Tree of Savior - Temat ogólny

@goomowiec

@Creepa

Aaaaa fail .. Nie wiedziałem że ten EU jest w Niemczech. Ostatnio jak coś o serwerach z ToS czytałem to pisali, że rzadnego w Europie nie ma...

Siemka. Ja chcialbymk sie spyatc ludzi czy ToS jest grą na dluzsza mete. Czyli nie znudzi sie po kilku godzinach i czy jest co robic na max lvl. Długo sie wbija max? Czy idzie szybko? Najlepiej jakby napisal ktos kto juz chwile w ToSie przesiedzial. Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam :D

Nie, póki co wbijasz maxa (280) i albo farmisz sobie Tower seta, albo robisz nową postać. Innych opcji nie ma.

Jednakże nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym 'na dłuższą' metę... 280 lvl'a nie wbijesz w dzień ani tydzień. W najlepszym wypadku zajmie Ci to kilka tygodni i to ostrego expienia...

Siemka. Ja chcialbymk sie spyatc ludzi czy ToS jest grą na dluzsza mete. Czyli nie znudzi sie po kilku godzinach i czy jest co robic na max lvl. Długo sie wbija max? Czy idzie szybko? Najlepiej jakby napisal ktos kto juz chwile w ToSie przesiedzial. Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam 

Mysle ze jak zaczalbys teraz, to jak dobijesz 280 grajac po 4h dziennie, to juz beda guild warsy.

Guild warsy z rankingiem Elo oraz PvP 5v5, a tak to sobie odpowiedz gra niestety dla wielu jest bardzo slaba. Kupilem 3 DLC i nawet bym gral bo rynek mmo to jak jalowa pustynia, nie mozna narzekac.

ALe dla mnie brak mozliwosci skalowania interface'u (jestem esteta) odrzuca mnie....

tera takie pytanko mam 35 lvl tylko jest lipa questy mam dalej w mapce na 42+ gdzieś mam grindować czy jak ?

Idziesz do drugiego miasta(do drugiej frakcji) i tam wykonujesz zadania :) Żeby się tam przeteleportować można kupić scroll u handlarza, tam gdzie kupuje się mikstury :D

tera takie pytanko mam 35 lvl tylko jest lipa questy mam dalej w mapce  na 42+ gdzieś mam grindować czy jak ?

Rób questy według tej mapy i trzymaj się tego https://www.reddit.com/r/treeofsavior/comments/45xa7j/leveling_guide_for_ktos/

Gdy miałem się przenieść, to przypomniałem sobie jak w Ragnaroku od miasta do miasta na pamięć chodziłem. Poszedłem z buta, droga prosta, ale trzeba uważać na mobki. W zasadzie, ciekawe czy powiększą świat, dodadzą nowe miasta jak w RO.

Mam takie 2 pytania:

1. Czy szansa na drop maleje wraz ze wzrostem lvla postaci? Zauważyłem że na 40lvlu z mobkow 1lvl dropi całkiem normalnie.

2. Token jest na postać czy całe konto?

1 - nie, cały czas jest ten sam drop chance

2 - całe konto

Token nie jest na konto, tylko na serwer. Niewielka różnica, ale dla niektórych może być bardzo istotna.

Token nie jest na konto, tylko na serwer. Niewielka różnica, ale dla niektórych może być bardzo istotna.

Token jest na "Team" czyli w tym wypadku konto na danym serwerze, obydwoje macie racje bo mówicie o tym samym...

@Yamiji wątpie aby chodziło mu o konto steam...

co sądzicie o klasie Dievdirbys?

może ktoś nią gra i wie jak staty dawać

To jest ten rzeźbiarz? Z tego co kojarzę to przeważnie wciska się mu w INT:CON

tak tak rzeźbiarz a widział ktoś go w akcji???

bo po filmikach to wiecie taki kozak :)

tak tak rzeźbiarz a widział ktoś go w akcji???

bo po filmikach to wiecie taki kozak 

Zależy co kogo kręci. Aktualny balans w ToSie nie jest zły, każda klasa jest mniej-więcej równie silna, o ile umiejętnie wykorzystuje się jej atuty, a eliminuje wady... Rzeźbiarz to support, więc na początku nie odczuwa się pełni jego możliwości...

to tera inne pytanko na którym lvlu zmienia się klasę?

wiem tylko tyle ze 1 jest na jakim 15-16 lvl potem chyba 44-45 a dalej to niewiem

ToS w przyszłym tygodniu planuje znów otworzyć serwery. Ciekawe jak tym razem pójdzie.

Witam. Cz wiadomo może kiedy planują spowrotem udostępnić klienta na steamie?

Do Pana poniżej :

DZIĘKI

Napisałem dosłownie post wyżej, W przyszłym tygodniu. Dokładna data jeszcze nieznana.