Ulubiony Bohater ( Anime )

Haha! :D Cuda się zdarzają :)

Jako fan horrorów zdecydowanie Enma Ai z anime Jigoku Shoujo jest to postać dość mroczna która za pomocą strony internetowej umorzliwia dokonanie zemsty na danej osobie poprzez zesłanie jej do piekła. Wszystko było by piękne gdyby nie cena a jest nia własna dusza która po śmierci również trafia do piekła.

ALUCARD (Dracula) z mangi/anime Hellsing/Hellsing Ultimate. Absolutny majstersztyk, wampir 1 generacji, najlepszy z najlepszych. Gardzi wszystkimi "pomniejszymi". Na usługach organizacji Hellsing, której dowodzi Sit Integra Hellsing, córka człowieka który uwięził Alucarda w łańcuchach. Biegający z dwoma gunami które zwą się Jackall i Casull, w czerwonym kapelusiku i płaszczyku, uśmiech maniaka i jakże przezarąbiste kombosy którymi powala fale ghoulów i "pomniejszych", oraz przeepica przemiana w psa cienii z wieloooma oczkami naprawdę cieszy jak to oglądasz ^^. Polecam każdemu kto tego jeszcze nie oglądał, a w szczególności każdemu fanowi sagi Zmierzch, żeby zobaczył czym jest prawdziwy wempajer! Pozdro.

Coud Van Giruet z Erementar Gerad jest rozkapryszony troszke ale w dalszych odc. zmienia się w porządnego młodzienca;)

Fuku1 jak naruto ma ADHD to ktos tu ma schizofrenie... jest poprostu w gorącej wodzie kąpany i bardzo żywiołowy potrafi cieszyć sie życiem;d

Edward Elric– fikcyjny tytułowy bohater mangi oraz anime Fullmetal Alchemist. Na początku mangi ma około 15 lat, blond włosy (zwykle związane w warkoczyk) i złote oczy. Jest dość niski jak na swój wiek i na wszelkie uwagi na ten temat reaguje bardzo impulsywnie. Zwykle ma na sobie czarne ubranie i czerwony płaszcz oraz czarne buty na grubej podeszwie. Zamiast prawej ręki i lewej nogi ma automatyczną zbroję. Nienawidzi mleka i nazywania go kurduplem.

Edward wraz ze swoim bratem Alphonsem podjął próbę przywrócenia do życia swej zmarłej matki Trishy, która zmarła z powodu ciężkiej choroby o której nie chciała powiedzieć dzieciom. Alchemiczny proces zakończył się jednak niepowodzeniem. Bracia otworzyli tzw. Bramę - interpretowaną jako wrota śmierci - która w myśl zasady równowartej wymiany (jap. tōka-kōkan) zabrała lewą nogę Edwarda, a Alphonse'a wciągnęła w całości w siebie. Edward chcąc ratować Alphonse'a, poświęcił swoją prawą rękę. Udało mu się osadzić jego dusze w starej zbroi stojącej nieopodal kręgu, który nakreślili. W miejsce kończyn które stracił zainstalował metalowe protezy wykonane przez swoją przyjaciółkę, protetyczkę Winry. Pragnąc przywrócić Alowi prawdziwe ciało postanowił zostać Państwowym Alchemikiem. Jako dwunastolatek przeszedł pomyślnie egzaminy uprawniające go do noszenia tego tytułu. Otrzymał przydomek Stalowy Alchemik.

Oraz jego brat:

Alphonse Elric- Alphonse urodził się w 1900 roku w Resembool jako syn Van Hohenheima i Trishy Elric. Nie pamięta ojca, gdyż ten opuścił rodzinę, gdy Al był małym dzieckiem. Po kilku latach Trisha umarła. Alphonse wraz z bratem Edwardem, uzdolnieni w dziedzinie alchemii, zaczęli szukać sposobu na wskrzeszenie matki. Gdy do ich wioski przybywa niezwykle uzdolniona alchemiczka, Izumi Curtis, proszą ją, by została ich nauczycielką. Po odbytym w Dublith treningu bracia wracają do Resembool. Wspólnymi siłami dokonują zakazanej transmutacji ludzkiego ciała. Dokonuje się jednak tragedia - stworzone ciało nie przypomina człowieka i zaraz umiera, Ed traci lewą nogę, Al zaś całe ciało. Za cenę prawej ręki Edward przywołuje duszę brata do stojącej w ich domu zbroi. Al zanosi Eda do zaprzyjaźnionej rodziny Rockbellów. Zaprzyjaźniona z braćmi Winry ze swoją babcią wykonują dla Eda automatyczne zbroje w miejsce utraconych kończyn. Po rehabilitacji Edward zostaje Państwowym Alchemikiem. Od tej chwili braci podróżują po kraju, szukając sposobu na odzyskanie ciał.

Louie z Rune Soldier Louie, komiczny a przy tym sympatyczny:)jest synem zwierzchnika gildii magów. Problem polega na tym, że od jego najskuteczniejszego zaklęcia znacznie skuteczniejszy (i pewniejszy w działaniu) jest jego prawy prosty :)

Robi co chce, za nic ma autorytety, lubi piękne kobiety i nie stroni od alkoholu :). Słabo włada mieczem ale nie przeszkadza mu to, podczas walki używa pięści albo tego co ma pod ręką np. martwego dzika :D

Majzel, Wiele razy próbowałem polubić Naruto, ale nie mogę...nie potrafię tego zrobić, bo nie da się go lubić. Może ktoś mi wyjaśni, dlaczego jest ulubionym bohaterem?

Mam jeszcze jednego bohatera:P

Okazaki Tomoya z Clannad ile razy spadałem z krzesła to robił kawał Fuko. Okazaki jest mistrzem.

Może to nie jest mój ulubiony bohater, ale warto o nim wspomnieć Akihisa Yoshii z Baka to Test to Shoukanjuu. Lubię tego gościa, jego teksty i rozumowanie jest mistrzostwem w każdym calu. Jego głupota niszczy system.

Sagara Sousuke z Full Metal Panic!. Od dzieciństwa wychowywał się wśród wojskowych i walczył ramie w ramię z innymi, co dało mu dużą wiedzę i umiejętności w młodym wieku. Inna sprawa że przez dotychczasowe życie zdominowane przez wojsko jest jednostką aspołeczną, interpretującą wiele słów i zdarzeń w sposób nie do końca normalny dla typowej osoby...

No i w sumie Bonta-Kun :lol:

W sumie możnaby tu jeszcze dorzucić Guttsa z Berserka za całokształt. Nie jest typowym ugrzecznionym bohaterem, tylko kimś kto (prawie tak jak wyżej) spędził życie wśród najemników. W przeciwieństwie do wspomnianego wyżej Sagary jest o wiele mniej humorystyczny - Berserk (manga) jest o wiele bardziej brutalny i mroczny niż Full Metal Panic! (anime), co zresztą przekłada się na głównego bohatera, poszukującego wyzwań na polach bitew, a w późniejszej części fabuły - zemsty na dawnym kompanie...

Swoją drogą, ciekawe który nekrofil znalazł ten temat.

Papa smerf był spoko, miał fajną brode i w ogóle... przypominał mi słoneczko Szymborskiej - Stalina. Jako, że Stalin jest wzorem niegasnącego słońca peru Tuskano i partii nie mogę go nie szanować.

Niech żyje nie gasnące słońce peru!

Ulubiony bohater Kojiro z Captain Hawk (Captain Tsubasa):)

Jak pod blokiem graliśmy w piłkę to ja zawsze byłem Kojiro .

Bardzo ciekawa postać ...

kojiro.jpg

Poza tym Ryuk z Death Note /

Czyli tak jak w temacie, wpisujcie swojego jednego ulubionego bohatera z Anime, lecz wysilcie palice i napiszcie jak najwięcej o bohaterze. Dodatkowo krótko scharakteryzujcie owego bohatera. Także napiszcie, dlaczego właśnie ten bohater i co w Nim lubicie najbardziej.

To ja zaczynam, a więc :

BARDOCK

Jest to postać, która występuję tylko w odcinku kinowym Dragon Ball Father of Goku.

Jest Saiyanem, przedstawicielem rasy wojowników, którzy w miarę jak walczą stają się silniejsi. ( Przez co Frezer zaczął się ich obawiać, ponieważ bał się, iż wystąpią pewnego dnia przeciw niemu )

Jednakże rasa ta została zdominowana przez tyrana Frezera, który wykorzystywał saiyan.

Bardock należał do jednej z grup najemnych wojowników. Podczas jednego z najazdów na planetę Kanassa, Bardock został uderzony w głowę przez co uzyskał umiejętność widzenia przyszłości.

Bardock jest moim ulubionym bohaterem ponieważ, mimo iż jest niskiej klasy wojownikiem to jednak świetnie radzi sobie w walce i jego umiejętności bojowe są na bardzo wysokim poziomie.

Dodatkowo bohater po ujrzeniu wizji tego co będzie, przechodzi gwałtowną zmianę i przechodzi na dobrą stronę.

Samotnie rusza do walki z Frezerem, lecz nie miał najmniejszych szans na wygraną i ginie w obronie syna i planety Vegeta. ( ojczysta planeta Saiyan )

Tym mnie właśnie ten bohater urzekł, iż walczył sam przeciwko tyranowi i nie bał się go zaatakować i nie robił tego dla siebie, lecz w obronie ojczystej planety, syna i by pomścić towarzyszy, którzy zostali zabici na zlecenie Frezera.

Walczył w imię wolności.

( Tak btw, jakby ktoś nie wiedział mam Bardocka na avatarze. : P )

No to tyle, mógłbym tak się rozpisywać bardzo dużo, ale czekam na Wasze posty, lecz mam nadzieję, że obejdzie się bez spamu i rozpiszecie się na tylę, by zainteresować innych Waszymi ulubionymi postaciami.