Tutorzy

Teraz oficjalnie przestałem wierzyć w polską bezinteresowność. Coś mi się wydaje że zostanę na liście sam.

Panowie! Co to w ogóle za pomysł z tą rangą. Na ładny obrazek przy nicku trzeba sobie zapracować,

a nie zgłosić się na pomoc nowym, czyli stricte to samo co robicie na forum.

Jeżeli chcecie mieć jakąś rangę to się po prostu zgłoście do tego i wtedy administracja doceni,

że jesteście aktywni. I jak w ten sposób zaimponujecie administracji to co najwyżej dostaniecie "Bywalca"

Założyłem ten temat żeby odciążyć ludzi którzy dostają spam na gg, ceną tych którym to nie przeszkadza.

A nie po to, byście mogli się dowartościować tym, że jesteście lepsi, bo macie kolorowy baner pod nickiem.

Na forum brakuje użytkowników już od dawna, sądzę że większość z was zauważyła, co wam po tym że wszyscy będą mieli

jakąś rangę, jak nie będzie nikogo "nowego" od którego będziecie lepsi. Trzeba znaleźć jakąś grupę ludzi którzy mają coś konkretnego do powiedzenia. Bo aktywnych użytkowników można wyliczyć na palcach u rąk.

I to właśnie dlatego chciałem stworzyć grupę ludzi którzy byliby skorzy do pomocy. Żeby nakłonić nowych do pisania na forum, a nie żebyście nabijali się z ludzi którzy mało wiedzą.

Ok ok ok, to był głupi pomysł z ta rangą, przepraszam. Ja jednak się nie wypiszę, beda wakacje to będzie czas na odpisywanie ,,newbom''. Każdy ma prawo by otrzymac pomoc.

Wtrącę, może zejdę z tematu, ale muszę zadać to pytanie. Co czyni większość użytkowników, wypowiadających się w tym temacie, lepszymi? Jakoś nie rozumiem tego wywyższania się. Każdy jest w czymś nowy, więc tak naprawdę wszyscy są równi, bez względu na to, jak się zachowują.

@Iraasta

Nie należysz do większości, o której mówiłem. Chodziło mi o wypowiedź Decoka, a mianowicie o ten fragment

beda wakacje to będzie czas na odpisywanie ,,newbom''. Każdy ma prawo by otrzymac pomoc.
Wtrącę, może zejdę z tematu, ale muszę zadać to pytanie. Co czyni większość użytkowników, wypowiadających się w tym temacie, lepszymi? Jakoś nie rozumiem tego wywyższania się. Każdy jest w czymś nowy, więc tak naprawdę wszyscy są równi, bez względu na to, jak się zachowują.

Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to że chcą mieć tą pieprzoną rangę, tylko dlatego.

Ciebie to w sumie nie dotyczy. Tutor brzmi mniej dumnie niż moderator IMO :P

Porywacie się z motyką na słońce...powaga ^.^ Iraasta dziwi mnie twoja odwaga, pewno spam metinofcuf jest niemiłosierny ;]

Wtrącę, może zejdę z tematu, ale muszę zadać to pytanie. Co czyni większość użytkowników, wypowiadających się w tym temacie, lepszymi? Jakoś nie rozumiem tego wywyższania się. Każdy jest w czymś nowy, więc tak naprawdę wszyscy są równi, bez względu na to, jak się zachowują.@IraastaNie należysz do większości, o której mówiłem. Chodziło mi o wypowiedź Decoka, a mianowicie o ten fragment

Przepraszam najmocniej, może to przez późną porę, ale nie wiem w jakim sensie przytoczyłes moja wypowiedź :huh: . Co do cierpliwości: moge pochwalić się doświadczeniem: przez bite 3h musiałem opiekowac się dziecmi w wieku 6-9 lat na biegach przełajowych, gdy te chciały grac w mini hockey na trawie. Metinowcy mi nie straszni. Chodziłem z ludźmi na podobnym poziomie do jedej klasy w gim.

Wszyscy sie zglaszaja, a moze najpierw popiszcie sie wiedza na temat 'mmo' ? Ktos sie zapyta o metina, uslyszy odpowiedz 'metin to gra dla dzieci' a gdzie argumenty ? no chyba, ze chodzi wam o dawke humoru, w takim razie milej zabawy.

Sorry ale chyba raczej każdy na forum ma wiedzę o najbardziej znanych tytułach w zakresie co najmniej minimalnym.

Tutaj potrzeba ludzi którzy mają obcykane większość mmorpgów z listy i potrafią wytłumaczyć co nieco.

Jak ktoś piszę z grubej rury od razu, że chce rangę, dla mnie jest to śmieszne.

Zamiast rangi i tego całego spamu, który tutaj zrobiliście, mogli byście ruszyć głową i zrobić coś mniej "Dostojnego", a mianowicie wpisać w sygnaturce "Jeśli masz pytanie dot. mmo, pisz na gg xxx".

Macie parcie na szkło z tymi rangami, modami (moderatorami,redaktorami,newsmanami) i innymi pierdami. Tak samo jak te wszystkie subskrypcje na yt, znajomi na nk i inne badziewne słonka, gwiazdki i paski "respectu". Prawdziwy respekt i szacunek zdobywa się poprzez pomoc za free, nie za jakąś wyżej wymienioną zapłatę typu ranga.

Macie parcie na szkło z tymi rangami, modami (moderatorami,redaktorami,newsmanami) i innymi pierdami. Tak samo jak te wszystkie subskrypcje na yt, znajomi na nk i inne badziewne słonka, gwiazdki i paski "respectu". Prawdziwy respekt i szacunek zdobywa się poprzez pomoc za free, nie za jakąś wyżej wymienioną zapłatę typu ranga.

Volgerd dobrze prawi. Jeśli ktoś chce pomagać, niech robi to bezinteresownie. A ja dalej sądzę, że najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest otworzenie działu "Szukam MMO" dla wszystkich lub stworzenie nowego, który pomagał by właśnie "takim" osobom.

Tutaj potrzeba ludzi którzy mają obcykane większość mmorpgów z listy i potrafią wytłumaczyć co nieco. Jak ktoś piszę z grubej rury od razu, że chce rangę, dla mnie jest to śmieszne.Zamiast rangi i tego całego spamu, który tutaj zrobiliście, mogli byście ruszyć głową i zrobić coś mniej "Dostojnego", a mianowicie wpisać w sygnaturce "Jeśli masz pytanie dot. mmo, pisz na gg xxx".Macie parcie na szkło z tymi rangami, modami (moderatorami,redaktorami,newsmanami) i innymi pierdami. Tak samo jak te wszystkie subskrypcje na yt, znajomi na nk i inne badziewne słonka, gwiazdki i paski "respectu". Prawdziwy respekt i szacunek zdobywa się poprzez pomoc za free, nie za jakąś wyżej wymienioną zapłatę typu ranga.

Otóż to, napisałeś to samo co ja, używając słów których nie odważyłbym się użyć. A więc Ci którzy nie zrozumieli moich wypocin proszę o przeczytanie w/w posta. Dzięki Volgerd :D

@Topic, nie wiem jak wy, ja wpisuję się na listę i wpisuje swoje GG. Ja lubię pomagać, miedzy innymi dlatego zgłosiłem się na redaktora, tak więc jeżeli jest tu ktoś, kto chce pomagać i nic nie dostawać w zamian, oprócz szacunku forumowiczów i nowych, niech mi poda GG na PW.

W takim razie jak zalozycie jakis tam temat z waszymi danymy to dodajcie tez tam info w jakie gry graliscie i o jakich grach macie pojecie. To rowniez ulatwi osobie ktora zechce sie zapytac o cos zwiazanego np z WoWem, bedzie wiedziala do kogo pisac.

W takim razie jak zalozycie jakis tam temat z waszymi danymy to dodajcie tez tam info w jakie gry graliscie i o jakich grach macie pojecie. To rowniez ulatwi osobie ktora zechce sie zapytac o cos zwiazanego np z WoWem, bedzie wiedziala do kogo pisac.

Dobry pomysł, tylko wtedy lista będzie dłuuuuuga. Volgerd, vXv wyślijcie mi wasze gry.

Już się cieszą tibijcicy bo w to Volgerd grał już też : D

O.o

Jeżeli mamy do czynienia z osobami stukającymi się po z MMO po raz 2-3 to po co im znać nazwy tych gier? Oni będą chcieli, aby znaleźć m tą grę i ewentualnie podać jakiś filmiki/ss do nich.

Przez około najbliższy tydzień na kompie nie będę zbyt często ( może z 3 godziny dziennie), ponieważ popsuł mi się laptop i czekam aż naprawią :)

Napisz od nowa... poprawnie tym razem. - Slod

proszę bardzo, @DOWN będzie cholernie zabawnie -.-

1. Mój pomysł z ranga miał byc TYLKO ułatwieniem w znajdowaniu tutorów na forum. Został źle zrozumiany, ok przeprosiłem za niego.

2. Problem w tym, że po moich przeprosinach Volgerd [pro i Bóg w jednym] musiał raz jeszcze [powtarzając po innych] jakoby coś to miało dać, może poklask i o zgrozo, przyniosło mu to pochwałę.

3.Wiele osób źle się nastawiło [zrozumiało?] pomysł Tutorów. Ja osobiście nie szukam w tym pomyśle drogi do sławy na forum. Nie jest mi to potrzebne. Chcę pomagać innych graczom w znalezieniu chwili fajnej rozrywki.

Może mój poprzedni wpis, który teraz edytuję był nieskładny, przepraszam, trochę mnie poniosło. Teraz chyba lepiej to złożyłem. Pozdro

Widzę że po moim poście, ludzie zaczeli sobie w sygnaturki ingerować :D Cóż za pomocne forum.

Decok! Ależ będzie jakże ciekawie!

Po 1. Przeproś jeszcze za to że się tutaj zarejestrowałeś.

2. Skoro przyniosło mi to chwałę i poklask, to cieszę się - MISSION COMPLETE - ;)

3.Twój pomysł z rangą był napisany w sposób hęhę guupi hęhę, dlatego wszyscy go olali i pomysleli że myslisz tylko o jednym : > (podpowiem Ci ze tu nie chodzi o sex!)

vXv umieszcze to tu, bo naprawdę nie wiem co z tym mam zrobić.

Poprosiłem o wysłanie gier w jakich moglibyście pomóc. Dostałem od vXv wiadomość:

# ? 12Sky
# ? 12Sky 2
# ? 2Moons
# ? 4story
# ? 5Street
# ? 7million
# ? 9Dragons
# ? Age of Armor
# ? Aika Online
# ? Air Rivals
# ? Allods Online
# ? Anarchy Online
# ? Archlord
# ? Atlantica Online
# ? Auzga: Age of Chaos
# ? Avalon Heroes Online
# ? Battle of Immortals
# ? BattleSwarm:Field of Honor
# ? Black Prophecy
# ? Bots
# ? Bright Shadow
# ? Cabal Online
# ? Celestial Destroyer
# ? Cloud Nine
# ? Cronous
# ? Crowns of Power
# ? Deco Online
# ? Deicide
# ? Dekaron
# ? Discovery Online
# ? Dragon Raja
# ? Dragon Sky
# ? Dragonica Online
? Dungeon Fighter Online
# ? Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited
# ? Entropia Universe
# ? Ether Saga Online
# ? Face of Mankind
# ? Fiesta Online
# ? Florensia
# ? Flyff Online
# ? Free Realms
# ? Ghostx
# ? GodsWar Online
# ? Grand Fantasia
# ? Haven & Hearth
# ? Hero Online
# ? Hero: 108 Online
# ? Holy Beast Online
# ? Infinity Online
# ? Jade Dynasty
# ? Kal Online
# ? Karos Online
# ? Knight Online
# ? Last Chaos
# ? Luna Online
# ? Mabinogi
# ? Megaten
# ? Metin2
# ? Monato Esprit
# ? Monster And Me
# ? MuOnline
# ? Mytheon
# ?Mobingi
Nostale
# ? Perfect World International
# ? Pirates Galaxy
# ? Planeshift
# ? Planet 51 Online
# ? Priston Tale 2
# ? Project of Planet
# ? Q-world
# ? Ragnarok
# ? Ragnarok Online
# ? Rakion
# ? RAN Online
# ? Rappelz
# ? Regnum Online
# ? Requiem Bloodymare
# ? Rohan: Blood Feud
# ? Rose Online
# ? Ruins of War
# ? Rumble Fighter
# ? Runes of Magic
# ? Ryl 2
# ? Scions of Fate
# ? Second Life
# ? Secret of the Solstice
# ? Shaiya - Light & Darkness
# ? Sho online
# ? Silkroad Online
# ? Soul Of The Ultimate Nation (SUN Online)
# ? Steps
# ? Super Dancer Online
# ? Sword of the New World
# ? Taikodom
# ? Tales Of Fantasy
# ? Tales of Pirates
# ? Tales Runner
# ? Talisman Online
# ? Tantra Online
# ? TF Online
# ? The Chronicles of Spellborn
# ? The Empire of Martial Heroes
# ? TLBB
# ? Turf Battles
# ? Valkyrie Sky
# ? Voyage Century
# ? Warrior Epic
# ? Wizard 101
# ? World of Kung Fu
# ? Wyd2

# ? Zu Online
# ? WindSlayer
# ? Wonderking
# ? Wonderland Online
# ? World of Dragons
# Teeworlds
# ? Tibia
# ? GrandChase
# ? Helbreath
# ? LaTale
# ? Legend of Mir 3
# ? Lunia
# ? Magic World Online
# ? Maple Story
# ? Mini Fighter
# ? Myth War ?
# ? Altis Gates
# ? Angels Online
# ? Aphelion Online
# ? Ashen Empires
# ? Chaos Online
# ? Conquer Online
# ? Crazy Tao
# ? Daimonin
# ? Dark Ages
# ? Dark Eden
# ? Destiny Online
# ? Digimon Battle
# ? Dofus 2.0
# ? Endless Online
# ? Eternal Lands
# Alliance of Valiant Arms
# ? Americas Army
# ? Americas Army 3
# ? Assault Cube
# ? BaboViolent2
# ? Battlefield Heroes
# ? Blackshot
# ? Combat Arms
# ? Crime Craft
# ? Cross Fire
# ? Exteel
# ? FEAR Combat
# ? GunZ
# ? K.O.S Online
# ? Karma: Operation Barbarossa
# ? Operation 7
# ? Parabellum
# ? Paradise Paintball
# ? Quake Live
# ? S4 League
# ? Special Force
# ? Sudden Attack
# ? The Hunter
# ? True Combat: Elite
# ? Urban Terror 4.0/4.1
# ? Warrock
# ? Wolfenstein: Enemy Territory
# ? WolfTeam
Level R
Upshift strike racer

Tak z czystej ciekawości, umiałbyś pomóc na każdy temat w każdej z tych wymienionych gier? Jeszcze gdyby to był Dixell, który niedawno nabił - BTW gratuluję :P - 3000 godzin na Cross Frajerze to bym zrozumiał. Ale Ty? Z całym szacunkiem, ty se ***** ze mnie jaja robisz?

Dla czystej formalności: ile tych tytułów mam podać by załapać się na Tutora? 10? 15? 20?

Może wszystkie o których masz jakieś pojęcie?