Tribes: Ascend (f2p)

http://tribesascend.com/

Obecnie status Open Beta.

Gra ktoś z forum? Bo ja właśnie rozważam pogierczenie, wygląda na skillowego i dynamicznego FPS'a dawno takiego nie uświadczyłem.

Jeszcze nie grałem, ale dzisiaj planuje spróbować. ;]

Już od dawna przyglądałem się tej produkcji i niewątpliwie ściągne, przetestuje oraz podzielę się wrażeniami.

Kiedyś miałem zamiar pograć w starszą wersję tej gry, ale skoro już jest Open Beta nowej wersji to się skuszę - właśnie pobieram.

Witam wszystkich wiecie może czy mi pójdzie na sprzęcie:

-AMD ATHLON 2x2GHZ Dual core processor

-Ati Radeon HD 3850 512MB

-2GBR

Chodzi mi o to żeby gra obojętnie przy jakich ustawieniach chodziła PŁYNNIE.

Liczę na szybką odpowiedź.

Pozdrawiam DeDaCzPl.

No cóż, na pewno jest to nowa jakość w darmowych fps'ach, i sądze, że będzie on najlepszy z gatunku mmofps. Wydaje mi się jednak, iż z płatnymi shooterami, takimi jak Arma czy COD nie ma co się równać. NO cóż, ja zagram na pewno.

Z ciekawosci sciagne, choc watpie, aby przypadlo mi do gustu.

No cóż, na pewno jest to nowa jakość w darmowych fps'ach, i sądze, że będzie on najlepszy z gatunku mmofps. Wydaje mi się jednak, iż z płatnymi shooterami, takimi jak Arma czy COD nie ma co się równać. NO cóż, ja zagram na pewno.

Ale wiesz, akurat CoD to gra sezonowa. Co jakiś czas wychodzą nowe częsci. Do tego klimat tych gier trochę się różni, więc nie moża ich tak dogłębnie porównywać.

Gierka fajna, mapek jest średnia ilość, ale rozgrywka szybka i dynamiczna, są niestety mikropłatności, ale nie przeszkadzające w rozgrywce, aż tak bardzo :P Przykładowo bez konta premium dostajemy 500xp za rundę a z kontem 1500xp. No i za gold pointy można kupić bronie i klasy postaci, chociaż można je też kupić za XP, tylko drożej. Zapraszam do gry :P Miła grafika i wciągająca rozgrywka.

Ogólnie to mi chodziło o te azjatyckie shity, wiesz, pokroju Combat Arms, Crossfire, A.V.A... Niby gry dobre, ale wszystkie sa praktycznie takie same. Są darmowe shootery lepszej jakości, typu TF2. A co do porównywania takiego COD'a do tego, to racja. Ale zawsze marzył mi się jakiś porządny, innowacyjny darmowy mmofps.

Witam wszystkich wiecie może czy mi pójdzie na sprzęcie:-AMD ATHLON 2x2GHZ Dual core processor-Ati Radeon HD 3850 512MB-2GBRChodzi mi o to żeby gra obojętnie przy jakich ustawieniach chodziła PŁYNNIE.Liczę na szybką odpowiedź.Pozdrawiam DeDaCzPl.

Na minimalnych powinno Ci pójść. Ale nie licz na wysokie FPS'y.

Gra jest ciekawa, choć kiepsko zoptymalizowana. Do komfortowej zabawy i ładnej grafiki trzeba mieć naprawdę porządny komputer, już z 2012 r.

W sumie to ja też się przyglądałem gameplay'om tej gry, ściągnie się za 10minut, zobaczę jak się gra, jeśli ktoś byłby zainteresowany to może napisać do mnie PW na forum, lub w grze, jeśli taka możliwość jest. Chodzi o wspólną grę, od czasu do czasu;)

Name : Asterek[prawdopodobnie]

@Asterek

Ja już zainstalowałem, teraz sie patchuje, 2.5 giga. Jestem pozytywnie nastawiony do gry, jak już pogram, to pewnie napisze first-look'a :)

Jesteście pewni że już jest obt? Jeszcze kilka dni temu wymagany był klucz żeby dołączyć...

No no, jeszce 2 godzinki i sobie pykne, choc teraz tak czytam o tym, ze gra zle zoptymalizowana, to juz zaczynam sie bac o to czy moj zlom jej podola, pozyjemy-zobaczymy. Sluchajcie, cos mi swita w zakurzonych komorkach pamieci, ze kiedys gralem w jakas podobna do tej gre, gdzie rozgrywka w duzej mierze opierala sie na slizgach po zboczach wzniesien, lecz wtedy to chyba bylo bugowanie gry, a tutaj widze, ze jest to normalny element produkcji, ale tutaj pojawia si emoje pytanie: czy ktos rozpoznaje gre, ktora opisalem (slizgi po zboczach, jako bugowanie) i czy Tribes: Ascend jest jakas jej kontynuacja?

Sluchajcie, cos mi swita w zakurzonych komorkach pamieci, ze kiedys gralem w jakas podobna do tej gre, gdzie rozgrywka w duzej mierze opierala sie na slizgach po zboczach wzniesien, lecz wtedy to chyba bylo bugowanie gry, a tutaj widze, ze jest to normalny element produkcji, ale tutaj pojawia si emoje pytanie: czy ktos rozpoznaje gre, ktora opisalem (slizgi po zboczach, jako bugowanie) i czy Tribes: Ascend jest jakas jej kontynuacja?

Zapewne chodzi Ci o Tribes: Vengeance z 2004r. Gra bardzo dobra, ma nawet fabułę.

No no, jeszce 2 godzinki i sobie pykne, choc teraz tak czytam o tym, ze gra zle zoptymalizowana, to juz zaczynam sie bac o to czy moj zlom jej podola, pozyjemy-zobaczymy. Sluchajcie, cos mi swita w zakurzonych komorkach pamieci, ze kiedys gralem w jakas podobna do tej gre, gdzie rozgrywka w duzej mierze opierala sie na slizgach po zboczach wzniesien, lecz wtedy to chyba bylo bugowanie gry, a tutaj widze, ze jest to normalny element produkcji, ale tutaj pojawia si emoje pytanie: czy ktos rozpoznaje gre, ktora opisalem (slizgi po zboczach, jako bugowanie) i czy Tribes: Ascend jest jakas jej kontynuacja?

Wedlug mnie gra nie jest zle zoptymalizowana.

(Ja mam okolo 150-160FPSow na full grafie, troszke mniej niz w CS:S)

Nie przyznawaj się tak głośno, że nie znasz serii Tribes. :D

No wlasnie nie wiem czy znam, bo jesli gra, ktora opisalem wyzej, to wlasnie jedna z serii Tribes, to znaczy, ze jednak mialem z nia stycznosc, a wiec chyba nie jest tak zle : P. BTW: Gra sciagnieta, ale dzis nie pogram, bo Wiselka gra, a potem Legia!

Najśmieszniejsze, że nie mogę pobrać. Client jest pobrany, ale ta ikonka ma błąd i nie może się włączyć.

Ja też nie wiem o co chodzi, wszystko spatchowane, jednak włączyć nie mogę.