W co gracie?

1.Ja obecnie gram se w Crysisa ktory znacznie bardziej podoba mi sie od CoD4. Bo gdzie w CoD4 mamy postep akcji linniowy to w Crysis wszystkie etapy gry mozna przejsc na rozne sposoby. Dajmy na to akcja z zakladnikiem. mamy wbic do wioski.... robimy to na rozne sposoby. Glosno - czyli albo demola na wstepie albo wjazd samochodem albo wysadzamy cos by zwrocic uwage przeciwnika a my se poprostu wchodzimy. Albo cicho od strony morza albo ladu na trybie stealth. Nie bede sie rozisywal o grafice bo jest na MAX poziomie jezeli mowa o dzisiejszych czasach. By cieszyc sie Crysisem na MAX detal na DX10 na bank 1 GF 8800 GTS wam nie styknie. Potrzebny bedzie dopalacz i najlepiej w postaci drugiego takiego GF'a. Dzwieki w grze sa naprawde dobre oczywiscie kwestie mowione sie powtazaja... ale to chyba normalne :) Tryb MP hmmm tak sa 2 tryby DM czyli standart z Quake 3 :D i cos na styl Dominacji podobny z BattleFielda. Chodzi o to ze na wyspie sa rozne miejsca do zdobycia ktore druzyna musi zdobyc... gra konczy sie wysadzeniem bazy przeciwnika... dodam do tego ze robi sie to niukiem a na DX10 wyglada to naprawde za***iscie :D

Co ma w sobie Crysis? A no ma i to sporo powiem tyle... fabula tej gry jest naprawde interesujaca. I gdzie FarCry mi sie nie podobal bo poza grafa nie mial niczego. To Crysis ma grade i ma dobra fabule.

2. Gram jeszcze namietnie w ArmA: Armed Assault jest to symulator zolnierza. Nie mowie tu o Arcadowkach jak BattleField czy seria CoD a nawet Americans Army. To jest naprawde symulator.... sama nauka celowania i wcelowania w cel zajela mi dobre 30 minut. Jest to gra gdzie bycie Rambo konczy sie zgonem.... Tak bo w ArmA 1 strzal zazwyczaj konczy nasz zywot... :( W grze dostajemy 2 strony. USA i zbuntowanego generala Rosji. Arsenal z ktorego bedziemy kozystac jest naprawde obiecujacy. Nie mowie tylko o broniach... ale i pojazdach. AH10 "mucha" (maly smiglowiec) AH64 "apathe" A10 "tunderbold" (niszczyciel czolgow) Hirier, A1M1 Abrams, M60, Pojazdy lekkiego opancezenia, Hummery, Crossy itp. To po stronie USA a sa jeszcze Ruscy z swoimi T80 czy SU34/32 poprostu bosko :D. Dodam ze gre mam ponad rok i dalej latanie samolotem na klawiaturze zazwyczaj u mnie konczy sie... no zle :P

MP w ArmA jest naprawde ciekawy DM, CTF to znane tryby ale sa tez troche inne. C&H(Capture & Hold) tryb podobny z BattleFielda, CTI(Capture The Island) hehe graliscie kiedys w Comand&Conquer... to jest podobny tryb ale w trybie FPSowym :) Ciekawy i zabawny tryb, RL(Real Life) tryb prawdziwego zycia :) cos jak Sims albo Secend Life. I teraz moj ulubiony CooP(cooperative) tryb gdzie wszyscy staja po 1 stronie i wykonuja misje na sieci. Doskonala zabawa kocham ten tryb. :)

Czemu ArmA? Za realizm :)

3. Wiedzmin... taaaa pamietam Gothica1 ooo boze co to byla za za***ista gra. Fabula gry mnie powalila na kolana. A NPC ktore zyly NAPRAWDE wlasnym zyciem.... no to bylo cos poprostu zajebistego. Gre przeszlem 11 razy :) A potem? Przyszedl G2 taaaki sobie, potem Noc Kruka... ledwo przeszlem i wkoncu G3 ktorego wyjeba... po 2 dniach z kompa. Wiec gralem w inne RPGi ale zawsze zostawal jakis niedosyc... nie bylo tej iskierki.. A tu nagle CIACH Wiedzmin i to POLSKA gra. Zabieg na poczatku fabuly jest banalny bo chodzi o utrate pamieci... ale to co sie dzieje potem ooo masakra. Klimat tego ze decyzje maja wplyw na dalsza rozgrywke, albo ukazanie ciemnoty ludzkiej w czasach... no wlasnie jakich? Powiedzmy sredniowiecznego fantazy :) Sposob samej walki, plynnosc naszej postaci, texty ktore tam leca jak "ale z nieba napierdala", ciekawy sposob levelowania. No poprostu miooodzio gra :D

Czemu Wiedzmin? Dobre bo Polskie

4. S.T.A.L.K.E.R. Czyste Niebo taaa tutaj duzo nienapisze. Ale gdzie Podstawka gry czyli Stalker: Cien Czarnobyla mi sie nie podobal. To puki Stalkera: czyste niebo mam 3 dni to mi sie naprawde podoba. Dodano nowe elementy jak niszczenie sie naszego eq. Mozliwosc jego naprawy i udoskonalania... To gdzie zwykly stalker byl sredni to dodatek jest naprawde czy tam 2 czesc mi sie podoba :)

A co wy napiszecie? :D

Sorry za orty Hania poprawi :P a ja tylko potem walne edita :D

Noo, symulatory żołnierza rządzą. :) ARMA mi nie wejdzie, ale mam jego starszego brata- operation flash point. Obecnie gram w WoWa. Może jutro dostane Spora, to będę pykał.

Wybaczcie, to byłem ja. Zapomniałem, że byłem nie zalogowany, a nie wiedziałem, że gość może pisać.

nie wiem , dlaczego ci si etak bardzo crysis podoba. dla mnie, orpocz grafiki, nie ma on nic ciekawego do zaoferowania. gdy juz przyzwyczaimy sie do ladnych widoczkow, to nie pozostaje nam nic ciekawego. chodzi mi o strzelanie, ktore powinno byc najwaznijesze (no bo to fps co nie?) , a niestety do ciekawych zaliczyc tego nie mozna. fragi nie sprawiaja radosci, a gra pod koniec robi sie taka nudna, ze zadna sila, nie byla w stanie zmusic mnie, abym gre ukonczyl . (skonczylem na misji, gdzie latalem takim statkiem). duzo wiecej radosci dal mi far cry :). niestety musze sie z toba zgodzic, co do oceny cod 4. zawiodlem sie na tej grze, poniewaz jestem fanem pierwszej czesci (2 tez mnie nie zachwycila). tutaj pytanie ArmA jest gra darmowa? z twojego opisue wydaje sie, ze to dobra pozycja, ale nie wiem co i jak. z rpg polecam ci bg2 (bo pisales, ze gothic za***ista fabula, wiec wnioskuje, z e wbg2 nie grales xD) . naparwde za***ista gra.

ja w tej chwili gram w jedi knight jedi academy..a gram w to od jakis 4-5 lat. gry chyba przedstawiac nie trzeba, bo wydaje mi sie, ze kazdy ja zna. dalej: moviebattles 2. jets to modyfikaacja do jk3, ale o niej wypada juz cos napisac, bo znana nie jest. MB2 to taki CS w swiecie star wars. 2 strony konflikyu, w kazdej po pare klas, punkty do rozdania itp. dostajemy w grze wiele map znanych z filmow. dla fanow sagi star wars: pozycja obowiazkowa. grafika troche odstrasza, ale przeciez gra jest stara, a z silnika quake, ciekzo jest wycisnac cos wiecej. no , ale nie sama grafika czlowiek zyje co nie? najwazniejszy jest gameplay :)

ostatnio w extra klasyce pojawil sie max payne. postanowilem przypomniec sobie ten zacny tytul i powiem wam, ze gra NIC nie stracila, ze swojej dawnej swietnosci. stzrelanie ciagle sprawia wiele frajdy, no i ta muzyka, klimacik hrrrrr az ciarki przechodza.

Hmmm, ja obecnie pogrywam w Requiem Bloodmare.

Czasem odpalę Fallouta, żeby się przygotowac na przyjścię F3 :D

I od jakiegoś czasu dorabiam se kaske na pre paid do WoW, bowiem rodzice mi kasy wogólę nie dają.... Ale jest przynajmniej satysfakcja:D

Teraz we wiedźmina gram ale rzadko bardzo. Na bagnach jestem tuż po ataku na elfy z Zygfrydem.

Powołałeś się na zakon:P buuu, ja tam byłem po stronie Elfów i Krasnoludów. Zakon Róży to shit sam zobaczysz, na końcu:D.

Skończyłem Widzmina już. Super gra ;)

JOł. NIE BYłO MNIE NA FORUM DLUGI CZAS... (sry caps)

dobra.

obecnie gram w:

NFS:MW(90 kariery puntem xD)

san andreas

splintercell trylogia(bez double agenta bo nie ma klimatu;/)

max payne 2

w wyzej wymienione gry gram zadko.

najczesciej pogrywam w Knight online :D heh wrocily te czasy,kiedy expilo sie z kumplami po nocach xD

Wiem że to shit ale przynajmniej handlarz zakonu zgodził się sprzedać mi świetną zbroje.

Hmmm, gdzieś tak w 3/4 gry dostaję się Zbroję Kruka ;)

Najlepsza w grze, lecz trzeba uzbierac jej fragmenty i do kowala dac:D

Ja dałem to krasnoludzkiemu kowalowi i śmigałem.

Zbroja Kruka super wygląda, a dodatkowo ma duży pancerz ;)

nie wiem , dlaczego ci si etak bardzo crysis podoba. dla mnie, orpocz grafiki, nie ma on nic ciekawego do zaoferowania. gdy juz przyzwyczaimy sie do ladnych widoczkow, to nie pozostaje nam nic ciekawego. chodzi mi o strzelanie, ktore powinno byc najwaznijesze (no bo to fps co nie?) , a niestety do ciekawych zaliczyc tego nie mozna. fragi nie sprawiaja radosci, a gra pod koniec robi sie taka nudna, ze zadna sila, nie byla w stanie zmusic mnie, abym gre ukonczyl . (skonczylem na misji, gdzie latalem takim statkiem). duzo wiecej radosci dal mi far cry . niestety musze sie z toba zgodzic, co do oceny cod 4. zawiodlem sie na tej grze, poniewaz jestem fanem pierwszej czesci (2 tez mnie nie zachwycila). tutaj pytanie ArmA jest gra darmowa? z twojego opisue wydaje sie, ze to dobra pozycja, ale nie wiem co i jak. z rpg polecam ci bg2 (bo pisales, ze gothic za***ista fabula, wiec wnioskuje, z e wbg2 nie grales xD) . naparwde za***ista gra. ja w tej chwili gram w jedi knight jedi academy..a gram w to od jakis 4-5 lat. gry chyba przedstawiac nie trzeba, bo wydaje mi sie, ze kazdy ja zna. dalej: moviebattles 2. jets to modyfikaacja do jk3, ale o niej wypada juz cos napisac, bo znana nie jest. MB2 to taki CS w swiecie star wars. 2 strony konflikyu, w kazdej po pare klas, punkty do rozdania itp. dostajemy w grze wiele map znanych z filmow. dla fanow sagi star wars: pozycja obowiazkowa. grafika troche odstrasza, ale przeciez gra jest stara, a z silnika quake, ciekzo jest wycisnac cos wiecej. no , ale nie sama grafika czlowiek zyje co nie? najwazniejszy jest gameplay ostatnio w extra klasyce pojawil sie max payne. postanowilem przypomniec sobie ten zacny tytul i powiem wam, ze gra NIC nie stracila, ze swojej dawnej swietnosci. stzrelanie ciagle sprawia wiele frajdy, no i ta muzyka, klimacik hrrrrr az ciarki przechodza.

Znaczy wiesz Crysis podoba mi sie pod wzgledem fabularnym bo nie kiedy sceny naprawde wygladaja jak z filmu. Dobry motyw jest jak wychodzimy z Core i jest wstawka jak wiatr nas wypycha i wqszystko zamarza. Hmmm moze inaczej.. podoba mi sie motyw z nanoskafandrem. W normalnych grach jak CoD4 dostajemy serie szybko uciekamy odpoczywamy i biegniemy dalej. Tam naprawde ciezko zginac :). W Crysise tez.. ale przynajmniej jest to uwaronkowane tym ze to niby 2020 i ze mamy kostium na sobie za miliony USD :) Fakt troche dobijaja mnie AI no i gra troche gorsza sie staje po spotkaniu z obcymi. Ale motyw z tym ze moge ja przejsc jak chce jest naprawde interesujacy.

BG2 = Baldus Gate 2?? Jak tak to ci powiem ze jestem fanem Dungeon&Dragons i teraz czekam na autoryzacje konta i bede mieszac w D&D Online :)

ArmA jest to starszy brat Operation Flashpoint. I jest to gra normalnie platna... znaczy placisz za gre ale juz mucisz w nia za free :D zama gra kosztuje okolo 50zl :) w dziale HydePark masz temat z screenshotami tam zamiescilem pare screenow z gry. Gra jest naprawde za***ista. A misje na MP CooP poprostu mioodzio. Raz z ziomkami sie dosiadlem o 23 i 1 CooPa rozwalalismy do 4 rano :D

@Ereses grasz dlugo w OFP? ja gralem jakies 2 lata temu jeszcze :D Grales na MP? Moze pamietasz mnie :D Nick DRIVER bylem w klanie cAc a potem przeszlem do 1RC :D do Ufomana i EsEsa :D

@Kerba nie zdradzaj mu zakonczenia... bo jest naprawde zaskakujacy... Mozna powiedziec ze glowny przeciwnik jest blisko naszego bohatera:D To tez byl ciekawy zabieg fabularny :D

Ja osobiście grywam czasem w GTA San Andreas, NFS i gierki typu Quake 3 Arena, CS (lekcje informatyki ;D )

Spawn, nie pamiętam Cię. :) Nie grałem tak długo, ale grywałem na multiplayerze. Fajne jest ruszanie głową. :) Pudełko z grą OFP leży 1 metr koło mnie. CHyba se zainstaluje. :0

Najgorsze w ich AI jest odległość z jakiej mnie widzą. Czasem ja ich nie mogę dostrzec a wskaźnik skacze na pomarańczowym. A jeśli chodzi o celność to spisują się tak jak przystało na wyszkolonych żołnierzy. ;-)

mi tez si enie podoba , ze w takim cod 4 smai sie regenerujemy. wole klasyczny wskaznik HP. przynajmniej poziom trudnosci jest wiekszy. a tu co? dostenimy serie, posiedzimy chwile w ukryciu i znowu jestesmy zdrowi. co do crysis masz racje: pare scen iscie filmowych. DnD online gralem w beta wersje. fajny klimacik, ale ciezko znalezc fajna druzyne, do robienia zadan. jak masz znajomych, ktorzy bed az toba grac...to spedzisz swietnie czas. a jak nie, to jzu gorzej. pozdrawiam fanow wiedzmina xD

Spawn, nie pamiętam Cię. Nie grałem tak długo, ale grywałem na multiplayerze. Fajne jest ruszanie głową. Pudełko z grą OFP leży 1 metr koło mnie. CHyba se zainstaluje. :0

No ja w to zaczelem grac w 2001 a skonczylem z 2006?? Jakos? :D tez mam pudlo ale CD jest zbyt zjechane :D no i mam ArmA :D

Najgorsze w ich AI jest odległość z jakiej mnie widzą. Czasem ja ich nie mogę dostrzec a wskaźnik skacze na pomarańczowym. A jeśli chodzi o celność to spisują się tak jak przystało na wyszkolonych żołnierzy. ;-)

Fakt to tez irytuje. Ze widza cie nawet jak ty ich nie widzisz... Ale to w sumie nie wina AI ale jakosc graficzna otoczenia... bo jak wlaczylem low detal to juz wszystko widzialem :D

Cześć Widziałem Crysisa i dobra gra ale czy na pewno się opłaca w nią grać ?

Ja gram w...

-Worms 4-Stare dobre robaki.

-Gothic 2-Nudno by było na świecie bez niego :)

-Gta San andreas-Niema lepszego miejsca na rozróbe.

WarCraft3-Chyba nie musze mówić :)

-Assassins Creed-Dla mnie najlepsza gra :P

To tyle z gier.Prawie same klasyki ale niedługo będe miał coś nowego oczywiście Wiedźmin,Simsy,G3 i inne takie mam ale nie gram bo dla mnie są bardzo nudne.Jak ktoś chce się dowiedzieć w co grałem niech pisze. Pozdroo :D

Ja w Simsy 2 czasami gram. I gdyby ktoś myślał że to gra tylko dla kobiet to się grubo pomyli. Kiedyś jak miałem na ich punkcie obsesje to kupiłem sobie oryginałke ale teraz się tylko kurzy. W simsach najbardziej mnie irytuje to że dodatki są takie drogie. Bo bez nich nie ma sensu grać w Simsy dłużej niż pół roku. :-/

Ja gram sobie w Splinter Cell wszystkie części xD fajna gra, ale trudna :-/ Gram też w MX vs. ATV Unleashed- bardzo polecam, gra jest super xD jest wiele trybów rozgrywki od zwykłych wyścigów między quadami a motorkami po freestyle i freeride :mrgreen: Są nawet specjalne trasy dla samolocików i pustynnych pojazdów ( można nawet ścigać się wózkiem golfowym hahahaha ). Grałem w Gothic 3 ale ścina mi się i denerwuje mnie to bardzo... No i tyle, nie mam za bardzo w co grać :-/ Może coś mi polecicie ? ;-)

Ja gram sobie w Splinter Cell wszystkie części xD fajna gra, ale trudna :-/ Gram też w MX vs. ATV Unleashed- bardzo polecam, gra jest super xD jest wiele trybów rozgrywki od zwykłych wyścigów między quadami a motorkami po freestyle i freeride :mrgreen: Są nawet specjalne trasy dla samolocików i pustynnych pojazdów ( można nawet ścigać się wózkiem golfowym hahahaha ). Grałem w Gothic 3 ale ścina mi się i denerwuje mnie to bardzo... No i tyle, nie mam za bardzo w co grać :-/ Może coś mi polecicie ? ;-)

Preferuje Quady i FMX w realu :D od 14 roku zycia zasowam na crossach :D