Dzięki za info a swoją drogą to token przypisuje się do postaci czy ogólnie do konta?
Tree of Savior - Temat ogólny
Do konta
Drogi jest ten item do resetowania skilli? Bo generalnie nie wiem w które skille dawać, a które są potem useless ;p
Pytanko. Jak wygląda sprawa z expem. Śmigam fabularne zadania i tymczasem mam 30 poziom a robię zadania na mapach przeznaczonych dla 40+. Czy powinienem farmić na słabszych lokacjach, czy dalej ciągnąć się na lepsze? Exp lepiej idzie w party? Czy może nie ma dużej różnicy?
Rób wszystkie questy, ściągnij addon BetterQuest, który pokazuje Ci wszystkie dostępne dla Ciebie zadania do zrobienia. Nie spiesz sie, odkdywaj mapy na 100%. Ja dziś założyłem sobie alta i prawie za każdym razem spełniałem rekomendowany poziom na mapie, którą w danej chwilii robiłem. To naprawdę łatwe W momencie, gdy zacząłeś w Klaipedzie, po mapie Tenet Garden powinieneś przenieść się do Orshy i tam zacząć swoją przygodę od pierwszych questów. Wpisz sobie hasło "tos exp guide" w Google, na pewno dowiesz się wielu ciekawych rzeczy.
A co daje odkrywanie map na 100%? Bo jak odkryłem jedną na 100% to nie zauważyłem żadnej nagrody, czy dostania expa.
A co daje odkrywanie map na 100%? Bo jak odkryłem jedną na 100% to nie zauważyłem żadnej nagrody, czy dostania expa.
Musisz iść do miasta do npc oznaczonego na mapie zielonym kółkiem z wpisanym skrzydłem. Rozmawiasz z nim i dostajesz nagrody jak np. gold i karty expa
3 karty expa za odkrycie mapy na 100%, 1 karta za zabicie danej ilości mobów. Na większości(wygląda na to, że na hlvlowych mapach nie ma już/jeszcze tego) map masz ukryte specjalne skrzynki z boxami do kolekcji. Nagrody za achievementy, moby oraz mapy odbierasz u NPC Wings of Vibora, w Klaipeda znajduje się ona po prawej stronie od rzeźby bogini. Kolekcje dodaje się u NPC Magic Association.
Pytanko. Jak wygląda sprawa z expem. Śmigam fabularne zadania i tymczasem mam 30 poziom a robię zadania na mapach przeznaczonych dla 40+. Czy powinienem farmić na słabszych lokacjach, czy dalej ciągnąć się na lepsze? Exp lepiej idzie w party? Czy może nie ma dużej różnicy?
Jeżeli zacząłeś w Klaipeda, leć do Orshy na mapę lv29 i zacznij tam robić main questa, jeżeli odwrotnie, to leć do Klaipeda i zaczynaj od pierwszej mapy. Często patrz na mapę świata "n" i nie omiń żadnej lokacji. Zabijaj chociaż trochę mobów robiąc questy. Nie pamiętam dokładnie, ale za full party jest chyba 200% expa.
Tez macie lagi?
Obecnie nie
Nie pamiętam dokładnie, ale za full party jest chyba 200% expa.
+30% za 3 różne klasy bazowe w party, żadne 200%
Gierka cud, miod. Boje sie ja wlaczac bo nigdy nie wiem kiedy skoncze. Mi sie spodobala ze wzgledu na dynamiczna walke, fajne skille. No i ten klimat fantasy, przy takiej grafice to majstersztyk
Jak nie brales udzialu to wbijaj wyzszy lvl i zapraszam na normalne dungi - tam walka nie jest taka "fajna" tylko mordercza xd. Zwlaszcza kiedy starasz sie rozpaczliwie przezyc miedzy skillami (tych z wiekszymi cd)
Ktos sie zalapal do jakiejs fajnej i aktywnej gildii?
Mam takie pytanie. Gram w tę grę i jest bardzo ciekawa,ale irytuję mnie fakt,że zbieram te gemy,ale po jakimś czasie znikają mi z eq dlaczego tak jest? wie ktoś może? jak ktoś gra na serwerze eu chętnie pogram z kimś wspólnie
Raczej wypadają jak zginiesz
Dokładnie, gemy z EQ wypadają w przypadku śmierci, dlatego tak ważne jest, aby wsadzać je przy każdej możliwej okazji do stasha
Dokładnie, gemy z EQ wypadają w przypadku śmierci, dlatego tak ważne jest, aby wsadzać je przy każdej możliwej okazji do stasha
Tylko w dungeonach
Tylko w dungeonach
Słyszałem, że na mapach 2* i więcej również. Zazwyczaj dostaje się wiadomość po wejściu na mapę, że w danej lokacji można stracić gemy.
Pierwsze słyszę, być może 250+ bo tam jeszcze nie byłem.
A z napisem to zgoda, ale nie widzialem nigdzie indziej oprocz dungeonow.
Siemanko jestem tu nowy i mam pytanko czy są jakieś polskie gildie i czy ktoś chce wspólnie pograć/poexpić ?