"Uzależnienie" czyli co wam się podoba lub nie podoba w grze World of Warcraft

WTF? Gdzie w WoWie jest item shop?!

W teorii nie da się tam kupić nic ulepszającego twoją postać, a jedynie jakieś petsy i inne ozdóbki, ale niesmak pozostaje, skoro płacę, to chcę mieć dostęp do wszystkiego.

Co do questów to są one raczej ciekawe i nie polegają na zabiciu x mobków (takie też są ale jest ich niewiele). Poza tym czy Twoje ukochane L2 nie polega w 100% na grindzie?

Przynajmniej nie muszę się wracać do 15 mobów do miasta, dodatkowo, rzadko kiedy questy tą są jakieś majstersztyki fabularne, grając przechodziłem wszystko bez czytania, tylko "Ok, ok, ok, quest helper, kill, kill, kill, zwrócić questa, powtórz". Lubię sobie poczytać, ale w MMO "krótkich questów" nie cierpię.

A i powiec mi z czego blizz zerżnął? Jeśli chodzi o support to jest calkiem niezły. Po tym co napisałeś jestem w 100% pewny, że w WoW'a nie grałeś lub grałeś na bardzo zbugowanym privie.

LotRO, L2, to się akurat w oczy rzucało. Ostatnio (Cata) dodali możliwość levelowania gildii. Oryginalność przygniata.

Kozak jest typem człowieka który woli przez 4 lata 24/7 zabijać moby żeby wbić level nie robiąc nic innego.

Piszesz ze WoW ma abonament,a jak by na to nie patrzeć to twój ukochany L2 też ma abonament,WTF item shop w WoW-ie?

Tacy już są hejterzy... Choć nie mają o czymś zielonego pojęcia to i tak hejtują dla zasady.

W teorii nie da się tam kupić nic ulepszającego twoją postać, a jedynie jakieś petsy i inne ozdóbki, ale niesmak pozostaje, skoro płacę, to chcę mieć dostęp do wszystkiego.

opie, you made my day :lol:

c) Cena typowa dla Blizzarda - miesięczny abonament, płatne dodatki i dodatkowo item shop. Ale co z tego, Amerykańskie dzieciaki omamione reklamą i tak zapłacą.

jasne, lepiej grac "f2p" i płacić miliony za bonusy z is

g) Klimat cukierkowy to nie klimat.

klimat cukierkowy ? opie ile ty masz lat? to UNIWERSUM WARCRAFTA.. poza tym klimat cukierkowy ? co to za okreslenie? jak już to prędzej grafika ;F

I co? I doczekałem się :D

Kozak jest typem człowieka który woli przez 4 lata 24/7 zabijać moby żeby wbić level nie robiąc nic innego.

Wyciągam z tego przyjemność, robiąc to z innymi ludźmi, kiedy nasze umiejętności się zgrywają. A 90% łażenia 10% zabijania mobów mnie nie wciąga.

opie, you made my day

Twój argument jest powalający.

jasne, lepiej grac "f2p" i płacić miliony za bonusy z is

Nie, lepiej grać b2p. Jakbyś się orientował w temacie, to zauważyłbyś, że gier p2p jest coraz mniej, a im więcej "dużych" gier f2p, tym więskza konkurencja -> lepsze ISy.

klimat cukierkowy ? opie ile ty masz lat? to UNIWERSUM WARCRAFTA.. poza tym klimat cukierkowy ? co to za okreslenie? jak już to prędzej grafika ;F

http://tinyurl.com/4t9adhq

Widać że już w niektórych odezwało się fanbojstwo, szkoda gadać. Zamiast pogodzić się z tym że nie wszyscy kochają wow-a płaczecie, a tych co się źle wyrażają o WoWie nazywacie zaraz hejterami i dzieciami neo. Uspokójcie się i wyjdźcie na dwór -,-

i do tego widać jak mało znacie WoW nie wiedząc o item shopie w którym kupimy m.in. wow remote, pety i jak dobrze pamiętam jakieś epic mounty się zdarzały

O mountach to nic mi nie wiadomo... To, że nie wszyscy kochają WoW'a jest raczej rzeczą oczywistą. Chodziło mi po prostu o fałszywość niektórych argumentów. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i komentować.

@down: Już lepiej?

P.S: Coś mi się wydaje, że niedługo zrobi się tu jeden wielki offtop i kłutnia. Lepiej by było to zamknąć zanim to nastąpi.

O mountach to nic mi nie wiadomo... To, że nie wszyscy kochają WoW'a jest raczej rzeczą oczywistą. Chodziło mi po prostu o fałszywość niektórych argumętów. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i komętować.

Każdy ma również prawo do używania słownika, co gorąco polecam.

@OFF

Redaktor nie podoba mi się :'(

-mozesz kończyć z WoW-em tysiące razy ale od niego się nie uwolnisz,to jest jak bumerang zawsze wraca:D

Niestety to jest żmudna prawda...

Chodziło mi po prostu o fałszywość niektórych argumentów.

Warto byłoby napisać których.

u_u

Nie offtopicuj. Do tego na górze. Jeden udziela się w tym temacie.

Jak juz dajecie te fotki to chociaż robicie je jakos normalnie. Bo albo sa na maxa obrobione. Albo przesadzacie z bloomem w tej grze. Skad to wiem? Bo gram w WoWa na MAX detalach i prosze was... on tak nie wyglada

Po wprowadzeniu dodatku CATA właśnie zostały dodane takie cienie, blur i woda.

Warto byłoby napisać których.

Nie ma sensu dalej prowadzić tej dyskusji. Ty masz swoje zdanie a ja swoje. Cokolwiek bym nie napisał ty i tak nie zmienisz swego zdania. Ja swojego zresztą też.

Sory za offtop.

Nie ma sensu dalej prowadzić tej dyskusji. Ty masz swoje zdanie a ja swoje. Cokolwiek bym nie napisał ty i tak nie zmienisz swego zdania. Ja swojego zresztą też.Sory za offtop.

No i spoko. Myślę że niektórzy powinni się na tym przykładzie uczyć, jak prowadzić dyskusję.

@kristal

WoW podoba ci się, bo jest w sumie prosty i nieodpychający. Z twojego tekstu wynika ze grałeś/łaś w dwie sztuki MMO - wystarczy że spróbujesz innych tytułów, a WoW szybko ci się "odwidzi". Ostatnio wiele forumowiczów chwali sobie RIFTa, ja sam oczywiście polecam Lineage 2, jest też wiele innych dobrych tytułów (choć głównie P2P, ale dla ciebie to nie jest chyba problem) - zagraj trochę, wciągnij się, a wtedy, kiedy spojrzysz za siebie, zaśmiejesz się tylko ze swojej dawnej niewiedzy.

Cholera zaraz się wkurzę niech moderator ZROBI coś z tym "Kozakiem"...

Żeby nie offtopicować podważę

f) Walenie do maxa na grindo-questach, tylko po to by odkryć że end-game to ciągłe powtarzanie tego samego.

Niestety muszę cie rozczarować miszczu.... W każdej grze End-game jest taki samy. w WoWie jest najbardziej rozbudowany. Nie grałeś więc nie wiesz to że Ci jakiś kox z osiedla powiedział że jedyna atrakcja to duele.

e) Co to za MASSIVE Multiplayer, skoro gra supportuje do 20 graczy naraz (tzn. raidy i "mass" PvP)?

Tak jak inne 90% gier

d) Od mojego kumpla - nolajfa w WoWie - wiem, że balans leży (bodajże Paladyn jest op).

Tu się zgodzę

c) Cena typowa dla Blizzarda - miesięczny abonament, płatne dodatki i dodatkowo item shop. Ale co z tego, Amerykańskie dzieciaki omamione reklamą i tak zapłacą.

Ludziom się podoba to grają

a) Do d*py grafa, nawet jak na rok w którym gra wyszła. To że jest cukierkowa to jest do przebolenia, ale jest kanciasta, rozpikselowana, pokryta bloomem żeby zatuszować.

"Do d*upy grafa" tak grafika musi być. Walnę krajobrazy na CryEngine 3 i koniec lataj sobie i patrz na nie, bo GRAFIKA jest najważniejsza!

WoW podoba ci się, bo jest w sumie prosty i nieodpychający. Z twojego tekstu wynika ze grałeś/łaś w dwie sztuki MMO - wystarczy że spróbujesz innych tytułów, a WoW szybko ci się "odwidzi". Ostatnio wiele forumowiczów chwali sobie RIFTa, ja sam oczywiście polecam Lineage 2, jest też wiele innych dobrych tytułów (choć głównie P2P, ale dla ciebie to nie jest chyba problem) - zagraj trochę, wciągnij się, a wtedy, kiedy spojrzysz za siebie, zaśmiejesz się tylko ze swojej dawnej niewiedzy.

Niestety rozczaruje Cię. Napisałem że PRÓBOWAŁEM znaleźć inne MMORPG próbowałem chyba 90% najbardziej polecanych gier i w tym twoim Super wy***ny Lineage 2 gdzie wbiłem 19 lvl i usnąłem na klawiaturze budząc się rano. NUDA!

@

To nie dyskusja to SPAM!

Damn, ciśnienie ci skacze.

W każdej grze End-game jest taki samy. w WoWie jest najbardziej rozbudowany.

Łeż to jest. Po pierwsze, end-game'y mocno się różnią, po drugie, w WoWie jest mocno ograniczony, w porównaniu do innych gier.

Tak jak inne 90% gier

Kolejny łeż, mnóstwo gier ma "tryby" dla o wiele większych ilości graczy, przykład bliski memu sercu - L2 i bitwy po ~1000 graczy.

"Do d*upy grafa" tak grafika musi być. Walnę krajobrazy na CryEngine 3 i koniec lataj sobie i patrz na nie bo GRAFIKA jest najważniejsza!

Grafika to po prostu kolejny argument. Pewnie, możesz się bawić przy Tibii, ale jest o wiele fajniej, gdy jest na co popatrzeć. Grafika nie jest najważniejsza, ale w sumie jakie ona ma znaczenie, gdy reszta gry leży.

Niestety rozczaruje Cię. Napisałem że PRÓBOWAŁEM znaleźć inne MMORPG próbowałem chyba 90% najbardziej polecanych gier i w tym twoim Super wy***ny Lineage 2 gdzie wbiłem 19 lvl i usnąłem na klawiaturze budząc się rano mokry w ślinie... NUDA!

Cóż, mimo iż zagrałem w WoWa mniej-więcej tak, jak ty w L2, to przynajmniej wiem o co się w nim rozchodzi. Ty jednak, biorąc na przykład to co napisałeś powyżej, prezentujesz niewiedzę. Cóż, może casualowy WoW to szczyt twoich możliwości...

Aha, internet to nie jest powód, żeby się denerwować.

Cholera zaraz się wkurzę niech moderator ZROBI coś z tym "Kozakiem"...

Bo obraża WoW? ooojeeeej trzeba go zbanować!

Przestańcie się kłócić :P WoW jest średni i tyle :)

PS. co do endgame to w GW jest najlepszy

mod_ico.png
GW we wszystkim jest najlepszy : P. Przynamniej moim zdaniem. A to pewnie dlatego, ze to nie jest prawdziwe MMORPG.- Dzz

Dokładnie tak! (jakby ktoś nie wiedział to GW1 to CORPG, ale i tak jest najlepsze)

mod_ico.png
Nie "ale", a "dzieki temu" jest najlepsze : P! Bo tutaj choc troche czuc zapach prawdziwej przygody, czyli takiej, ktora przypomina cRPGi dla pojedynczych graczy. Ale to juz dyskusja na inny temat...-Dzz
Łeż to jest. Po pierwsze, end-game'y mocno się różnią, po drugie, w WoWie jest mocno ograniczony, w porównaniu do innych gier.

Wiem ze to twoje zdanie,ale według mnie wow ma najbardziej rozbudowany end-game,nie wypowiadam się na temat end-gam'u w L2 ponieważ nie grałem chociaż może spróbuje zagrać jako ze w wow-a na razie nie gram.

Jedyny powód dla którego nie grałem w L2 to to ze jest w nim bardzo dużo grindu na wbicie maksymalnego levelu potrzeba około roku poprawcie mnie jeśli się mylę,a przy okazji Kozak napisz co oferuje L2 na maksymalnym levelu.

Eh ;P Widzę że jest sporo hejterów tutaj...Cóż mamy w WoW'ie na max lvl? 7 świetnie zaprojektowanych Battlegroud, 5 Aren (2v2,3v3,5v5 każda). Grafika cóż kwestia gustu ;P

"5412 items found" samych broni "25243 items found" pancerzy masa petów i mountów znajdzie ktoś inną grę z taka liczbą przedmiotów?=) Wątpię... Pod względem zróżnicowania klas i ras też nie ma wielu konkurentów. I co z tego że WoW czerpie pomysły z innych MMO? To raczej dobrze bo WoW będzie oferował tylko najlepsze rozwiązania na rynku =)

Racja to wszystko nie miało by większego znaczenia gdyby nie klimat Warcrafta ; p To moja subiektywna ocena... Każdy może mieć inne zdanie i krytykować ale przepraszam bardzo... Róbcie to z kultura... Szczególnie Redaktorzy i Moderatorzy nie powinni podsycać kłótni dodatkowo ; P Wstydźcie się ;P

@Down Wiem o tym =) ale nie chciało mi się tego wypisywać =)

Sajmara to nie koniec. Jeszcze:

- Około 95 dungeonów na różne lvl'e

- Około 37 raidów po 10/25 man

- Robienie achivmentów

- Atakowanie miasta przeciwnej frakcji

- ulepszanie profesji

- duele

- oryginalny klimat

- świetny support

- Niwelowanie bugów

- i jeszcze massa innych rzeczy o których zapomiałem

Zeby nie ta cala obsrana reklama, figurki, pierdoly i potega komercji blizzarda to WoW bylby jedna z wielu nieliczacych sie gier. Takie jest moje zdanie :) Kupilem podstawke, pogralem 3 godziny, na drugi dzien wrocilem, bo moze jeszcze, na trzeci... i wywalilem w pizdu...

Uleglem wlasnie tej reklamie "zagraj i zobacz dlaczego Ci rozwydrzency tak szaleja"

Zagralem i nic nie widze w nim ciekawego. Jesli mam wybierac to predzej wybiore gre z Item shopem, bo moge to robic kiedy mi sie to zywnie spodoba. I tam bede pakowal kase, ktora mialbym wsadzac w WoWa. Argument, ze gra tam zaczyna sie na highlv mozecie sobie o kant d*py rozbic. Wszedzie sie zaczyna. I tak samo wszedzie sie konczy wszechobecna nuda, kiedy wszystko obcykane i te same rajdy. A mialem okazje je sobie ogladac. Oferuje soba to samo, co pierwsza lepsza z brzegu gra. Trabienie na lewo i prawo od dodatkach skutkuje tym, ze rzesza fanow obsrywa sie po gaciach i napedzaja jeden drugiego psychicznie. I tu wlasnie WoW jest krolem. Pustym i papierowym.

Fanem L2 tez nie jestem :) nie cierpie grinderow.