1.Ja obecnie gram se w Crysisa ktory znacznie bardziej podoba mi sie od CoD4. Bo gdzie w CoD4 mamy postep akcji linniowy to w Crysis wszystkie etapy gry mozna przejsc na rozne sposoby. Dajmy na to akcja z zakladnikiem. mamy wbic do wioski.... robimy to na rozne sposoby. Glosno - czyli albo demola na wstepie albo wjazd samochodem albo wysadzamy cos by zwrocic uwage przeciwnika a my se poprostu wchodzimy. Albo cicho od strony morza albo ladu na trybie stealth. Nie bede sie rozisywal o grafice bo jest na MAX poziomie jezeli mowa o dzisiejszych czasach. By cieszyc sie Crysisem na MAX detal na DX10 na bank 1 GF 8800 GTS wam nie styknie. Potrzebny bedzie dopalacz i najlepiej w postaci drugiego takiego GF'a. Dzwieki w grze sa naprawde dobre oczywiscie kwestie mowione sie powtazaja... ale to chyba normalne Tryb MP hmmm tak sa 2 tryby DM czyli standart z Quake 3
i cos na styl Dominacji podobny z BattleFielda. Chodzi o to ze na wyspie sa rozne miejsca do zdobycia ktore druzyna musi zdobyc... gra konczy sie wysadzeniem bazy przeciwnika... dodam do tego ze robi sie to niukiem a na DX10 wyglada to naprawde za***iscie
Co ma w sobie Crysis? A no ma i to sporo powiem tyle... fabula tej gry jest naprawde interesujaca. I gdzie FarCry mi sie nie podobal bo poza grafa nie mial niczego. To Crysis ma grade i ma dobra fabule.
2. Gram jeszcze namietnie w ArmA: Armed Assault jest to symulator zolnierza. Nie mowie tu o Arcadowkach jak BattleField czy seria CoD a nawet Americans Army. To jest naprawde symulator.... sama nauka celowania i wcelowania w cel zajela mi dobre 30 minut. Jest to gra gdzie bycie Rambo konczy sie zgonem.... Tak bo w ArmA 1 strzal zazwyczaj konczy nasz zywot... W grze dostajemy 2 strony. USA i zbuntowanego generala Rosji. Arsenal z ktorego bedziemy kozystac jest naprawde obiecujacy. Nie mowie tylko o broniach... ale i pojazdach. AH10 "mucha" (maly smiglowiec) AH64 "apathe" A10 "tunderbold" (niszczyciel czolgow) Hirier, A1M1 Abrams, M60, Pojazdy lekkiego opancezenia, Hummery, Crossy itp. To po stronie USA a sa jeszcze Ruscy z swoimi T80 czy SU34/32 poprostu bosko
. Dodam ze gre mam ponad rok i dalej latanie samolotem na klawiaturze zazwyczaj u mnie konczy sie... no zle
MP w ArmA jest naprawde ciekawy DM, CTF to znane tryby ale sa tez troche inne. C&H(Capture & Hold) tryb podobny z BattleFielda, CTI(Capture The Island) hehe graliscie kiedys w Comand&Conquer... to jest podobny tryb ale w trybie FPSowym Ciekawy i zabawny tryb, RL(Real Life) tryb prawdziwego zycia
cos jak Sims albo Secend Life. I teraz moj ulubiony CooP(cooperative) tryb gdzie wszyscy staja po 1 stronie i wykonuja misje na sieci. Doskonala zabawa kocham ten tryb.
Czemu ArmA? Za realizm
3. Wiedzmin... taaaa pamietam Gothica1 ooo boze co to byla za za***ista gra. Fabula gry mnie powalila na kolana. A NPC ktore zyly NAPRAWDE wlasnym zyciem.... no to bylo cos poprostu zajebistego. Gre przeszlem 11 razy A potem? Przyszedl G2 taaaki sobie, potem Noc Kruka... ledwo przeszlem i wkoncu G3 ktorego wyjeba... po 2 dniach z kompa. Wiec gralem w inne RPGi ale zawsze zostawal jakis niedosyc... nie bylo tej iskierki.. A tu nagle CIACH Wiedzmin i to POLSKA gra. Zabieg na poczatku fabuly jest banalny bo chodzi o utrate pamieci... ale to co sie dzieje potem ooo masakra. Klimat tego ze decyzje maja wplyw na dalsza rozgrywke, albo ukazanie ciemnoty ludzkiej w czasach... no wlasnie jakich? Powiedzmy sredniowiecznego fantazy
Sposob samej walki, plynnosc naszej postaci, texty ktore tam leca jak "ale z nieba napierdala", ciekawy sposob levelowania. No poprostu miooodzio gra
Czemu Wiedzmin? Dobre bo Polskie
4. S.T.A.L.K.E.R. Czyste Niebo taaa tutaj duzo nienapisze. Ale gdzie Podstawka gry czyli Stalker: Cien Czarnobyla mi sie nie podobal. To puki Stalkera: czyste niebo mam 3 dni to mi sie naprawde podoba. Dodano nowe elementy jak niszczenie sie naszego eq. Mozliwosc jego naprawy i udoskonalania... To gdzie zwykly stalker byl sredni to dodatek jest naprawde czy tam 2 czesc mi sie podoba
A co wy napiszecie?
Sorry za orty Hania poprawi a ja tylko potem walne edita