@Yamiji z tego co ogladalem jak to wbijal i jego wypowiedzi na chacie / forum , 200 z obecną wiedzą jest w stanie wbic w 98-120 h z tymi samym cp(gracze nie classy) więc jak na ten płacz że low exp wydaje mi się że dość szybko . Cieszy fakt że gra w party wyprzedziła solo farmerów typu lordST itp . Co do postaci było to bez znaczenia kim gra i tak by wbił te 200 , 170h mu to zajęło teraz .
Tree of Savior - Temat ogólny
Klucze na maila przychodzą, czy jak?
Dostał ktoś już klucz z tej ostatniej możliwości otrzymania?
zadem znajomy i ja nie dostalismy jeszcze klucza, trzeba czekac mam nadzieje
@Bvndy O ile gracze nie wypłaczą morza na oficjalnym forum, to xp ma być mniej jak gra oficjalnie wyjdzie. Co jeszcze mocniej położy nacisk na party
tak zacytuje z reddita co sie dzieje na forum tos:
"Just broswing through the forums or subreddit one thing becomes clear very fast. ToS has two huge audiences battling for creative control.
You have the old school gamer with memories of Ragnarok Online in their head. They miss stat points, skill formulas, meaningful grind and the accomplishment that comes from it. (I.E. "I hate being handheld by quests, why can't I just grind? Please don't level us TOO fast. No need for dungeon finder, finding a party is half the fun.)
Then you have the new school gamer who likes the modernization brought forth from World of Warcraft and the features it brought to mainstream. They value being able to accomplish a lot in a short weekend play, want a smooth non-grindy level progression, fast simple group tools and a well defined system with few surprises. (I don't want to spend 50 hours on one level! More quests or more xp per mob. Not interested in a class thats gimp solo!)
Either side isn't wrong in what they want. World of Warcraft was and still is super popular for a reason. Ragnarok Online is revered and loves for a reason. But I feel like no one is being honest about what they want from the game and I worry that IMC will waste time trying to please both.
Bugs should be killed, and skills do need to be reviewed. But there's a difference between, "WTF, it'll take months to cap, that's lame!/OMG I don't fast levels, that's so dirty casual" and "The XP scaling is weird, there's a lack of decent places/quests to level from 100-125! It took abnormally long and really broke the flow."
IMC seems to listen to feedback and right now every thread is like a civil war as each side wants to win. Maybe everyone should hedge their expectations a bit, play Tree of Savior for WHAT IT IS and leave feedback accordingly.
TLDR; Biggest problem is old geezers vs tweens in a battle for ToS's soul and right now everyone is losing."
Trochę stary temat zacytowałeś, ale mimo to czysta prawda. IMHO każde dziecko WoWa zamiast próbować upodobnić ToS do "krula MMO" powinno znaleźć sobie inną grę, w końcu klonów WoWa jest prawie tyle to subskrybentów obecnie
Ale jestem zly, ze nie zapisalem sie do tej pierwszej fali kluczy. Mam teraz taka ochote zagrac, ze co 10min sprawdzam maila czy nie dostalem klucza z tej drugiej fali
Czekałem na tą grę, jak na żadną inną, jednak muszę napisać, że gra znajduje się od paru dni w opłakanym stanie (Takie wady w grze mmo są nie do przyjęcia nawet w fazie testów) :
Przez 90% czasu:
-Market (Auction House) nie działa
-Shout chat nie działa
-Party chat nie działa
-Whisper chat nie działa
-Skille klasy Didevdirby nie działają
-System friendów nie działa
-Problemy z włączeniem gry, przymus kombinowania
-Okropne lagi i optymalizacja
Złe opisy, nie działające questy, skopane tekstury, czy kod zamiast dialogów to pikuś.
To kiedy są do przyjęcia jak nie w fazie ZAMKNIĘTYCH testów? To jest druga zamknięta beta, gra nie wychodzi wcześniej niż w przyszłym roku, jest czas żeby to na spokojnie naprawić.
Oni nam łache robią że wgle wpuszczają nas do nie gotowego produktu zebysmy obadali co i jak jest na chwile obecną a potem przychodzi charny, mowi ze slabe i ze swoimi kolegami wracaja na matematyke w szkole podstawowej nr. 4 w katowicach
typie wyjdź serio. Dobrze że magar tego nie widział bo jak mnie to rozeźliło to on rozwolnienia dostanie.
Lel. Pierwszy raz widzę (chyba mało widziałem), że ktoś narzeka na stan gry podczas jej zamkniętych testów? Ty tam poszedłeś grać czy przetestować i wyłapać te bugi? Zgłosiłeś chociaż, że Ci skile nie działają? Czy tylko marudzisz, że nie śmiga i strzelasz focha? I takie wady jak najbardziej są do przyjęcia w czasie testów. Nawet jakby się to działo w Open becie. Problemem się staje jak gra już wychodzi oficjalnie i dostajesz takie perełki.
Widzę, że broń boże złego słowa powiedzieć nie można. Mówię jak wygląda obecny stan rzeczy bo nie widziałem, żeby ktoś o tym tu wspomniał i myślę, że są to poważne rzeczy warte odnotowania. W pierwszym tygodniu nie zauwazyłem tych problemów (może spędziłem mniej czasu nad grą). Te o których wspomniałem są już wypominane wiele razy na oficjalnym forum i widnieją na liście zwanej "Known Issues".
Oni nam łache robią że wgle wpuszczają nas do nie gotowego produktu zebysmy obadali co i jak jest na chwile obecną a potem przychodzi charny, mowi ze slabe i ze swoimi kolegami wracaja na matematyke w szkole podstawowej nr. 4 w katowicachtypie wyjdź serio. Dobrze że magar tego nie widział bo jak mnie to rozeźliło to on rozwolnienia dostanie.
Jakie to słodkie i żałosne.
^ I to są właśnie dzieci wychowane na "betach" firm pokroju Aeria Games... Takich błędów nie naprawisz w dzień, albo tydzień. Część z nich wynika z faktu zbyt dużego obciążenia serwerów, bo ten test to także stress test. I jak najbardziej można powiedzieć złe słowo, ale twierdzić, że w fazie zamkniętych testów bugi są nieakceptowalne, to jakby wejść do maca i nakrzyczeć na obsługę, że jeszcze Twojego hamburgera nie mają...
Jest ktos chetny do gry. Ja aktualnie sciagnalem gre i mam zamiar zaczac. Mozna na jakiegos ts'a wbic.
Czekałem na tą grę, jak na żadną inną, jednak muszę napisać, że gra znajduje się od paru dni w opłakanym stanie (Takie wady w grze mmo są nie do przyjęcia nawet w fazie testów) :Przez 90% czasu:-Market (Auction House) nie działa-Shout chat nie działa-Party chat nie działa-Whisper chat nie działa-Skille klasy Didevdirby nie działają -System friendów nie działa-Problemy z włączeniem gry, przymus kombinowania-Okropne lagi i optymalizacjaZłe opisy, nie działające questy, skopane tekstury, czy kod zamiast dialogów to pikuś.
Market raz działa raz nie działa(po prostu za duże obciążenie i czasami sie zacina)
Shout chat przestał mi działać wczoraj, a gram już koło 41 godzin(może dziś już będzie działać)
Party i whisper nie działają, ogólnie party ma parę bugów kilka które da się rozwiązać podczas gry i z parę których się nie da
To kup sobie tp jak ci te skille nie działają,problem solved
System friendów może działa może nie, ale ludzi zazwyczaj nie przyjmują zaproszeń od nieznajomych.
Ja akurat nie mam żadnych problemów z grą, tylko 1 dnia były mega lagi i masa błędów,następnego grałem bez problemów z 30-120 fps.
optymalizacja jest ok,bo nie mam jakiegoś super pro kompa a gra się nawet nie zacina na maks detalach.
Kod zamiast dialogów sporadycznie jest,w ciągu 41 godzin widziałem chyba z 3-4 itemy z kodem.
żadnych tekstur skopanych nie widziałem.
Wszystkie Questy działają zrobiłem od 1 do 65 wszystkie questy po drodze.
Z złymi opisami się nie spotkałem.
Coś jeszcze panie testerze od 7 boleści?
Otrzymałem key do bety. Gdzie znajdują się linki do pobrania gry ? Oraz gdzie można aktywować ten klucz ?
Klucz aktywujesz na steamie, lecz osobiscie mam dziwny problem. Po wlaczeniu mam brak odpowiedzi i bialy ekran, a muzyka leci w tle. Wie ktos cos?
Poczekać
A ile mniej wiecej czekales?