W takim razie wybacz. Ale tak wgl kreska w NGE to stara dobra kreska wiec tak czy siak nie ma problemu. I mniejsza z kreska bo fabula w tym anime jest niesamowita. Wgl stare anime sa najlepsze. Te nowe to kazda seria jest bardzo podobna do poprzedniej i wiele anime jest kopiami innych, przyklad: Guilty Crown to kopia Eureka seven(chociac eureka nie jest tak stara animka)
Ulubione Anime?
Tak jak większość nie mam ulubionego jednego tytułu choć mogło by to być GTO(Great Teacher Onizuka) co miło wspominam lecz wybranie tego jednego będzie trochę kłopotliwe ale podam kilka ulubionych lub wszystkie .
- One Piece
- Naruto
- Dragon ball
- Bleach
- Kateikyoushi hitman reborn
- Fairy tail
- Death Note
- GTO
- Elfen Lied
Jak narzazie te dobrze pamiętam i wspominam. Te anime uwielbiam pod względem w jakim świecie się znajdują, ich fabułę i kreskę wszystkie się miło ogląda dlatego większość z nich to tasiemce bo to czego nie cierpię to koniec jakiegoś anime np GTO czy Death Note szkoda było kończyć tak dobrę tytuły, ale no cóż tak samo z KHR narazie jestem w trakcie oglądania ale zbliżam się końca i znów dobre anime i koniec ale nic nie będzie trwać wiecznie ogólnie anime też polecam ;D. Orientuje się ktoś może czy Bleach będzie wznowiony ?
1. Angel Beats! moje pierwsze prawdziwe anime, chyba mam do tej serii największy sentyment.
2. Clannad + AS najbardziej wzruszające anime jakie kiedykolwiek oglądałam
3. Death Note mroczny i ciężki klimat plus jest to arcydzieło w tym gatunku
4. Elfen Lied dobra fabuła i ciekawie wykreowana główna postać.
5. Dragon ball Z tego nie muszę tłumaczyć chyba każdy to oglądał.
Nie sugerować się zbytnio tym rankingiem każdy z tych wymienionych anime jest doskonały i ciężko jest zdecydować który jest lepszy.
@up
Bleach już się skończył, nie będzie żądnej kontynuacji, a szkoda.
Moim ulubionym anime jest Code Geass.
Najbardziej podoba mi się w tym to, że określony bohater ma jakąś JEDNĄ moc ( Geass ) i nie ma tu napi******nia jakimiś tysiącami super skilli.
Zaraz po CG stawiam GC ( Guilty Crown ) i nie tylko dlatego, że jest od tego samego autora.
Wymienię jeszcze Bakemonogatar, Nisemonogatari oraz Nekomonogatari.
Kotoura-san też mi się strasznie podoba, ale nie ma na razie co wnioskować po 4 czy 5 odcinkach. ^^
1. Soul Eater - nietypowa kreska i lekko pokręcone. Jedno z niewielu anime, które obejrzałem więcej jak jeden raz.
2. Steins; Gate - historia "Szalonego Naukowca" i jego machiny czasu. Strasznie mi się podobało, no i Tut tu ru!
3. Guilty Crown - szczerze, to na prawdę nie wiem czemu tak bardzo podobało mi się to anime. Whatever, było dobre to jest w topce ^^.
4. Dentalion no Shoka - dziewczynki, które są chodzącymi bibliotekami, dosłownie. Anime nietypowe, ale godne uwagi.
5. Gosick, Kuroshitsuji - oba anime oparte na rozwiązywaniu różnorakich zagadek detektywistycznych(i Sebastian, lokaj-demon, like c'mon).
Inne anime warte uwagi: Ao no Exorcist, K(K project), Toradora, 11eyes(ostatni odc. miażdży wszystko :'D) i Boku Wa Tomodachi Ga Sukunai. Z bieżących serii całkiem dobrze wygląda Zetsuen no Tempest możliwe, że znajdzie się w mojej topce.
# Aż dziw bierze, że jeszcze nikt nie wymieniał SAO. Trololololololo.
#2 Jeszcze z bierzących - Maoyuu Maou Yuusha. Tematyka inna jak wszystkie, a mianowicie ekonomia. Ładna kreska, oraz o dziwo całkiem ciekawe. Jedyne co może denerwować to brak imion bohaterów. Król Demonów to Król Demonów, Bohater to Bohater et cetera, et cetera.
Zetman - z tamtego roku, dość ciekwy fajna akcja.
Fullmetal alchemist brotherhood - Wypas jest ciekawy niesamowicie.
Death Note - no notesik i te przekminy z L wypasione.
Dragon Ball - klasyk jak można nie kochać.
Berserk - Także klasyka fajnie przedstawiony i bardzo ciekawy.
Katekyo Hitman Reborn - ciekawy jak się pierwszy raz ogląda i dość śmieszny.
Tak jak parę osób przede mną nie mam swojego naj, lecz mogę wymienić tutaj niektóre tytuły.
- Sword Art Online - Za niepowtarzalny klimat i fabułę.
- Haiyore! Nyaruko-san - Za bóle brzucha od śmiechu oraz nieprzewidywalną główną bohaterkę.
- Full Metal Alchemist - Hmm... Moje pierwsze anime. Cóż tu podobało mi się połączenie fantasy z nauką. Mechaniczne ręki podłączone do rąk, przerabianie podłoża i innych obiektów na świecie w cokolwiek się zapragnie w danej chwili i jest zrobione z danego materiału. Mniam!
- Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo? - Co prawda to seria wychodząca, ale oczarowała mnie niezwykłym światem oraz postaciami. Dzieje się dużo, a pośmiać się też można. Czegóż chcieć więcej od anime, które ma odprężyć po dniu pełnym, nie zawsze przyjemnych niespodzianek?
Dobra ode mnie to tyle.
PS: Ktoś może wie gdzie można ściągnąć/dostać novelkę Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo w wersji ENG?
Z krótkich:
Clannad i Clannad after story - super anime zwłaszcza 2 seria, aż wyciska łzy.
Kanon 2006- jak wyżej super anime ogólnie uwielbiam anime wydawane przez Keya: P
Elfen Lied - Dużo krwi, której nie lubię, aczkolwiek zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Super Historia.
Another- Chyba żadne inne anime tak mnie nie wciągnęło tak skonstruowane, że po każdym odcinku odczuwałem ogromny niedosyt, musiałem oglądać dalsze. Całą serie połknąłem na raz : p
Tasiemce :
Fairy Tail - cudowny podkład muzyczny, postacie bardzo ciekawe. W większości odcinków trząsłem się z dreszczy
One Piece- to samo co wyżej + piracki motyw ^^
Serio nikt nie wymienił Hellsinga? Trzeba to zmienić.
Niewiele animców obejrzałem, jeszcze mniej mi się spodobało. Mam chyba 5 ulubieńców:
- Bleach - jedno z pierwszych anime, które mnie tak zaciekawiło. Niestety po wyprawie do Soul Society i ocaleniu Rukii kazdy kolejny odcinek był dla mnie coraz nudniejszy, to już nie było to. Jednak oglądałem dalej (w sumie walki jakoś to nadrabiały), aż wysiadłem na którymś odcinku. Mimo to chyba właśnie od tego zaczeły się jako takie przygody z anime.
- Soul Eater - specyficzny klimat i kreska, ciekawa fabuła. Ogólnie się podobało.
- Busou Renkin - może nie jest to jakieś niesamowite anime, ale mi się spodobało. Sama fabuła była później bardzo ciekawa, do tego ładne walki. No i specyficzna postac Papilona (czy jak on się tam zwał).
- Hellsing - co tu dużo pisać. Niesamowity, mroczny klimat, wciągająca fabuła, Alucard. Wszystko, co potrzebne do stworzenia dobrego tytułu.
- Devil May Cry - jako fan całej serii musiałem obejrzeć. I nie zawiodłem się. Są demony, zagadki, ładne, efekciarskie potyczki. Bez zbędnych dylematów moralnych podczas walki, które ciągną się przez 10 odcinków. Co prawda Dante mógłby być ciut inny, ale i tak jest ok. I oczywiście zakończenie fabuły, gdzie wszystko łączy się w całość.
Hmmm ulubione anime?...Ciężko powiedzieć ,wszystkie które widziałem miały COŚ w sobie wartego obejrzenia Inaczej bym ich nie oglądał, tak więc...
1. Higurashi no Naku Koro Ni (wszystkie serie, potrzebowałem czegoś poważniejszego , anime okazało się idealne pod wieloma względami , kreska miła , było sporo przemocy ,brutalności , tego mi trzeba było wtedy ^^)
2. Bleach (Po prostu lubię gdy anime jest długie , a gdy jeszcze do tego jest dobre to miodzio Nie uważam iż anime posiadające powyżej 50 odcinków są słabe , nie widziałem ich wszystkich , ale te które widziałem słabe nie były
, no i oczywiście do tego anime przyciągnęły mnie super moce ,które Ichigo odblokowywał
Oraz wiele innych rzeczy xD)
3. Evangelion (Nie będę się rozpisywał zabardzo ...Istne cudo:) )
4. Shiki ( Super mroczne anime ,sporo krwii , przemocy itd.(Dla mnie to duży plus) )
5. FAIRY TAIL !( Tak przyznaje ,że od pewnego Arc to anime zeszło na psy , Ci którzy oglądali to wiedzą ,o którym mowa ,ale ostatnio podniosło się i daje radę Tak poza tym to uwielbiam to ,że nie tylko jedna postać tutaj wymiata , sporo pobocznych postaci ma swój czas ,ich przeszłość jest pokazana , człowiek może zbliżyć się do wielu bohaterów , poznać ich bardziej ,ale i tak NATSU wymiata;) )
6. Another (Oczywiście tego anime nie mogło zabraknąć tutaj Mroczne ,podobało mi się to w jaki sposób była pokazana bohaterka ,wokół której wszystko się działo oraz klątwa ,która działała , poza tym wiadomo ,krew , brutalne sceny ,MIODZIO
)
7. Clannad i Clannad After story (Super dramat ,z miejscami niezłej komedii ! Naprawdę można się nieźle uśmiać podczas oglądania i tak samo mocno zapłakać , tego typu animacje też lubię .W wielu sytuacja mogłem się utożsamić z głównym bohaterem (Tomoya) i to był duży plus )
8. Angel Beats (Fajne anime , zawiera w sobie elementy dramatu , komedii i tak samo jak w Clannad mogłem się utożsamić z niektórymi bohaterami. ( Takkk bardzo to lubię XD)Poza tym podobała mi się koncepcja pozagrobowego świata, do którego trafiali ludzie, którzy wiedli "niekompletne" życie;) )
9. Sword Art Online (Uwielbiam klimat oraz wiele innych rzeczy xD)
10. The Melancholy of Haruhi Suzumiya (obie serie plus film! Endless eight oczywiście wymiata i dzięki temu można bardziej zrozumieć film )
11. Trinity Blood (Uwielbiam mroczne animee Trochę wampirów , istot które pożywiają się wampirami itd. Ojciec Abel Nightroad wymiata )
12. Mirai Nikki (No i niestety ostatnie jakie wypisze bo można by było pisać i pisać ,,ale bez przesady(no...) To anime jest super , posiada wiele elementów przemocy , nie ma żadnej cukierkowości , podoba mi się przemiana głównego bohatera,na początku ciota ,na końcu jednak wiadomo co No i ten pomysł z tymi telefonami-pamiętnikami ;] )
Na koniec powiem tylko ,że w anime zwracam również dużo uwagę na MUZYKĘ, którą można usłyszeć podczas ich oglądania , czy dobrze ją dobrali do scen smutnych , komediowych itd. Wszystko to było w tych wyżej wymienionych anime .^^(Polecam) xD (No i Hellsing to oczywista oczywistość , jak kolega wyżej wspomniał ; ) )
Jedno, jedyne ulubione ?
Bez dłuższego zastanowienia - Higurashi no Naku Koro ni. Klimat i fabuła, które strasznie wciągają i niejednokrotnie "ryją banie" + świetna kreska i muzyka + bohaterowie =
@2 up Miałem początkowo podobne odczucia jeśli chodzi o Bleacha, filler z Bounto strasznie odstawał od reszty serii. Na szczęście później zaczyna się walka z Aizenem i anime dostaje porządną dawkę zaje*istości
Mam kilka swoich ulubionych:
- Pokemony [Tak, wiem lecz jestem "starej" daty i mi tak zostało z młodości, teraz nie oglądam]
- Dragon Ball [Tu chyba nic nie trzeba wyjaśniać]
- Transformer [J/w]
- Yu-Gi-Oh! [Świat kręci się wokół kart, dla zainteresowanych: http://pl.wikipedia.org/wiki/Yu-Gi-Oh! ]
- Inazuma Eleven [swiat wokół Piłki nożnej + trochę fantastyki http://pl.wikipedia.org/wiki/Inazuma_11]
Chyba to tyle ode mnie.
FullMetal Alchemist - bardzo dobre anime, wszystkie postacie mają swój charakter, nie tak jak w niektórych innych (np. bleach - ja jestem Aizen i zabiję was tylko żeby tak było ciekawie). Oprócz tego ładna kreska i ciekawa fabuła.
Fairy Tail - doskonałe przesłanie o więzi, przyjaźni, wsparciu itp. + super muzyka (nieźle się można wzruszyć jak się ceni pewne wartości)
Bleach - fajny motyw + też super muzyka
Sword Art Online - świetna kreska, świetna muzyka, super wątek miłosny oraz motyw z poziomami zamku (nieźle się można wzruszyć jak się ceni pewne wartości)
Dragon Ball - wiadomo o co chodzi... KA ME HA ME HA!!
PS: Ktoś może wie gdzie można ściągnąć/dostać novelkę Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo w wersji ENG?
Nie ma jeszcze translacji, ale teraz jest ekranizacja, więc jak się przyjmie, to pewnie ktoś się za to weźmie.
Obserwuj bakatsuki, tyle.
A co do animców, nikt nie ogląda staroci?
Trigun, anyone?
Cowboy Bebop?
Z nowszych... w sumie podobała mi się ekranizacja Fate/Zero, ale może dlatego, że jestem supermegaepicfanem prequelu ( anime Fate/Stay Night ssało, ale novelka to cudo ).
Steins;Gate też ładnie zrobione.
No i w sumie Fairy Tail, ale to tylko dla OST! ( no przecież, że nie cycki )
FT powinno się skończyć na tej wyspie, nie pamiętam nazwy, jak ten smok ich zaatakował. Oglądałem kilka następnych odcinków - rzal i bul.
Nie nie, po tym smoku jest ciąg coś ala fillerów, także nie dziw się, że to rzal i bul. Manga cały czas wychodzi i przerabiają ją na anime, także dobrze jest, potem jeszcze lepsze rzeczy się dzieją niż akcja na wyspie
Pewnie tak, ale według mnie to był idealny moment na zakończenie, a ciągnięcie tego dalej nie ma większego sensu.
http://myanimelist.net/animelist/darkholy
Mam nadzieje ze link zadziala. Latwo mozna zobaczyc, jake sa moje ulubione anime. Co prawda lista nie jest kompletna, poniewaz nie pamietam wszystkich anime, ktore widzialem no ale zawsze cos.
Fate Zero,w ogóle cały świat Fate chociaż serial i film fate stay night to porażki.Polecam grę visual novel.