Ulubione Anime?

Co tu duzo mowic? Jakie jest wasze ulubione Anime i dlaczego?

Ja chyba nie mam ulubionego ale 1 jakie bym komus polecal bylo by Steins Gate. Dlaczego? Chyba glownie dzieki tematyce ktorej nie znajdziemy chyba nigdzie indziej. Badania nad podrozami w czasie-niesamowite. Czesc dramatyczna jest tu niesamowita (maly spoiler aczkolwiek rowniez ogolny opis fabuly) smierc przyjaciolki glownego bohatera i wielokrotne proby ratowania jej poprzez podroze w czasie ujely moje serce. Oczywiscie jak kazde anime ma ono swoje wady- watek romantyczny slabo rozbudowany ( chociaz nie mozna sie na to skarzyc bo nie taka jest tematyka tego anime)

I najwieksza moim zdaniem wada tego anime - charakter glownego bohatera. A raczej sztuczna twarz (ktora niestety jest pokazywana przez wiekszosc Anime) szalonego naukowca moze odrzucac wiele osob (chociaz wielu osobom moze sie tez podobac). Sumujac : Anime dla ludzi ktorzy lubia dramaty z nutka sci-fi i tajemniczosci. Z kazdym odcinkiem nie moglem doczekac sie kolejnego i tego co w nim zobacze. To chyba bylo by tyle.

Czekam na wasze ''ulubione anime''.

Moim ulubionym anime jest Bleach, ponieważ główna postać bardzo mi się spodobała. Spodobał mi się również zakon(nazwy niestety nie pamiętam).ogólnie bardzo fajne i emocjonujące. :)

Moje ulubione anime ? Naruto ponieważ można tam zobaczyć od początku chłopca który próbuje zostać hokage później musi ścigać przyjaciela który jest dla niego jak brat a w końcu oby dwaj się zmierzają i obiecują sobie że następnym razem któryś z nim zginie no i to tyle nie chce mi się więcej pisać :P No jeszcze Ao no exorcist na równi z Naruto bo tam można oglądąć egzorcystę który jest synem szatana :D

Pokemon: od kiedy to zobaczyłem to zakochałem się w tym,przeszedłem wszystkie gry z tej serii,poza 10 i 11 sezonem (do d*py głos Asha) obejrzałem chyba wszystkie.One Piece:za***isty,zabawny,szczery,silny główny bohater,jego załoga i przygody,aktualnie mam obejrzeć 530odcinek.

Afro Samuraj: Po prostu za***iste,nic nie umiem więcej powiedzieć.

Narazie widze 2 tasiemce. Troche szkoda no ale czekam na kolejne wypowiedzi.

Edit

@down wybacz ale kiedy pisalem tego posta to posta R3D'a jeszcze nie bylo. A co do tasiemcow. I slowa szkoda to wybacz powinno byc : Narazie widxe TYLKO 2 tasiemce. Szkoda... zabraklo teglo slowa ale mysle ze teraz zrozumiesz o co mi chodzi.

Niby czemu szkoda? To, że seria ma np 300 odcinków czyni ją słabą? Poza tym ja tu widzę 4(bleach, naruto, pokemon, one piece) tasiemnce i jedną serię 25 odcinkową (ao no exorcist), więc nie wiem jak ty czytasz te posty.

No ja niestety jednego anime wymienić nie umiem :)

Zdecydowanie moje top to:

Neon Genesis Evangelion /emoticons/nowe_biggrin.png" alt=":D" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Angel Beats!

To będzie moje top2, ale na pewno też muszę wspomnieć o takich tytułach jak:

Elfen Lied

Tasogare Otome X Amnesia ( ahh ten tearseeker )

Full Metal Alchemist

Bleach. Dlaczego? Nie potrafie tego wyjasnić po prostu jest dla mnie ideałem nie do zastąpienia. :P

Ciężko mi wybrać, wymienię 3 które mi pierwsze przyszły na myśl :)

Angel Beats!

Code Geass

Suzumiya Haruhi no Yuutsu (Endless Eight wymiata ^^)

Ja będę oryginalny i napisze dlaczego. W odróżnieniu od innych potrafię prowadzić jakąkolwiek dyskusję w raz z uzasadnieniami.

Moim ulubionym anime, już od w miarę długiego czasu, jest Ergo Proxy. Aby nie było żadnych spoilerów, postaram się wypowiedzieć tak by było w miarę ciekawie. Akcja dzieje się w przyszłości, gdzie z większości czynności ludzi wyręczają "roboty". W pewnym laboratorium wydarza się wypadek i tak właśnie zaczyna się cała fabuła. W trakcie zagłębiania się, dowiadujemy się o wielu ciekawych kwestiach. Oczywiście można doszukiwać się w nich przeróżnych metafor. Na pewno tytuł ten nie ma tylko jednej interpretacji. Ergo Proxy jest na tyle ciekawym produktem, co trudnym. Na pewno nie polecam komuś kto jara się Naruto czy Bleachem, ponieważ prawdopodobnie nie zrozumie lub odpadnie do max 6 ep. Być może dlatego jest to mój nr 1, ponieważ nie jest dla każdego? Anime na pewno posiada wspaniały klimat, o jaki trudno w pierwszym lepszym wygniecionym masowym szmatłacu. Ogólnie uważam, że produkcje powyżej 50 ep są nijakie, tworzone dla mas. W sumie tworzone są także masowo, więc nie ma co doszukiwać się skomplikowanej metaforycznej fabuły. W tym miejscu miałem napisać o 2 kolejnych wspaniałych tytułach, ale wróciła dziewczyna i sami rozumiecie. :) Dokończę jutro.

Hmmm, nie wiem co tu napisac. Nie chce spoilerowac.

Na pierwszym miejscu umiescilbym OP i AngelBeats!, za nimi Another, Welcome to NHK wraz z Elfen Lied. A zaraz po nich DB i Death Note. Taki moj maly ranking.

Jak dosiade do kompa, to zedydytuje i napisze dlaczego :)

Ciężko wymienić kontynuację bez pierwszej części więc (nacisk na kontynuację):

Clannad

Clannad: After story

Fajna komedia i dramat jak ktoś oglądał to raczej będzie wiedział o co mi chodzi. Obydwa sezony są genialne ale i tak twierdzę, że jest to anime typu "oglądasz pierwszy sezon tylko po to żeby obejrzeć drugi"

Wolę się za dużo nie rozpisywać bo jeszcze jakiś spoiler będzie (mam do tego tendencję).

Gintama s1 s2 s3 Żart na każdym kroku,parodia wszystkiego,super tłumacz.

Bleach do 300 odc. Super akcja ,Rukia xd

Lain, Monster, NGE, FLCL, Mnemosyne, Paranoia Agent, Ergo Proxy, Cossette.

No coz widze ze po moim spacerku z psem pojawilo sie kilka wypowiedzi. Szkoda ze tak slabo uzasadnionych no ale odpowiem na kilka wypowiedzi.

@Xenoth- Evangelion zostal odnowiony wiec nie trzeba sie przelamywac do kreski bo ta odnowiona jest niesamowita. Co do Angel beats. Tez niesamowite anime ktorego obejrzenie dalo mi

wiele do myslenia.

@QQi- No i to mi sie podoba! Wkoncu jakas rozbudowana wypowiedz! Nie ogladalem Anime o ktorym wspomniales ale na pewno je zobacze. Co do twojej wypowiedzi na temat tasiemcow. Zgodze sie z toba. Kiedys nigdy bym tak nie powiedzial. Ale po ilosci anime jakie obejrzalem zaczelem wyrabiac sobie ''gust i zdanie''.

@Ajron- szkoda ze tak krotko ale prawdziwie :D.

No coz widze ze po moim spacerku z psem pojawilo sie kilka wypowiedzi. Szkoda ze tak slabo uzasadnionych no ale odpowiem na kilka wypowiedzi.

@Xenoth- Evangelion zostal odnowiony wiec nie trzeba sie przelamywac do kreski bo ta odnowiona jest niesamowita. Co do Angel beats. Tez niesamowite anime ktorego obejrzenie dalo mi

wiele do myslenia.

@QQi- No i to mi sie podoba!

Wkoncu jakas rozbudowana wypowiedz! Nie ogladalem Anime o ktorym wspomniales ale na pewno je zobacze. Co do twojej wypowiedzi na temat tasiemcow. Zgodze sie z toba. Kiedys nigdy bym tak nie powiedzial. Ale po ilosci anime jakie obejrzalem zaczelem wyrabiac sobie ''gust i zdanie''.

@Ajron- szkoda ze tak krotko ale prawdziwie :D.

Przepraszam cos mnie zdublowalo. Prosilbym o usuniecie tego posta.

Jak nie trudno się domyślić, za jedno z lepszych anime uważam Steins;Gate, od zawsze interesowałem się podróżami w czasie, fizyką kwantową i najróżniejszymi spiskami, a w tym anime znalazłem to wszystko. Do tego dochodzi ciekawa historia, efekt motyla i dla mnie bomba.

Z bardziej klasycznych uwielbiam Księżniczkę Mononoke, piękna historia o ludziach którzy dla zysku i postępu są gotowi zniszczyć wszystko co stanie im na drodze, choćby to było bóstwo. Piękne scenerie, ciekawi bohaterowie, oglądałem to i czułem ten baśniowy świat.

Muszę jeszcze wspomnieć o Spirited Away, kolejna piękna baśń w którą wpleciono wiele wierzeń i elementów kulturowych Japonii.

Nie mam jednego ulubionego Anime. Ale jeśli miałbym wybrać kilka które najbardziej mi się spodobały to na pewno:

Bleach - fajne postacie, umiarkowana dawka komedii ( nie za dużo, nie za mało, dla mnie w sam raz ), jak dla mnie bardzo ciekawa fabuła.

Naruto razem z Shippuuden - tak samo jak wyżej, świetne postacie, świetna fabuła, świetne wątki, zwroty akcji czasami o 180 stopni.

Death Note - pierwsze "dorosłe" anime które oglądałem. Tego mi po części brakowało. Zero humoru, czysta, soczysta, czasami psychodeliczna akcja i fabuła. Cud, miód i orzeszki :)

Fullmetal Alchemist Brotherhood - zajęłoby chyba pierwsze miejsce na mojej liście. Fabuła miodzio, postacie miodzio, kreska miodzio, do tego jeszcze Pan Armstrong z blond grzywką i git :)

Ciężko podać tytuł tego jedynego ulubionego w szczególności jak się ogląda już 13 lat i ma się ponad 1,5k serii obejrzanych wiec co bym mógł podać dla przykładu dobrego anime:

• Mahou Senshi Louie - anime osadzone w świecie fantasy, główni bohaterowie to mag i kompania poszukiwaczy przygód...ogólnie jest zarąbiście śmieszne oglądałem już 5 razy i zawsze padałem ze śmiechu przy każdym odcinku.
  • Tenchi Muyou! GXP - co tu dużo mówić jeśli ktoś kojarzy Tenichi to ten tytuł mu na pewno się także spodoba...jest to kolejna komedia w której dużo jest sprośności :]
  • Witch Hunter Robin - można uznać ze akcja anime dzieje się trochę w przyszłość mamy tutaj do czynienia z wiedźmami i polującymi na nich hunterami...typ mrocznego anime :]
  • Gundam Seed i Gundam Seed Destiny - według mnie jedna z lepszych serii z gundamów...jak ktoś lubi anime o Mechach, walkach zdradach, miłości i przyjaźniach to jest anime dla niego :]

jak sobie skojarzę jeszcze jakieś dobre tytuły to je tutaj dodam

Drapon, nie ma pełnometrażówki NGE. Jedyne co jest to Death of Evangelion jest skrótem przez wszystkie odcinki, ale trwa raptem godzine, więc do remaku mu daleko :)

Natomiast w You Are (not) Alone są ukazane chyba tylko pierwsze 5 czy tam 6 odcinków, nie pamiętam dokładnie