Ulubiony Bohater ( Anime )

Czyli tak jak w temacie, wpisujcie swojego jednego ulubionego bohatera z Anime, lecz wysilcie palice i napiszcie jak najwięcej o bohaterze. Dodatkowo krótko scharakteryzujcie owego bohatera. Także napiszcie, dlaczego właśnie ten bohater i co w Nim lubicie najbardziej.

To ja zaczynam, a więc :

BARDOCK

Jest to postać, która występuję tylko w odcinku kinowym Dragon Ball Father of Goku.

Jest Saiyanem, przedstawicielem rasy wojowników, którzy w miarę jak walczą stają się silniejsi. ( Przez co Frezer zaczął się ich obawiać, ponieważ bał się, iż wystąpią pewnego dnia przeciw niemu )

Jednakże rasa ta została zdominowana przez tyrana Frezera, który wykorzystywał saiyan.

Bardock należał do jednej z grup najemnych wojowników. Podczas jednego z najazdów na planetę Kanassa, Bardock został uderzony w głowę przez co uzyskał umiejętność widzenia przyszłości.

Bardock jest moim ulubionym bohaterem ponieważ, mimo iż jest niskiej klasy wojownikiem to jednak świetnie radzi sobie w walce i jego umiejętności bojowe są na bardzo wysokim poziomie.

Dodatkowo bohater po ujrzeniu wizji tego co będzie, przechodzi gwałtowną zmianę i przechodzi na dobrą stronę.

Samotnie rusza do walki z Frezerem, lecz nie miał najmniejszych szans na wygraną i ginie w obronie syna i planety Vegeta. ( ojczysta planeta Saiyan )

Tym mnie właśnie ten bohater urzekł, iż walczył sam przeciwko tyranowi i nie bał się go zaatakować i nie robił tego dla siebie, lecz w obronie ojczystej planety, syna i by pomścić towarzyszy, którzy zostali zabici na zlecenie Frezera.

Walczył w imię wolności.

( Tak btw, jakby ktoś nie wiedział mam Bardocka na avatarze. : P )

No to tyle, mógłbym tak się rozpisywać bardzo dużo, ale czekam na Wasze posty, lecz mam nadzieję, że obejdzie się bez spamu i rozpiszecie się na tylę, by zainteresować innych Waszymi ulubionymi postaciami.

GOKU

Postać o dobrym sercu,Sayan,niezwykle silna postać w anime Dragon Ball.

Został wysłany na ziemie żeby ją zniszczyć,na początku nieznośny,zabił swojego przybranego dziadka,ale po uderzeniu się w głowę stał się miły i dobry.Trenował na małej wysepce razem z Krillanem,wyróżniał się siłą,taktyką i mądrością.

Marzenia swoje jak i innych przyjaciół spełniał dzięki 7 smoczym kul czyli po prostu Dragon Balli.

Podziwiam go za siłę,odwagę,przemyślane ataki przeciwko wrogowi,dobroci i transformacji.

Z Jego walk najbardziej zaimponowała mi Freeza Saga i Buu Saga ponieważ w tej bitwie i tej użył Genki-Dama(?)

Pomiędzy tymi Sagami stawiam Cell Saga bo poświęcił się za cały świat wysyłając Cella na planeta Kaio(?)

ale los pokierował inaczej i Cell wrócił na ziemię a Jego dzieło dokończył jego pierwszy syn,czyli Gohan który potrafił wejść w drugi stopień transformacji(SSJ2)bo Cell maltretował Jego przyjaciół a On nie wytrzymał i zamienił się w SSJ2

Goku to postać która się poświęca dla innych.

Zastanawiam się nad obejrzeniem Cell Sagi lub całego DBZ.

Naruto Shippuuden

Sai jest członkiem jednostki specjalnej ANBU, do której ninja są rekrutowani jako niemowlęta. Imię "Sai" zostało mu nadane jedynie w celu wykonania powierzonej misji. Zostaje przypisany do drużyny Kakashi'ego w miejsce Sasuke Uchihy, który odszedł z Konohy. Ma trudności z zawieraniem znajomości oraz komunikowaniem się z ludźmi, więc ucieka się do podręcznikowych porad. Również przyznał, że ma problem z okazaniem jakichkolwiek uczuć (nawet wtedy gdy jego brat umarł). Jego prawdziwym zadaniem było zabicie Sasuke ponieważ stanowił zagrożenie dla Konohy. Zmienił jednak zdanie po tym jak zobaczył jaka więź istnieje pomiedzy Naruto a Sasuke. Sai jest utalentowanym artystą. Zdolności te wykorzystuje do swojch jutsu, poprzez rysowanie różnych rzeczy które potem powołuje do istnienia.

...Był jaki był, ale się zmienił...szkoda :rolleyes: ,bo jego charakter podobał mi się na starcie :rolleyes:

Gats

Gats to postać występująca w Anime o nazwie Berserk. Jest on „nie znającym strachu wojownikiem”. Został wychowany na polach bitew. Walczy przy pomocy ogromnego, długiego miecza. Wielu jego przeciwników było zadziwionych, że potrafi walczyć tak wielkim mieczem. Umożliwia mu to nadludzka siła oraz trening od najmłodszych lat. Różni się on od postaci w heroic fantasy. Nie jest on wspaniałomyślną postacią, która walczy ze złem. Jest mroczną oraz bezlitosną postacią, o której można powiedzieć, że żyje po to aby zabijać. Został skazany na ciągłą walkę z demonami, ponieważ jest to kara za przebywanie blisko bogów. Posiada znamię, które krwawi gdy zło jest w pobliżu.

Jego życie zmieniło się, gdy dołączył do grupy najemników zwanych Jastrzębiami. Poznał wielu przyjaciół. Szybko zdobył wysoką rangę(najwyższą po Gryffith’cie), czym z powodu zazdrości narobił sobie kilku wrogów. Przede wszystkim jego wrogiem stała się Caska, której można powiedzieć że odebrał stanowisko prawej ręki. Gats mimo, że na pierwszy rzut oka wygląda na prostaka, nie był jednak głupcem. Pod jego twardą skorupą mięśni oraz groźną twarzą skrywał wrażliwość i wielkie oddanie dla przyjaciół. Więc jest postacią, która zmieniła się najpierw jego życie było pustym pragnieniem zemsty. Później stało się głębsze o inne uczucia i pragnienia.

Podsumowując Gats jest charyzmatyczną postacią ze świetnego anime. Jego odwaga i ogromna siła zaimponowała mi. Lecz to co mnie najbardziej ujęło to, że Gats posiada również wady. Obecnie to moja ulubiona postać, niesamowicie podoba mi się w nim tom że jest naprawdę oddany przyjaciołom. Jak dla mnie GATS RULEZZ!

PS. Nie skopiowałem to z żadnej strony. Napisałem sam, z tego co oglądałem oraz z tego co przeczytałem.

A moim ulubionym bohaterem z Anime jest Pan Whiskers :P

Uwielbiam go ponieważ robi z siebie durnia i nic go to nie obchodzi.Czasami jest śmieszny ,a czasami troche głupawy xD Jest on z serialu ,,Brenda i Pan Whiskers" Po angielsku ,,Brenda&Mrs Whiskers"Pan Whiskers w każdym odcinku wkurza pannę Brende Harinkton z Harinktonów z Florydy.Może ją wkurza,ale to najlepsi przyjaciele.Pan Whiskers nie zawsze był z Brendą.W pierwszym odcinku serialu spotkali się w samolocie ,gdzie pan Whiskers miał lecieć do Zoo ponieważ sprzedali go za 1$ :lol: Potem Pan whiskers otwiera drzwi i razem z Brendą Wypadają z samolotu.Naszczęśćie Pan Whiskers otwiera ,,Ponton" i jakimś cudem przeżyli ten upadek.Beztrosko razem żyją w Jungli i mniewają śmieszne przygody ;)

Człowieku to nie jest Anime. Tylko bajka spod skrzydła Disney'a. No i nie wiem czy mam zostawić czy wyrzucić ? - Kubox

Deidara

W Naruto był jednym z członków gangu Akumitsu(czy jakoś tam).

Strasznie fajnie go narysowali :lol:

Lubiał demolkę, walczył z Gaarą.

Ogólnie najbardziej podobał mi się z tym, że te bombki robił.

post-8109-1261157430_thumb.jpg

Gintoki

Gintoki - główny bohater anime, za młodu był on nieustraszonym samurajem który walczył za kraj, nazywali go "biały kieł" (jeśli dobrze pamiętam). Ogólnie w anime chodzi o to, że na Ziemię przybywają "obcy" którzy obejmują władzę nad miastem w którym żyje właśnie Gintoki. Pokazanie przygód głównego bohatera jak i jego przyjaciół w super śmieszny sposób :P. W anime jest wiele przyczepień do innych anime np. przebieranie się za różnego rodzaju postacie, czy wspominanie jakby to nie było gdyby miał Bankai (jakby ktoś nie wiedział bankai pochodzi z Bleach'a).

Gintokiego lubię za dystans do siebie, dobre poczucie humoru, a ogólnie za charakter, niby jest śmieszny, ale w pewnych sytuacjach pokazuje, że przyjaźń jest najważniejsza ;). O, jeszcze za to, że bez przerwy czyta "Jump'a" xd.

Cloud- Final Fantasy, początkowo pracował dla organizacji Shinra, potem od niej odszedł. Włada Buster Sword, który dostał od konającego Zacka,swojego kumpla. Teraz jest chłopcem na posyłki, a właściwie rozwozi przesyłki. Lubię gościa za zdecydowanie, poświęcenie i poczucie humoru.

Wiem że nie powinienem tego pisać i że administracja by się tym zajęła, ale coś takiego mnie totalnie denerwuje!

@Might Tay

Dziękujemy że opisałeś nam postać, którą chyba wszyscy znają.

Ale nie o to w tym wszystkim całkiem chodziło! Miałeś też napisać, za co ją lubisz! CZYTAJ!

DeidaraW Naruto był jednym z członków gangu Akumitsu(czy jakoś tam).

nie gangu tylko organizacji, zlozonych z shinobi ktorzy zostali wygnani z wiosek, przestepcy rangi S bodajze, i nie akumitsu tylko Akatsuki ;)

Saluś Ty znasz Naruto ? :)

Wooow, mój topic odżył. :lol:

Saluś Ty znasz Naruto ?

jedyny tasiemiec ktorego ogladam : )

jedyny tasiemiec ktorego ogladam : )

Ja skończyłem gdy musiał się nauczyć uberprotechniki no jutsu, co mu zajęło 20+ odcinków...

Mój ulubiony bochater...

hmm :D

Saito z Zero No Tsukaima

Ja skończyłem gdy musiał się nauczyć uberprotechniki no jutsu, co mu zajęło 20+ odcinków...

bywa.

Itachi Ucicha

Postać z Anime Naruto należący do organizacji Akatsuki której zadaniem jest złapanie wszystkich Jinchuriki. jest potęzny dzieki swojemu ulepszonemu sharinganowi który po zabiciu najlepszego przyjaciela zyskał Mangenkyu Sharingan .Postać ta jest bardzo świetna pod względem tym że wymordował swój cały klan przy czym zostawił przy życiu swego młodszego brata sasuke(nie lubie go ... wszystkim się on podoba) by wyzwolić jego moc po czym w serii Naruto Shippudden Sasuke odgrywa swoją "Zemste życiową" na Itachim i go zabija :(

Itachi rulez !!!

jak mi się dobrze zdaje to Raisenshiruken którego raz użył tylko na Kakuzu bo niszczy i nadwyręża za bardzo mięśnie ;]

Sai z Naruto Shippuuden

Na początku był fajny, a teraz się zmienił, ale nadal go lubię.

Itachi UcichaPostać z Anime Naruto należący do organizacji Akatsuki której zadaniem jest złapanie wszystkich Jinchuriki. jest potęzny dzieki swojemu ulepszonemu sharinganowi który po zabiciu najlepszego przyjaciela zyskał Mangenkyu Sharingan .Postać ta jest bardzo świetna pod względem tym że wymordował swój cały klan przy czym zostawił przy życiu swego młodszego brata sasuke(nie lubie go ... wszystkim się on podoba) by wyzwolić jego moc po czym w serii Naruto Shippudden Sasuke odgrywa swoją "Zemste życiową" na Itachim i go zabija Itachi rulez !!!jak mi się dobrze zdaje to Raisenshiruken którego raz użył tylko na Kakuzu bo niszczy i nadwyręża za bardzo mięśnie ;]

No i dałeś mi powód do śmiechu :P. Piszesz, że jest on twoim ulubionym bohaterem, a nawet nie wiesz jak się pisze jego nazwisko. Ucicha??, on nie Ucicha, chociaż ma mroczną osobowość i czasami ucicha na chwile ;p. Poprawnie pisze się Itachi Uchiha.

No i dałeś mi powód do śmiechu /emoticons/nowe_tongue.png" alt=":P" srcset="/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">" border="0" alt="tongue.gif" />. Piszesz, że jest on twoim ulubionym bohaterem, a nawet nie wiesz jak się pisze jego nazwisko. Ucicha??, on nie Ucicha, chociaż ma mroczną osobowość i czasami ucicha na chwile ;p. Poprawnie pisze się Itachi Uchicha.

Słuchaj koleś... Jeżeli nie umiesz poprawiać, to nie poprawiaj... Itachi Uchiha to jest jego imie... Jak nie jeden to drugi... I zmień sygnaturę, bo warna dostaniesz. Dozwolony limit to 200kb, a twoja ma ponad 2000kb.

To nie jest żaden Chichuachua.

@Brono

Chyba wiesz że Itachi zrobił to bo to była jego misja z Konohy?

On tak naprawdę kocha braciszka xd.

A, Brono, jeszcze - Rasenshuriken, a nie, Raisenshuriken xd.

A tak, Kuboszek ma racje, pisze się Itachi Uchiha ! Ludzie oglądacie, a nawet nazw nie znacie xd.

Słuchaj koleś... Jeżeli nie umiesz poprawiać, to nie poprawiaj... Itachi Uchiha to jest jego imie... Jak nie jeden to drugi... I zmień sygnaturę, bo warna dostaniesz. Dozwolony limit to 200kb, a twoja ma ponad 2000kb.To nie jest żaden Chichuachua.

Koleś gtfo, w wersji koreańskiej było Uchicha dopiero w tej przetłumaczonej zaczeli pisać Uchiha, więc prosze Cię najpierw wejdź na google i trochę poczytaj, a później dopiero możesz komuś dowalić pzdr.