Czyli tak jak w temacie, wpisujcie swojego jednego ulubionego bohatera z Anime, lecz wysilcie palice i napiszcie jak najwięcej o bohaterze. Dodatkowo krótko scharakteryzujcie owego bohatera. Także napiszcie, dlaczego właśnie ten bohater i co w Nim lubicie najbardziej.
To ja zaczynam, a więc :
BARDOCK
Jest to postać, która występuję tylko w odcinku kinowym Dragon Ball Father of Goku.
Jest Saiyanem, przedstawicielem rasy wojowników, którzy w miarę jak walczą stają się silniejsi. ( Przez co Frezer zaczął się ich obawiać, ponieważ bał się, iż wystąpią pewnego dnia przeciw niemu )
Jednakże rasa ta została zdominowana przez tyrana Frezera, który wykorzystywał saiyan.
Bardock należał do jednej z grup najemnych wojowników. Podczas jednego z najazdów na planetę Kanassa, Bardock został uderzony w głowę przez co uzyskał umiejętność widzenia przyszłości.
Bardock jest moim ulubionym bohaterem ponieważ, mimo iż jest niskiej klasy wojownikiem to jednak świetnie radzi sobie w walce i jego umiejętności bojowe są na bardzo wysokim poziomie.
Dodatkowo bohater po ujrzeniu wizji tego co będzie, przechodzi gwałtowną zmianę i przechodzi na dobrą stronę.
Samotnie rusza do walki z Frezerem, lecz nie miał najmniejszych szans na wygraną i ginie w obronie syna i planety Vegeta. ( ojczysta planeta Saiyan )
Tym mnie właśnie ten bohater urzekł, iż walczył sam przeciwko tyranowi i nie bał się go zaatakować i nie robił tego dla siebie, lecz w obronie ojczystej planety, syna i by pomścić towarzyszy, którzy zostali zabici na zlecenie Frezera.
Walczył w imię wolności.
( Tak btw, jakby ktoś nie wiedział mam Bardocka na avatarze. : P )
No to tyle, mógłbym tak się rozpisywać bardzo dużo, ale czekam na Wasze posty, lecz mam nadzieję, że obejdzie się bez spamu i rozpiszecie się na tylę, by zainteresować innych Waszymi ulubionymi postaciami.