnie Cookie mówiłem ci byś nie wdawał się w dyskusje z @FanAjrone a tylko przyjął jego opinie na stronę i tam gdzie ma racje poprawiał a tak topic jest zaśmiecony bez potrzebnymi kłótniami.

A dla wyjaśnienia strona internetowa ma to do siebie ze zawsze pozostanie w fazie modyfikacji i nie ma czegoś takiego jak skończona strona www...co do mobilności strony nie została ona nawet jeszcze aktywowana i jakby ktoś ją włączył na telefonie i zobaczył ze włącza się cała strona tak jak na komputerze stacjonarny to by od razu sam się z orientował ze moduł na telefony nie został aktywny...co do transferów itp które były poruszane powyżej to aktualnie rzadko się zdarza żeby ktoś używał słabego łącza...ogólnie na 1 mb w miarę przyzwoicie się strona włącza oczywiście nie jest to formuła 1 ale tez nie syrenka...ogólnie cały czas dążymy do usprawnienia strony by działa szybciej i była jeszcze lepsza dlatego tez została już ujawniona by uzyskać opinie ludzi i wiedzieć co wam tak naprawdę w niej przeszkadza...np @FanAjrone napisał ok ze trochę jest zamęt w języku na stronie ale ogólnie nasi tłumacze najpierw skupili się na tłumaczeniu ważniejszych rzeczy jak zawartość klas postaci, mechaniki itp...a patch note z bety w którą i tak nie możemy grać postanowiliśmy zostawić po angielsku oczywiście w przyszłości mamy zamiar wszystko pisać po polsku by było to zrozumiale dla każdego Polak...dlatego proszę byscie nam dali trochę czasu a stronę dopracujemy i napewno bedziecie zadowoleni z efektu.

hmm...w latach 80. XIV wieku mówiono że każda strona internetowa musi być na perfect bo inaczej Dżuma spadnie na ziemię...zaraz... :D

Czekam na grę razem z wami panowie i panie :)

Jak będzie coś wiadomo to spikajcie!

Tak fanie ajrona jestem nie internetowy bo mam zycie ktorego ty nie masz. Czyli? Zycie prywatne jak rodzina i przyjaciele. Ty ciagle sie osmieszasz na tym forum pisaniem niby madrosci bo w necie mozna byc kim sie chce prawda? Masz wsparcie kolegow animkow(virtualni przyjaciele) na forum to czujesz sie mocny i wiesz ze zawsze jakis mangozjeb cie wesprze. Najlepiej bedzie jak nie bedziesz wchodzil w droge novej i mnie to nie bedzie tego typu tematu z hejtem. Byc moze dostane warna, ale to nic, moze kiedys jak skonczysz 18lat zrozumiesz ze z debilizmu sie wyrasta i wyjdziesz na ludzi. Chyba kazdy kto nie jest waszym kumplem ma was dosc.

Tak Tree of Savior jest fajne. Bede gral w gre. Tak do tematu aby nie bylo offtopu.

W koncu jakis mod zainteresuje sie i zacznie sprzatac? Hejt i prowokacje dalej sie szerza. Nawet nie macie jaj aby zaostrzyc regulamin bo boicie sie utraty pupili.

dajcie na wstrzymanie durnie. gości pokazał swoją słabą stronkę, a wy się spinacie jakby wam dom okradł. użytkownicy, którzy chcą znaleźć potrzebne informacje muszą przebijać się przez waszą zbędną tonę gówna w tym temacie.

aby nie robić offtopu: czy jest już wiadomy okres czasu, w jakim ta gra ma pojawić się na naszym rynku? (EU lub US)

Podobno (plotka) jeszcze w tym roku na zime ma cos ruszyc. Zapewne kolejne zamkniete testy jak to w koreii bylo.

@up

Usun durnie bo jakis kolega moze Cie zglosic. np FanAjrona.

Kk, osobiscie zreportuje tutaj z cala strone prawie do usuniecia - i Cookiezz (za bezczelnosc, jak chcesz by ci nabili wyswietlenia na twojej stronie to zakladasz wlasny temat a w nazwie wyraznie ze twoja strona fanboyowska itd, a nie wyszukujesz najpopularniejszy temat i tam zarzucasz linkami liczac na te 5 wyswietlen wiecej) i FanAjrona (serio mozna lagodniej wyrazic wlasne zdanie/opinie - sam uwazam ze ta strona jest gorsza od standardowych, a to przez zbedne efekty graficzne ktore zasmiecaja i zabieraja transfer) i dizzydom (za "gowno" ktore chyba ma na twarzy i dlatego je widzi, a o tym nie wie bo sam pewnie jest "durniem" :/ - serio nie mozna bylo grzeczniej? A slowa tutaj uzyte pochodza tylko od cb) -.-

Jedynie tutaj chyba z dwie osoby napisaly w porzadku swoje posty... Do czego to doszlo w dzisiejszych czasach...

Temat wyczyściłem z wszystkich postów, które nie dotyczą oryginalnego wątku. Ten temat został stworzony w celu dyskusji na temat samej gry, a nie np. do reklamowania serwisów z grą związanych. Posty reklamowe jak i te, których tematyka dotyka tylko i wyłącznie funkcjonalności strony nie wnoszą absolutnie nic do tematu, a co za tym idzie - trzeba je potraktować jako offtop.

Warny się posypały głównie za to. Niekiedy musiałem również lub wyłącznie interweniować wskutek zbyt agresywnego i obraźliwego tonu albo wulgaryzmów. Wszystkim radzę wyluzować, bo sprawa z pewnością nie jest tego warta.

Również na przyszłość - jeżeli w danym temacie pojawi się post nie na temat, to po prostu go zgłaszamy. Odpowiedź na offtop to w 90% przypadków również offtop, dlatego powinniście na to uważać. Swoimi komentarzami i narzekaniami robicie niekiedy większy burdel w postach niż oryginalny, zgłaszany autor. Od tego miejsca wracamy do oryginalnego wątku, a więc dyskusji o samej grze. Skargi, odwołania i inne płacze można jak zawsze kierować do mnie na PW.