Później poodpowiadam na pytania. Narazie powiem tak. W opcjach czatu jest takie cos jak Private(takie kolorowek kwadraciki) proszę o włączanie tego, bo nie mam jak się z wami kontaktować
Wakfu
Mam ochotę zagrać, jednak przed tym, jakaś dobra duszyczka ma chęć podać mi rozpiskę postaci, jakie są w owej grze?Ile się mniej/więcej wbija maksymalny lvl i jaki on jest?Już się akurat ściąga
Jednak już nie ważne, mogłem wcześniej przejrzeć oficjalną stronę. Zamierzam grać Sadidą ;]
Fajna gierka, klimatem mi troche podchodzi pod FF:Tactics Advance
nick: trzyszesc ^^
jak będziesz online to cie dodam
mnie troche gra wkurzyla po quescie z larva pizza, zrobilem 3x3 zamowienia a potem quest i tak nie udany. Tak sie wkurzylem, ze wylaczylem
Bez urazy, ale najwyraźniej to nie jest gra dla Ciebie. Jakbyś dobrze zrobił, to byłby completed. Selekcja naturalna w Wakfu, trzeba uważnie czytać rozmowy/skille/podpowiedzi, żeby się w tym odnaleźć. W grze nie ma sklepu, całą ekonomie tworzą ludzie, więc syf wywala się na ziemie. Ktoś również zapytał o maksymalny lvl, jeżeli w ogóle jest możliwe jego wbicie, to chyba 200. W grze jest tyle do roboty, a lvle to osiągnięcie a nie wyścig, że cap można wbijać "do usranej śmierci". Zapraszam do gry i gildii, w razie gdyby nie było Wh0, piszcie do "Derpanda".
Nie trzeba robić tego questa z pizza... jest nie opłacalny.
Macie jakiegoś TS'a?
Quest z Larva Pizza są proste. Zrobiłem za pierwszym razem na drugiej postaci. Najtrudniejsze do zrobienia jest w krypcie.
Podajcie ts'a, to pogadamy.
Nie mamy jeszcze, bo w Wakfu jest to mało potrzebne. Może dziś się coś ogarnie(Savl ma TSa, zobaczymy później.)
Do dungeonów się przydaję. Ogólnie ts jest ważny, bo wiele można pomóc mniej doświadczonym graczom.
Wyobraź sobie, że kiedyś nie były używane komunikatory głosowe, a też się pomagało mniej doświadczonym graczom. W MMORPG jest takie urządzenie, nazywa się "Chat", fajna sprawa, można komunikować się podczas dungeonów, czy żeby pomóc mniej doświadczonym graczom.
Dobra, mam już 6lvl, ale przestałem EXP'ić i tak dalej, ponieważ nie dam rady zrobić questa na tutorialu o nazwie "Challenge and defeat Garden's Guardian" (czy jakoś tak), jest to quest 11/16, no ale mam z tym problem - nie wiem gdzie go znaleźć (o ile chodzi o mobka). Ktoś mógłby mi pomóc, co trzeba zrobić?
Ma ktoś jakieś itemy na zbyciu dla srama water?
P.S. Dodajcie mnie w grze : Yokka
Dobra, mam już 6lvl, ale przestałem EXP'ić i tak dalej, ponieważ nie dam rady zrobić questa na tutorialu o nazwie "Challenge and defeat Garden's Guardian" (czy jakoś tak), jest to quest 11/16, no ale mam z tym problem - nie wiem gdzie go znaleźć (o ile chodzi o mobka). Ktoś mógłby mi pomóc, co trzeba zrobić?
Quest głupszy, niż myślałem, a miałem z nim problemy. Najwyraźniej albo był bug, że schody się nie pojawiły po zabiciu mobów, albo po prostu ich nie dostrzegłem
Już jestem w mieście i gram, jednak mam kolejne pytanie - skąd wziąć pracę?
@2up Nie mam narazie, zaraz się zaloguje, to będę dodawał
@up
Profesje uczysz się u NPCków, chociaż podstawowe profesje zbierackie masz już nauczone
No dobra, gram sobię Sadidą, powyżej osoby piszą, iż grają przykładowo Sadidą water - jak wybrać profesję Earth? Nie rozumiem kompletnie tego systemu
Nick w grze: Ralfik
P.S. W temacie spisz wszystkie nicki osób, które grają - bedzie łatwiej.
chodzi o skille i ich element. poprostu dana osoba będzie używała skill water i kupywała itemy dające właśnie ten element
(na początku zrozumiałem, że chodzi o profesje typu tailor etc XD)
Większość jest w gildii, nie ma sensu spisywać nicków
osobny temat dot. rekrutacji do " kompanii handlowej" http://mmorpg.org.pl/forum/topic/65822-wakfutrading-company/
Bylo pytanie, ale je odswieze.
Co robic z nie potrzebnymi itemkami? Jest jakis handlarz ktoremu to sprzeda, moze da sie je przetopic albo wyciagnac materialy? Szkoda wszystko za kazdym razem wyrzucac