Waro jeszcze kupić? ;>

(Widzę trochę podobny temat, ale jednak nie ten ;] jakby ktoś chciał mnie skierować do "Guild Wars - Pytanko" ;) )

Witam! Ostatnio myślałem o zakupie Guild Wars, ale dowiedziałem się, że za jakiś czas ma wyjść GW 2. I tu mój problem, bo:

- Nie wiem dokładnie kiedy wyjdzie GW2, więc ile czasu będę mógł spokojnie grać w pierwszą część ( podobno ma być coś na przełomie 2009-2010, ale różnie może to wyjść)

-Generalnie mógłbym zaczekać i kupić GW 2, ale nie wiem czy nawet zagram na moim starym sprzęcie ( więc kolejny minus dla GW 2 ;) )

-Nawet jak zostanę przy GW po wyjściu dwójki to ile graczy zostanie przy jedynce razem ze mną ?

No i właśnie chciałem się was zapytać czy będzie się to opłacało :rolleyes: ?

Z góry dziękuje za odpowiedź o ile się znajdzie ;]

Premiera GW2 została przeniesiona na 2011 rok więc masz troszkę czasu ;) Graczy pewnie troszkę zostanie gdyż będą chcieli przenieść jak najwięcej do GW2. Więc możesz sobie śmiało zagrać i umilić ten czas oczekiwania na GW2

Też zamierzam kupić Guild Wars bo grałem już w wszystkie gry na tej stronie i w żadną nie mam zamiaru ponownie grać. Teraz pytanko jak już jestem w tym temacie. Jakie najlepiej kupić GW na początek? czy bardzo wyróżniają się inne wersje gry(dodatki czy co to tam jest :P)

Warto kupic. Jak lubisz fabule i questy to lepszego wyboru nie ma. GW2 wyjdzie dopiero za jakies 2 lata, wiec sie spokojnie nagrasz. Ale pamietaj, ze to nie jest prawdziwe mmo. To bardziej przypomina rpg online:).

I na tym mi najbardziej zależy mam już dość żałosnych gier mmorpg.

Ja też postanowiłem kupić właśnie GW, bo zawiodłem się na praktycznie wszystkich darmówkach ;/ A co do części: Stwierdziłem, że chyba kupię Nightfalla, bo ten a'la japoński klimat z Factions trochę mi się przejadł. Ale chciałem się jescze spytać czy warto sobie dokupić Prophecies, ponieważ czytałem w poprzednim temacie, że wyjaśnia trochę dalszej fabuły w kolejnych częściach i podobno łatwiej zrozumieć cała strukturę gry. No ale jednak będę musiał jeszcze zapłacić za Prophecies i już mało osób gra w tą część - I ciągle się zastanawiam ;]

A wy jak sądzicie?? :)

Ja będę kupował zwykłego Guild Wars'a bez żadnych dodatów itp. ponieważ tak mi doradził jeden z kumpli który grał rok w GW.

Na zwyklym GW jest troche pustawo...

Ja zastanawiam się czy kupić GW. Coś bardziej mnie do Conana ciągnie, abonament tylko 30 zł więc nie źle. Ale co do GW niech ktoś poradzi które dodatki najlepiej kupić żeby było wiele graczy.

Mi aż tak nie zależy na ludności tylko na fajnej rozrywce :)

Mi aż tak nie zależy na ludności tylko na fajnej rozrywce

Z tym, że fajna rozrywka oznacza dla mnie najczęściej grę w party itd. :) No, ale tak jak mówiłem zastanawiam się czy dokupić GWP, żeby jednak poznać trochę fabuły i całą grę od początku.

@Artcik

Z tego co wiem najwięcej osób zachwala Nightfalla i najwięcej właśnie gra w niego. Ja też zresztą go zamierzam kupić.

Chireadan22 będę grał z kumplem i to mi w zupełności wystarczy :)

Na Propie daleko nie zajdziesz ze względu na to iż nie będziesz wstanie złożyć buildu na farm czy pvp. Prawda jest taka że Faction, NF i GWEN (jedyny dodatek do GW) śą bardzo potrzebne i bez nich raczej trudno coś zdziałać.

Ale na początek... prop jest git.

IMO najlepiej jest przechodzić kampanie w takiej kolejności w jakiej się ukazały czyli Prop, FC, NF i na końcu zabrać się za GWEN. Można też przechodzić GWEN razem z Propem i tez będzie ciekawie ;)

Zeby cos zdzialac? Dlaczego wy patrzycie na mmo, jak na cos, gdzie trzeba byc super, elo, pro, miazga, git, hiper ziom lvl milion? Chodzi o zabawe, a nie o to, zeby byc kims. Dlatego mmo sa takie syfne. Robione sa tylko po to, aby ludzie mogli no lajfic i cieszyc sie ze swoich "sukcesow". Nie tak to powinno wygladac:/. Dobrze, ze GW ma kampanie i nie chodzi w tej grze o istna dominacje (oczywiscie, mozna tak grac, ale jest alternatywa).

Miałem na myśli że ciężko będzie mu grać solo czy nawet w party z buildem złożonym w jednej kampanii.

Właśnie dzisiaj sobie kupiłem GWP i GWN. Narazie zacząłem grać w Propa. Faktycznie trochę pusto już. Jakby ktoś się chciał dołączyć to moja postać zwie się Chireadan Wijin :P A za jakiś czas może jeszcze dokupi się GWEN ;]

W Pre-Ascalonie powinno być sporo ludzi i nawet polaków tylko ze na amerykańskim dystrykcie ;)

Ja kupuję Nightfall podobno najlepsze dla początkujących graczy GW a wy co myślicie?