Trybunał Przywoływaczy - Nagrody

Witam mam pytanie ostatnim czasem odkryłem na stronie lola trybunał przywoływaczy, I pytanie co on daje? są jakieś nagrody?

Tribunal to miejsce, gdzie - jak pewnie zauważyłeś - gracze pracują nad polepszaniem community poprzez sprawdzanie reportów. Dawniej dobre głosowania w Tribunalu dawały pewną małą sumkę IP (bardzo małą, ale lepsze to niż nic), obecnie nagród nie ma - jest za to system "rankingowy" (dzięki temu nikt nie będzie bezmyślnie wciskał PUNISH tylko po to by zdobyć IP).

W skrócie po zalogowaniu dostajesz zgłoszenie jakiegoś gracza, po przejrzeniu możesz go skazać lub uniewinnić.

yhm czyli nawet jak bd słał dużo poprawnych zgłoszeń to nic z tego nie bd miał? trochu głupio

Tu nie chodzi o nagrody. Owszem kiedyś za zgłoszenie dostawało się 4 IP ale teraz chodzi głównie o to by nie walczyć o punkty tylko by poprawiać community.

Typowy polak. Określiłbym co o tym myślę, ale warna dostane. "bd miał" z tego, to, że jest szansa na umniejszenie liczby idiotów w społeczeństwie gry.

yhm czyli nawet jak bd słał dużo poprawnych zgłoszeń to nic z tego nie bd miał? trochu głupio

Będziesz miał. Oczyścisz społeczeństwo naszej gry ze śmieci, którzy nie zasługują by w nią grać.

Jeżeli chodzi o Tryrbunał.. Czasami czytając niektóre raporty zastanawiam się czy ludzie myślą nad tym kogo reportują.

Wiele jest skarg na "wulgarne słownictwo" czy "pomaganie drużynie przeciwnej", a z czatu i statystyk wynika coś zupełnie innego.

Co od "oczyszczania" ze "śmieci" nigdy nie wyczyści się ich do końca :). Niestety.

Jeżeli chodzi o Tryrbunał.. Czasami czytając niektóre raporty zastanawiam się czy ludzie myślą nad tym kogo reportują.Wiele jest skarg na "wulgarne słownictwo" czy "pomaganie drużynie przeciwnej", a z czatu i statystyk wynika coś zupełnie innego.Co od "oczyszczania" ze "śmieci" nigdy nie wyczyści się ich do końca . Niestety.

Oczywiście, nie wszystko da się radę wyczyścić - zwłaszcza w grze, gdzie można zwyczajnie założyć nowe konto i się niczym nie przejmować (zachowanie na low-lvlach jest już w ogóle straszne, ludzie nie przejmują się ref kontami i uważają że wszystko im wolno). Fejk skargi też są wpuszczane, i jak dla mnie to właśnie takie osoby które robią sobie jaja powinny dostawać równie mocne kary, wtedy wszystko wyglądałoby normalniej...

Trybunał to śmiech na sali. Raz zrobiłem test. Na 30 spraw cały czas ciskałem punish i miałem ponad 90% skuteczności. Gdy przez 30 spraw cały czas klikałem pardon - skuteczność nie wyszła poza 15%. Wniosek ? - Trybunał to banda niedojebanych dzieciaków, które nie umieją grać i próbują się dowartościować w trybunale.

@edit

Raz dostałem 2-tygodniowego bana za napisanie

'lol i hate you'

A ja nie dostałem bana NIGDY. Dziwne, co?

Skuteczność przy samych PUNISH jest wysoka, bo i z reguły ludzie są reportowani faktycznie dlatego że powinni znaleźć się w trybunale. W 10-15% przypadków zarzuty są bezpodstawne albo słabe i wtedy osoba skazana nie jest...

[Tak, siedząc w trybunale i czytając sprawy widzę że zdecydowana większość nadaje się do wduszenia cholernego przycisku PUNISH... Więc nie wiem co chciałeś udowodnić swoim bzdurnym teścikiem.]

@Ajron: dla RIOTu zmienia, bo nie muszą siedzieć rozpatrując setki tysięcy zgłoszeń dziennie, co wymagałoby większego nakładu sił (a więc albo więcej zatrudnionych ludzi tylko w tym celu, albo spowolnieniu (może nawet sparaliżowaniem) pracy z jakimikolwiek innymi zmianami w grze).

Chodzilo mi o to, ze comm w lolu sie nie zmienia. Nadal jest dnem jakim jestBtw. mi raz zawiesili konto jak mialem kennenem 37/10

Może dlatego ,że średnia wiekowa jest bardzo mała?

Banem człowieka nie zmienisz, wróci po tygodniu i jak tylko coś go zdenerwuje to pojedzie dalej po tobie ,twojej matce itd.

Żeby poziom community wzrósł trzeba by wprowadzić rejestracje z potwierdzeniem na podstawie dowodu osobistego.

Ewentualnie przejść na p2p,zawsze to kilka tysięcy złodziei i dzieci mniej.

@up i 95% graczy mniej, gdyby LoL stałby się p2p albo nawet b2p, to byłby jego koniec.

Żeby poziom community wzrósł trzeba by wprowadzić rejestracje z potwierdzeniem na podstawie dowodu osobistego.

Kolejna głupota, mam 16 lat a jakoś nigdy bana nie dostałem, feeduje mały procent gier, a jak feeduje to nie wychodzę, nie idę afk. Poza tym zapewne blisko połowa graczy LoL'a jest poniżej 18 roku życia.

@up

Połowa?

Ja stawiam na 97%

Debilizm widać głównie dlatego, że w przeciwieństwie do wielu innych gatunków MOBA to takie gry, w których potrzeba dobrej i zgranej drużyny. Jak w MMOFPSie typu Crossfire [przykład z autopsji] na 8 osób trafiłeś na 4 debili, to pozostała czwórka nadal mogła mieć szanse na wygranie meczu (zwłaszcza że było i kick vote, i sami wychodzili jeśli im się nie podobało). Tutaj tak się nie da, tutaj po prostu przegrywasz mecz. To prowokuje agresję i poza graniem w full teamie zgranym nie ma i nie będzie sposobu na naprawienie tego...

A najbardziej wk***iające jest to, że jak osoby w twoim teamie są premade i trolluja, feduja lub mają wysoki ping, po czym nie chcą dać surrendera jak i tak wiadomo, że to przegrana i tylko tracisz czas.

Może i powoduje to agresję ale nie u wszystkich ja wychodzę z założenia że to jest tylko gra i nie ma powodu żeby się przy niej denerwować ktoś rzuca mięsem na czacie jest przycisk ignore , ktoś specjalnie troluje olać go i robić swoje, ktoś feeduje idź mu pomóc i napisz mu że jeszcze nie wszystko stracone że wygramy tylko niech gra bezpieczniej , ktoś jest afk albo dc rób dalej swoje ( nie raz i nie dwa wygrywało się 5v4 a nawet pare razy 5v3). Ale przede wszystkim pamiętaj to jest tylko gra !!! Tak wiem chcielibyście wszyscy być znani na scenie lola być mega uber pro ale i tak 99,99% z was jest skazana na porażkę w tej kwestii tak więc nim zaczniecie się bawić reportami i trybunałem pomyślcie czy sami się dobrze zachowujecie. Osobiście ani razu nie dostałem bana a gram już ponad 3 lata.

Popieram Twoje słowa, Laruk. Ale nie wszyscy mają takie podejście jak Ty. Przez co ubolewam nad społecznością w LoL'u.

Powiedzmy sobie szczerze, większość graczy to banda dzieci poniżej 16 roku życia.

Gram od 4/5 miesięcy i zauważyłam, że nie kto inny ale właśnie Polacy są jednymi z najbardziej wulgarnych graczy. Nie chcę tutaj nikogo obrazić czy coś w ten deseń.

Owszem zdarzają się wyjątki ale to nie zmienia faktu, iż ok. 80% wszystkich graczy bierze tę grę na poważnie.

Nie wiem też co robią "trolle" w LoL'u ale jak chcą to robić to na SI, a nie na PvP.

Oczywiście, może być, że ktoś "umrze" kilkakrotnie. Zdarza się, ale to też nie jest powód aby go od razu raportować za "feed".

Niestety ludzie raportują, za to ostatnie dość często, bo chcą usprawiedliwić swoją porażkę.

Gratuluję Ci Laruk, że nie dostałeś bana i oby tak dalej! :)

Nie wiesz co robią nasze kochane trolle ? To chyba na rankedach dużo czasu nie spędziłaś , jak wiadomo obowiązuje pewna meta bruiser/tank top, jungler, mid, ad carry i support i trolowanie przejawia się chociażby tym że taki mały troll który ma problemy ze skleceniem 2 słów po angielsku bierze powiedzmy drugą postać na mida bo on chce mid i ma wszystko gdzieś :) A nie daj boże mu coś powiedz to jeszcze weźmie bezużyteczne spelle i zacznie feedować tylko żeby pokazać jaki to on jest pro i to po prostu team go nie potrafił docenić :) Osobiście traktuję takie gry jako wyzwanie :) Wiesz takie 6v4 i potem po wygranej nie dość że troll jest wściekły bo nie udało mu się to co zamierzał to jeszcze dostaje 9x report za assisting enemy team i pare dni później bana na jakiś czas żeby tylko ochłonął :) Ale najzabawniejsze jest to że to po prostu w większości dzieci które mają się za najlepszych we wszystkim co robią ale to też nie do końca ich wina tylko tak zwanego bezstresowego wychowania kiedyś jak dzieciak dostał banie w szkole to w domu albo awantura albo nawet lanie i wiedział że to jego wina że to on nawalił bo się nie przygotował, a teraz wmawia się dzieciakom że są we wszystkim najlepsze najwspanialsze i w ogóle są pępkami świata i przez to nie są przygotowani na porażki czy to w życiu czy to w grze bo przecież moja mama powiedziała mi że jestem najlepszy to w takim razie jestem :)

Są różni ludzie. Z dzisiejszego mojego głosowania jeden koleś dostał perma bana.